sosyal ağlarda izleyin

20.5.11

EV LAHMACUNU

MALZEMELER:
8 adet orta boy kepekli lavaş
300 gr yağsız kıyma
büyük boy rendelenmiş soğan
2 diş sarmısak
3 adet büyük boy olgun domates
arzu edilen baharatlar,tuz
çeşitli otlar,yeşillik

Soğan ve ezilmiş sarmısaklar teflon tava içinde kendi suyuyla öldürülür.Domatesler soyulduktan sonra rondodan geçirilip eklenir.Suyunu fazla çekmeden beraber çevrilir ve kıyma eklenir.Kıyma tam olarak kavrulmadan sadece rengi dönene kadar iyice karıştırılır.
Tuz ve istenen baharatlar eklenip altı kapatılır.(normalde lahmacun içi çiğ olarak konur fakat lavaş pişmiş olduğundan fırında kıymadan önce kızarıyor.o yüzden iç malzemeyi biraz öldürmek iyi oluyor)
Kıymalı iç lavaşlara eşit paylaştırılıp iyice yayılır.
Fırında yaklaşık 15 dak. lavaşlar kızarana dek pişirilir.
İçine istenen yeşillikler konularak yenilir.(maydanoz ve nane istenirse harca da eklenebilir)

*Güçlendirme evresinde izinli olan 2 dilim tahıllı ekmek yerine 2 adet lahmacun yenilebilir.

14 yorum:

  1. Merhaba,
    Öncelikle siteniz için çok teşekkür etmek istiyorum size. Benim birkaç sorum olacaktı size.
    1-Örneğin köfte tarifinizde 3 kaşık yulaf kepeği demişsiniz. Sanırım yemek kaşığı. Ben henüz atak evresindeyim. Bu 3 kaşık şu an bana uygun değil o zaman herhalde? Bir de kek vs içinde yulaf kepeği kullandığımızda, o gün ayrıca tavsiye edilen kaşık mikterı kadar kepek tüketmiyoruz sanırım? Saçma olabilir ama yine de sormak istedim. Yani diyelim belli miktar kek yaptık ama hepsini yemedik. Daha şu kadar yememiz lazım ama nasıl ayarlamak gerekir acaba?

    2-Splenda nın bir sınırı var mı acaba? Ben sabahları sütüme 2 tane, akşamüstü yoğurduma 2 tane koyuyorum. Akşam yine splendalı yoğurt istiyorum ama fazla olur diye splenda koymuyorum.

    3- Bir de yulaf kepeğini henüz bugün alabildik. Eşim Levent teki Zencefil Aktar dan aldı. Ama çok ince, un gibi. Kitapta ince olanının yeterli etkiyi sağlamadığı yazıyordu. Buna diyeceğiniz birşey var mı? Aktarı arayıp özellikle sordum, emin misiniz yulaf kepeği olduğuna diye, evet dediler.

    Şimdilik sorularım bu kadar.
    Tekrar çok teşekkürler

    Rüya

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Rüya:)
    Hoşgeldin,

    Köfteye ve diğer ürünlere koyduğum yulaf kepeği miktarı hep yemek kaşığıyla.Bunlardan pişirdiğinde günlük yemen gereken miktarı kendin ayarlamalısın.Örneğin 3 kaşık kullandığın köfteden 6 adet çıktıysa 3 köfte günlük alman gereken miktarı karşılayacaktır.
    Yaptığın muffin türü şeyleri de aynı şekilde hesaplayabilirsin.1 kaşık yulafı 2 köfteyle doldurduğunda başka bir öğünde yarım kaşık kepek hakkın kalmış olur mesela.

    Splenda'nın sınırı yok şeker kullanılan her yerde kullanabilirsin.

    Zencefil aktar'daki ürünü kullanmadım ama başka kullananların yorumlarından da anladığım kadarıyla tam olarak Dukan formatında bir ürün değil.Rossmann'daki yulaf kepeği daha uygun ama bulunamadığında elimizdekiyle yetinmek zorundayız malesef.

    YanıtlaSil
  3. Tekrar merhaba Simla Hanım,
    Tesadüfen aşağıda linkini verdiğim yazıyı okudum. Siz de okursanız eğer neler düşündüğünüzü, yorumunuzu merak ediyorum.

    Sevgiler

    Rüya

    http://www.hastane.com.tr/saglik/uzmanlar-dukan-diyeti-hakkinda-neler-soyluyor.html?utm_source=HastaneComTr&utm_campaign=RssHaber

    YanıtlaSil
  4. okudum ama açıkcası yorumu yapan kişinin dukan diyetinden ayrıntılı olarak bilgisi olduğunu sanmıyorum.
    öncelikle protein dieti kasları eritmez.aksine sporcular kas yoğunluğunu arttırmak için proteine yüklenirler.
    üstelik bu diyette yulaf kepeği gibi son derece faydalı bir karbonidrat takviyesi bulunuyor.
    ve bu diyette kısa sürede sebzeler diyete ekleniyor.şok bir zayıflatma sözü yok.sadece kurallara uymak önemli.o da protein fazlasının ürik asit olan kısmını atabilmek için bol su tüketmek.
    Ve diyetin yaratıcısı da bir dr.ve obeziteye savaş açmış bu konuda bilimsel çalışmaları bulunan bir kişi.
    Ama tabi ki bu herkese uygun bir diyettir diyemem.zorlanan ve sağlığının bozulduğunu düşünenler devam etmemeli.

    YanıtlaSil
  5. Evet evet, ben de biraz aceleyle yazdım size. Tekrar okudum da saçmalamış çoğunlukla.
    Kitabı okumadığı çok belli. Ezbere bir yorum.
    Çok teşekkürler

    Rüya

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Simla Hanım,merhaba.Bu diyeti televizyonda duymuştum.Merak ettim.Sizin sitenizle karşılaştım.Çok doyurucu,güzel bir site.Ellerinize sağlık.Kitabı aldım.Daha okumaya başlayamadım.Sizden bir ricam olacak.Ben 63'ten 55'e inmek istiyorum.Bu dört dönemi kaçar gün uygulamalıyım?Değerli bilgilerinizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.Merakla bekliyorum..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Hoşgeldin,
    Beğenmene sevindim.Faydam dokunuyorsa ne mutlu:)
    Bu postta bahsettiğim testi yaparsan sağlıklı bilgiye ulaşırsın.http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/05/dukanin-resmi-sitesindeki-hesaplama.html

    YanıtlaSil
  8. Simla Hanım yine ben, Rüya. Kusura bakmayın, çok soru oldu ama. İki üç sorum daha olacaktı.
    *Güçlendirme evresinde de yağ, en azından zeytinyağ dahi kullanılmadığını biliyorum. Fakat son evre olan ömür boyu koruma evresinde biz artık yemeklerimizde zeytinyağı, ayçiçekyağı kullanabilecek miyiz acaba?

    *Dukan ın tavsiye ettiğini söylediğiniz kurt üzümünü aldım, hergün yiyorum. Fakat ben bu tavsiyeyi kitapta bulamadım. Sitesinde mi tavsiye ediyor acaba?

    *Bamyanın içinde ne var ne yok bilmiyorum açıkçası. Ama ben bu yaz sebzesini çok severim. Kitapta ismi geçmiyor. Sizin fikriniz nedir? Yiyebilir miyiz seyir evresinde bu sebzeyi acaba ve inşallah?

    Teşekkürler, Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Rüya:)

    Güçlendirme evresinde haftada 2 kez ödül öğünümüz var biliyorsun.Bu öğünde sorunsuz istediğimizi yiyebiliyoruz.Yağlı da olabilir yani.

    Son evrede tamamen normal beslenmeye geçebiliyoruz.Bizi koruyacak olan haftada bir gün saf protein uygulayacak olmamız.

    Kurt üzümü kitapta yok ama Dukan shop'da satılıyor ve tavsiye olarak günlük tüketilme miktarları mevcut.Buradan bakabilirsin. http://www.mydukandietshop.co.uk/healthy-food/75-goji-berries.html

    Bamya yenilebilir.Sorun yok.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. SEVGİLİ SİMLA HANIM.YUKARIDAKİ ADSIZ BENM MESAJIM.SİZE MESAJ GÖNDERMEKTE SIKINTI YAŞIYORUM.ACAYİP SİNİRLİYİM ŞU AN.ŞU PROFİL SEÇME İŞİNİ LÜTFEN KALDIRIN.ONUN YÜZÜNDEN MESAJIM YAYINLANMIYOR.OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAPIYORUM.OLMUYOR.SİNİR OLDUM.DÜN AKŞAM BİR MESAJ DAHA GÖNDERDİM.SİZE ULAŞTI SANIYORUM.AMA NERDEN BAKACAĞIMI,TAKİP EDECEĞİMİ BULAMADIM.LÜTFEN BU MESAJLARI BİR YERDE TOPLAYIN.ŞİMDİ SORUMU SORMAK İSTİYORUM.UMARIM BU KADAR YAZIM BOŞA GİTMEZ.ALIRSINIZ MESAJIMI.
    BEN SİZİN TAVSİYENİZE UYARAK DUKANIN SİTESİNE GİRDİM.KAÇ KİLOYU NE ZAMAN VERECEĞİMİ ÖĞRENDİM.YAKLAŞIK 64 KİLOYUM.59 YETER DİYOR DUKAN.AMA BEN 55 İSTİYORUM.TECRÜBELERİNİZE DAYANARAK BU EVRELERİ KAÇAR GÜN UYGULAYAYIM? ARTIK BAŞLAMAK İSTİYORM.LÜTFEN ACİL CEVAP VERİN.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.. LALE'DEN..

    YanıtlaSil
  11. Lale, sorun ve cevabı biraz üstte duruyor.Mesajları ayrı yere toplama şansım yok.konuların altına mesaj yazılabiliyor.Hangi konunun altına yazdıysan ona dikkat ettiğinde cevabıda göreceksin zaten.

    YanıtlaSil
  12. merhaba, ben nuran,
    araştırma yapptım ama net bir bilgi bulamadım..
    her dönemde soda içebiliyor muyuz? bir sınırı var mıdır? mineralli olduğu için bir fark yaratır mı? içine limon sıkmanın bir farkı var mıdır? bir de meyveli sodalar var ama onlar şekerli diye düşünüyorum.. ilginiz ve bilgileriniz için çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  13. MERHABA,
    Doğal maden suları her evrede izinli.Sodyum oranı düşük olanlar seçilse daha iyi olur tabi.Limon suyu da eklenebilir ama atakta çok fazla olmamak kaydıyla.
    Meyveliler ise şekerli dediğin gibi ve uygun değil.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    ben dukana henüz bugün başladım atak evresindeyimancak yulaf kepeği beni çok zorluyo yemek tariflerinden birşeyler uygulamya çalışıyorum ama çok zor bugün sadce sabah öğünümde yiyebildim umarım hatta açım diyebilirm umarım yarın daha fazla sevebilicğim şeyler yapabilirm :S bunun dışında dukan testini yapıyorum ancak sonunda ideal kilondasın diyo sürekli ancak değilim :S şu an boyum 1.70 kilom 74 hedefim 60 ancak dukana göre ideal kilodayım dukan testini yapamayacakmyım ben :S

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips