sosyal ağlarda izleyin

30.4.12

DR.DUKAN'DAN ZAYIFLAMA SIRLARI(DİĞER SIRLAR)

foto:thehealthblog.net

Dr.Dukan'ın diğer zayıflama sırları da Eda Mutlu'nun çevirisiyle karşınızda:)



Kilo kaybınıza yardımcı olmak için, soğuk bir şeyler için!


Buzdolabınıza 2 litre doğal mineralli su koyup soğutur ve gün içinde bu suyu içerseniz, sıcaklığı yaklaşık 4 derece olacak. Vücudunuz içtiğiniz bu suyun sıcaklığını 36 derece olarak dengeleyecek. Yani vücudunuz 4 derecedeki suyu ısıtacak ve bu esnada 60 kalori harcayacak. Eğer bu olayı kendiniz deneyip görmek isterseniz üzerinde sıcaklık derecesi bulunan bir soba ya da ısıtıcı üzerine, bir kap içinde soğuk suyu koyun ve ısıyı açın. Bir mutfak derecesi yardımıyla ısıyı ölçün ve 36 derecelik sıcaklığa ne kadar sürede ulaştığını ve ne kadar elektrik tükettiğini not edin. 2 litre suyun 36 derecede ısınması için ne kadar enerji gerektiğini hesaplamak için yapmanız gereken tek şey elektrikli sobanın yaktığı watt cinsinden ısıyla toplam süreyi çarpmak. Bunu bir kez denerseniz emin oldun doğruluğuna ikna olacaksınız bu yöntemi uyguladığınız sürece vücudunuz size teşekkür edecek.


 

Duraklamayı kırmak için Yeşil Çay


foto:dogalterapininblogu.info
Diyet yapıyorsunuz, tüm kurallara uyuyorsunuz, ancak kilonuz sabit. Endişelenmeyin. Bu, diyet yapan herkesin başına gelir. Dr. Dukan, 9-10 kilo ve üzerinde kilo kaybı yaşayıp 1 kez bile olsa minimumda 6 gün kilosu sabit kalmayan kimseyi görmediğini belirtiyor ve bu süreyi ‘duraklama’ olarak adlandırıyor. Bu durumlarda yapabileceğiniz birçok şey var. Öncelikle sizden kaynaklanan bir durum olmadığından ve hata yapmadığınızdan, menopoz öncesi dönemden kaynaklı ödem ya da adet dönemi olmadığından emin olun. Eğer bunların hiçbiri değilse, Dukan’ın önerisi 3 günlük yeşil çay kürü olacak. 3 gün boyunca, sabah, öğle, akşam ve günün her saatinde, hatta gece tuvalet için uyandığınızda bile normal su yerine sadece yeşil çay için. Soğuk, sıcak, buzla ya da her nasıl istiyorsanız, fiziksel aktiviteniz minimumda olsa bile 3 gün boyunca hiç durmadan yeşil çay için ve duraklamanızın kırıldığını görün.


 

Atıştırmalıklara karşı önlem: Aroma kutusu


Eğer atıştırmaya meraklıysanız Dr. Dukan’ın aroma kutusu önerisine kulak verin.

Atıştırmalıkların insanı en çok cezp ettiği tehlikeli ve atıştırma krizlerinin bizi vurduğu saatler 17:00-19:00 arasıdır. Bu krizleri önlemek ve atıştırmalıklardan korunmak için Dr. Dukan’ın önerisi, hava geçirmeyen cam, plastik ya da metal bir kutuya; 6 karanfil, 6 ezilmiş kahve çekirdeği, 1 tutam vanilya, 1 tutam tarçın ve 2 damla rom aroması koyun. Bütün bu malzemelerin birbirine karışması ve birleşmesi için 1 gün bekleyin. Bundan sonra canınız ne zaman bir şeyler atıştırmak istese ve karşı koyamayacağınızı hissetseniz bu kutuyu açıp koklayın, birkaç kez tekrarlayın ve atıştırma krizlerinize elveda deyin.


 

Sert ve sıkı yüz görünümü için sarkma karşıtı egzersizler


40 yaşını aşmak, 5ten fazla kilo vermek gibi sebepleri yüz kaslarını destekleyen deri altındaki yapının kalınlığını kaybetmesine sebep olabilir. Kemik ve kasların üzerini kaplayan bu yapı, ince ve küçük yağ dokularıyla yüzeye tutunur. Kilo kaybetmek, yağ dokularının bulunduğu kısımlarda boşluklar yaratabilir ve bu da yüzünüzün düzgün yapısında bozulmalara sebep olabilir. Bunun sonucunda, zaten yer çekimine daha az dirençli olan yüzün alt kısmında gevşemeler olabilir. Dr. Dukan’ın yanak ve çene sarkmalarına ve gevşemelerine karşı, mümkün olduğunca sık yapılmasını ve alışkanlık haline getirilmesini önerdiği bir egzersizi var: Yüzünüze somurtkan bir ifade takının, yani dudaklarınızı ağlamaklı gibi yere doğru büzün. Daha sonra bu kullandığınız kasları kullanmaya devam ederken yanak kaslarınızı gülüyormuş gibi kasın. Bu hareket yüzünüzde ters yönlü bir gerginlik yaratacak. Birbirlerinin aksi yönünde çalışan iki kas yüzün alt tarafında olan deriyi eski haline toparlamak için ellerinden geleni yapacaktır.


 

Ödem ve vücudun su tutması


 

Eğer siz de zaman zaman yüzüklerini takmakta ve çıkarmakta problem yaşayan, akşamları bacaklarında ağırlık hisseden ya da sabahları yüzü şişmiş uyanan kadınlardansanız vücudunuzda ödem problemi var demektir. İlginçtir ki ödeminiz vücudunuzdaki su tutma olayı kolayca kilo vermenizi engeller. Bununla birlikte su kalorisizdir ve kilo vermek kalori yakmak ve vücudunuzdaki fazlalıklardan kurtulmakla ilgilidir. Ödeminiz varsa, vücudunuz fazlalıkları kolaylıkla ayrıştıramaz ve kilo vermeniz zorlaşır. Bu sistemi motoru çalışan bir arabanın egzozunu tıkadığınızda arabanın çalışmasının aniden durması gibi düşünebilirsiniz. Eğer bu sizin de yaşadığınız bir sorunsa bu sorunun üstesinden gelmek için birkaç yöntem var. Bazen çok fazla sıvı tüketmekte ödem oluşmasını sağlayabilir. Bu yüzden sözde detox programları yalnızca geçici çözümlerdir ve sürekliliği olmadığı sürece çok işe yaradığı söylenemez. Bu durumlarda diüretik ilaçlar (böbrekler vasıtasıyla dışarı atılamayan suyun atılmasını sağlayan tıbbi ilaçlar) da kullanılabilir ancak mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir.
Bu konuda Dr. Dukan’ın sırrı ise basit. Vücudunuzun şiştiğini hissettiğinizde destekleyici çorapları deneyin. Bahsettiği tabi ki babannelerimizin kullandığı türden çoraplar değil
J Bunlar son moda taytlar ya da külotlu çoraplar olabilir. Bu çorapların sıkı ve elastik yapısı kan dolaşımınızı hızlandırıp kanın kalpten ve böbreklerden daha hızlı geçmesini sağlayacaktır. Eğer ödeme ek olarak kan dolaşımınız da yavaşsa, bu çözümün 2 kat faydasını göreceksiniz. Tayt ya da çoraplarınızı giyin ve yürüyüşe çıkın. Etkisini kısa sürece göreceksiniz.

Yogi’nin sırrı



Dikkat: şimdi okuyacaklarınız sadece bir sır değil. Nerdeyse sihir!


Dr. David Servan-Schreiber’ın uzun süre en çok satanlar listesinde kalan Emotional Healing kitabını okuyan Dr. Dukan bu kitapta verilen temel ve açıklayıcı teknik esasların oldukça ilgisini çektiğini söylüyor. Bu konu EMDR ölçümüne dayanıyor(göz hareketleri ile nöro-duygusal entegrasyon). Başka bir deyişle, yaşadığımız bazı tramvatik olaylar beynimizde izler bırakabiliyor ve bunu anlamak ve tedavi etmek EMDR ile mümkün. Uyuyan birinin beyni, kişinin uykuda yaptığı göz hareketlerini taklit ederek iyileştirmeyi hızlandırır. Genellikle şiddetli tramvalar için kullanılan bu teknik, Dr. Dukan’ın yemekle tramvatik bir ilişkisi olan hastaları için uyarlandı. Teknik basit. Şimdi anlatacağımız yönteme konsantre olun ve yemeğin cazibesine karşı direnin.


Hangisini kullanıyorsanız, sağ ya da sol elinizin işaret parmağını göz hizanızdan yaklaşık 30 cm uzakta ve ortada duracak şekilde kaldırın. Bakışlarınızı parmağınızın ucunda sabitleyin ve yavaşça sağa-sola hareket ettirin. Başınızı sabit tutun ve hareketin sonlandığı nokta son görüş alanınız olsun. Hareket hızınızı ise bir yönden ortaya 3 saniye, ya da bir yönden diğer yöne toplam 6 saniye olacak şekilde ayarlayın. Bu hareketi 2 dakika boyunca hiç durmadan tekrarlayın. Süre hesabıyla yaklaşık 20 set yapmış olacaksınız. Bu egzersizi tamamlarken sizi yemek konusunda cezbeden şeye konsantre olun ve karşı koyup koyamayacağınızı düşünün. Dr. Dukan konsantrasyon ve kişisel kontrolü sağlama amaçlı kullanılan bu yöntemi kendi bedenleri ve fazla kilolarıyla başı dertte olan ve öz güven eksikliği yaşayan bir çok hastasına önerdiğini, şaşırtıcı ve heyecan verici sonuçlar aldığını belirtiyor. Konu ne kadar teknik gözükse de Dukan mutlaka denemenizi öneriyor.


foto:newapproachesme.com


Ve Dukan’dan tamamen bedava bir zayıflama sırrı: Oksijen



Kilo vermek ve kalori yakmak için en çok ihtiyacımız olan şey oksijen.


Vücudunuz solunum hacmini arttırmak için oksijene ihtiyaç duyar. Şu nefes alma tekniğini deneyin:  avuçlarınızı açık şekilde göğüz kafesinize yerleştirin ve orta parmaklarınız göğüs kemiğinizin tam ortasında olsun. Bu şekilde ciğerlerinizi sonuna kadar dolduracak kadar derin bir nefes alın. Göğüs kafesiniz şişecek, kaburgalarınız yükselecek ve parmak uçlarınız birbirinden ayrılacak. Sonra aldığınız nefesi bütün ciğerlerinizi boşaltana kadar verin. Bu kez de parmak uçlarınız tekrar birbirine değecek.


Bunu arka arkaya 10 kez, diyetiniz boyunca da günde 2 kez tekrarlayın. Birkaç hafta içinde kapasitenizin ne kadar genişlediğini göreceksiniz ve bu sizin kilo verme hızınızı da etkileyecek. Bu nefes egzersizini alışkanlık haline getirin ve işinizi ne kadar kolaylaştırdığını görün.

15 yorum:

  1. Merhaba bloğunuzu bu diyete karar verdiğimden beri dikkatle takip ediyorum ve itiraf etmeliyim ki kitabı da aldım ancak asıl beni şevklendiren sizin bloğunuz oldu...Bu konuya ciddi eğiliminizden dolayı teşekkür ederim..
    5 gün atak yaptım 2.700gr verdim...şuan da seyir evresinin 4. günündeyim ancak yüzümde belirgin bir çökme ve göz altlarımda hafif morarma başladı...ki benm hiç olmaz..bunun da çok severim..:) eksiksiz uyguluyorum vitamin için goji berry de tüketiyorum...suyumu da içiyorum...yeşil çay gibi bitki çayları da..bugün regli oldum..bundan dolayı vücut su topluyo o da belki gözaltı morluğu ya da şişmesi olarak yansıyo olablr diye düşündüm...ki zaten bu diyette böbrekler üstün bir performans göstermek zorunda kalıyo...sizde de böyle bir durum oldu mu? Deneyimlerinizden verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Buarada 8. günümdeyim dukkana başlayalı ve 3.800-4 gibi bir kilo verdim...tartıda değişim gösterdiği için arası diyorum ama 4 diyebilirim..Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Nur teşekkürler:)
    Uzun vadede çok kilo kaybı olduğunda belki yüz etkilenebilir ama 9 günde çok etki edeceğini düşünmüyorum açıkcası.regl dönemi öncesi etkilemiş olabilir seni.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu dukan diyetine başladığımdan beri sık sık ziyaret ediyorum. 6 günlük atak evresinden sonra bugün seyir evresine geçtim. Bitki çayı olarak akşam chai çayını içtim. Her gün içmemde bir sakınca var mı? Günde iki kere içmeyi düşünüyorum ama diyet dışı bir durum yaşamakta istemiyorum. İçinde kakule, rezene, tarçın, karabiber, zencefil, karabiber gibi bitkiler mevcut. Yarım kaşık sütle içebilirsiniz diyordu kutunun üstünde yağsız sütten ekledim. Cevabınızı merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba:)
    tadını beğendiysen içebilirsin tabi.içeriği bizim için uygun:)

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben rabia siteniz deki testi yaptım ve ben ideal kilom hakkında cevap alamadım netice itibarıyla 76 kiloyum vu boyum 1 metre 52 cm dukan diyetine başlamak istiyorum ve nerden nasıl başlayacagımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. testin bir yerinde hata yapmış olmalısın.bir kez daha dikkatlice yaparsan sonuç alabilirsin mutlaka.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. ben dukan diyetine bugün başladım diyetimi günde 2 kere doğuş form çayı içerek desteklemek istiyorum sizce bunun bi sakıncası varmı doğuş form çayının içindekiler:sinemaki yağrağı anason meyvası,rezene meyvası,kuşburnu meyvası,ısırgan yaprağı,ardıç ağacı meyvası,kantoron otu,civan perçemi,funda yaprağı,fasülye kabuğu,kiraz sapı içindekilerin diyete bi olumsuz etkisi varmı cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      içilebilir ancak sinameki bağırsakları hızlı çalıştıran bir bitki.fazlası ishale ve daha sonra da bağırsak tembelliğine yol açabilir.en iyisi yeşilçay.

      Sil
  8. dukan diyetindeki dukan ekmeğini yapmaya zamanım yok onunyerine başka satın alabileceğim bir ekmek çeşidi varmı yada dukan ekmeğinin içine kattığımız kadar yulaf kepeğini yağsız süt ürünleriyle birlikte kullansam aynı sonucu verirmi ? cevaplarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kepeği istediğin şekilde tüketebilirsin önemli olan limit dahilinde mutlaka tüketilmesi.
      ekmek dışında birçok tarif var aslında.özellikle mikrodalga kullanıyorsan kısa sürede hazırlanabilecek gayet keyifli şeyler yiyebilirsin.

      Sil
  9. Merhaba ben liseye giden bir öğrenciyim dukan ekmeğini maalesef yapmaya imkanım yok okuldada böyle kepekli tost vb bir ürün satmıyorlar bende evde tost yapıp okula götürmek için ihe markasının lıght tost ekmeğini aldım lıgh tost ekmeğinin içindekileri:Buğday unu, buğday kepeği,ekmek hamur mayası,malt unu,gluten,diyet lifi,gıda sanayi tuzu,ekmek katkı maddesi,stabilizör,antioksidan,enzim,koruyucu,gluten içeriyor. Enerji:200,2 k cal,yağ 1,6 g , karbonhidrat 47,1 g,protein 10,81 g ,diyet lifi 11,46 g (bunlar 100 gramına verilen değerler) sizce bunu evden 2 dilim tost ekmeğinin içine diyet peyniri diyet ürünlerinden bazılarını koysam okulda bunu öğlen yemeği olarak tüketsem bir sorun olurmu ( diyetin atak döneminin 2.günündeyim şuan 1 günde 1.6 kg verdim )cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yasindayim sizce bir sorun olurmu bu light ekmegi tüketsem ?

      Sil
  10. Gün içerisinde az kalorili şeyler yiyorum, egzersiz yapıyorum nefes egzersizleri de dahil. Bol bol su içmeye de dikkat ediyorum. Sizce "Doğuş Form Çay ( Karışık)" kullansam kilo vermem hızlanır mı?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips