sosyal ağlarda izleyin

29.9.11

HAMİLELİK VE SONRASINDA DUKAN DİYETİ

Hamilelik her kadın için çok önemli bir süreç.İlk bebeğime hamile kaldığımda ideal kilomdaydım.Doğuma ise +25 kiloyla gitmiştim:DSonrasında emzirmeyle birlikte bir çoğunu verdiysem de geri kalanı için gerçekten çok uğraşmıştım.
Bu kadar kilo alma sebebimin gebelik şekeri olabileceğini sonraki gebeliklerimde anladım çünkü son 2 gebeliğimde yaşadım bu durumu.Şekeri kontrol altında tutmak için hem gerekenden fazla kilo almamalıydım hem de şekeri aniden yükseltip,düşürecek şekilde beslenmemeliydim.Endokrin uzmanı diyetisyene yönlendirdi ve gebeliğim boyunca diyet uyguladım.
Sonuçta gebeliği 14 kg alarak ve şekerim dengeli şekilde bitirdim.Üstelik  doğumdan sadece 1,5 ay sonra bugün ideal kilomdan sadece 6 kilo fazlam var:D(son durum güncellemesini de yapayım bu arada.Artık doğum öncesi kilomdayım:)

Hamilelikte kendimizi şımartma hakkımız varmış gibi düşünebiliriz.Hatta çevremiz de bizi bu konuda destekler.Fakat almamız gerekenden fazla kiloyla doğuma gitmek birçok komplikasyona neden olabilir.Sonrasında da aldığımız kiloları vermek işkence haline gelir.

Emzirme döneminde de süt yaptığı gerekçesiyle aşırı şekerli gıdalar yememiz tavsiye edilir.Oysaki sütü yapan bol sıvı alımıdır.(Süt yaptığı iddia edilen besinler aslında bizi susatan ve bol su içmemizi sağladığı için süt yaptığına inanılan besinlerdir)

Dr.Dukan da hamilelere ve emziren annelere göre(ATAK ve SEYİR evrelerini uygulamadan) güçlendirme evresini farklı uygulama şekilleriyle anlatmış kitabında.Bu yöntemleri diyet olarak nitelendirmek yanlış bence.Aslında önerilen dengeli beslenme.(Diyetisyenimin hamileleğim sırasında önerdiği beslenme düzeniyle tamamen aynı)

Önce güçlendirme evresinde neler yapmamız gerektiğini hatırlayalım.
  • ATAK REJİMİNİN PROTEİNLİ BESİNLERİ
  • SEYİR EVRESİNİN SEBZELERİ
  • MUZ,ÜZÜM,KİRAZ DIŞINDA HER GÜN 1 PORSİYON MEYVE
  • GÜNDE 2 DİLİM TAM TAHILLI EKMEK
  • 40 GR ÇOK YAĞLI OLMAYAN PEYNİR
  • HAFTADA 2 PORSİYON NİŞASTALI GIDA(HAMUR İŞİ,MAKARNA,PİRİNÇ,PATATES,BAKLAGİLLER)
  • KUZU BUDU
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ(hamilelikteki kabızlık ve hemoroid sorunu ortadan kaldırmaya da yardımcı)
  • 25DK YÜRÜYÜŞ
Ve bunları tamamlamak üzere;
  • HAFTADA 2 KEZ ''ÖDÜL YEMEĞİ''(ANA YEMEK,TATLI VE İÇECEKTEN OLUŞAN SERBEST BİR ÖĞÜN)
  • HAFTADA 1 GÜN MUTLAKA ATAK EVRESİNDEKİ GİBİ SAF PROTEİN DİYETİ

 GEBELİKTE UYGULAMA:

Önceki gebeliklerden sonra verilememiş fazla kiloları olan kadınlar,diyabet hastaları ya da hamilelikte fazla kilo almak istemeyen hamileler için Dr.Dukan güçlendirme evresinin aşağıdaki şekilde değiştirilmiş halini uygulamayı öneriyor.

-günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketin,
-tamamen yağsız yerine,yarım yağlı süt ve süt ürünleri tüketin,
-saf protein perşembelerini uygulamayın.

Önceden aşırı kilosu olup da kilolarını veremeden hamile kalmış olanlar ise güçlendirme evresinde izin verilen nişastalı yiyecekleri ve iki ödül yemeğini çıkarıp,protein perşembelerine devam ederek uygulamalılar Dukan'ı.
 ( İleri obezlik durumlarında ilk 2 evreyi de uygulamaya katmalısınız fakat her halükarda bebek ve sizin sağlığınız için bu beslenme düzeninin size uygun olup olmadığının takibini bir uzmanla yapmalısınız.)

GEBELİKTEN SONRA UYGULAMA:

Gebelikten sonra fazla kilolarını vermek isteyenler için emziren ve emzirmeyen annelere göre 2 farklı uygulama mevcut çünkü bebeğe etki edebileceğinden emziren anneler katı diyetler uygulanması önerilmiyor.

Emziren anneler için güçlendirme evresinden farklı olarak,
-günde 1 yerine 2 porsiyon meyve tüketilmesi,
-tamamen yağsız yerine,az yağlı(%20) süt ve süt ürünleri tüketilmesi,
-saf protein perşembelerinin uygulanmaması.
 gerekiyor.

Emzirmeyen anneler içinse ,
-Doğum sonrası fazla kilo 5-7 arasındaysa, atak evresi atlanarak istenen kiloya inene dek seyir evresi ve diğer evreler sırasıyla uygulanmalı.
-Doğum sonrası 10-20 kg arası anormal kilo alımı varsa diyet atak da dahil olmak üzere tüm evreleriyle yapılmalı.

127 yorum:

  1. merhabalar 3 ay 5 gunluk bebegım var. anne sutu ile beslenıyor. dujanın kıtabı var dogum kılolarımdan kurtulmak ıcın dıetı uygulamak ıstıyorum ama anlamadıgım emzıren anneler ıcın guclendirme evresını anlatmıs diger evrelerden bahsetmemis detaylı bı bılgı edınemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. emziren annelerin atak ve seyir uygulaması doğru değil.direk güçlendirmeden başlamalısın ve yukarda anlattığım gibi uygulamalısın.ben de o şekilde yapıyorum.zaten emzirdiğimiz için kalori yakıyoruz(günde 1 saatlik spora eşitmiş emzirmek:D)daha yavaş veriyorum.2 haftada 1 kilo bile değil.ama doğrusu bu çünkü hızlı olduğunda parçalanan atıklar sütten bebeğe geçebiliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de bebegimi emziriyorum ve onbes gun once güçlendirme evresine basladim uc kilo verdim merak ettigim ideal kiloma gelince hangi evreye devam edeceğim .Teşekkür ederim

      Sil
    2. Benim bebegim 14 aylik.hatta 15 e girmek uzere ben nasil yapabilirim acaba ??

      Sil
    3. Benim bebegim 14 aylik.hatta 15 e girmek uzere ben nasil yapabilirim acaba ??

      Sil
  3. merhaba ben bu sabah dukan diyetıme başladım sabah kalktım çay ve yulaf kepeğiyle galatamı yapıp yanında beaz peynır jambon yedim şu anda kendimi tok hissediyorum

    YanıtlaSil
  4. ÇOOOOOOK TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZE SAĞLIK..HERŞEYİ DETAYLARIYLA ANLATMIŞSINIZ..DİLERİM BEN DE SİZİN GİBİ HEDEFİME ULAŞABİLİRİM..GÜZEL VE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bebeğim mama içiyor ama ben çıktığı kadar yine süt vermeye çalışıyorum(günlük 200-300 mg)bir nevi takviye.Doğum sonrası vermek istediğim kilo 10 kg dan fazla.3 gündür atak uyguluyorum sizce kesmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      bebek emdiği sürece sütten toksik maddeleri alacaktır.hızlı kilo vermek iyi değil o yüzden.güçlendirmeye geçmeni öneririm.

      Sil
  6. merhaba;
    benim 7,5 aylık bebeğim var ve ben dün atak evresiyle başladım dukana kitap şiparişi verdim hala elime ulaşmadı yukadan okuduğum kadarıyla direk güçlendirme dönemine geçmeliyim(23 haziranda kardeşimin düğünü var ve şuanda 90 kiloyum ozamana kadar 70-75 kiloya inmek istiyorum ne yapmalıyım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba gurbet,
      emziriyorsan bebeğinin sağlığı için güçlendirmeden başlamak en sağlıklısı.hazirana kadar zaten ciddi fark görürsün.

      Sil
  7. merhaba ben seden .
    07 01 2012 itibariyle rejime başladım .başladığımda kendimi kilolarımdan ötürü çokkk çok kötü hissediyordum.91 kioyla başladım daha önce 96 larıda gördüm malesef:( ama 7 gün atak yaptım. şimdi 1/1 devam ediyorum 2 ayım bitti sabah aç karnına tartıldığımda 77,200 gr dım .sabır çok önemli diye düşünüyorum kaçamak hiç yapmadım .ama ilk hedef kilomda 78 ti eşimle kahvaltı yaptık dışarda çok az simit ve bir miktar tatlı yedim ama insanın içine öyle işlemiş bir diyetki fazla yiyemedim pişmanlık yaşamadım çünkü o ödüle ihiyacım vardı akşamda aynı şekilde diyetime devam ettim.bu gün aldığım övgüler beni çok mutlu etti . hedef kilom 70 az kaldı. karstayım ve hava hem soğuk hemde yerler buzlu.o yüzden yürüyüş yapamıyorum ama 5 katta oturmam bana bayaa efor sarfettiriyor birde meslek itibariyle hareketsiz duramıyorum 25 tane 5 yaş çocuğunun öğretmeniyim ve tam gün çalışıyorum. baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.buzlar eridiği gibi başlayacağım yürüyüşe. ben riskli bir dönemde başladım ama hiç birşey yıldırmadı.önümden geçen tatlılar çocukların doğum günleri o güzel pastalar hiç birisine acaba 1 taneden bir şey olmaz demedim. inanılmaz mutluyum tüm eski kıyafetlerimi hurçlarımda çıkardım . ve içlerine girebiliyorum. siteniz bana çok ışık tuttu .diyet tarifi isteyenlere önce kitapın adını sonrada bu siteyi öneriyorum.çok teşekkürler. çok uzun oldu yazdıklarım farkındayım ama yıllardır kendimi bukadr iyi hissetip duygularımı paylaşmamıştım .karstan sevgiler seden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seden merhaba:)
      böyle mesajlar alınca Dukan'ı ben bulmuş gibi seviniyorum inan ki:)tebrik ederim seni:))

      Sil
  8. çok teşekkür ederim .dukanı bulmasanız bile Türkiyedeki dukancılar için için vazgeçilmez bir kaynaksınız. her an yeni şeyler öğrenebiliyoruz ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. merhaba hanımlar ben bişey sormak istiyorum. dukanın web sitesine girip analizi tamamladım. atak için 3, seyir için 95 gün, güçlendirme için 136 gün öneriyor. tamam mükemmel kitap da var bende ama nasıl yapıcağımı anlamadım. 3 gün attak yaptım geri kalan 95 gün seyir mi yapacağım. ya da 5/5 sistemine göre 95 gün olana kadar mı uygulayacağım? anlamadım... yani 5 gün atak 5 gün seyir, bu dönemleri sırasıyla 95 gün edene kadar mı yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      95 gün ortalama bir zaman.inmek istediğimiz kiloya gelene dek seyir sürmeli.verilen süreden daha az zamanda veya biraz daha uzun sürede tamamlanabilir.

      Sil
  10. Mrb Benim oğlum 17 aylık sadece sabah ve aksam birde bazen gece emziriyorum
    Bu diyete baslasam mı diye düşünüyorum? ne dersiniz ilk aylardaki gibi cok süt üretmiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba adincer:)
      emzirirken çok ağır diyetler önerilmiyor.hızlı kilo verildiğinde süte geçecek toksinler bebeğe zarar verebildiği için direk güçlendirmeden başlamak lazım.yoksa süt üretimiyle ilgili değil sadece:)

      Sil
  11. Merhaba bende 10 ay önce dogum yaptım hamilelige normal kilomdan 8-9 kilo fazla başladım 20 kiloyla dogum yaptım doğumda 10kg gitti geri 10 kg kaldı kendi cabalarımız 78 indim 24 Mart'ta duman atağa başladım bugun 7.gunüm sadece 1kg verebildim dukana başladığının üçüncü gunünde adet oldum günde 3lt su tüketiyorum bebeğim çok huysuz ev isleri bebek derken yürüyüşde yapamıyorum zaten hiç oturmasının icin yeterince yoruluyorum zor kilo veren bı bünyem var ne yapmam gerekiyor??????????

    YanıtlaSil
  12. Normal kilom dediğim 70 ama hedefim 65 seneye ikinci bebeği düşünüyorum 65 dehamile kalırsam dogum sonrası daha rahat zayıflarım diye düşünüyorum bu yüzden hedefim 65

    YanıtlaSil
  13. Dukan testi yaptım 4gun atak çıktı ben 7.gunde1kilo verebildim ayrıca normal kilomda 65 çıktı biran önce sizden yadim bekliyorum simla( umarım isimde yanlışlık yoktur:))

    YanıtlaSil
  14. Bir soru daha yulaf kepeği bulamadım yulaf ezmesi diye tane tane Migros'tan bı ürün aldım o olurmu

    YanıtlaSil
  15. Gorkem merhaba,
    testte önerilenden fazla atak yapmak işe yaramaz.boşuna kendini yormuşsun.fakat 7 günde 1 kg gerçekten az.tiroide baktırdın mı hiç?veya insülin direncin olabilir mi?
    bu arada yulaf ezmesi uygun değil,kepek olmalı:)
    emzirmeye devam ediyor musun?

    YanıtlaSil
  16. Tiflis insilin direnci hepside normal :( onlarda bı sorun yok yani şutum çok çok azdı mamayla büyüdü bebeğim 5. Aydan sonradan tamamen kesildi

    YanıtlaSil
  17. Birde yulaf kepeği ezmesi diye geçiyor pakette kuru iri taneli

    YanıtlaSil
  18. Çok umutsuzum sanki bu kilolar üzerime yapıştı kaldı birde en kötüsü herkes sen zaten iri bir bayansin demiyomu sanki bundan önce zayıf ben deyilmisim gibi birde bazıları senin kemiğin iri diyo oysa benim kemiklerim incedir o gözüken kilonun hepsi kilo kilo yağ et vesaire :) çok kararliyim dirayetliyimdirde ama veremiyorum :((

    YanıtlaSil
  19. Kitapta seyir evresinde sebzede sınırsız yazıyor meyvadan bahsedmiyor hiç meyva yokmu? Mesela caglabadem :) ? Birde seyir evresi icin 1/1 mı uygun 5/5/ mı? Umarım seyir evresinde veririm hiç umudumyok atakta dahi 1gitti tiroidimin olmadıgını iyi biliyorum sitedeki herkese bı care bulmussunuz babada bı care simla

    YanıtlaSil
  20. Hayır 3.evreye kadar meyve yok:)
    Eğer saydığım sorunların yoksa önceki diyetler yüzünden vücudun tepki veriyor diyebilirim.seyiri sıkılmamak için 1-1 yapmak öneriliyor.atağı tam olarak nasıl uyguladığını anlatabilirsen yanlış veya eksik uygulama var mı anlayabiliriz.

    YanıtlaSil
  21. Sabah 1rafadan yumurta yarım dilim 60-70gr light beyaz peynir 100gr da 10gr yağ içeriyor Ogün arası ya biraz peynir yada az light yoğurt öğlen yagsiz dana eti veya tavuk veya hindi Ogün arasında bir bardak light süt aksamda öğleniz aynı ve tam 3ltsu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm anlaşıldı:)
      peynir yağ oranı 100 gr'da en fazla %2 olabilir:)
      (aslında ideali yağsız olanlar.)bu da ancak lor peynirlerde bulunan bir oran.ve kepek mutlaka olmalı diyetinde.bunlar dışında uygun görünüyor.

      Sil
  22. Peki şimdi ne yapmam gerekli?

    YanıtlaSil
  23. Bende zayıflamak istiyorum :.(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seyire geç gorkem.atağı uzatma daha fazla.1-1 yap.tüm kurallara uyduğunda vermemen imkansız.

      Sil
  24. Tamam 1/1 başlıyorum rahatsızlık vermiyorsam hedefe ulaşana dek yazmaya devam :) :) Birde prebiyotikli yoğurtları ( aktivya gibi) tuketebiliyormuyuz? İlginiz icin çok çok çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  25. activiaların meyvelileri şeker içerdiğinden sadesi de fazla yağlı olduğundan uygun değil ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  26. Tekrar ben :) umarim bunaltmiyorumdur Sebzede yemeyebasladim mesela yagsiz dana etiyle 1tatli kasigisalca konarak yapılan taze fasulye uygun deyilmi su sebzeler ilakihaslama olmak zorundami yağlı kağıtta firinada versek olurmu kitapta az miktarda z.yağını öneriyor sen nedersin simla ben tuketmelimiyim biliyorum cook zor kiloveriyorum birde sebzeyi her ogünde yiyebiliyomuyuz kahvaltıda büyük kırmızı biber falan :) peynirler güzel oluyoda domatesi fazla anliyamadim günde birtaneyeterlimi

    YanıtlaSil
  27. :)
    sebzeleri her öğün ve istediğin şekilde yiyebilirsin.dikkat etmen gereken ,sebze yanında protein olması ve tabağının 1/3 sebze,2/3'ü proteinden oluşması.

    YanıtlaSil
  28. Utanarak bisi sorucam Sarellenin diyabetik ürünü var tatlandiriciyla yapılanı ama kalori bakımından bı fark yok tuketebiliyomuyuz :)

    YanıtlaSil
  29. utanma rahat ol:)
    diabetik ürünler bizim için uygun değil.genelde fruktoz içerirler ve yağ oranları da normal seviyededir.

    YanıtlaSil
  30. Yarım kg vermisim :) paylaşmak istedim 1/1 devam

    YanıtlaSil
  31. Light dondurmalar light tatlılar mesela algidanin light dondurması madonun light dondurma, light kazandibi ,muhallebisi gibi ürünleri arada tuketebilme imkanımız varmı?

    YanıtlaSil
  32. TEBRİKLER:)

    Hayır hazır ürünlerin hiçbiri bizim için uygun değil.Tatlılarımızı kendimiz yapıyoruz:)

    YanıtlaSil
  33. :( tuh ben sizin gibi marifetli değilim bide kıvamı tutturabilsem Mısır unu kullanabiliyomuyuz yada nişastası? Bazı tariflerde varda ne güzel yapiyosunuz o yiyecekleri hepside sanat eseri gibi size kapı komşusu olmak vardı :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  34. merhaba ben de bugün başladım dukan diyetine yoğun çalışan biriyim ve yukarda görkem hnmla konuştuğunuz 1/1 veya 5/5 anlamadım nedir ?????

    YanıtlaSil
  35. gorkem mısır unu-nişastası hergün olmamak kaydıyla günde sadece 1 tatlı kaşığı kullanılabilir.kıvam zamanla tutar merak etme.

    eda 1/1,5/5 seyir evresinin uygulanma şekilleri.1 gün protein-1 gün protein sebze demek.kitapta detaylıca anlatılıyor.

    YanıtlaSil
  36. Selam simla ben biturlu kilo veremedim 5-6 gündür artık vazgeçtim bıraktım moralim çok bozuk herkes takır takır kilo verirken ben sadece 1,5 verdim bu 5-6 güncede geriye 2kilo aldım :.( cok mutsuzum az yedim porsyonlarimda azdı olmadı birturlu bebeğinle uğraşıyorsun biliyorum ama lütfen bana yardım et tavsiye değil direk sunu sunu ye diye gunluk liste versen bana olmazmı? Çökmüş meşgul etmiş olurum seni? Gün gün saat saat yazsan alışverişimide onagore yapar birebir uygularım tabi seni zorasokmak istemem ugrasamazsan anlarım cevabını bekliyorum

    YanıtlaSil
  37. Gorkem erken pes etmişsin.Sayfada 3 hafta veremediği halde devam eden çok kişi mevcut.ve eninde sonunda verdiler.
    liste vermeye gelince o iş beni aşar malesef:)
    ben sadece öneriler verebilirim.fazlası diyetisyenlerin işi:)

    YanıtlaSil
  38. Peki tamam öneri olur ne yapmam gerek tekrar basliyayimmi?

    YanıtlaSil
  39. Ataklamibasliyayim? Kac gün atak yapayım?

    YanıtlaSil
  40. İnan cok mutsuzum hiç motive olamıyorum kiloverdigimi yazdigimzamanlar olsun istiyorum

    YanıtlaSil
  41. Evet yarın tekrardan başlıcam sitedeki tüm yorumları başdan sona kadar okudum light peynir sanırım beni geciktiren sinsi düşman lor var evde bebeğim icin alıyodum lor light olmuyor değilmi bı hata daha yapmiyayim :) sonra veremiyorum yeşil çayda tiksiniyorum ama metabolizmayı hızlandırıyorsa onada raziyim pınarın light hindi salamı tiketmek icin uygunmu? Birde ton balığı light olmalı deyilmi yine sorularımıla ben :) artık vermek istiyorum bende umarım budefa olur

    YanıtlaSil
  42. Gorkem sakin:)
    Önce şu olumsuzluğu ve paniği at üstünden.Kendini diyette olarak düşünme.Sadece bazı gıdalara oruçlu olduğunu farzet.
    Madem sayfayı da takip ediyorsun sürekli yaz,çiz oradan daha çok motive olursun.
    Şu tabloyu da incele yardımı olacaktır.

    http://dukandiyetim.blogspot.com/2012/03/atak-ve-saf-protein-gunleri-icin-ogun.html

    YanıtlaSil
  43. Sayfa açılmıyor simla

    YanıtlaSil
  44. Bu arada cok teşekkürler sabırla benimle ilgileniyorsun cok mahcup olduğumuda bilmeni isterim ;) utanıyorum ama sanki ailemden biriyle dertlesiyor fikir alıyor gibiyim İnan :)

    YanıtlaSil
  45. senin için öenmli olduğunun farkındayım.çekinmene gerek yok:)
    linki kopyalayıp satıra yapıştırınca açılır.

    YanıtlaSil
  46. Slm hergüne yulaf kepegi tuketmelimiyiz

    YanıtlaSil
  47. Köfte yaparken hazır köfte harçlarından kullanabiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  48. Simla beni burada unuttun :.(

    YanıtlaSil
  49. pardon şimdi gördüm:)
    her gün kepek tüketilmeli ama hazır köfte harçları uygun değil görkem:)

    YanıtlaSil
  50. Sabah tartıda 74 gördün 77 başladım 5 gün atak bugunseyirin ilk gunü Face deki fotolar cok motive ediyo light kolayı tuketebiliyoruz değilmi? Bı sorun yok onda demi yasaklı sebzeler sadece baklagil ve patates değilmi? Başka varsa yazarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  51. Pınarın light salamı var cok güzel ama gunluk nekadartuketecegimi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  52. light da olsa salam türü şarküteri ürünleri fazla tuz içerebildiğinden ödem yapabilirler.abartmadan yiyebilirsin.
    yasak sebzeler mısır,bezelye,patates gibi nişastalı olanlar.ayrıca havuç da aşırı tüketilmemeli.
    iyi gidiyorsun bak korktuğun gibi olmadı:)

    YanıtlaSil
  53. Facede yumruktan bahsediliyor ne olduğunu pek anliyamadim birde adet donemimdeyim kilo vermem durdu 74 kaldım

    YanıtlaSil
  54. Ya ben yine 74 tıkandım kacamakta hiç yapmadım :(

    YanıtlaSil
  55. 73 e geçiş yaptım :) sonunda

    YanıtlaSil
  56. Yumruk ne oluyo simla ? Bı yere yumruk atmak mı ? :)))) pek anlamadimda

    YanıtlaSil
  57. kitapta 289.sayfada görebilirsin Görkem:)

    YanıtlaSil
  58. Selam simla iki hafta sonu dur üst üste kaçamak yaptım Cook'u cooook üzgünüm +2 gördüm ne yapmam lazım :....(

    YanıtlaSil
  59. İki hafta sonu kayın valideme gittik ailebiraraya geldi gorumcemin dugunuvar 31 de sırf düğünde giymek icin bı elbise aldım icine girmemem gerek bu kacamaklar üst üste geldiğim moralim bozuldu söyle 31ne kadar elbiseme girebilmem icin bı önerin varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçamaksız devam etmelisin görkem.diyete tam anlamıyla uyduğunda mutlaka sonuç alırsın.

      Sil
  60. Bana biran önce donersin değilmi?

    YanıtlaSil
  61. Merhaba bebegim 7aylik emziriyorum ama hasimato hastasi oldugum icin zor kilo veriyorum atak evresini atlamadan yapsam bebegime sutten atiklar gecer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simay atak uygulamamalısın.zaten yavaş vermeliyiz kiloyu.

      Sil
  62. Evet evet evet zaten somlara doner sana

    YanıtlaSil
  63. Süte gecer simla sana yazacaktir kitabı aldinmi oradada yaziyodur mutlaka

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. Merhaba,
    Ben daha yeni aranıza katıldım inanın okuyorum internetten takip ediyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum en tecrübeli kim ise bana yardımcı olabilirmi lütfen :) 10 Aylık bebeğim var ve 8 kiloda fazlam var hala ben emiyor ne yapmam gerekiyor arık kurtulmak istiyorum tşk ler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarda yazdığım şekilde uygulamalısın.ama yazdıklarımı anlayabilmen için öncelikle diyetin mantığını anlamalısın.bu da kitabı okumakla mümkün:)

      Sil
    2. Merhaba,

      Kitap şuan elimde ama emzirenler için ne yapması gerektiği yazmıyor sizin yazdıklarınızı ve diğer arkadaşların yazdıklarını okuyorum sadece ben güçlendirme evresinimi yapıcam kitapta emziren annelere neresinde yer vermiş yanlış birşey yapmak istiyorum lütfen yardım :(

      Sil
    3. yukardakiler benim kitaptan özetlediğim bilgiler.syf.256 da görebilirsin.

      Sil
  66. Merhaba Simla Hanim Dukan Diyeti kitabini okuyup internette arastirma yaparken donup dolasip sizin sayfaniza rastliyordum ben de sorunumu paylasmak istedim. su an hamileligimin 27 haftasindayim. supriz bir hamilelik oldugu icin ideal kilomdan(Dukan`a gore 2)bana gore 5 kilo fazlalikla hamile kaldim
    tabi 8 kilo aldim bu surecte metabolizmam hizlidir cunku oyle bir yiyorum ki:)))ama artik dur demenin zamani geldi kanimca dukanin hamileler icin olan seklini uygulamaya basladim bugun. bir de benim vucudum acayip su tutuyor bu sabah uyandim mesela taetida 1,5 kilo fazlalik vardi ne yapmaliyim
    nalan

    YanıtlaSil
  67. merhaba,
    hayırlı doğumlar dilerim:)
    hamilelikte su tutmak tuzdan kaynaklanıyor.aşırı tuzdan uzak durmalı ve bol sıvı tüketmelisin.
    hızlı kilo alıyorsan gebelik şekerine dikkat.zaten zamanı gelince şeker takibin yapılacaktır.
    ideal kiloda tamamlarsın umarım:)

    YanıtlaSil
  68. Simla hanim merhaba,
    Benim oglum 9,5 aylik oldu, hala emziriyorum. Hamilelikte aldigim 30 kilo ve hamile kalmsmdan once cesitli hormonlar nedeniyle aldigim 5 kilo hayatimda gormeyi tahmin edemeyecegim noktalara goturdu beni. Hic diyet yapmadan 28 kilo verdim, ama artik kalani icin tahammulum kalmadi. Bugun 38 beden bir elbiseyi denerken satici kizin acir-dalga gecer ukala bakislari( fermuar kapanmiyordu ama ben zaten elbiseyi gelecekteki ince gunlerim icin alacaktim) son noktayi koydu.
    Neyse cok uzattim, sorum su; dukanin emziren anneler icin onerdigi diyet ne kadar hizli etki ediyor, hic tanik oldunuz mu yapip kilo verene? Zayiflamak ugruna emzirmeyi kesmeyi de dusundum ama kiyamiyorum ogluma. Lutfen yardim...

    YanıtlaSil
  69. Merhaba ben dukan diyetine başlayalı 23 gün oldu sadece 4 kilo verebildim bu normalmi. atak dönemimi 10 gün yaptım sonra seyir dönemime geçtim fakat en fazla dört kilo verebildim daha fazla vermem gerekli gibi hissediyorum ama az verdim. acaba diyorum ben haşimato hastasıyım kilo vermemi etkilermi?

    YanıtlaSil
  70. MELEK merhaba,
    haşimoto hastalarının zor kilo verdiği doğru.ama yine de 4 kg az değil.
    kaç kg vermen gerekiyor?

    YanıtlaSil
  71. 87.800 kiloyla başladım şuan 84,100 kilodayım boyum 1,65 ben 65 kiloya kadar düşmek istiyorum daha 20 kilo var.aynı zamanda hamile kalırsam ben dukana devam etmek istiyorum.bi sakıncası olurmu acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm kurallara uyuyor musun Melek?Neler yiyorsun gün boyu?seyiri ne şekilde uyguluyorsun?

      hamilelikte yukarda yukarda yazdığım gibi uygulanabilir ancak.ağır diyetler uygun değil.

      Sil
  72. sabah kalktığımda bir bardak yarım yağlı süt ve haşlanmış yumurta yiyorum.. saat 10 gibi yarım yağlı yoğurt öğleyin yemek yiyemiyorum genelde yoğurt veya peynir gibi geçiştiriyorum saat 2-3 gibi yulaf kepeğini yağsız yoğurda ilave edip yiyorum akşam bazen tavuk bazen et yiyorum yağsız bunun yanında yoğurt ve ya ayran oluyor akşamları yaklaşık 40 dk yürüyorum hergün olmasada 2 veya 3 güne bir sebze günlerimde kitaba uyarak sebzelerimi pişirip yiyorum 1 gün sebze 1 gün proteyin yapıyorum çalıştığım için öğle yemeklerini yiyemiyorum üstelik yemekhanede çalışıyorum buranın yemekleri çok yağlı olduğu için yiyemiyorum suyu yaklaşık günde 2 litre bitiriyorum içecek olarak cocacola light içiyorum fakat onuda haftada bir bardak falan bazen balık yiyorum bazende dışarıdan tavuk şiş falan gibi geçiştiriyorum.böyle devam ediyorum ben kitabı elimden geldiğince uyguluyorum hiç kaçamağım olmadığı haled yinede bu kadar verebildim. ama bana göre az gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyle kendini bir tutmamalısın.Her vücudun bir ritmi var.Hele ki senin metabolizman için bu hız gayet makul:)

      Sil
  73. MERHABALAR
    BEN 5 HAFTALIK HAMİLEYİM VE BULUNDUĞUM KİLO 87 KG. BULUNDUĞUM KİLO ÜZERİNE HAMİLELİK KİLOLARININDA EKLENECEĞİNİ DÜŞÜNDÜKÇE DARALIYORUM KİTABI ALDIM UYGULAMAYA BAŞLAMAK İSTİYORUM FAKAT HANGİ YOLU İZLEYECEĞİMİ PEK ANLAMADIM AÇIKCASI AYDINLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM FORMU DOLDURDUM ULAŞMAM GEREKEN KG 66.9 OLARAK CIKTI LÜTFEN YARDIMCI OLUN:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe merhaba,
      Hayırlı olsun bebişin.Sağlıkla kucağına alırsın inşallah:)
      Öncelikle kitabı okumalısın ki yukarda yazılanları anlayabilesin.
      Hamilelikte ağır diyetle uygulanması önerilmez.Dukan da diyetin her evresini değil sadece 3.evresini yani her gıdanın dengeli alındığı evreyi öneriyor.
      Senin yapman gereken fazla yağı,şekeri,beyaz unu hayatından çıkarmak.kitabı okuduktan sonra kafana takılanları tekrar sorabilirsin.

      Sil
  74. MRB BEN 92 KİLOYDUM 7 GÜN ATAK YAPTIM VE 10 GN SEYİR BU ARADA 87 KİLO OLDUM AMA ŞİMDİ HAMİLE OLDUĞUMU ÖGRENDİM 5 HAFTALIK NASIL DEVAM EDEBİLRİİM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM İYİ GÜNLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      hayırlı olsun:)
      bir üstteki yanıtım senin için de geçerli:)

      Sil
  75. Merhaba simla bende dukana başlıcam fakat kolestrolum yüksek ne yapmam gerekiyor bı sorun olurmu

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Ben 78 kilo ile hamile Kaldim simdi bebegim 8 aylik ve 93 kilo yum karatay ile 5 kilo verdin fakat uygulamasi zor ekmek seker hic almiyosun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebegim Hala emiyor dukanda farkli olan needir yardimci olirsaniz cok sevinirim 1 gun nasil gecer dukanda yazarmisiniz Ben eski halimi cok ozledim

      Sil
  77. Merhaba, ben 6 aydır dukan diyeti yapıyorum 100 kg. dan 78 kiloya düştüm, bu rejimi keşfettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Etrafımdaki bütün kilolu insanlar beni gördükten sonra dukan diyetine başladı. Şimdi eşimle çocuk düşüncemiz var ama hamile kalırsam tekrar eski halime dönmekden çok korkuyorum. Dukan ın önerdiği güçlendirme evresini yaparsam hamilelik dönemini kilo almadan atlatabilir miyim.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ben de gebelik şekeri nedeniyle güçlendirmedeki gibi beslendim.Normal kilo alarak tamamladım bu sayede.sen de aynı şekilde yapabilirsin.
      hayırlısı olsun:)

      Sil
  78. Merhaba Simla hanım,
    Benim 14 aylık bir oğlum var ve hala emziriyorum ama sadece yatmadan önce ve gece emiyor (yani fazla değil). Ben dukan ın kitabında emziren anneler için olan kısmını okuduğumda açıkçası sadece anne sütü ile beslenen bebekleri olan (yada yoğun emziren) olarak algılamıştım. Yani benim mantığıma göre oğlum zaten normal yemekleri yiyor artık beni sadece atıştırma olarak kullanıyor-yani ben karbonhidrat yada meyve yemesem, sütüme geçmese o da almasa da, nasılsa kendisi direkt olarak alıyor diye düşünmüştüm.
    Bu arada sütüm azaldığı için günde 1 tane (daha önce günde 2-3 adet alıyordum)-belki duymuşsunuzdur- yan etkisi süt salgılayan Motilium diye bir ilaç kullanıyorum. Özellikle onu kullanmaya başladığımdan beri şiştiğimin farkındayım.Oğlum 1 yaşına geldiğinde artık inek sütü de içebilir diye bırakmıştım ilacı ama içmedi malesef,içmiyorda; bende tekrar başladım ilaca...
    Her nekadar dukan yapmayın dese de- dediğim gibi ben yoğun emziren anneler için olarak algıladım-Dukan a 28 Kasımda başladım 3 gün atak evresinde 1.7 kg verdim, şu an seyirdeyim ve 3.2 kg verdim toplamda...Biraz yavaş ilerliyorum ama olsun...
    Çok uzattım ama asıl sorum, yoğun emzirmeyen bir anne olarak sizce diyetime seyiri sonladırıp güçlendirme evresinden mi devam etmeliyim?
    Dün okudum da bu diyet vucuttan toksinleri atıyormuş ve anne sütüyle bebeğe geçiyormuş toksinler? Bu doğru olabilir mi? Bana saçma geldi biraz? Yani yüzeysel olarak bakıldığında gayet sağlıklı besleniyorum,sadece karbonhidrat ve şeker almıyorum. Neden vücudum toksin üretsin ki? Bu konuda bir fikriniz var mı?
    Valla Sizin fikirleriniz doktor tavsiyesi gibi:) Bu Toksin kısmı kafamı çok karıştırdı ve bebeğim için korkuyorum, diğer taraftan da bu kadar yapmışken diyeti bırakmak ve tekrar kilo almak istemiyorum. (diyet yapabilen bir insan değilim ama dukan tam bana göreymiş)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buarada aşağıdaki yorumunuzu şimdi okudum ama hala neden toksik madde üretiyorum anlamadım? Bilimsel bir açıklaması vardır heralde? Hızlı kilo verildiği için gibi şeyle yazılmış ama ben hızlı mı veriyorum ki Hafatada 1 kilo bile değil? Offf kafam karıştı Benim oğlumunda beni emmeyi bırakacağı yok acaba ilacı mı bıraksam:( Off anne olmak çok zor ya:(

      dukandiyetitariflerim7 Mart 2012 01:17
      merhaba:)
      bebek emdiği sürece sütten toksik maddeleri alacaktır.hızlı kilo vermek iyi değil o yüzden.güçlendirmeye geçmeni öneririm.

      Sil
    2. ben de emziriyorum ve atak ve seyir yapmıştım aynen hayal et arkadaşımız gibi. nasıl olsa bebişim beni çok emmiyo diye düşünmüştüm ama atıklar kafamı karıştırdı. şimdi güçlendirme evresine geçsek kilo verebilir miyiz ki
      emine

      Sil
  79. ben de emziriyorum ve atak ve seyir yapmıştım aynen hayal et arkadaşımız gibi. nasıl olsa bebişim beni çok emmiyo diye düşünmüştüm ama atıklar kafamı karıştırdı. şimdi güçlendirme evresine geçsek kilo verebilir miyiz ki

    YanıtlaSil
  80. dukancı anne6 Ocak 2013 11:53

    ya bende emzırırken atak ve seyır evresı yaptım cunku cıddı obezlık var bendee sımdı seyırdeyım en etehlıkelı donem ataktı heralde benımde kafam cok karıstı guclenırmeye gecsem ya veremezsem:((yardım nolurrrr

    YanıtlaSil
  81. meraba bende dogum yaptim bebegim 6. ayini doldurdu hamile kalmadam once dukan yapmistim ve 63 ten 56 ya dusmustum cok guzel ve rahat vermistim kilomu ve hamileliye kadar korumustum simdi 73 kiloyum ve bebisimi emziriyorum onun icin dukani nasil yapsam derken sizin siteyi buldum cooook sevindim bende guclendirme evresiyle araniza katilicam kitabi geri almadigim bir arkadasimda artik buradan yararlanicam cok mutluyum sizi buldugum icin gorusmek uzere gozde

    YanıtlaSil
  82. meraba size danışmak isteiğim bişey var.bebeğim 9 aylık emziriyorum ama atıkların süte karışabileceğini bilmiyodum.iki gün atak yaptım artık seyire geçecem ama geçmemelimiyim.direk güçlendirmemei yapsam yoksa devammı etsem.çok kararsızım yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
  83. slm 28 haftalık hamıleyım bır sorum olacak neden emzırme donemınde atak devresınden basamıyoruz sute ne karısır anlıyamadım ne olur cevap verın yardım edın

    YanıtlaSil
  84. Merhaba şuan 4aylık bir bebeğim var direkt güçlendirme evresinden başlanması tavsiye edilir demişsiniz tavsiyeniz için çook tşk ederim fakat bende kitap yok güçlendirme evresini detaylı bir şekildeanlatırsanız çok sevineceğim inanın benimde psikolojim bozuldu eşimin arkadaşlarının eşleri hep çok bakımlı ve zayıf ben ise onların yanında bunalıma giriyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çooook tşk ederim

    YanıtlaSil
  85. Selamlar arkadaşlıar, Hamilelik ve diyet ile ilgili merak ettiklerinizi bu siteyi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

    https://www.inploid.com/t/hamileyken-diyet-yapilabilir-mi/

    YanıtlaSil
  86. simla hanım bugün mailleştik sizinle ama dukanın kitabında göremedim hamileler için olan kısmı. onu nerden buldunuz? güncel kitapta mı mevcut acaba?

    YanıtlaSil
  87. MERHABA SİMLA, ben sema. seyir evremin 8.günümdeyim şu ana kadar 3 kg verdim ancak daha vermem gereken 8kg var ve hamile olduğumu öğrendim. şu ana kadar motivem çok iyiydi ama şimdi biraz paniğim. hamileler için olan yazını okudum. benim sorum bundan sonraki evrede güçlendirmeye yönlendiriyorsun peki bebeğin sağlığını etkiler mi bu süreç.2.bebeğim olacak bu arada. şimdiden çok tşkr ediyorum.

    YanıtlaSil
  88. B.B.TURGUT sayfa 255'te buradaki bilgileri okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  89. sema hayırlı olsun.
    hamilelik süresince diyet yapmak önerilmez.senin dikkat etmen gereken dengeli beslenerek ideal kiloda gebeliği tamamlamak.güçlendirme de bunun için uygun bir evre.

    YanıtlaSil
  90. mrb ben hatice ben atak diyetine başladım aynı gün hamile olduğumu öğrendim.bu gün üçüncü günüm devam ediyorum bırakmadım ama tereddütlüyüm bebeğin gelişimi için bırakmalımıyım..birde ikinci gebeliğim ve önceki fazla kilolarımı veremedim 83 kiloyum ne yapmalıyım..lütfen yardımcı olun..

    YanıtlaSil
  91. merhaba simla hanım, ben sizinde katkılarınızla dukan diyeti sayesinde 12 kilo verip ideal kilomun 1 kilo fazlası ile koruma evresinde devam ederken, hamile olduğumu öğrendim ve dukanla olan bütün bağım tamamen koptu, masa başı çalışan bir insan olarak fazlada hareket imkanım olmadığımdan iştahımında katkısıyla 3 aylık hamileliğimde 3 kilo almayı başarmış bulunmaktayım. ilk zamanlar sabah kahvaltısı: haşlanmış yumurta peynir süt ve yulaf kepeği ile yapılırken malum bulantılar ve kahvaltı üzerine yola koyulup işe gelme serüveni sorunsuz tamamlanamadığından, simit ve su halini almış ve protein hayatımdaki yerini maalesef karbonhidrata bırakmıştır. çok uzatım ama sormak istediğim acaba haftada 1 gün protein uygulamaya devam etsem bir sakıncası olur mu ki?

    YanıtlaSil
  92. merhabalar,
    hayırlı olsun bebişin:)
    bu şekilde uygulamandan ziyade SP yapmaksızın güçlendirme gibi dengeli beslenmeni öneririm.
    bebeğe ve sana en az zarar verecek beslenme şekli bu çünkü.

    YanıtlaSil
  93. merhaba benim de bebegim 1 aylik. hamilelikten once dukan ile 60 kgden 54 kg indim, hamilelikte 70e ciktim simdi 62 kgyim. doktorum sut icin protein agirikli beslenmemi onerior, toksikten bahsetmedi. seyirin zarari olmayacagini dusunuorum ama emin olamadim. siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  94. merhaba,
    protein ağırlıklı beslenme ayrı saf protein ayrı.seyirde eşit sayıda saf protein günleri de yapılmalı ki bu uygun değil.hergün sebze ayrıca meyve ve belli miktarda balkagiller de yemelisin.bu durumda güçlendirme en sağlıklı seçenek.

    YanıtlaSil
  95. merhaba simla,
    hamileliğim öncesinde dukan ile bayağı kilo verdim.hamileliğim boyunca tam 19 kilo aldım sadece 5 kilo verebildim bebeğim 7.ayında ve emziriyorum.güçlendirmeden mi başlamam gerek?

    YanıtlaSil
  96. Merhaba ben hilal.bebeğim bir aylık ve sadece anne sütü alıyor.ideal kiloma gelebilmek için 20kilo vermem gerek.henüz diyete baslamadim.kitabı okuyorum ama emzirenlerin yapması gerekeni tam sitenizmotive ediyor.başlamak istiyorum ama bebeğim olumsuz etkilenir mi acaba.toksik maddelerin süte geçmesi
    bana biraz değişik geldi.sonuçta hiç diyet yapmadan kilo veren kişiler var o zaman onlarında sutten geçmesi gerekmiyor mu ilahi kanun böyle işlemiyor gibi geliyor.bu konuda ki tereddütlerim giderse diyete başlayacağım inşallah.allah herkesin yardımcısı olsun.güzel paylaşımlariniz için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  97. merhaba,
    dukanın ilk evrelerinde hızlı kilo verildiği için daha yoğun bir toksin atımı oluyor.bu dönem emzirmek için uygun değil.
    güçlendirmede ise ağır ağır dengeli beslenerek kilo verdiğimiz ve hemen her besinden yediğimiz için hem anne hem de bebek için sağlıklı.

    YanıtlaSil
  98. Merhaba simla hanım dukan diyetinn güçlendirme evresine direk mi başlıyoruz başka bir evre uygulamıyor muyuz ben emziren bir anneyim bebeğim henüz 2aylık sadece anne sütü alıyor bu dönemde başlamak uygun olur mu bebeğe zarari olur mu süt kesilir mi acaba.vermem gereken 15kilo var bir an önce kurtulmak istiyorum.önerilerinize ihtiyacim var.

    YanıtlaSil

  99. mrblar simla hnm 8 aylık bebegım var ve sutum cok cok az sadece yatarken ve gece uyandıgında benı emıo ben kıtabı sıparıs ettım urunlerımı gurmenetten sıparıs ettım sımdı bu toksın olayını duydum ve cok uzuldum :( testte bıle guclendırmede kılo verımını gostermıo sabıt kalıosun kılonda bız sadece guclendırme yaparak nasıl kılo verıcez :(((

    YanıtlaSil
  100. Merhabalar simla hanim,bende emziriyorum bebegim 4 aylik ben bir hafta atak ve 5 gun seyir yaptim ve bundan sonra atik meselesini ogrendim.morelim cok bozuldu cunku acayip adapte olmustum.iki gundur kafam karisik guclendirme evresi ile baslasam sorun olur mu? Guclendirme evresinde kilo kaybinin genelde hizi nasil bu sekilde kilo verenler varmi? Ankaradan aylin ... faceden uyeyim sanirim

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips