sosyal ağlarda izleyin

18.5.11

Dukan Diyetinde En Çok Yapılan Hatalar

Dukan Diyeti en hızlı sonuç alınan diyetlerden bir tanesi.Böyle olunca da çoğu kişi aç kalmadan ,hızlı kilo vermek amacıyla hevesle diyete başlayıp kendilerini diyetten soğutacak çeşitli hatalar yapabiliyorlar.

Bana sorulan sorulardan ,paylaşılan sorunlardan ve internetteki diğer dukan sayfalarından çıkardığım sonuçlara göre yapılan hataları toparlamaya çalıştım.

1.KİTABI OKUMADAN DİYETE BAŞLAMAK:

Bana göre yapılan en büyük hata bu.Dukan Diyeti şimdiye dek ortaya çıkmış tüm diyetlerden daha komplike ve çeşitli aşamalardan oluştuğundan uzun vadede sonuç sağlayan bir metod.

Bu diyet hakkında bilgi sahibi olmadan uygulamak imkansız.İnternette araştırdığınızda verilen bilgiler yüzeysel ve çoğunlukla eksik veya yanlış.Bu şekilde bu diyete başladığınızda verim almanız mümkün olmadığı gibi uygulaması da çok zor gelecektir.

O nedenle bu diyetten maksimum fayda sağlamanın ve başlamadan once motive olmanın tek ama tek yolu kitabı sindirerek okumak,anlamak ve eğer kişiye uygunsa diyete başlamaya karar vermek.Kitap tüm diyet boyu size eşlik edecek ve evre evre giderken sürekli dönüp bakacağınız bir kaynak olacak.

2.HAZIR OLMADAN DİYETE BAŞLAMAK:

Bu aslında tüm diyetler için geçerli bence.Diyete başlamak için kendinizi psikolojik olarak hazırlamanın yanısıra hazır olması gereken ayrıca pek çok etken de bulunuyor.

Örneğin önünüzde sizi sabote edebilecek tatil,bayram,düğün gibi çeşitli değişik yiyecekle karşılaşmanızı gerektirecek sosyal zamanlar varsa ve kendinize hakim olamayıp zorlanacağınızı düşünüyorsanız bu diyete başlamamalısınız.Ya da meyvelere çok düşkünseniz ve yaz meyveleri size baştan çıkaracaksa diyeti sonbahara ertelemek daha mantıklı olacaktır.

Örneğin ben eylülde diyete başlamayı seçtiğimde hayatımdaki şu faktörlerin düzene girmesini bekledim.Önümüz bayramdı ve sonrasında okullar açılacaktı.Bayram ziyaretleri esnasında ve 8 yaşındaki kızım tüm gün yanımda abur-cubur atıştırırken nefsimi zorlayacağıma diyete tüm bunlardan sonra başlamayı seçtim.Bunun diyeti uygulamada çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca yapılması gereken hazırlıklardan biri de evdeki tüm gereksiz yiyeceklerden kurtulup,evrelerde yemeniz gereken besinleri birkaç gün önceden temin etmek.

Ve tabi ki çevrenizi ve ailenizi de diyete başlayacağınız gün konusunda haberdar edip desteklerini istemek çok önemli.

3.YETERLİ YEMEMEK VE AÇLIK HİSSİ:

İnsanlar kalori hesabı yapılan ve çoğu kez aç kalınan diyetlere alışık olduklarından,Dukan diyetinde istediğin kadar yeme fikrine alışamıyor.Kilo vermek için aç kalmak gerekliliği bir yanlış anlamadan ibaret.Bu yüzden diyete yeni başlayan bazıları porsiyonlarını kısarak kendilerini diyette hissetme eğiliminde oluyorlar.Oysa ki kilo vermek için kendinizi aç hissetmeniz gerekmiyor.Dukan diyetinde aç olduğunuzu hissettiğiniz her zaman yiyebilirsiniz.Yeter ki izinli yiyeceklerden olsun.

4.YİYECEKLERE ÇEŞİTLİLİK KATMAMAK:

Dukan’a ilk başlandığında izinli ve yasak yiyecekleri sürekli kontrol etmek için sık sık kitaba başvurulur.Listeleri kafada oturtmak ve izinli besinleri biraraya getirip çeşitli kombinasyonlar yaratabilmek neredeyse 1-2 hafta alır. Bazı kişiler yeni şeyler denemektense bildikleri güvenli listeyi takip etmek isterler.Bunun sonucunda yemek saatleri zamanla sıkıcı hale gelebilir.Diyeti eğlenceli ve yapılabilir hale getirmek için izinli gıdalarla değişik tatlar üretip,sofrayı çeşitlendirmek gerekir.

Benim de sorunum tam olarak buydu.Atak evresinin listesini ilk okuduğumda ‘Bu kadarcık mı?’ diye düşündüğümü hatırlıyorum.Ama hemen akabinde aklımda çeşitli fikirler oluşmaya başlamıştı bile.Özellikle benim için tatlısız bir kaç gün geçirmek mümkün olmadığından ilk uydurduğum yiyecekler tatlandırıcıyla yapılan tatlılardı.

5.SÜREKLİ TARTILMAK:

Dukan diyetinde özellikle atak evresinde kilo verme hızı çok yüksektir.Bu da sürekli tartı üzerinde düşen kiloları gördükçe motive olmayı sağlar.Fakat gün geçtikçe bu hız azalır.Sabah heyecan verici şekilde az gösteren tartı akşamüstü fazla gösterebilir.Bir gün kilo vermiş görünürken ertesi gün almış çıkabilir.

Özellikle atak evresinden seyir evresine geçişte ilk birkaç gün kilo almış çıkabilirsiniz.Bu vücudunuzun direnç göstermeye başladığının belirtisidir.Hemen motivasyonu bozup eski düzeninize dönmeyin.Kararlı davrandığınızda kiloların yavaş yavaş gittiğini göreceksiniz.

Haftada 1 kere tartılmak ,kilo değişimini takip açısından en verimli yoldur.

6.KAÇAMAKLARI ABARTMAK:

Diyet esnasında kaçamak yapmak çok kolaydır.Birileri size bir kurabiye ikram eder ve ancak yedikten sonra ne yaptığınızın farkına varırsınız.

Bir çikolatadan ne çıkar deyip yerseniz ve gerçekten de kilo almazsanız kaçamakları zamanla arttırmanız mümkündür.Fakat sonrasında kilo vermeniz mutlaka duracaktır.

Kitapta söylenen bir şey çok önemli.Diyor ki:Bu diyette yapacağınız ufak bir kaçamak şişkin bir balona iğne batırmaya benzer.Tüm emeklerinizi bir anda yokedebilirsiniz.

Ama yine de herhangi bir kaçamaktan sonra pes edeceğinize aldığınız ekstra kaloriyi harcayarak bunu tolere etme yoluna gitmelisiniz.Diyeti bırakmak ve daha sonra devam etmeyi düşünmek vücuda zarar verecektir.Çünkü bu diyeti hayat boyu yalnızca 2 kez uygulayabilirsiniz diyor Dr.dukan. Zaten gerektiği şekilde tüm evreleri uyguladığınızda hayat boyu kilo problem yaşamayacaksınız.Fakat yarım bırakılıp yeniden başlandığı her sefer vücudun kilo verme direncini düşürdüğünden zayıflama hızı düşecektir.

7.BOL SU TÜKETMEMEK:

Dukan diyeti bol protein alımı gerektiren bir diyet.Proteinler vücutta tamamen parçalanmazlar ve ürik asit gibi bazı atıklar bırakırlar.Bu atıkların böbreklerden atılması için vücut suya ihtiyaç duyar.Bu yüzden günde en az 1,5 lt suyu mutlaka tüketin.

8.YULAF KEPEĞİNİ ÖNEMSEMEMEK:

Evet biliyorum Türkiye’de gerçek yulaf kepeğini bulmak oldukça zahmetli.(burada http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/04/yulaf-kepegini-nereden-bulabiliriz.html yulaf kepeğinin nasıl olması gerektiğini ve nerelerden temin edebileceğimizi yazmıştım.)Fakat yulaf kepeği olmadan bu diyetten azami faydayı sağlamak oldukça güç.

Yulaf kepeği dr.dukan’ın diyetinde ilk başlarda yer almamış.Fakat diyet yapanların karbonhidrat isteği gitgide artınca ne yapabilirim diye araştırmaya başlamış.

Tesadüfen bir kardiyoloji konferansında yulaf kepeğinin kolestrol ve diyabet üzerindeki etkilerini keşfetmiş.Hastaları üzerinde uyguladıktan sonra sonuçlardan çok memnun kalınca diyete eklemeye karar vermiş.


Yulaf kepeğini diğer karbonhidratlardan ayıran en önemli 2 özelliği,

*Hacminin 25 katından fazla suyu emer ve midede şişerek doygunluk hissi yaratır.

*Yapışkan yapısı sayesinde besinlerin kendisine yapışmasını sağlar ve kana geçişlerini önelyerek vücuttan atılmasını sağlar.

Üstelik lezzetli olduğundan diyet süresince çeşitli krepler,galetalar,ekmekler ve hatta kekler yapmamıza olanak sağlar ki bu da diyeti uygulamada kolaylık sağlar.

277 yorum:

  1. merhabalar gercekten cok yararlı bir blog yapmışsınız tebrikler. Ben ocak ayında Dukan diyetine başladım.3.5 ay sonunda yaklasık 8-9 kilo verdim(spor yapamıyorum hiç bu arada zamansızlıktan) fakat bu kadar bu süre içinde gayet istikrarlı bozmadan ilerledim,fakat yoğun çalıstıgım için fazla degişik tarifler yapma şansım olmuyor dolayısıyla sıkılmaya ve canım başka şeyler istemeye başladı.malesef diyeti fazla abartmamak kaydıyla 20 gün kadar bozdum.1 kilo aım bu süreçte 1 hafta önce tekrar atak evresıne basladım fakat kilo veremedim:-((( moralim bozuldu 10 kilo daha vermem gerekiyor acaba artık bünyem bu diyete alıştı ve ben kilo veremiycem mi?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    ara vermek bu diyet için sorun oluyor malesef ama madem olmuş böyle birşey devam et.başlangıçta dirençle karşılaşman normal,eninde sonunda vermeye başlayacaksın mutlaka.

    YanıtlaSil
  3. harika bir rehber olmuş elinize sağlık, yapmayı deneyeceğim. Bugün ilk işim hemen dukan diyet kitabı alacağım.testi yaptım, çok zor değil, yaklaşık 6 kilo vermem lazım. hadi bana kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Dilek.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bende 10 mayısa kitabı okumayı bitirip bu diyete basladım.25 kilo fazlam vardı. ilk 5 gunku atak evresinde 4 kilo verdim seyir doneminde de 2 kilo. ancak diyeti bozdum ve 1,5 kilo aldım. tekrar baslıyorum ancak duramıyorum aksam bozuluyor diyetim mutlaka. kilo vermem durdu zaten simdi devam ediyorum ama napmam lazım bilmiyorum 20 kilo daha vermem gerek :(

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Elif,
    Yazık olmuş emeklerine.Bence kendini motive etmeden tekrar başlama bu diyete.Çünkü yazdığım gibi defalarca yeniden başlamak vücudun direncini arttırmaktan başka birşeye yaramıyor.
    Bu arada en azından verdiğin kiloları geri almamak adına daha temkinli davranmalısın.

    YanıtlaSil
  7. merhaba.diyete bugün başladım.birkaç sorum olacak sana:
    1-aynı günde hem meyveli light yoğrt hem de diyet dondurma yiyebilir miyim?
    2-diyete uygun salçayı nerden bulabilirim.
    3-tavuk ve hindi füme aldım(polonez ve pınar marka) kahvaltı için.ikisinden kaçar dilim veya toplamda kaçar dilim yemeliyim bir günde.
    4-ürünlerdeki yağ- oranına bakın demişsin.örneğin 0,15 demek % 10'un altında demek oluıyor değil mi(salakça bir soru oldu ama yine de onaylatmak istedim.)
    5-ekmeksizlik şimdiden zorladı.yerine ne yiyebilirim?
    cevapların için şimdiden teşekkürler..
    iyi ki de bu siteyi yapmışsın..

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    1-yiyebilirsin de diyet dondurmayı kendin yaparsan:)dışardaki diyet dondurmalar şekersiz olsalar da tamamen yağsız değiller ve hatta kıvam için salep vs benzeri karbonhidrat takviyeleri de mevcut.Ama benim verdiğim yoğurtla yapılan dondurmadan sınırsız yiyebilirsin.Aromalarla çeşitleri de arttırman mümkün.
    2-hemen her salça uygun diyete.içeriklerini okuyup şeker veya yağ katkısı olup olmadığını kontrol ederek alabilirsin.(domates püresi de olur)
    3-füme etler de sınır yok.istediğin kadar yiyebilirsin.
    4-estafurullah:)evet doğru.
    5-ekmek yerine yulaf kepeğiyle yapacağın dukan ekmeği,muffin ve krep gibi ürünleri yiyebilirsin.

    YanıtlaSil
  9. merhaba ben bu diyete başlayıp başlamamakta kararsız kalanlardandım kitabı okudum ve yiyecek listesine baktığımda nasıl pişiririm ne yaparım sorusuna bi cevap bulamamışken internette blogunuzla karşılaştım ve bugün atak diyetinin 6. günündeyim sayenizde hiç aç kalmadan diyetime devam ediyorum size çokkk içten teşekkürlerimi sunuyorum gerçekten süperr ve yartıcı tarifler var

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Simla Hanım ;

    Öncelikle size teşekkür etmekle başlamak istiyorum , alıp okumaya başladığım bir kitabı bu kadar güzel ve anlaşılır kılarak yardımcı olduğunuz için tebrik ederim.
    İsmim Elif ,

    Yaklaşık 15 gündür Dukan diyeti ile ilgili araştırma yapıyorum ve bir hanımın 45 günde 9 kg verdiği ni takip ederek öğrenmiş bulunuyorum.

    Dolayısı ile kilosu konusunda kendinden şikayeti olan ben ( 6 kg kadar ) bu diyetin yapan herkes tarafından alınan hızlı sonuçlarına bakarak uygulamaya karar verdim.

    Bugün sabah itibari ile tartıldığımda 65 Kg olduğumu görmüş bulunuyorum .Hiç moralimi bozmadan ( evlenirken 59 dum bu arada :) 1,5 sene bitti ) diyete başladım

    Sabah kahvaltısı olarak 2 adet yumurta ile yapışmış nane ve az kekikli omlet , yanında da 1 bardak light süt

    Öğle yemeği olarakta 3 adet 2 parmak genişliğinde tavuk ve 200 gr light yoğurt var menümde

    Merak ettiğim şey okuduğuma istinaden izlediğim yol doğru mudur ?

    Ayrıca marketlerde satılan jombon ve fümelerin yağsız olanlarını bulamıyorum ( yağ kesinlikle yasak olarak algıladığım için böyle arıyorum )
    Kitabın atak evresini okuyup bitirdiğim için olsa gerek , markette raftan aldığım her ürünün yağ oranına bakar oldum :)

    Toplamda 1 hafta kadar atak evresine devam etmeyi düşünüyorum .

    Konu ile ilgili olarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Saygı ve sevgiler

    Elif

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Elif,
    Blogun işine yaramasına sevindim:)

    6 kilo çok fazla değil kısa sürede istediğin kiloya ulaşabilirsin fakat 1 hafta atak senin için çok fazla.Senin gibi az kilo verme durumda olanlar için önerilen azami süre 3 gün.Lütfen fazlasını yapmadan seyire geç.

    Paketli etlerdeki yağ oranı %10'a kadar kabul edilebilir diyor kitap.O şekilde daha rahat bulabilirsin.Tabi işlenmiş ürünlerden ziyade füme,kurutulmuş et,çemensiz pastırma şeklinde olanları tercih edersen daha sağlıklı olur.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Bu durumda , 3 gün sonra seyir evresine geçiş yapacağım, yani sebzelerde benim olacak :)

    Güzel kısmı ekmek olmadan da doymuş olduğunu görebiliyor insan , ki ben 83 kg civarından , 62 ye inmiş birisi olarak ekmeksiz bir yaşam düşünemiyordum ( 9 yıl basketbol oynayıp bıraktıkran sonra 83 ü gördüm )
    8 ay gibi bir sürede ekmeği keserek ve günde 1,5 saat spor yaparak vermiştim kiloları

    Şimdi 6 kg için az bir zamanla başarıya ulaşacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Proteinler aslında bizi doyuran.Ekmekle doyduğumuzu sanıyoruz ama karbonhidrat hemen sindirildiği için kısa sürede acıkıyoruz.

    Çok istikrarlı gitmişsin.Bir daha hiç kilo problemi yaşamamı dilerim:)

    YanıtlaSil
  14. Günaydınnlarrrr :)

    Bugün çok keyifli ve mutluyum , diyetimin 4. gününde 62,9 kg gösteriyordu bu sabah tartım :)
    Dünkü biraz kaçamak ile bugün geldiğim nokta budur , paylaşmak istedim

    Sevgiler

    Elif

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Elif,
    Senin adına çok sevindim.İstediğin kiloya biran önce ulaşmanı dilerim:)

    YanıtlaSil
  16. bugün tam bir ay oldu bu diyete başlayalı. toplamda 7 kilo verdim. vermek istediğim 5 kilo daha var. Ama artık biraz zorlanmaya başladım.(Tatilden dolayı) Şimdi 3. evreyi uygulasam ve tatil sonrası tekrar 2. evreye dönsem ne olur? Verdiğim kiloları geri alır mıyım?

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Verdiğin kiloları geri alacağını sanmıyorum ama kilon sabit kalacaktır 3.evrede.
    Fakat tekrar seyire döndüğünde vücudun kilo vermeye direnebilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  18. bende başladım dukana kitabı okuyup. seyirdeyim ; ama tatlı ihtiyacı ortaya çıktı ve ilk başta verdiğim 3 kilonun 1 i geri geldi biraz motivasyon düştü tekrar atakla mı devam etsem bilemedim ?

    YanıtlaSil
  19. selam,
    BEN 77.7 YLE BAŞLDIM 5 GÜN ATAK SONRA SEYİR YAPTIM 3 GÜN DEVAM EDİYORUM AMA HALA YULAF KEPEĞİM YOK ŞU AN 75.6 AMA REGL ÖNCESİ OLDUĞUNDAN TAM OLARAK NE KADAR VERDİM BİLEMİYORUM ZORLANMADIM BAŞLARDA HİÇ KAÇAMAKTA YOK AMA BU İKİ GÜNDÜR TATLI VE EKMEK İSTEĞİM VAR MAALESEF Kİ :)))AMA PES ETMEK YOK.VE ZAMANSIZLIKTAN YÜRÜYÜŞTE HİÇ YAPAMADIM.SANIRIM SPOR OLMAYINCA BİRAZ YAVAŞ NE DERSİN SİMLA.
    CEREN

    YanıtlaSil
  20. *Tatlı ihtiyacını buradaki tatlı tarifleriyle karşılayabilirsin.3 gün atak yapıp seyire dönebilirsin ama kaçamak yapmamaya gayret et artık.

    *Ceren merhaba,
    Regl öncesi dediğin gibi tam olarak göremezsin performansını.Yulaf kepeği karbonhidrt ihtiyacını karşılamanın yanısıra kilo verme hızını da arttırıyor.Tatlı tariflerine göz atarsan işine yarayacak birşeyler mutlaka bulursun.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ,Ben Meltem.ben diyete başlayalı 2 ay oldu ve 11 kilo verip ideal kilom 57 ye kavuştum.şimdi 3. evreye geçicem ama çok endişelerim var ödül öğünleri, hamır işi falan hepsini kontrol altında tutmak vede tekrar perşembeleri protein diyeti yapacağı halde yine de kilo almaktan korkuyorum.siz 3. evreyi yaptıysanız kısaca püf noktalarını özetlemeniz ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini paylaşabilirseniz çok sevinirim.kitapta 3.evreyi çok iyi anlayamadım ben.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Meltem,
    Ben 3.evreye geçemeden hamile kaldığım için kendi tecrübemi paylaşamıyorum ne yazık ki.
    Fakat güçlendirme yaparken kilo almak yerine vermeye devam edenleri biliyorum.
    Yapman gerekenler çok basit aslında.
    Artık saf protein günü sadece haftada 1 gün. Bunun dışında diğer günler s+p günü gibi devam ederken,bunlara ek olarak 2 dilim tam tahıllı ekmek,1 porsiyon meyve(muz,incir,üzüm gibi aşırı şekerli olanlar dışında),haftada 2 porsiyon olmak üzere nişastalı herhangi bir gıda(haftada 2 porsiyon çok fazla değil.tabi bol tereyağlı su böreği yemezsen) ve haftada 2 kez anayemek,tatlı ve içecekten oluşan ödül yemeği.

    Günlük yediklerine 2 dilim ekmeği ister sabah ister diğer öğünlerde ekleyebilirsin.1 porsiyon meyveyi de istediğin ara öğünde tüketebilirsin.

    Bunun dışında belirlediğin 2 gün (mesela pazartesi,cuma)bu menüye nişastalı bir yiyecek(1 tabak makarna,baklagil yemeği vs) ekleyebilirsin.bunları öğlen yemeğine eklersen akşama kadar eritirsin.

    Ödül yemeklerini peşpeşe 2 gün yeme.Mesela hem cumartesi akşam yemeğini hem de pazar brunch'ını o şekilde tüketme.Çarşamba ve hafta sonu da bir öğünü serbst secebilirsin mesela.
    Sporu,kepeği ve suyu da aksatmazsan sorun olmadan devam edebilirsin.

    YanıtlaSil
  23. çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için.içim rahatladı şimdi:)birşey daha sormak istiyorum.sadece nişastalı gıdalar mı haftada 2 öğün , ya da nişastalı gıdaların yanında haftada 2 öğünde hamur işleri mi var ? yani haftada 2 öğün nişastalı gıdalar, 2 öğünde hamur işleri mi var ? detaylar için çok teşekkürler. site gerçekten harika.ayrıca hızlı geri dönüşün için ayrıca teşekkür.

    YanıtlaSil
  24. hayır hamur işleriş ayrıca yenmiyor.nişastalı gıdaların içinde hamur işleri de var.patates,pirinç,baklagiller,makarna türevlerinden sadece birini tercih edebilirsin.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Aslında diyete pazar sabahı başladım ama yoğurtları light yemediğim ve yediğim tavuk yağlı olduğu için bunu kabul etmedim ve Salı günü sıfırdan başladım, 3. günümdeyim. Atak dönemim 7 gün sürecek. Pazar sabahı 76.9 kiloydum, bu sabah 75.8 kiloydum.
    Dün ve bugün pastırma yedim (tuzlu tabi, biraz sorun biliyorum ama çok sevdiğim için rejimi katlanılır ılıyor), ilk günyediğim tavuk jambon da biraz yağlı imiş. Yulaf kepeğini dün yoğurda kattım. Bugün ağırlıklı light süt içtim. Bugün mide kazıntım biraz azaldı, daha iyi hissediyorum.Sevgiler, Emel

    YanıtlaSil
  26. Kolay gelsin Emel:)Zamanla alışıyor bünye.

    YanıtlaSil
  27. Simla merhaba ben Suay:)

    ben ingiltere de yasiyorum ve bugun home tv de dr oz un programinda dukan diyeti uzerine bi program izledim 20 kilo fazlasi olan birisi olarak oldukca ilgimi cekti :) kitabi internet uzerinden siparis verip once okuyup sonrada buradanda gerekli bilgi ve destegi alarak diyete bir an once baslamak istiyorum,denedigim sayisiz ve basarisiz sonuclardan sonra umarim bu ise yarar:) umutluyum:)
    site cok guzel olmus emeginize saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. Merhaba Suay,
    inşallah istediğin sonuca en kısa sürede ulaşırsın:)

    YanıtlaSil
  29. meraba , tuana ben seyir evresindeyim ve 81 kg dan 76kg düstüm fakat benım merak ettigim seyir evresindeyken sebze ve et ürünleri yiyecegimi biliyorum ama öglen sebze yiyeceksem aksam et ürünlerimi yiyecegim yoksa ikisini aynı anda yiye bilirmiyim bunu merak ediyorum ? gün icinde domates ve salatalıgı sınırsız yiye bilirmiyim ? canımın cok istedigi kıymalı tarhana corbasını ice bilirmiyim seyir evresinde ? bu diyeti herkese tavsiye ederimmmm tesekürler :))))

    YanıtlaSil
  30. Tuana merhaba,
    seyir evresinin sebzeli günlerinde her öğün sebze ve proteini beraber yiyebilirsin.Domates salatalık da aynı şekilde sınırsız yenilebilir.
    Tarhananın içinde un olduğu için uygun değil malesef.

    YanıtlaSil
  31. merhaba adım yeliz..
    simla hanım .güzel fikirleriniz,tarifleriniz gerçekten işimi çok kolaylaştırdı.elinize emeğinize sağlık.ben de henüz kitabı alamadım ama atak ve seyir aşamalrını sıkı bir araştırmayla çözdüm .(umarım :D)bir ayda 7 kilo kadar verdim.ki kışın 3 ay düzenli spor yaptığımda bile, bir kilo verememiştim.ama kafama bişey takılıyor bilginiz varsa paylaşmanızı çok isterim.merakım şu ki; 3 kilo daha verdikten sonra yani 50 kiloya inince ,güçlendirme evresini de yapıp ,eşimle korunmayı bırakıp çoçuk yapmak niyetindeyiz.yani hamilelik ve emzirme süreçlerinden sonra bi daha mı yapıcam bu diyeti,hem hayatta sadece 2 kez yapılıyor deniyormuş kitapta.Ya 2.çoçuğu da yapmaya karar verirsek .yani şuan diyette oldğum için sanki ileride 1 şansım kalmış gibi hissettim de,biraz tırstım.sonuçta hamileyken koruma yapmak mümkün olsa bile kilo almak kaçınılmaz.

    YanıtlaSil
  32. ismim dila
    merhaba dukan diyetini dün duydum ve araştıryorum kilom 72 boyumda 172 civarlarında 18 yaşındayım 10 kilo kadar vermem gerek kitabı bulabilirsem alıcam ve bu siteyede bol bol gireceğim .görüşürüz

    YanıtlaSil
  33. Yeliz merhaba,
    Bende tam dediğin gibi oldu.10 kilo verip güçlendirmeye geçemeden hamile kaldım.şimdi bebek daha 1 haftalık,dukanı zaten emzirirken uygulamak mümkün değil.benim planım ilerleyen zamanda güçlendirme evresini protein günü olmadan uygulamak.Hızlı olmasa bile sağlıklı kilo vermek bu şekilde mümkün olabilir.

    YanıtlaSil
  34. Simla Merhaba,

    Ben 26 Temmuzda Dukan diyetine başladım, şu an itibariyle 4 kilo kaybettim. Bir hafta atak yaptım, şimdi seyir dönemindeyim. 1-1 devam ediyorum uygulamaya ancak seyire başladığımdan beri neredeyse hiç kilo vermedim bu nedenle motivasyonum çok düştü. 64'te çakılıp kaldım bir kilo bile vermiyorum. Acaba 5-5 yapsam bir değişiklik yaratır mı ya da ne yapmam gerekir? Yulaf kepeği henüz yiyemiyorum internette stok yok diyor alamıyorum. Kilo vermem durur ve böle kalır diye de çok korkuyorumj açıkçası. Ne yapmak gerek?

    YanıtlaSil
  35. Sedaa merhaba,
    Kepeğin bu diyetteki rolü gerçekten mühim.
    Buradan sipariş edebilirsin. http://www.gurmenet.com.tr/pinfo.asp?pid=4241

    Spor yapıyor musun peki?

    YanıtlaSil
  36. dukan diyetine yeni başladım. Sitenizden çok bilgilendim. Teşekkür ederim, başarılar.

    YanıtlaSil
  37. merhabaa Aysu ben :)
    20 yaşındayım suan 76 kiloyum hedefim 10 kilo we bugün atakta 5.günümdü. yediklerime ciddi dikkat etmeme rağmen kilo vermedim. moralim acayip bozuldu. kist için doğum kontrol hapı kullanıyorum bunun etkiliyo olabileceğini düşünüyorum . gerçekten yasak hiçbişey yemiyorum ve çok dikkat ediyorum. kabızlık sorunum başladı bunun için ilaç içmeyi düşünüyorum.yulaf kepeği alacağım. kilo verdiğimi görmediğim için atak dönemimi bırakmak istemiyorum..10 gün falan yapmak istiyorum aslında ama o kadar yapmamam gerektiğini biliyorum. ne yapmam gerektiğine karar veremedim. mesela 8. günümde seyir dönemine geçsem. seyir dönemim ne kadar sürmeli . seyir bittiğinde 3.dönem ne kadar sürmeli we 4. ne kadar :)kitabı aldım daha bitiremedim bide bunu merak ediyorum :) şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Aysu merhaba,
    İlaçların etkilemesi normal ama vücudun bir kırılma noktası var.Vereceğine inanıyorum moralini bozma.kepek mutlaka kullanmalısın.kabızlık da kilo vermeyi engelliyor biliyorsun.
    dukan test'i yaparsan hangi evreyi kaç gün yapman gerektiğini öğrenebilirsin.8 gün çok 10 kg.için.

    YanıtlaSil
  39. slm ben bugün başaladım 70 lıloyum ve 58 hedefim.5 gün yapacağım galiba bu ilk evreyi.ama bir tane köfte yedim kaçamak olarak.yağsız dı ama yedim.kahvaltıda tuzsuz yumurta ve peynir öğlende haşlama kıyma yedim.bol su da içiyorum tabi:))destek olacak birini arıyorum yanıma.inşallah uzun süre istikrarımı korurum.

    YanıtlaSil
  40. kolay gelsin.face grubumuzda birçok kişiden destek alabilirsin.

    YanıtlaSil
  41. merhaba, ben kitabı okumadım bu diyeti internetten okuduğum kadarıyla yaptım. 5 gün atak evresi yaptım sabahları light süt peynir ve haşlanmıs yumurta yedim öğle ve akşam yemeğinde haşlanmıs veya ızgara tavuk veya balık yedim.3kilo verdim 2. evrede ise bunların yanına salatalık domates ve öğle akşam yemeklerinin yanında salata(yağsız,tuzsuz), közlenmiş biber patlıcan veya haşlanmıs lahana falan yedim. bugün 2.evrenin 11. günü. ama burayı okuyunca anladığım kadarıyla her gün sebze yememek gerekiyormuş galiba? yanlış yaptığım bir şey var mı? kitabı alıp baştan mı başlıyim yoksa kitabı alıp kaldığım yerden devam mı ediyim? bir de, şekersiz sakızlar mesela naneli falan onlar uygun mu? ama tatlandırıcılı yazıyor

    YanıtlaSil
  42. seyir evresinin her günü sebzeli olmamalı.1 gün saf atak 1 gün sebze+protein şeklinde gitmeli.veya 5gün p,5 gün s+p olmalı.(farklı uygulanışlar da mevcut)kitap her evrede gerekli özellikle 3. evre daha karışık mutlaka edinmelisin bence.kitabı al ve kaldığın yerden devam et.tatlandırıcı içeren herşey uygun,sakızlar da dahil.

    YanıtlaSil
  43. o zaman ben 2. evrenin kalan 10 gününü de sadece protein olarak geçirsem diyeti bozmuş olmam değil mi? kitabı alacağım yine de teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  44. Hayır sakın 10 gün sadece protein yapma.Bu çok sakıncalı.1+1 veya 5+5 şeklinde uygula.

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,

    Ben 5 günde 2,5 kg verdim, ve 5 gündür de kilo veremiyorum, normal mi acaba, moralim bozulmaya başladı çünkü :(( - arzu

    YanıtlaSil
  46. Dukan diyet kitabında PARAFİN YAĞI ndan bahsediliyor.Bu yağ yiyeceklerde kullanılırmı ?

    YanıtlaSil
  47. Parafin yağını bazı tarifler için önerse de sağlığa pek de uygun olmadığından ve aşırı ishale yol açabileceğinden yerine 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ kullanılabileceği belirtiliyor.

    YanıtlaSil
  48. merhaba ben sevval
    bende buğün başlayacağım bu diyete ama bana biraz yardımcı olursaız sevinirim birkaç soru sormak istiyorum
    şimdi ben 15 kilo vermek istiyorum
    1.atak evresini 7 gün mü 10 gün mü yapayım(birde atak evresinde günde 3 yumurtayı geçmeyeyim değil mi bir bardak sütle sınırlı birde)

    2.ataktan sonra seyir evresine geçince işte öğle tavuk akşamda bitki şeklinde mi yiyeceğim yani aynı öğünde ikisini yemeyeceğim değil mi

    3.ben seyir evresini istediğim kiloya gelene kadar mı devam ettireceğim yani hep protein ve bitki mi yiyeceğim bir daha atak evresine geçmeyecek miyim
    istediğim kiloyada ulaşınca 3.evre artık...
    açıkcası bunları merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  49. sevval merhaba,

    1-bu testi yaparak atak süreni bulabilirsin.7-10 gün 15 kg için çok fazla.DUKAN TEST

    2-seyire geçince protein günlerinde ataktaki gibi sadece protein,sebze+protein günlerinde her öğün sebze yiyebilirsin fakat tek başına yememelisin yanına mutlaka protein eklemelisin.

    3-seyire istediğin kiloya gelene dek devam edip 3.evreye geçeceksin.tekrar atağa dönmüyorsun.
    (kitabı okuduğunu düşünerek yazdım ama okumadıysan kitabı oku mutlaka.herşey daha net oturur o zaman)

    YanıtlaSil
  50. Merhaba,dün kitap ve 2 tane 400 gramlık yulaf kepeğim elime geçti,dün kitabı da neredeyse bitirdim.Etler çok mu pahalı olur,bırakmak zorunda kalırmıyım korkusu yaşıyorum.Belkide tavuk göğsüyle atlatabilirim..Bugün sabah yulaf kepeği galetası tarifini yaptım,evet gayet doyurucu...biraz yiyecek stoğu yapmam gerekiyor...

    YanıtlaSil
  51. et yerine bir sürü alternatif mevcut aslında.mesela balık mevsimindeyiz.hem de daha sağlıklı.

    YanıtlaSil
  52. Burada çok güzel motivasyon var teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  53. rica ederim.face sayfamıza da katıl.motivasyon asıl orada:D

    YanıtlaSil
  54. çok teşekkür ederim sorularımı cevaplandırdığımız için.bu arada testini yaptım 25 marta kadar ideal kilomu belirledi yani o zamana kadar 10 kilo...uzun ama.... ben ne kadar doğru bilmiyorum ama atak evresnden sonra seyire geçince lahana çorbası ile birleştirmeyi düşünüyorum haşlanmış sebze değilde çorbasını...gerçi o çorba ödem attırıcı etkisi var ama verdiğim kiloları (şayet ki verirsem ) umarım vermem tekrardan..
    bu arada ben beşi bir yerde çay içmeye de başladım sanırım bu diyete zararı olmaz (sevval)

    YanıtlaSil
  55. birde yazdığınoz çorbaları seyir evresinde mi yiyeceğiz

    YanıtlaSil
  56. Sevval bitki çayları öneriliyor zaten problem yok.Çorbalardan atak için olanlar da mevcut.Evrelere göre ayırdım tarifleri oradan takip edersen yanılmamış olursun.

    YanıtlaSil
  57. merhabalar.. öncelikle çok güzel bir site hazırlamışsın tebrikler. ben 9 gün önce diyete başladım 13 kg kadar vermem lazım ve 6 gün atak diyeti yaptım. fakat 3 gün önce seyir evresine başladım o gün bugündür kilomda herhangi bir değişiklik olmadı.. herkes bunu böyle mi yaşıyor başta merak ediyorum.. bir de ben kıbrıstayım ve burda ingilizler için marketlerde yulaflar var satılan ben en ince çekilmişini buldum ama yine de tam un gibi değil.. bunun bir zararı var mı? :)

    YanıtlaSil
  58. senem merhaba,
    kitapta da belirtildiği gibi bu son derece normal.atakta kaybettiğimiz bir miktar su sebzelere başlayınca geri dönüyor.Fakat bir süre sonra yeniden vermeye başlayacaksın.
    Yulaf kepeği zaten un gibi olmamalı.Yulaf ezmesinden daha ufak boyutta parçalı olmalı.Senin dikkat etmen gereken oat-meal değil oat-bran almak.

    YanıtlaSil
  59. cevap için teşekkürler..üzerinde sadece oat yazıyo.. ingilizce açıklaması yok rusca biseyler yazıyo o yüzden anlayamadım :)en iyisi tr den sipariş etmek. bunlarla ekmek benzeri şeylerde yapabiliriz sanırım..

    YanıtlaSil
  60. Evet senem ekmek,kek,krep vs türü yiyecekleri yapabilirsin.tariflere göz at:)

    YanıtlaSil
  61. seni çok meşgul ettim ama son bi sorum olacak :))
    süt içilmemesi gerektiğini duydum. light süt içiyoruz çünkü hem eşim hem ben. laktozsuz içmemizin bi zararı var mı.. herhangi bir fikrin var mı bu konuda?

    YanıtlaSil
  62. Senem merhaba,
    Süt saf protein,kalsiyum,vitamin ve mineral kaynağı ve Dukan'da mutlaka yer alması gereken bir ürün.Yağsız olduğu sürece sorun yok.Laktozsuz da tercih edebilirsiniz rahatsız ediyorsa.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba, Güzel blogunuz için tebrik ederim.Yemekler konusunda çok yardımcı oldunuz.
    Eşimle 15 gün önce beraber başladık..ama ben bırakmak zorunda kaldım.Şekerim ve tansiyonum çok düşük olduğu için.
    Eşim hala devam ediyor...Seyir evresindeyiz..2.5 kilo verdi eşim ama işi gereği gittiği toplantılarda kaçamaklar oluyor.Bu kaçamakların zararı olur mu ? Şu anda kilosu sabit kaldı.Bu normalmi

    YanıtlaSil
  64. sağol Lale:)
    malesef kaçamaklar bu diyeti çok etkiliyor.kilo verememesi bu yüzden.gerçekten verim almak istiyorsa ciddi olarak uygulaması gerek.benim eşim de çok sık dışarda yemek durumunda kaldığı halde istikrarlı devam etti ve 15kg verdi.isteyince oluyor:)

    YanıtlaSil
  65. CEYLAN
    merhabalar... bir kac gün önce arkadasim sayesinde dukan'ı duydum ve acil kilo vermem gerektigi icin basladim.. siteyi gercekten begendim. baska bir siteden takip ediyordum ama onun tarihi yaklasik 1 sene önceydi. yapılan yorumlar 1 sene öncesine ait ve bugün bu siteyi buldum, hemde 2011:) henüz elimde kitap mevcut degil ama sizden duyduklarimla devam ediyorum. bugün 2. günüm ve kilomda hic bir degisiklik yok:) irtibat halinde olursak gercekten cok mutlu olurum...

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar Başak ben

    Bende bugün başladım kitabı okudum bu arada:) ilk günüm zor geçti diyemem ama yulaf kepeğini hiç sevmedim yoğurt ile karıştırdım işkenceydi benim için yemesi.Yemeklerin içine katsam aynı etkiyi görebilir miyim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  67. Ceylan kolay gelsin.tabi irtibat halinde olalım,face sayfamıza da gel:)

    Başak merhaba,
    Kepeği o şekilde ben de yiyemiyorum.Tariflerde birçok şekilde kullanılabildiğini görebilirsin.Çorbalara,köftenin içine,muffin ve keklere,sabahları krebine katarak yiyebilirsin.

    YanıtlaSil
  68. merhaba
    ben 4 ay önce doğum yapan biri olarak doğum kilolarını vermek için 13/10 da kitabı alıp okudum ve 14/10 da atak eresine 73.8 kilo ile başladım..hedefim 61 kilo olmak..5 gün atak evresi yaptım ve 2.2 kg verdim ve 71.6 oldum..şimdi 5/5 yapmaya başladım seyir evresinde 3.günüm ama kilomda bir değişiklik olmadı pes etmemeye çalışıyorum .. hiç kaçamağım olmadı sadece yulaf kepeğim bugün elime ulaşacak inşallah onunda etkisini görürürüm..sitenizde tarifler ve bilgiler açısından çok güzel ve işime çok yarıyor..teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  69. İlknur merhaba,
    Hamilelik ve sonrasıyla ilgili yazımı okudun mu?Emziriyorsan özellikle okumanı tavsiye ederim çünkü özel uygulamalar mevcut.
    Ben de 2,5 ay önce doğum yaptım.Şu anda hamilelik öncesi kiloma 3 kg kaldı:)
    Sana da kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  70. evet evet okudum tabi :) o konuda dikkatliyim ..
    benim daha çok çalışmama lazım aziliyim bakalım
    herkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  71. CEYLAN
    merhabalar..bu gün kilo vermiş bi sekilde ilk yorumumu yapıyorum :):)
    hayatımda hic 64 kiloya cıkmamıstım, oyuzden vermek istiyorum acele bir sekilde..64.6 ile basladım, bugün 3. gün ve 1 kilo vermisim.. hedefim 59..kaç gün atak yapmalıyım ?
    bir de hesaplamak için önerdiginiz siteye girdim, dediklerinizi uyguladim ama en az 88 olunması gerekiyor sanırım, hata verdi.

    YanıtlaSil
  72. Ceylan ,
    O şekilde uyarı verdiyse değeri kg'ya çevirmemişsin demektir.O şekilde bir daha dene lütfen.Sana en fazla 2 gün atak önerecektir muhtemelen çünkü kilo fazlan çok az.

    YanıtlaSil
  73. yulaf kepeği bulamadım, yulaf ezmesi diyordu, onu alsam aynıya denk gelir mi? bir de ben sabah 08.30 da, 1 bardak light süt, bir parça light beyaz peynir, 1 yumurta yiyorum.
    öğlen 12-1 gibi light ton balığı yogurt bir parça peynir. aksam da 6-7 gibi ızgara tavuk yada haslanmıs tavuk göğsü ve yogurt yiyorum. bu öğünler de bir yanlıslık var mı acaba? çok düşük hızda kilo veriyorum da..

    YanıtlaSil
  74. Ceylan yulaf ezmesi izinli değil,kepek olmalı.
    ara öğünlerde de yemelisin ki metabolizman çalışsın.Çok hızlı kilo verenler aşırı kilosu veya ödemi olanlar.Demek ki sende fazla ödem yok.Yavaş yavaş ver ki sağlıklı olsun.Şok diyetler gibi değil Dukan:)

    YanıtlaSil
  75. anladim. tesekkür ederim .. :)

    YanıtlaSil
  76. lara;
    bu diyet hayatımı değiştirdi 5 senedir veremedim kilolar birer birer gidiyor..86 kg.başladım 1 ay oluyor 76 oldum. duraklama dönemindeyim sanırım ama sabrediyorr 60 lı kiloları görüceğim günleri düşündükçe daha çok azim geliyor sizde böyle yapın çok faydasını görüceksiniz herkese başarılar..









    derya
    herkese başarılar...

    YanıtlaSil
  77. merhaba ben damla,
    size 2 sorum olacak.
    1. sorum meyve yasak diye biliyordum ama light meyveli yoğurt yenebilir demişsiniz.. seyir evresinde yememin bi zararı olur mu?
    bugün 10. günümün içindeyim 5 gün atak evresi yaptım ilk 5 günde 3 kiloyu tamamen kaybetmiştim. ama seyir evresine geçtikten sonra hiç kilo kaybım olmadı.kilo alımım da olmadı sizce nedendir? ayrıca seyir evresinde haftada kaç kilo kaybı gibi bi beklentim olmalı?

    YanıtlaSil
  78. Evet Damla meyve yasak ama meyveli şekersiz ve yağsız yoğurtlardan günde 2 taneye kadar izin veriyor Dukan.Fakat eğer kilo vermede duraklama yaşarsan yemeyi bırak diyor.
    Seyire geçişte duraklama üzerine kitapta özellikle duruluyor.Sebzelere geçişte ilk anda kilo vermenin durması ve hatta geri alımı bile normal.Vücudun direniş gösterdiği ve sabretmemiz gereken dönem bu.Eğer 10 günden fazla sürerse 2-3 gün atağa dönüp,suyu ve aktiviteyi arttırmak öneriliyor.
    Kişiden kişiye değişir seyirde haftalık kayıp.Haftada 1 de olabilir 2 de.1 hafta hiç vermeyip sonraki hafta 2 kg birden de verebilirsin.

    YanıtlaSil
  79. merhaba simla hanım.ben 80 kiloyla başladım ve dokuz gün atak yaptım yedi gündür de seyir evresindeyim.sadece 76 77 arasında gidip geliyorum bi haftadır.yani toplamda 16 günde 3,5 kilo falan verdim.sizce bu normal mi? ben başlarken daha çok vereceğimi düşünmüştüm ve biraz hayal kırıklığına uğradım.atak evremin üçüncü gününde regl oldum,acaba sebep bu mu??? atak evremde düzenli spor da yaptım ama şimdi pek düzenli yapamıyorum.

    YanıtlaSil
  80. Tuğba merhaba,
    Regl olmak gidişatı etkiliyor mutlaka ama seyirin başlangıcında duraklamanın normal olduğu belirtiliyor.En inançlı olup direnmemiz gereken nokta da bu.Vücut bir süre sonra cevap vermeye başlayacak merak etme.

    YanıtlaSil
  81. Merhababa Simla
    Eşimin durakladığını yazmıştım...kaçamaklarından dolayı :)Arada bir kaçamak yapsada 1.5 ayda 7 kilo verdi.Ben bırakmak zorunda kalmıştım demiştim. Ama dolabımızdaki herşey yağsız olunca ve eşime yaptığım yemeklerden kendimde yediğim için 3 kilo da ben vermişim. tabii buna sevindim.
    Ayrıca yağsızda herşey çok lezzetli olabilirmiş onu da öğrendik. Özellikle beşamel sosun çok işime yaradı.Çok farklı yemeklerde kullandım.
    Ispanaklısı harika oldu.Tavuk ve köftelerin yanında çok güzel oluyor...Ve yayla çorbası :)Eşim bayıldı... Tekrar teşekkürler..
    Bu arada İzmir'de oturanlar yulaf kepeğini kemeraltında bulabilirler...

    YanıtlaSil
  82. Rica ederim Lale,
    İşe yaramasına çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  83. haklısınız simla hanım,bir ayımı doldurdum ve toplamda 6 kilo verdim.seyir evresinde haftada bir kilo veriyorum düzenli olarak,bence haftada bir kilo çok sağlıklı.hatta spor yapmıyorum ve nadiren de olsa kaçamaklarım var:)bu hesaba göre 2.ayımı doldurduğumda 10 kilo vermiş olacağım inşallah;)

    YanıtlaSil
  84. bugece tanıştım bu diyetle öncelikle kitabı okumalıyım diye düşündüm fakat tüm blogu okuyunca başlamaya hazır olduğumu hissettim tek bi sorum war yemeklerin saati var mı? ben akşam 8 den sonra çiğnemeli hiç birşey almıyorum ama gece uykuya yatmadan önce mide kazıntımla uyuyorum bunun için acaba akşamları geç saate kadar yeme konusunda bi sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  85. merhaba,
    sen yine de kitabı mutlaka edin.inan bana çok faydasını göreceksin ve tüm bilgiler yerine oturacak.
    bu diyette saat sınırlaması yok.hazım açısından en az 1 saat önce yemek iyidir.aç yatmak yerine en azından peynir veya yoğurt yiyip yatabilirsin.hem tok tutar hem rahat uyursun.

    YanıtlaSil
  86. merhaba bende dukan dietine başladım bugün 2 günüm ama ,l,itabı elime aldığımda hata yaptığımı anladım.10 katagoriden sadece bir türü kullanmak gerekiyormuş giden iki günüme yazık dedim.yani aynı gün kırmızı et,beyaz et yada aynıgün balık yenilmiyormuş sanıyorum.beni bu konuda bılgılendırırsenız sevinirim.bu arada inş yanlış anlamışımdır...teşekkürler

    YanıtlaSil
  87. yani demem o ki güne yumurta ile başladıysak yumurta ile mi bitirmek gerekli ?

    YanıtlaSil
  88. hayır emma yanlış anlamışsın.izinli gıdaları istediğin şekilde yiyebilirsin.yeter ki protein olsun.

    YanıtlaSil
  89. Merhabalar Simla hanım...
    Ben diyete başlayalı 8 gün oldu. Yarın 2. aşamaya başlıyorum. Bir hevesle tartılayım dedim bir de baktım 300 gram vermişim yani neredeyse hiç kilo vermedim diyebilirim.Etrafımdaki herkes ilk aşamada 3 kilo verdiler ben de onlardan farklı şeyler yapmadım. Sadece fazla su içmedim ve yulaf kepeği bulamadığım için alamadım. Moralim inanılmaz bozuk. Nedeni fazla su içmemem veya yulaf kepegi yememem olabilir mi? Acil yardım pls :(((((

    YanıtlaSil
  90. Merhabalar,
    Öncelikle blog için tebrik etmek istiyorum sizi..
    Gerçekten çok lezzetli tarifler var ve insanı şevke getiriyor..
    İlk zamanlarda bende çok zorlanıyordum, çünkü ben aşırı yağlı beslenen tereyağdan vazgeçemeyen, günde neredeyse 8-9 paket çikolata yiyen bir çikolata ve tatlı bağımlısıydım.
    Hatta bir itiraf:) diyete başlamadan önce iki gün boyunca paketlerce çikolata yedim.. :(
    Velhasıl diyete başladım, boyum 1.73, kilom 83.6 idi.
    Diyetin atak evresinin ilk 3 günü kilom 85'e kadar yükseldi, sebebini anlamış değilim.
    Düzenli şekilde spor yaptım, yarım saat yürüdüm ama kilom sabit kaldı.
    Doğum kontrol hapı kullanıyorum ve regl dönemimin de 4. günündeydim. Belki bunlar sebep olabilir diyorum. Siz ne dersiniz Simla?

    Atak evresini 7 gün sürdürdüm, hiç kaçamak yapmadım, ama şu an kilom 80.5 ve 81.5 arasında gidip geliyor sürekli, seyir dönemindeyim şu an ama ne yapacağımı bilmiyorum. 1/1 mi yapmalıyım?
    Sebzeleri her öğün tüketebiliyor muyum?
    Sebzede bir sınırlama var mı?
    Kitabı okudum ama birde tecrübeden faydalanmak daha yararlı olacak.
    Kilo verişim durdu, 80'de kaldım inemiyorum, şevkimi kaybettim, sporu bıraktım. :(
    Doğum kontrol hapından dolayı mı ki bu durumum?

    YanıtlaSil
  91. Ayşe mutlaka etkilemiştir, her ikisi de bu diyetin olmazsa olmazı.ve özellikle de suyu tüketmemek sağlık sorunlarına bile yol açabilir.kitabı okumadan başlamayın dememin sebeplerinden biri de bu işte:(

    YanıtlaSil
  92. Regl döneminde özellikle başlanmaması gerektiğini söylüyor kitap:)
    1/1 en kolay yapabileceğin uygulama.sebze günlerinde her öğün sebze yiyebilirsin ama yanında mutlaka protein olmalı.sebzeler her ne kadar sınırsız dense de aşırıya kaçmamak lazım.
    doğum kontrol hapları da ödem yapan haplardan.tuz tüketimini iyice azaltmayı,füme türü aşırı tuzlu gıdaları bir süreliğine kesmeyi ve sıvı tüketimini 1,5 lt ile sınırlandırmayı öneriyor dukan.eczaneden ödem söktürücü bir destek de isteyebilirsin.

    YanıtlaSil
  93. sevgili simla hanım
    benim bugün 10. günüm 5 gün atak yaptım..şimdi1/1 geçtim ..bu gün sebze günümdü...ne yediğimi yazmak istiyorum doğrumu yapmışım..sebzenin yanına protein ne demek anlamışmıyım bakalım...sabah..1 yumurta haşladım..yulaf kepeği yumurta ve beyaz peynirle yaptığım krep ve yanına lıght kaşar bir kaç dilim ve bir dilim jambon...arada lıght tabiki yoğurt içine tatlandırıcı attım...öğlen fırında mantar yaptım....lıgt bir bardak sütle yedim...(sebze+protein acaba bumu?)arada tekrar yoğurt ve tatlandırıcı akşamda karnabahar haşladım..yanında biraz yoğurtla yedim..tabiki..1,5 litre su gün boyu...bir bardakda doğadan form (çok işe yarıyor)ben hergün 30 dk yürüyor haftanın 3 günü spor salonuna gidiyorum....acaba doğru mu yapıyorum?

    YanıtlaSil
  94. haa bu arada 10 günde 4 kilo verdim....mutluyum....73 ile başladım..hedefim...61-62...hiç bozmadan büyük bir motivasyonla devam ediyorum....teşekkürler....

    YanıtlaSil
  95. birde şunu sormak istiyorum...sadece karın bölgemden kiloluyum...acaba sadece karından yağlarım gidermi....

    YanıtlaSil
  96. merhabalar ben sibel,3 buçuk ayda 20 kg veren bir arkadaşımın desteğiyle diyete baişladım bugün.fakat kitaba bir türlü ulaşamadım netten de bulamadım ve arkadasın dediği şekilde başladım bugün yaklaşık 4 tane haşlanmış yumurta ve 2 porsiyon kadar da haşlanmış et yedim ve atak dönemini de bu şekilde devam attirmeyi düşünüyorum.sizin vermiş olduğunuz ya da herhangi bir tarif uygulamadan aynı şekilde devam etsem problem olur mu ya da istediğim sonuca ulaşabilir miyim acaba??

    YanıtlaSil
  97. Meltem menün doğru,zaten güzel kilo veriyorsun gördüğüm kadarıyla.sadece süte dikkat et.1 bardaktan fazla tüketmemeye çalış.yoğurt daha uygun.
    Karnındaki yağlar yerleşmişse en son gider ama mutlaka gider.sporu özellikle o bölgeye yoğunlaşarak yap.fakat şuna dikkat et bazı karın hareketleri kasları yanlış çalıştırıp daha şişkin görünmelerine yol açabiliyormuş.salonda bie eğitmen yardımcı oluyordur değil mi?

    YanıtlaSil
  98. Sibel merhaba,Kitabı hangi sitelerde aradın bilmiyorum ama hepsiburada.com'da mevcut.hem de indirimli.mutlaka edinmelisin kitabı çünkü yanlış uyguluyorsun şimdiden.günde 4 yumurta çok fazla.2 taneye kadar uygun ama birinin sarısını yememek kaydıyla.yumurtanın beyazı sınırsız yenebilir.
    kaç kilo fazlan var?kaç gün atak yapacaksın?
    kepek tüketiyor musun?
    sağlığını bozarsın böyle yaparsan.

    YanıtlaSil
  99. merhaba
    evet simla spor salonunda spor hocası eşliğinde yapıyoruz...bu gün gideceğim mesela..yalnız çok yorgunluk var...halsizlik var...sporu son bir haftadır doğru dürüst çıkaramıyorum...vitamin de alıyorum spradyn...acaba başka bir şey daha mı alsam...birde yoğurt çok uyku yapıyor ne yapsam ki...

    YanıtlaSil
  100. meltem dukan ağır sporları önermiyor en fazla yürüyüş uygundur diyor.daha aktif spor yapacaklara yulaf kepeğini spordan hemen önce almalarını öneriyor.hatta 100 gr karbonhidrat 200ml meyve suyu da ekliyor daha ağır sporlar yapanlara.spirulina dukan'ın önerdiği bir takviye,spor hocandan da vitamin önerisi isteyebilirsin.

    YanıtlaSil
  101. Simla Merhaba ,

    Ben Atiye bende 21.kasımda başladım 6 gün atak sürem var 3.günde 2,5 kilo verdim bu diyeti yapanlardan olumsuz hiçbir geri dönüş almadım.İnşallah 25 kilo fazlamı verebilirim.
    Bu diyeti uygulayan herkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  102. sevgili simla
    baget tavuk derisiz...salatalık turşusu yiyebiliyormuyum....15. günüm bugün hiç kaçamak yapmadan uyguluyorum harfiyen...kendi yemek düzenimi oluşturdum....birde 1,5 yulaf kepeğini krep yaparak tüketiyorum günlük yeterlimidir....

    YanıtlaSil
  103. meltem merhaba,
    tavuğu kanatları ve derisi hariç yiyebilirsin.kornişon turşuyu atakta 2-3 adet seyirde biraz daha fazla yiyebilirsin ama tuza dikkat.seyire geçtin değil mi?15 gündür atakta değilsindir umarım.krep uygun ama seyirde 2 kaşık olmalı.

    YanıtlaSil
  104. sevgili simla
    5 gün atak yaptım şu an seyirdeyim....benim sadece karın bölgemde fazlalık var...zaten kilolarda karından gidiyor....ama kabızlık sıkıntı yaratıyor...çorba gibi birşey önerirmisiniz...yulaf kepeğini 2 kaşığa çıkarayım...ben 1,5 devam ediyordum..bişey olurmu ki....

    YanıtlaSil
  105. simla hanım
    ben haftada 3 gün spor salonuna gidiyorum beşgün yarım saat yürüyorum....karın bölgemin gitmesi için birde mezoterapi yaptırmayı düşünüyorum bir kaç seans...kitapda dukan bahsetmiş yapılırsa iyi olur demiş....birde sabah akşam sadece karın bölgeme yönelik egzersiz yapacağım araştırıyorum...daha ne yapayım şu karnım için bilmiyorum...birde tatlandırıcı splenda kullanıyorum zararı varmıdır...beni bu konuda da bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  106. Meltem,
    Kabızlık için 2 kaşık yulaf kepeği hakkının 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirebilirsin.
    ayrıca 3/4 yemek kaşığı zeytinyağ artık diyete eklendi dr.dukan tarafından.çok zorda kalırsan sabahları ılık suyla alabilirsin.
    karnın için uygulamaları gideceğin güzellik merkezinden veya spor salonundan öğrenebilirsin.benim tek bildiğim mekik.ayrıca yağsız yoğurt yemenin de özellikle karın bölgesine faydası olduğu söyleniyor.
    Splenda için en zararsız tatlandırıcı deniyor.Ama uzun vadede etkileri bilinmediğinden abartmadan kullanmakta yarar var.

    YanıtlaSil
  107. sevgili simla hanım
    ben dün limonlu soda içtim acaba diyetime bir zarar vermişmidir....sonradan çok pişman oldum ama....ne olur bir şey olmasın..bu gün 18. günüm ve herkes ne kadar zayıfladın diyor bana....bir ufacık birşeyden bozulursa diyetim çok üzülürüm....teşekkürler...

    YanıtlaSil
  108. Meltem şekerlilerden içtiysen birdaha içmemen lazım.Eğer seviyorsam freşa'nın light limonlu sodasından istediğin kadar içebilirsin.çileklisi de var;)

    YanıtlaSil
  109. Merhaba blog gerçekten çok faydalı olmuş. emeğinize sağlık. Ben yaklaşık 7 yıldır kiloluyum yani yedi yıl boyunca toplam 12kg fazlam var ve artık sıkılmaya başladım eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor bu diyeti eşimin halası,eşi ve oğlu birlikte yapmışlardı görünce çok şaşırdım sonuç harikaydı. Bende yapmaya karar verdim kitabı sipariş verdim henüz gelmedi. Kitabı,yulaf kepeğini tamamladıktan sonra başlamayı düşünüyorum bu arada kepekli galeta yenebilirmi kahvaltıda? Bide 12 gün sonra oğlumun doğum günü açaba doğum gününden sonramı başlasam. karar veremedim. bana yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  110. Merhaba,
    Öncelikle kitabı okumalısın.Zaten okuduktan sonra hazır olup olmadığını anlarsın.D.gününde nefsine hakim olamayacağını düşünüyorsan sonraya ertelemekte fayda var fakat özel günler hiç bitmeyecek biliyorsun.O yüzden işi kafanda bitirirsen rahat edersin:)
    Galeta izinli değil malesef.

    YanıtlaSil
  111. merhabalar ben feyime 5 gün önce dukan diyetine başladım internetten dukan testini yaptım ve 6 gün atak yapmam gerekiyor ve bu sürede 2.270 gr vermem hedefleniyordu.ben ilk 3 günde 3,200 kg verdim ama 4. gün değişiklik olmadı ve 5.gün de 400gr aldım hiç kaçamak ypmadım ve halsizlikten hiçbişey yapamıyorum.nedeninin açıklarmısınız

    YanıtlaSil
  112. Feyime merhaba,
    Dalgalanmalar olsa da hedeflenenden fazla vermişsin.Zaten atakta kayıp yağdan değil sudan oluyor.dolaysıyla ilk 3 gün fazla ödeminden kurtulmuşsun sonrasında da yine su tutmuş vücudun.asıl yağ yakımı seyirde başlayacak bu süre içinde de oynamalar göreceksin.kitapta bu durum detaylı anlatılıyor.halsizliğin sebebi vücudun karbonhidratsızlığa gösterdiği tepki.zamanla bu yok olacak.kepek kullanıyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  113. ben feyime evet geç de olsa başladım yulaf kepeğine.trabzonda yaşıyorum ve burada ulamadım izmirden getirtebildim.bu arada adet başlangıçımın bu duraksamada etkisi var sanırım ama bitince acaba bu kilo kaybını sağlayacakmı onu merak ediyorum.bu arada kitabı okudum ama sizin sitenizden daha çok bilgilendim ve yarar gördüm.çok teşekkür ediyorum size emeğinize sağlık iyiki varsınız.ayrıca zeytinyalının az da olsa serbest olmasına sevindim...

    YanıtlaSil
  114. merhaba bende yaklasık 9 aydır dıyet yapıyorum sporla bırlıkte 92 kılodan 75 kıloya dusmutum 20 gun once tartıldım tekrar 79 olmusum ve ınanılmaz panık oldum:( Sonra dukan kıtabına el attım cok da guzel basladım 2 hafta once 79 basladım gectıgımız pzr 75.5 de bıraktım atagı 1 hafta yaptım,5 gundur de seyırdeyım hic de bozmaMıstım ama sabah tartılıp yıne 75.5 cıkınca sınırlerım bozuldu aksama kdr bıseyım yoktu ama bır an gozum dondu ve kuru ıncır k bar fıln yedım su an ınanılmaz pısmanım yrn tekrar dewam etsem dıyetıme olur mu yoksa tekrar atak ewresıne donup mu baslamalıyım sızce?

    YanıtlaSil
  115. b e z a u b e r n d merhaba,
    tekrar atağa dönmene gerek yok.seyirden devam et.seyire geçince gerçek kilo verme başladığından vücut adapte olmak için sebzelerden aldığı suyu tutma eğilimi gösteriyor.dişini sıkarsan sonucu alırsın mutlaka.ki senin önceki diyet tecrübelerin vücudunun daha çok direnmesine yol açıyordur.
    sabır:)

    YanıtlaSil
  116. Pelin..
    Merhaba ben 18 yaşındayım ve dukan diyetine başlamak istiyorum. Boyum 1,78 kilom 85 civrlarında ve 10 kilo vermem gerektiğini düşünüyorum. Sizce yaşım gereği bu diyete başlamalımıyım?

    YanıtlaSil
  117. Pelin merhaba,
    Dukan diyeti her yaşa hitap ediyor.Kitapta çocuklar için bile uygulanabilecek şekilde düzenlenmiş.Sen de yapabilirsin.Kilolu olmak çok daha sakıncalı senin için bence.
    Kitabı mutlaka edinip okumalısın başlamadan önce.

    YanıtlaSil
  118. yeniden merhabalar ben seyir evresindeyim.acaba light kaşar calve light mayonez ve dimesin light meyvesuyu serbestmi acaba.marketlerde gördüm ama almak konusunda tereddüt ettim.sizin fikriniz nedir acaba?

    YanıtlaSil
  119. Feyime ne yazık ki hiçbiri uygun değil.Light kaşarlar bizim için halen çok yağlı.%2'ye kadra olan peynirler izinli biliyorsun.ve arada bir en fazla %72ye kadar olan peynirlerden 30gr kadar yiyebilirsin(izinli sınırlı olup kilo vermeni etkileyebilir yine de)mayonez de aynı şekilde yağlı.meyve zaten seyirde olmadığı için meyve suyu da uygun değil.güçlendirmede meyve hakkın yerine belki içilebilir ama ben olsam taze meyveyi tercih ederim.

    YanıtlaSil
  120. simla merhabalar yeniden ben:)ben sık sık sizi rahatsız etmekten dolayı rahatsızlık duyuyorum ama size güveniyorum.acaba diyabet çikolatalar tüketebilirmiyiz.ve bazen atıştırmalık abur cubur tarzı şeyler istiyorum.şu ana kadar nefsime hakim oldum ama sizin başınıza da geldi mi bu tür durumlarda ne yapmak gerekiyor acaba.şimdiden teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  121. Feyime sorabilirsin tabi.bu blog onun için var:)
    diabetik çikolatalar uygun değil yazık ki.uygun tatlı tariflerinden yaparsan kriz anında seni kaçamaktan koruyacaktır.

    YanıtlaSil
  122. Merhabalar,

    Ben 187 boyda, 94 kilodayım şu an ve ulaşmak istediğim kilo 78 ama site 82yi öneriyor bana. Atak süremi de 4 gün olarak belirlemiş, bu 4 günün sonunda 92,5 kiloyla bir sonraki evreye geçeceğimi söylüyor. Kitabı henüz edinmedim ama okuyup uygulama konusundaki gazım çok yüksek :) Ah bi de spora zaman ayırmak zorunda olmasak.. :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  123. Günlük Ayracı merhaba:)
    mutlaka oku niyetliysen başlamaya.bu diyetin ilginç kısmı olduğundan incelmiş görünmek.82 olduğunda muhtemelen 78 görüneceksin merak etme:D

    YanıtlaSil
  124. simla hanım mrb;
    21 aralıkta dukana başladım 10 kg vermem gerekiyor atak evrem 4 gün sürdü. tartıldığımda bireli eski atrtılara göre 3 kg vermiş göründüm.
    60,8 kgden 57ye düşmüşüm.
    Atak evresi boyunca neredeyse hiç kaçamak yapmadım sadece atağın son gününün gecesi bir minik ekler yedim :(
    şimdi seyir evresine geçtim ama regl olmak üzereyim şişliğim bununla alakalı muhtemelen değil mi?

    Sabahları genelde yörsan lor peyniri şekersiz çay ve omlet ya da yağsız jambon yedim. öğlen ve akşamları ızgara et yedim. genelde yanında light yoğurt ile.

    seyir evresini 5+2 yapmayı düşünüyorum kitabın ilk 2 evresini ezberledim diyebilirim :)
    2 gün saf protein 5 gün sebze protein. sonuç alabilir miyim yoksa 1+1 mi yapayım? dün sabah yine aynı lor peyniri ve şekersiz çay öğlen ızgara tavuk akşamda yumurtalı pazı ve yanında light ayran içtim.
    seyire geçtiğimden beri tartılmadım ama haftanın 3 günü düzenli spora gidiyorum. ayda bir kilo ve beden ölçümlerim oluyor. ocak 21i bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  125. günaydın simla hanım yine ben :)

    ilk yorumda söylemeyi unutmuşum ama site için çok teşekkürler ve tebrik ederim dukana başladığım ilk gün karşıma çıktınız ve ondan sonrası çok kolaylaştı :)

    5+2 için yavaşlatabileceğini söylemişsiniz pek çok yorumunuzda kilo verimini. şu an kilomu bilmiyorum regl dönemi başında olduğumdan kilom fazla da çıkabilir moral bozmaya erk yok uymaya devam ettiğim sürece sorun yoktur nasılsa :)

    benim soracağım şey 5+5 yapsam bu hafta sonrasında 1+1e dönsem sorun olur mu? 5+5 zorlar biraz ama salıdan beri sp götürdüğüm için 5+5 sanrım düzene koymam içni gerekli..

    bir de sabah kahvaltıda menemen yedim yanında kitaptaki galeta tarifiyle yulaf kepeğinden yaptığım galeta ile. ama garson azıcık bişey kaşar rendelemiş üstüne
    suçluluktan ağlayabilirim her an :(

    günün geri kalanını protein ağırlıklı geçirsem bol su ile yarın sporum var nasılsa tolere etmiş olurum di mi?

    yesilkremalimorkek.blogspot.com benim bloğum dukan maceralarımı anlatıyorum ara ara :)

    YanıtlaSil
  126. Fuly merhaba,
    Teşekkürler:)
    Ben de 10 kilo fazlamı 2/5 uygulayarak verdim ama 3,5 ay sürdü:)Daha hızlı sonuç için eşit p,p+s daha uygun.5/5 veya 1/1 diye sınırlama kendini 2/2,3/3 'de olabilir.
    Azıcık kaşar için üzülmene gerek yok.Daha uygunsuz kaçamaklardan kaçın yeter.
    Blogunu da aldım takibe:)
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  127. Merhaba Simla, bu diyeti iki kere baslayip yarim biraktim, simdi kesin kararli olarak baslamak istiyorum ama dukan bu diyet sadece iki keere yapilabilir demis.. yani ben bu diyeti yapamazmiyim?

    YanıtlaSil
  128. Sezen merhaba,
    Dukan onu sadece kendi diyeti için değil tüm diyetler için söylüyor.Her kilo verme aşamasında vücut biraz daha yıpranıyor.Kolestrol,damar problemleri artıyor.Yani kilo verme işini ciddiye alın,bir kez verdikten sonra koruyun ve bir daha almamaya çalışın demek istiyor.
    Niyetliysen bu kez yarım bırakmamaya çalış lütfen.

    YanıtlaSil
  129. 6 gün oldu başlayalı. 150 boy, 72,300 kg yum.
    Sabahları 2 yumurta, bir dilim-ince- peynir ve yulaflı krep yiyorum-üçe bölerek elbet-.

    Öğlen ve akşamları da 2, bazen de 3 ızgara tavuk göğüsü ve iki üç kaşık light yoğurt ve krep yedim. günde 2 litre su içtim spor yapılmaz diye duymuştum yapmadım. Ama baktım sadece fazla gramları vermişim daha :( Bana tavsiye eden vazgeçme sakın başka arkadaşada böyle oldu ama haftada 5 kiloya kadar vermeye başladı dedi.

    Moralim bozuldu :( Metabolizmam yavaş benim spor yapsaydım keşke dedim çarşambaya kadar uzatacağım bu arada spor yapacağım 20 dklık yürüyüş... o zaman en az 2 kg veririm değil mi????? yıllar öncede bir diyet yapıp kg vermiştim 50 ye düşmüştüma ama geri aldım fazlasıyla işte :( Keşke kitabı tam okusaydım ya yürüyüş yap yazmış işte üfff :(

    YanıtlaSil
  130. Ayça merhaba,
    Umutsuzluğa kapılma.Sabredince sonuç alacaksın mutlaka.Kitabı okuma konusunda haklısın.hiçbir detay atlanmadan okunmalı.

    YanıtlaSil
  131. merhaba atak evresinde salça kullanılıyormu ve yumurta kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salça kullanılmıyor malesef.Yumurtanın beyazı saf proteindir.Kolestrol problemi yaşayanlar fazla tüketmemeli.Aynı şekilde sarısındaki yağ oranı da fazla.Gün içinde çeşitli tariflerde de kullanılıacağı düşünülürse.Bazı tariflerde sadece beyazını kullanmak mantıklı olacaktır.Beyaz sınırsız yenebilir.

      Sil
  132. merhaba,
    benim vermek istediğim 5 kilo fazlam var. pazartesi günü atak evresine başladım. yulaf kepeği bulamadığım için internetten söyledim ve umarım 1-2 gün içinde elime geçecek. bugün akşam yemeğinde bulunduğum ortamdan ötürü köfte yemek zorunda kaldım. sizce bu atak evresini çok etkiler mi? ayrıca 5 kilo için yaklaşık kaç gün atak evresi yapılmalı?
    blogunuz ve yardımlarınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berrak merhaba,
      Köfte ortamdaki en az zararlı yiyecektir eminim.Endişe etmeye gerek yok ama tercih etmemek daha iyi olur.Izgara et,tavuk ve balık daha iyi seçenektir.5 kilo fazla için 1 gün atak yeterlidir.Seyire geçebilirsin.Kolay gelsin:)

      Sil
  133. mrb bende dün basladım diyete bugün yemek yapmaya fırsat bulamadıgım için %100 dana eti yagsız döner yedim ve arada bir tane bisküvi ve kepekli grissini yedim acaba diyet bozuldumu
    :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minikanarya,
      ne yazık ki yaptığın Dukan olmamış.döner neyse de bisküvi ve grissini diyete tamamen aykırı.bu durumda kalmamak için tedarikli olmak şart.tüm hazırlıklar tamamlanmadan başlamak doğru değil.yemek yapamasan bile yumurta,yoğurt ve kepek kurtarıcın olur.

      Sil
  134. merhaba simal hanım :)
    ben facebooktanda çok sıkı takip ediyorum sizi..
    durumumu şöyle açıklayayım bugün atakta 4. ve son günüm fakat gram vermedim malesef..çok muallakta kaldım acaba bi yerlerde yanlışmı yaptım ( ki kaçamak falan hiç yapmadım kitaba sadık kaldım. sadece protein..) bakıyorum herkes hızla kilo vermekte ben şaşkınlık ve üzüntü içindeyim açıkcası.. işin kötüsü yavaş yavaş şevkimi kaybediyorum motivasyonum düşüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esoesra merhaba,
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/04/duraganligin-nedenleri-ve-cozumleri.html
      burada bahsettiğim nedenlerden biri olabilir mi acaba?

      Sil
    2. et dönerde yasakmı yani bugün 3.günüm ve 4 kilo verdim :))) yayla çorbası yaptım fazla kuru oldu galiba sizin yaptıgınızda öylemi yoksa bendemi sorun var :) pizza yaparkende yandı siz nasıl yapıyorsunuz :( :D herşeye ragmen yılmadım devam ediyorum :)))

      Sil
    3. döner çok yağlı.tabi yasak:)çorba nasıl kuru olur anlamadım ki:Dbenim ençok yaptığım ve sevdiğim çorbadır.lezzetli de olur.
      el alışkanlığı sanırım.yapa yapa alşırsın.

      Sil
  135. merhabalar ismim betül 20 yasındayım..
    ben dukan diyetine basladım 4 gün atak evresi yaptım herseyin yani yiyebileceğim ürünlerin hep yağsızını kullandım günde 2.5 litre su içtim fakat beşinci dayanamayıp portakal ve bi tane tatlı yedim şerbetli tatlı ama ertesi gün tekrar protein diyetine basladım suan atak evresindeyim ve bu 5.günüm 10 kilo vermem gerekiyor ideal kilom için 75 kiloyum 65 e düşmek istiyorum boyum 1.72 ne yapayım normalde 7 gün atak evresi yapacaktım ama kaçamak yapınca ne yapacagımı bilemedim sizce ne yapmalıyım 3 gün atak evresi yapıp yedi güne tamamlayıp seyir evresinemi geçeyim yoksa tekrar mı atak evresinden baslayım bilemedim ama şimdiden sürekli et ve ürünleri yemekten bunaldım cünkü ben sebze ve meyveyi cok severim lütfen yardımcı olursanız sevinirim tesekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. betül merhaba,
      ilk hatayı yaoarak kitabı okumayarak mı başladın?:)
      7 gün atak zaten çok fazla 10kg için.
      atağı daha fazla uzatmadan seyire geçmeni öneririm.kaçamak yapmamaya çalış.kaçamak yapıp ardından atak yapmak alışkanlık haline gelirse olduğun yerde sayarsın.

      Sil
  136. merhabalar
    şuan güçlendirme evresindeyim her türlü sebzenin yanında protein alacakmıyız,yoksa sadece sebze yemeği ile günü doldurabilirmiyiz?
    şeker tuz ve yağ kullanımı ne kadar olmalı ?
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      tebrikler öncelikle:)
      güçlendirme aslında seyir evresinin sebze+protein günleri gibi olmalı.az sebze çok protein yani:)
      diğer ekstraları biliyorsun zaten.
      şeker yine yok tabi.tuzu da abartmamalı.
      yağ zaten 3/4 yemek kaşığı kadar izinliydi biliyorsun(zeytinyağ)bir de ödül öğünlerindeki yağ ekstra olabilir belki.

      Sil
  137. Merhaba 4 gün önce dukan diyetine başladım ama 4 günde gram bile veremedim bel fıtığım var nerdeyse hiç hareket etmiyorum yanlış bir seyde yapmadım kitabı okudum hatta yapan arkadaslarıma gore daha bile güzel uyuyorum ama neden veremedim acaba bana gore değilmiyor biraksammi yoksa sabırla beklesemmi regl dönemime 10 var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyum 170 kilom 77 67 olmak istiyorum

      Sil
    2. Bu sabah 300 gram vermisim 4 gün ataktan sonra az degilmi

      Sil
    3. hayır az değil.atakta çoğunlukla giden ödem oluyor.asıl yağ kaybı seyirde oluyor.atakta hiç veremeyen de var ama sonrası çorap söküğü gibi geliyor.
      tamamen sadık kalırsan diyete tabi.
      atakta neler yaptın?

      Sil
    4. Aaa süper bir haber bende en çok atakta veriliyor diye kafama takmistim o zaman ben devam edeyim gelismelerden haber veririm çokluk teşekkür ederim

      Sil
    5. Atakta sabah bir haslanmis yumurta çay sekersiz 2 bardak su az peynir yağsizs tabi öğlen haslanmis tavuk 1 but derisi yok aksam y.k li krep haslanmis et genelde böyle oldu3 litre sıvı tükettim ama hareket hiç yok diyebilirim birde kabizlik var atakta hiç tuvalete çıkmadım

      Sil
  138. Merhabalar ben 90 kiloyum 20 kilo vermeyi düşünüyorum. 10 günlük atak devresinden sonra 3 kilo verdim. Fakat bi doğumgünü partisinde kendimi kaybedip diyeti bozdum. Dün tartıldığımda tekrar 2 kilo almıştım. Şimdi sil baştan atak devresine başlasam tekrar bi sıkıntı yaşar muyım acaba? Atak devresinin süresini uzun tutsam sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay yazık olmuş emeğine.
      Tekrar 10 günlük bir atak hem zaralı hem de artık fayda sağlamaz çünkü vücut korumaya alır kendini daha da sabitlenir.Sana tavsiyem 2 gün aatak yapıp seyire başlaman.Aldığın +2 muhtemelen yağ değil sudur.Kısa sürede atacağını düşünyorum.Ama bir daha lütfen bozmamaya çalış.
      Ayrıca vermen gereken kilo fazla olduğundan tetkiklerini ihmal etme lütfen.

      Sil
  139. Merhaba ismim Pelin ,

    bir bebeğim var.ikinciyi istiyorum şuaralar. fakat kilomdan rahaysız olduğum için dukan diyetine başladım. atak evrem bitti .Seyir evresine geçtim. testi yaptım hedef kilom 59,2 içıktı. ve ben şuan 62 kiloyum. acaba hamile kalmak için dukan diyetini bırakmalımıyım yoksa bir şekilde hem devam edip hem hamile kalaiblme olasılığım var mıdır ? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de dukan yaparken hamile kalmıştım:Dhamile kalmanda bir sorun yok ancak hamile kaldıktan sonra burada anlattığım şekilde devam edebilirsin.
      tık tık

      Sil
  140. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  141. iyi günler biz işyermde birkaçkişi bu diyete başladık suan ilk asamada 2. gündeyiz fakat ne gbi menüler yapacağımızı bilmiyoruz bize bikaç değişik menü yapabileceğimiz bişeyler söyleyebilrmisiniz rica etsek .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkan merhaba,
      bu yazımın belki faydası olur:)
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2012/02/calisanlar-ve-disarda-cok-vakit.html

      Sil
  142. merhabalar..dukan testi nedir..benim 25 kilo fazlam var ..sanırım atak evresini en az 10 gün yapmam gerek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,buradaki testi uygulayıp sonucuna göre başlamanı tavsiye ederim.
      DUKAN TEST

      Sil
  143. Merhabalar,

    Bende 20 Şubatta başladım. 7 gün boyunca atak yaptım. Bugün 1. ayım tamamen doldu. 98.8 kg ile başlamıştım şu anda 88 kg'yım :) 60'lara düşene kadar devam edeceğim.. Ama aralada spor yapmayı ihmal etmiyorum. Diyette dikkat edilmesi gereken en önemli şey bence iradeye hakim olmak. İradenize hakim olup birazda hareket yaparsanız eğer kilolar kolayca gidiveriyor. Tabi biraz sabır da lazım.. Herkese bol şans dilerim..

    YanıtlaSil
  144. Merhaba, ben dukana başlayalı 3. haftam oldu ancak halen 2 kg vermiş görülüyorum. Atak evresini 5 gün yaptım sonra 2. evreye geçtim sebzeler serbest her sabah 1,5 kaşık yulaf kepeğiyle yapılmış krep yapıyorum ekmek niyetine onu yiyorum. Ben ikinci evreyi ne kadar daha devam ettirmem gerekiyor ayrıca ben bu evrede hiç kilo veremedim vermem gereken halen 7 kilo daha var :( bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  145. diyetimin 4. günündeyim fakat hala kilo veremedim bu normal mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne şekilde uyguluyorsun?anlatırsan yanlış birşey var mı bakarım.

      Sil
  146. Dukan ekmeği olmadığı zaman yulaf kepekli benzer bi ekmek alıp yiyeyblr miyiz ki? tabii öyle bi diyet ekmek varsa fırınlarda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dui malesef yok öyle bir ürün.

      Sil
    2. :( ben malzemeleri tamamlym o zaman, haydi ekmek yapmayaaa=)

      Sil
  147. Ben de ecece ile aynı dertten muzdaribim. Atak evresinin 5. günündeyim ve sadece 1 kg verebildi. Blogdan ve kitaptan edindiğim izlenim en çabuk bu evrede kilo verildiği yönünde ancak ben de böyle bir durum olmadı.

    Atak evresinde aşağıdaki diyeti yaptım:
    Sabah: 1 veya 2 yumurta, peynir, 1 tatlı kaşığı kepek+5 tatlı kaşığı light yoğrut+splenda tatlandırıcı karşımı
    Öğlen: Izgara tavuk veya kırmızı et light yoğrut ve light labne karışımı soslu
    Akşamüstü:1 tatlı kaşığı kepek+5 tatlı kaşığı light yoğrut+splenda tatlandırıcı karşımı
    Akşam: Izgara tavuk veya kırmızı et light yoğrut ve light labne karışımı soslu, 1 tatlı kaşığı kepek+5 tatlı kaşığı light yoğrut+splenda tatlandırıcı karşımı

    Yukarıdakilere ilaveten gün içinde su, çay ve sıkça diet cola tüketiyorum. Bir de acıktıkça peynir yiyorum. Sizce uygulamamda bir hata olup olmadığına dair fikir verirseniz çok seviniri. Zira, bu kadar ortalama altında bir sonuç alınca boşuna uğraştığı düşünmeye başladım.

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  148. Merhabalar, bu diyete yeni başladım 5. günüm ilk üç günde 1.8 verdim :) 10 günlük atak evresindeyim. Yulaf kepeğini bulamamıştım ilk 3 gün internette ararken sizin blogu gördüm ve çok beğendim. Birçok tarifin olması süper. Az önce de tost ekmeğinizi yaptım çok güzel oldu çok teşekkürler. Yalnız, ben m.dalgam olmadığı için fırında yapmayı denedim bana göre iyi oldu.Dereceyi bilemediğim için 200 de ve yaklaşık 16 dk.da pişirdim. Bu tarif için tekrar teşekkürlerrrrr :) Sormak istediğim birşey de var henüz değişik şeyler denemeye fırsatım olmadı bundan sonra sayfanızdakileri deneyeceğim.Dukan ın kitabındaki atak evresi listesinde hemen her akşam yemeklerinde turta yazıyor, bu nasıl turta çok merak ettim bildiğimiz pastane turtası olmasa gerek belki sizin sayfanızda da vardır henüz görmedim.Bilgi vermeniz mümkün olursa sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  149. Serpil merhaba,
    10 gün atak test sonucu mu çıktı?
    yoksa sen mi karar verdin?

    Ekmek fırında da yapılabilir tabi.Afiyet olsun:)

    Turta bildiğimiz turta değil tabi.Atağa uygun tuzlu bir tarif ama bizim ağız tadımıza uymadığı için kitaptan tarif pek denemiyorum.turta da yapmadım o yüzden:)

    YanıtlaSil
  150. merhaba
    ınternetten dukan dıyetını arastırırken sızın blgunuza ulastım cok ılgımı cektı cok aydınlatıcı yarın hemen kıtabı alıyorum.acıl kılo vermem lazım 96 kıloyum ve hedefım 65 :):)

    YanıtlaSil
  151. Tekrar merhabalar.Son zamanlarda bazı gazete ve internet haberlerinde Dukan Diyeti Öldürüyor başlıklı haberler yayınlandı.Bu tür haberler bizi açıkçası kaygılandırıyor.Dukan Diyetine başlayalı 2,5 aydan fazla oldu ve 20 kilo verdim.Bir kez kan tahlili yaptırdım ve ürik asit, üre kreatinin değerlerim yüksek çıktı.Doktor arkadaşta bu değerin ileride böbrek yetmezliği ve taş oluşumuna neden olacağını söylüyor.Sizin görüşlerinizi almak isterim Simla Hanım, konu ile ilgili bizleri aydınlatırsanız seviniriz. Sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Tabi ki sağlık daha önemli.Sürekli söylediğim gibi kontrollerimizi yaptırmalı öyle devam etmeliyiz.Kitapta da olası yan etkilerden bahsediliyor.
      Bol sıvı almak bu yüzden çok öenmli.
      20 kg da azımsanmayacak bir rakam.

      Sil
  152. Merhabalar simla hanım bir sorum olacaktı dukan diyeti yaparken samandağ biberi hapını da kullansak bir sorun olur mu acaba
    şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dukanla veya Dukansız hapları hiç önermem kübra.

      Sil
  153. Slmlar atak evresinin 2. günü bitti 2,5 kilo civarı verdim. bu arada başlamadan önce 111 kiloydum boyum 182 2 gün cok sıkıntı yaşamadım ama atak evresine ne kadar devam etmeliyim bilmioyurm ben 10 gün diye düşündüm. ama sizin fikrinizde beni daa cok aydınlatır. bu arada hedef kilo 88kilo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burada anlattığım testi uygularsan atak süreni öğrenebilirsin.
      http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/05/dukanin-resmi-sitesindeki-hesaplama.html

      Sil
  154. merhaba simla ben başlayalı 5 hafta bitti ancak 3,5 kilo verebildim.ve durdu şimdi veremiyorum son 3 gündür bikaç kaçamak oldu tekrar mı başlasam yoksa kaldığı yerdenmi devam edeyim. birde ben günlük 2-2,5 lt su içiyorum fazlamaı gelir ayrıca dondurma yiyebilirmiyiz.seyir evresinde protein sebze günlereini5/5 şeklinde mi dengelemek lazım yoksa 1/1 mi hangisi daha uygun ben 5/5 yapmıştım. vermek istediğim kilo toplamda 10kg. lütfen yardımcı ol. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaldığın yerden devam et lütfen.
      içtiğin su çok da fazla değil.
      dondurmayı dukana uygun kendin yaparsan yiyebilirsin.blogda birçok tarif var.
      1/1 veya 5/5 farketmiyor hız olarak.hangisiyle rahatsan onu yap.

      Sil
  155. merhaba simla hanım 30 nisanda basladım dıyete kılom 64 dü.5 gün atak yaptım 17 gündürde seyır evresındeyım suan 61 kıloyum.hıc kacamak falan yapmıyorum yemegımı yanımda tasıyorum.herseye tek tek uyuyorum ama yavas verıyorum neden acaba bı duraklamamı yasıyorum.moralımı bozmak motıvasyonumu kaybetmek ıstemıyorum ama aklıma takılıyor.sizce normal mı?saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seda merhaba,
      ideal kilona yakınsan ağır vermen çok normal.
      kaç kg vermen lazım?

      Sil
  156. merhaba ben 1.5 aydır dukan diyeti yapıyorum pek fazlam yok 1-2 beden inceldim ama eti form yemenin yasak olduğunu bilmiyordum tatlı krizim tuttuğunda 1-2 adet yedim günde.(paket değil)bugünde çok aç kaldım diye 140 kalorilik bi paket bitirdim yazıları görünce çok şaşırdım diyetimi olumsuz etkiler mi?bidaha yemesem bile kilo alma durumu veya diyetin işe yaramama gibi durumu olur mu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamo kitabı okumadan başladın sanırım?
      bu diyette yiyebileceğimiz tek karbonhidrat yulaf kepeği.Dolayısıyla eti form uygun değil.Şanslıysan duraklama yaşamazsın.

      Sil
    2. kitabı okumuştum ama gözden kaçırmışım sanırım ne kadar sürer sizce bu duraklama en fazla :(

      Sil
    3. bilmiyorum 2 haftadır tartılmıyordum..ama etiform yesem bile 1-2 beden inceldiğime göre çok etkilememiş sanırım az yediğim için bilemiyorum panik yaptım görünce şimdi zayıflamam durduysa 1 aya toparlar inşallah dimi ?

      Sil
  157. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  158. Regl dönemindeyken bu diyeti uygulamak aynı etkiyi gösterir mi ?

    YanıtlaSil
  159. merabalar...
    bende atak evresinin 3.günündeyim.fakat gram veremedim.daha öncleri çok sık kilo alıp vermiştim 2-3 kilo gidip gelirdi hep.üzülüncede yemekten kesilirim hemen kilo veririm.geçtiğimiz temmuz trafik kazası sonucu 18gün hastenede yattım ve çıkana kadar hiç kesintisiz sürekli serum verildi bana.o sürede bile 52ye düştüm fakat 3 ay sona ayağa kalktığımda 55.7idim.ama şimdi kilom sabitlendi kaldı.59 kiloda takıldım.diyetisyene gittim 1 ayda 1 kilo verebildim.zaten çok az yemek yiyen biriyim.doktor kilo veremediğim için iç hastalıklarına yönlendirdi ve hiçbişe çıkmadı hatta doktor kilonuz normal diye empoze etmeye çalıştı bana.vki 22 çıkıyo fakat göbeğim var yani çok rahatsız ediyo beni. bende dukana başladım şimdi fakat kilo veremdim henüz sizce devam etmelimiyim?vücut direnç gösteriyo sanırım bu şartlarda da dukan etki gösteririmi?cevabınız için şimdiden tşkler...

    YanıtlaSil
  160. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  161. Merhaba. öncelikle verdiğiniz bu güzel bilgiler için teşekkürler. bende 3 gün önce dukana başladım. 61 kiloda başladım. ilk gün 1 kilo verdim. 2 gündür tartılmıyorum. şuan kitabi okumaya inanın hiç vaktim yok yoğun olarak ders çalışıyorum. atak evresini kaç gün yapmalıyım? 9 kilo vermek istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorrento merhaba,
      kitabı okumadan nasıl başladın peki?
      nasıl uyguluyorsun diyeti?

      Sil
  162. Merhaba,
    86'dan 68'e inmeyi hedefledigim Dukan diyetinde 6 haftada 6 kg verdim. 2 haftadir kilomda hicbir azalma yok. Kacamak yapmiyorum, haftada en az 3 kez yuruyus yapiyorum. Kilo vermem durdugundan bu yana yanlis yaptigim hicbir sey yok. Bu hizda giderse hedef kiloma hic inemeyecegim, cildirmak uzereyim, panik haldeyim. Ne yapmami onerirsiniz? Adet oncesi donemde de degilim.
    Berna

    YanıtlaSil
  163. meraba,
    atak evresindeyim bugün 2.günüm bitti.bu evreyi 7 gün yapmayı düşünüyorum.yalnız şöyle bir sıkıntım var.4.günümde bir yere davetliyim.orda kısır ve irmik tatlısı da olacak ve ben onlara hiç dayanamam biraz yesem bunu o gün ya da ertesi gün nasıl telafisini yapabilirim teşekkür ederim..:s :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bru merhaba,
      korkarım diyet psikolojisine girmeden başladın?
      daha şimdiden 4.gün yiyebileceklerini düşünüyorsan bu diyeti sağlıklı sürdürebileceğini sanmıyorum.
      bu diyet uzun bir süreç ve bunun gibi daha birçok sevdiğin yiyecekle karşılaşacağın günler olacak.
      dukan kaçamaklarla sürdürülebilecek bir diyet değil malesef.
      eğer gerçekten kararlıysan bunları göz önünde bulundurmakta fayda var:)

      Sil
  164. Simla hanım merhaba ben 3 aydır dukan diyeti yapıyorum toplamda 16 kg verdim 73 kg dam 57 kg düştüm 3 kg verdikten sonra guclendirme evresine geçiren fakat sormak istediğim seylervar güçlendirmede ödül yemeklerinde pizza Burgerking Beyt'i İskender yiyeniliyormuyum? Hamur islerini yani pasta börek kek çikolata çips ne zaman yiyebiliyorum teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  165. Simla hanım merhaba ben 3 aydır dukan diyeti yapıyorum toplamda 16 kg verdim 73 kg dam 57 kg düştüm 3 kg verdikten sonra guclendirme evresine geçiren fakat sormak istediğim seylervar güçlendirmede ödül yemeklerinde pizza Burgerking Beyt'i İskender yiyeniliyormuyum? Hamur islerini yani pasta börek kek çikolata çips ne zaman yiyebiliyorum teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips