EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Yapımında buttermilk denilen yine burada bulunmayan bir çeşit süt ürünü kullanılsa da kefir de bu peynirin yapımında uygun.Tarifi sevgili Lale’nin sakin mutfağı 'nda gördüğümde denemeden olmaz dedim:) Birkaç ufak eklemeyle yaptığım peynirden çok memnun kaldım.
MALZEMELER:
-1 lt light kefir
-3-4 damla mikrobiyel peynir mayası(orijinal tarifte yok.ben daha yoğun bir mayalanma için kullandım.şart değil)
Kefir ısıya dayanıklı bir kap içine dökülüp ,maya eklenir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır.100 derecede ısıtılmış fırında 2 saat bekletilir.
MALZEMELER:
-1 lt light kefir
-3-4 damla mikrobiyel peynir mayası(orijinal tarifte yok.ben daha yoğun bir mayalanma için kullandım.şart değil)
Kefir ısıya dayanıklı bir kap içine dökülüp ,maya eklenir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır.100 derecede ısıtılmış fırında 2 saat bekletilir.
Fırın kapatılır ve kap soğuyana dek içinde bırakılır.
İnce delikli bir süzgeç içine dökülüp süzülmesi için bekletilir.(Ben buzdolabında sabaha kadar beklettim.)
Süzülen quark peynirinizi buzdolabında muhafaza edip hemen tüketin.Taze peynir olduğu için hızlı bozulacaktır.
Harika bir tarif canım. Teşekkürler. Özellikle tatlılarda çok işimize yarayacak. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilcheesecake'de harika oldu.
YanıtlaSilafiyet olsun:)
Cheesecake o kadar0severım kı ama labneyle hıc hosuma gıtmıyordu lezzetı, gecen gun Namlıda bızım markalardan bırının mascarpone ve rıcotta urettıgını gorunce hemen cheesecake yaparım rıcottayla dıye dusunmustum ama sızın quark cok daha guzel gorunuyor, bundan deneyecegım, tesekkuler
YanıtlaSilSımla hn, peynır mayasını nerden aldınız?
YanıtlaSilben hammaddeler.com'dan aldım ama marketlerde de varmış erkmen.
YanıtlaSilsiz ne kadar yeteneklisiniz ya:) ben şuana kadar 5-6 tarifinizi denedim ama hiç tutturamadım ya içi pişmedi ya yandı:) bunu denemeye cesaret bile edemiyorum:) hergün cnm tatlı çekince sizin tarifleriniza bakıyorum, gaza geliyorum onu yaparım bunu yaparım oo bu diyet süper geçer diyorum, sonra yine yumurta peynir pişiyorum:)
YanıtlaSilGöknur teşekkürler:))
Silkolaylardan başla.yapa yapa alışırsın merak etme.
merhaba ben 500ml kefiri 60dk 170 derecede yaptım sanırım bu hatadan daha farklı bir peynir cıktı daha sert birazda füme etkisi olan bir peynir oldu tarifini tekrar gözden gecirdim yeniden deneme yapacagım. tesekkürler
YanıtlaSilik kez deneyeceğim Simla Hanım help me pls :) 100 dereceye ısıtıp fırını kapattıktan sonra mı 2 saat bekletiyoruz orayı anlayamadım biraz açıklamanız mümkün müdür? :)
YanıtlaSilBüyük ihtimalle 100C de 2 saat pişirmekten bahsediyorsunuz ama orayı tekrar açıklarsanız sevinirim :-)
SilBen yag orani düśük diye kahvaltilarda quark yiyorum bana cok itici geliyor zorla yiyorum. Bu arada Quark in türkcesi lor peyniridir
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilmikrobiyel peynir mayasını nerden temin edebilirim ki acaba istanbulda yaşıyorum ancak pekçok dukan malzememi gurmenetten sipariş ediyorum
Gerçek quark daha farklı bisi ben spor yaparken kullaniyorum. Sabahları meyve ile karistiriyorum. Dengeli beslenmek ve diet yapmak isteyenler icin bir kase quark ve içerisinde meyve muz kivi cilek cok iyi gidiyor. Tek başına yiyemezsiniz zaten.
YanıtlaSil100 derece fırını ısıtıp kapatacak mıyız ? ben anlamadım :(
YanıtlaSil