sosyal ağlarda izleyin

10.2.12

KEÇİ ÇÖKELEK PEYNİRİ

                  Bebeğim için keçi sütünden yoğurt mayalamışken peyniri de aradan çıkardım:)
Bunu da çok beğeneceğinizden eminim.Yağsız yoğurttan yaptıklarım bu kadar lezzetli olmamıştı açıkcası.Keçi sütünün yağı da çok uygun bizim için.

MALZEMELER:
-1 lt keçi sütü(KAY marka.Yağı %1,5)
-1 yk yoğurt(tercihen organik)daha sonraki yoğurtlar için bu yoğurdunuzdan maya ayırmayı unutmayın.

 1 lt yağsız sütü parmağınızı yakmayacak ama soğuk da olmayacak şekilde ısıtın.Yoğurdu sütle biraz incelttikten sonra tenceredeki süte karıştırın ve mayalamak için iyice sararak ılık biryerde bekletin.(yoğurt makinesi veya 50derecede ısıtılmış fırınınızda da mayalayabilirsiniz.)
Yaklaşık 4-5 saat sonra hazır oluyor.


Yukardaki tüm aşamaları atlayıp hazır yoğurtla da çökeleği yapabilirsiniz.Çökelek için gereken tek malzeme yoğurt çünkü.

Yoğurdu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra yeşil suyunu salacak ve kesikler oluşacak.(
Tuzlu istiyorsanız bu aşamada biraz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.)

Kapağını kapatıp 1 saat kadar dinlendirin.Sonra kesikleri elek üzerine serdiğiniz bir süzme bezine alarak 3-4 saat süzdürün.Önceki gönderilerde anlattığım şekilde baskı yaparak da kullanabilirsiniz.Ben taneli tercih ettim.





3 yorum:

  1. güzel tarif. elinize sağlık
    www.fullcanlitvizle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. merhaba, dukan diyetmde tariflerinizden yararlanmaya calisiyorum gercekten guzel bir site omus meklerinize saglik. Ayrica facebooktan da takip ediyorum. Bu keci surunden peyniri biraz önce denedim. Ben kisa yolu tercih ettim sütü kaynarken icine yogurt koydum ama nafile kesilmiyor sut. Anneme sordum limon koy dedi koydum o da olmadi. Sirke denedim o da olmadi. 1 lt kay keci sutu su an ocagin uzerinde oylece duruyor :) ne oldu da kesilmedi anlamis degilim. Pastorize oldugu icin olsa sizin de olmazdi. Ne tavsiye edersiniz keci sutu yerine notmal sut mu denmeliyim yoksa yagsiz sut mu? Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık. deniyorum vallaha.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips