sosyal ağlarda izleyin

10.2.12

EV YAPIMI LIGHT LABNE

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bildiğiniz gibi piyasada bulunan light peynirlerin yağ oranı bizim için uygun değil.Dukan tamamen yağsız süt ürünlerine izin veriyor;bulunamadığı durumlarda %2'ye kadar uygundur diyor.Eğer %7'ye kadar yağlı peynir bulduysanız onu da ancak sınırlı izinli kontenjanından yararlanarak sadece 30gr kadar kullanabilirsiniz.

Birçok Dukan tarif sitesi bu kuralı göz ardı edip light peynirleri bolca kullanıyor.Bu bazılarımıza duraklama açısından etki etmese de; izinli olduğunu düşünen birçok Dukan uygulayıcısının duraklamasına sebep oluyor.

Daha önce de birçok peynir denemelerim oldu fakat özellikle cheese-cake türü tatlılarda kullanmak için daha kremamsı ve tatlı, labne türü peynirlere ihtiyacımız oluyor.İşte bu  tüm arayışlara son verecek türde bir peynir oldu.

Süttozu maya tutar mı acaba diye düşündüm ve bir paketi bu iş için heba etmeye karar verdim:))Ertesi gün kabın üstünü açtığımda şok oldum.Şimdiye dek gördüğüm en taş yoğurt-peynir karşımda duruyordu:))

Sade olarak tüketebileceğiniz gibi ,süzme aşamasında içine az tuz,otlar,baharatlar ekleyerek veya kendi zevkinize göre çeşitlendirerek kullanabilirsiniz.Tatlı-tuzlu keklere,krep hamurlarına,kurabiye ve poğacalara ekleyebilir;hardal,sarmısak ve baharatlarla çırparak etinize sos yapabilir;tatlandırıcı ve aroma ekleyerek krema olarak kullanabilir veya kahvaltıda dukan ekmeğinize sürüp biraz reçelle yiyebilirsiniz.

Benim ilk işim güzel bir cheese-cake yapmak olacak:))

MALZEMELER:
-200 gr süttozu(=1 paket Pınar süttozu)
-2 su bardağı ılık su
-3 yk yarım yağlı yoğurt(%1,5 yağlı)
-1/8 çay kaşığı=1 damla mikrobiyel peynir mayası(aslında ben kullanmamıştım fakat bazılarımızın labnesi tutmayınca eklenebilir diye düşündüm.gerçekten de maya kullanan arkadaşlarınki şansa bırakmadan tuttu.)

Süttozu derin bir cam kase içine konur.Su eklenerek hiç pürüz kalmaksızın çırpma teliyle karıştırılır.
Ayrı bir kasede yoğurda bu karışımdan eklenerek karıştırılır.Yoğurt kase içindeki karışımın köşelerine kaşıkla paylaştırılır.

Kasenin üzeri kapatılır.Birkaç kat örtüyle sarılarak ılık bir yerde yaklaşık 8 saat mayalanmaya bırakılır.


Mayalanan peynir çok koyu bir kıvamda oluyor.

Süre sonunda süzmeden direk karıştırarak kullanabileceğiniz gibi,ince delikli bir süzgeçe veya tülbente alarak suyunu iyice süzerek de kullanabilirsiniz.Ne kadar süzerseniz o kadar katı kıvamlı bir peynir oluyor.
Yaklaşık 400 gr.lık(2 kutu labne kadar) ev yapımı labne elde etmiş oluyorsunuz.

Ayrıca diğer peynir denemeleri için buraya, buraya ve buraya bakabilirsiniz.

Afiyet olsun:))

17 yorum:

  1. Simla Hanim Merhabalar,
    Öncelikle bloğunuz için tebrik ederim tarifler harika.Ben de 21.gunumdeyim dukan da, 4 kilo verdim:) tariflerinizle gayet kolay geçiyor:)Light labne tarifinizi de denedim.Ancak benim ki yoğurt kıvamında oldu, süzgece koyunca direk aşagi indi:(nerede yanlışlık yapmış olabilirim acaba?Kıvamını koyultmak icin ne yapmak gerekir?Şimdiden teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Ebru merhaba.teşekkürler:)
    sanırım sorun süzgeçte:)en ince delikli süzgeçi kullanmalısın.seninki nasıl bilmiyorum ama benimkine ayran bile koysam inmez direk altına.
    şöyle bir süzgeç olmalı.

    http://erhas.net/Images/Products/Markalar/Fissler/suzgec.jpg

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim :)dediğiniz gibi sorun süzgeçte galiba, benimkisi en ince delikliden değil zira ayran aşağı iniveriyor :)) hemen bir tane edinmeli :)ben yaptığımı yoğurt olarak tüketiyorum şimdilik, bir daha ki denemeye labne olacak inşallah ;)

    YanıtlaSil
  4. Activia bize uygun mu bide dukanellanin tarifini arıyorum bulamadım alternatifini degil bı yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
  5. activianın yağ oranı tek başına yemek için uygun değil.ben mayalarken veya yağsız yoğurtla karıştırarak kullanıyorum.
    dukanella'yı burada bulabilirsin.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=299933116699286&set=a.326017647424166.97095.289208191105112&type=3&theater

    YanıtlaSil
  6. Simla hanım Merhaba
    Şimdi denedim bu tarifi.Yoğurt ile yapılanı.Pınarın doğal lıght yoğurdu ile denedim fakat bu yoğurt çok yumuşak bir yoğurt olduğu için karışımda yumuşak oldu.Mayalanması için yine camönüne koydum.Ama katılaşıcakmı meraktayım.Buraya yazdım ki yeni yapıcaklar olursa daha katı bir yoğurt ile denerlerse daha iyi sonuç alırlar.
    Aslında migrosun yoğurdunu alıcaktım m-life light olanını.Ama üzerine son kullanma tarihine baktığımda yoğurdun son kullanım günüydü o yüzden almadım.

    YanıtlaSil
  7. Simla hanım, bu tarifi yoğurt makinelerinin süzme yoğurt ayarıyla da yapabilir miyiz? deneyen var mı?

    YanıtlaSil
  8. Simla hn ben birsey sormak istiyorum. Sizin sut tozunda ki seker ne kadar? Benim kinde 12 g diyor ve sekersizini cok aradim ama yok , nasil olucak bilmiyorum? 12 g cok degil mi?

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Şimdi yörsan böreklik lorun yağ oranı yüzde 2.2. Bu peynir sınırsız olarak kullanılıyor değil mi? Peynir olayı biraz karışık geliyor bana.

    YanıtlaSil
  11. Asıl önerilen tamamen yağsız olması.bulunamadığında %2'ye kadar uygun.bu durumda biraz aşıyorsa da kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim Simla Hanım. Ben güçlendirmedeyim de hala bahsettiğim peyniri kullanıyorum 40 gr'lık mayalı peynir yerine de zaman zaman ceviz ya da fındık kullanıyorum. Bir sorun olmuyordur herhalde değil mi?

    YanıtlaSil
  13. Yok Senay uygundur,kullanabilirsin:)

    YanıtlaSil
  14. Simla hanım merhaba,
    bu tarifte süttozu yerine süt kullanılabilir mi?

    YanıtlaSil
  15. Simla Abla kabineyi yaparken tarifin tamamına uydum sadece peynir mayası kullanmadım tutmadı sütten azıcık katı oldu ne yapcam atayıımmı yada onunla ne yapabilirim yardım.ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  16. merhabalar benim 7. günüm dukanda sizin sayfanız sayesinde zevk almaya başladım harika tarifler vermişsiniz eğer olmasaydınız eminim uzun sürmezdi bu diyet:))
    benim sorum evde kendimiz light süt ve yoğurt yapamazmıyız ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  17. They serve taxi the people the time of death. Smith,
    AR; son, Patrick. Since the pain of death, listed in this very difficult under stressful situations.
    Although cremated remains of my peers once called me ''Tombstone, '' ''ghoulish'' and ''harvest'' and the cost
    of the colors of the difference. By then, two campaigns, where we're adding
    taxi a new life within the law, Margie McElhaney of Oklahoma
    City fans? Steve Ward, 60, died on Feb. Like Austin, TX formerly of Wister, OK.



    My blog :: http://about.me/TaxicabOrlando

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips