sosyal ağlarda izleyin

20.4.11

DR.DUKAN'IN TAVSİYESİ:GOJI BERRY(kurt üzümü)

Dukan Diyeti'nde yenmesi tavsiye edilen ürünlerden biri de GOJI BERRY yani KURT ÜZÜMÜ.
Rejimin hangi evrelerinde ne kadar yemeliyiz peki?

ATAK EVRESİ:Günde 1 yemek kaşığı
SEYİR EVRESİ:Saf protein günlerinde 1,sebze+protein günlerinde 2 kaşık
GÜÇLENDİRME EVRESİ:Günde 3 yemek kaşığına kadar miktarı yükseltebilirsiniz.

Kilo verme dışında da günde 30 adete kadar özellikle sabahları yenmesi tavsiye ediliyor.

Tadı yabanmersini ile kiraz arasında olan bu meyve sade olarak yenebileceği gibi,muffinlere,yoğurda veya müsli şeklinde süt içinde yulaf kepeğiyle beraber yenebilir.



İÇERİĞİ:
19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.
FAYDALARI:
  • Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
  • Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
  • 19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
  • 21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
  • İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
  • % 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
  • Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
  • B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
  • %8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
  • Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
  • Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
  • Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
  • Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
  • Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
  • Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
  • Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
  • Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
  • Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
  • DNA'yı korur.
  • Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
  • Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır. (ALINTI: http://www.dogalvadi.com/kurtuzumu.html)

    NEREDEN ALABİLİRİZ?

    Türkiye'de yeni yeni satılmaya başlanan bu ürünü ben MALATYA PAZARI'nda buldum.
    İnternet üzerinden de sipariş verebileceğiniz çeşitli aktar siteleri mevcut.


    53 yorum:

    1. Merhaba canım,
      nasılsın? bu yasaklardan uzun zamandır görüşemedik. nasıl gidiyor hayat? bebek büyüdü mü? bu arada bu cuma BİM'e geliyor. 150 gr Goji Berry 6,95.tl'ye..

      YanıtlaSil
    2. İyiyim Aslı'cım,sen nasılsın?Bebiş büyümekte.Yarıyolu geçtik çoktan:)

      Bu bilgiyi vermen çok iyi oldu.Sağol:)

      YanıtlaSil
    3. bende iyiyim hayatım. rejime bazı sebeplerden dolayı 1- 1,5 ay gibi ara verdimm hooop kilolar geri döndü. Pazartesiden beri yapıyorum başladım. yulaf kepeğimide aldım, önümüzdeki ayda fransadan yüklüce getirtiyorum. malum uzuuun bir müddet rejime dvm ediceğim kısmetse.. pztesiden beri 2,5 kg farketti tartı. acayip su toplamışım malum döneminde son günüydüü bugün.. bu kadar mı fark eder şaştım ama sevindimde. zaten 81,7 başladığım diyette 77,5'ta bırakmıştım. şimci 78,5 um. inşallah o 1 kilod giderde kaldığım yerden azimle dvm ederim temmuzda kuzenim evleniyor. ona kadar vermem lazım.. Çok sevindim senin adına, bebişini hayırlısı ile kucağına al inşallahh. sık sık görüşürüz sevgiler,

      YanıtlaSil
    4. 1,5 ayda 1 kilo geri almak hiçbirşey değil.Eminim en kısa sürede verirsin hepsini.

      yulaf kepeği ticaretine mi başlıyorsun yoksa?haberimiz olsun:)

      YanıtlaSil
    5. yokya canım, komşumun kızı fransada yaşıyor. ona kendim için söyledim. 10-15 kutu getirtiyorum 2012 son kullanma tarihli, çünkü uzun bir müddet yapmam gerekiyor. anca bana yeter. ama bu tic. yapan biri var. sahibinden.com'da yaptı satış. dukan'ın kepeğini 19,5 tl'ye sattı.hatta ben 2 kutu aldım. benim komşu kızı temmuzda getirecek çünkü... ama Sahibinden.com'daki Ceren hanım mayıs ayı içerisinde fransadan getirecekmiş.ihtiyacın varsa temasa geç istersen..

      YanıtlaSil
    6. bana şuan için lazım değil ama diyeti yapanlar gerçek kepeği bulamamaktan hala şikayetçi.
      dukan'ın sitesinden getirtmek de problemli oluyor sanırım biraz.Onun için sevinmiştim bizden biri getirtiyor diye.(sen yine de düşün bu işi:))

      YanıtlaSil
    7. 1 günlük yemek listesi cıkarırmısınız tek basıma yemek secmek zor oluo bnde yapmak istiorum bu diyeti

      YanıtlaSil
    8. evrelerde yenebilecek besinler belli başlı zaten.ilk 2 evrede fazla bir opsiyonumuz yok.

      atak için benim örnek listem şu şekilde,

      SABAH:2 YUMURTA İLE İSTER SADE,İSTER PEYNİR,JAMBON VE-VEYA OTLARLA YAPILMIŞ OMLET veyaHAŞLANMIŞ YUMURTA,OTLARLA KARIŞTIRILMIŞ LOR PEYNİRİ,JAMBONve-veyaYULAFLI MUFFINŞEKERSİZ ÇAY

      ARA:LIGHT YOĞURT(ince doğranmış nane ve dereotuyla tatlandırabilirsiniz)

      ÖĞLEN:HAŞLANMIŞ,FIRINLANMIŞ,ÇEVİRME VEYA TAVADA TAVUK veyaTAVUK veya DANA KIYMASINDAN KÖFTE(köft harcına ekmek eklemeden)Yanında kitaptaki soslardan veya yine baharatlala zenginleştirdiğiniz yoğurt olabilir.)

      ARA:TATLANDIRICI VE VANİLYA AROMASIYLA TATLANDIRILMIŞ veya SADE YOĞURTSABAH YEMEDİYSEM MUFFINSÜTLÜ KAHVE

      AKŞAM:ÖĞLENİN AYNISI

      YATMADAN:ARALARDAN HERHANGİ BİRİ GİBİ

      YanıtlaSil
    9. Arkadaslar bu goji berry Bime gelecek yazmis bir arkadas ama ben bgn baktim yoktu. Acaba gelmemis mi bilgisi olan varsa paylasabilir mi?

      YanıtlaSil
    10. Merhaba,
      Bir hafta geldi Bim'e sona bitmiştir büyük ihtimal.Kuruyemişçilerde mevcut.Malatya Pazarı mesela.

      YanıtlaSil
    11. İYİ GECELER ARKADAŞLAR GOJİ BERRY KİTAPTA HANGİ BÖLÜMDE AÇIKLANMIŞ ACABA B EN DÜN ALDIM HENÜZ TAMAMINI OKUYAMADIM BİRDE KİTABI BİTİRİP ÖYLEMİ BAŞLASAM DİYETE NE DERSİNİZ..

      YanıtlaSil
    12. goji berry kitapta yok.resmi sitesinde mevcut.

      YanıtlaSil
    13. teşekkür ederim kitapta açıklamasını arayıp durdum :)sanırım kitabı bitirip öyle başlıyacağım...

      YanıtlaSil
    14. rica ederim.kitabuı bitirince başlamanı tavsiye ederim ben de.

      YanıtlaSil
    15. Arkadaslar bu goji berry sonunda ben de Istanbul Eminönündeki Misir Carsisindan buldum, kilosu 94 TL, bayaa pahali, ustelik resmini almadan önce görmustum ve ben söyle en azindan bilye kadar bi meyve hayal ediyordum, ama bilyenin neredeyse 4te 1i, bir de kurutulmus, minicik bir meyve kurusu :)

      Aldim bir miktar ama yemeye kiyamiyorum :)

      YanıtlaSil
    16. malatya pazarında kilosu 45'di en son.

      YanıtlaSil
    17. merhabalar
      uzun suren arastirmalarim sonucunda,dukan diyeti bana cok mantikli ve ac kalmama olayiyla da cesaret verici geldi.yalniz kitabi edinmenin faydasi her sitede ozellikle belirtilmis,bu yuzden kitap elime gecince okuyup,oyle baslamayi dusunuyorum.çin de yasiyorum bu kitabin tc den elime gecmesi biraz zaman alacak sanirim,bu arada sizlerin yorumlarini takip edecegim,goji berry yada wolf berry denen meyve burda oldukca bol ve fiyatida cok dusuk.100 grami 3 tl ye tekabul ediyor.bu diyeti uygularken vitamin takviyesi acisindan onemli bence,burda çinlilerin hemen her cayinda ve yemeginde goji berry tanelerine rastlamak mumkun.ben bagisiklik sistemimin gelismesi icin su sekilde kullaniyordum;sabahlari bir dilim limonla cay olarak sicak suya atip,bekletip iciyorum,cay bitince yumusamis olan meyveleride yiyorum.uzun suredir kolay kolay hastalanmiyorum,enerjik hissediyorum ve en onemlisi sabah ictigim icin tokluk hissi veriyor.diyete basladikdan sonrada gelismeleri paylasirim,o gune kadar takipcinizim :)

      YanıtlaSil
    18. Merhabalar
      Yaklaşık on gündür dukan diyeti ile ilgili hemen hemen herşeyi okudum ve ikna oldum:) bende herkes gibi hamilelik ve sonrası kilosundan kurtulamayan bayanlardanım ne yazık ki:((( hamilelikte ve sonrasındaki bütünnn kilolarım kaldı üzerimde diyebilirim. kararımı verdim ve bugün protein yüklü bir alışveriş yaptım ve bugün diyete başladım. 73 kg ile başladım bakalım gelişmeleri sizlerle paylaşıcam arkadaşlar hepinize kolay gelsin. ayrıca simla hanım size çokkk teşekkür ediyorum epey bilgi sahibi oldum sayenizde çok sağolun.

      YanıtlaSil
    19. Didem merhaba,
      Mesajını atlamışım özür dilerim:)
      Başlayabildin mi merak ettim.Çin'e giden olsa birkaç kilo isteyeceğim gojiberry zaten.Burada yediklerimizden eminim çok daha güzeldir.

      Yeliz merhaba,
      Teşekkürler:)
      Çok faydasını göreceksin bu diyetin.Kolay gelsin:)

      YanıtlaSil
    20. merhaba bn bugün yazıyorum 11gündür bu dyet uyguluyorum 5,5 verdm bölgesel sorunum çok fazla basen ve kalça 112,5 la başladım şuan 107,4 oldum ama bölgesel sorunuma etk edermi 30 dk değilde 1saat yürüsem nasıl olur ayrıca şu sitedeki diyeti defalarca denedik olmadı 40 kg vermek için bu diyeti ne kadar uygulayağım ilk evreyi 10 gün yaptım şimdi seyir evresindeyim benim kadar fazla kilosu olan varsa sizce ne kadar sürede veririm bu kiloları yürüyüşün dışında bölgesel zayıflama için napabilirim bu arada ben selma herkese kolay gelsin

      YanıtlaSil
    21. merhaba diyete başlayalı 2 gün oldu atak evrem 3 gün ama ben hala aynı kilodayım :(( malesef öğrenci olduğum ve yaşadığım yerde büyük market olmadığından yağsız ürünleri bulmakta zorlanıyorum yarım yağlı ürünlerin etkisi hiç olmazmı :( şubata kadar 13 kilo vermem lazım :((

      YanıtlaSil
    22. tulus merhaba,
      yağ oranı %2'ye kadar olanları kullanabilirsin.
      sıvıyı ve kepeği aksatma ve aç kalmamaya çalış ki metabolizman çalışsın.

      YanıtlaSil
    23. teşekkür ederim umarım başarırım...

      YanıtlaSil
    24. Merhaba,

      Blogun, dukan'daki yol haritam oldu diyebilirim. Simdilik cok iyi gidiyorum ama hedefledigim kilo ve dukanin sitesinde yaptigim testin sonucu ile daha 9 kilo vermem gerekiyor:) kitapta okudugum birseyi dogru anlayip anlamadigimi soze danismak istedim. 5 gun atak yaptim. 6. Gunde seyire basladim sebzeleri ekleyerek. Peki artik seyir doneminde 5 gun sebze+saf protein, 5 gunde sadece protein (ataktaki gibi) degil mi? (yada 1+1 vs)
      Yoksa seyirde sebzeyi hayatimdan cikarmadan dukana devam edebiliyor muyum?

      Tum guzel yazilarin, yol gostericiligin icin tsk!

      YanıtlaSil
    25. Yeliz merhaba,
      Evet ilk sorduğun gibi olmalı.1 gün atak gibi 1 gün sebze+protein şeklinde.kolay gelsin:)

      YanıtlaSil
    26. Merhabalar
      Goji Berry ile ilgili kitapta birşeye rastlamadım, acaba atladımmı?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. hayır atlamadın çünkü kitapta bahsedilmiyor:)sonradan diyete eklenmiş bir ürün.iyi de olmuş.meyve isteğini bir nebze de olsun karşılıyor,keklerde de çok iyi gidiyor:)

        Sil
    27. Bu blog için çok teşekkürler diyet sırasında hayatımı kurtardı. hergün bana rehber oluyor. sana güveniyorum ve söylediğin miktarlarda tarifleri uyguluyorum. üçüncü haftamdayım iki kilo verdim eşim dört kilo verdi. Umarım hedefimize ulaşırız. Herkese bol şans ve irade:)

      YanıtlaSil
    28. ben yaklaşık 25 gün önce 10 günlük düzgün bir atakla başladım ve 3,5-4 arası kilo verdim.ancak sp/ps nin 10. gününden sonra inanılmaz bir mryve ihtiyacı başladı ve 3-4 gece önce bir dilim elma yesem ne olur derken bi baktım 2 mandalina 1 ufak portakal ve bir ELMA yemişim ve ertesi günden artık 5 gündür kendimi tutamiyorum ve bozdum.anında da kilom yükseldi.şimdi dönmek istersem yinede atak mı yoksa kaldığım yerden mi devam etmeliyim???
      ancak arkadaşlar çok sert bir diyet!!!ya insan meyme yomoden 5 ay nasıl yaşar ya???

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. merhaba,
        tamamen mi bozdun yoksa sadece meyve mi yiyorsun ekstradan?
        1 günlük atak yapıp seyirden devam edebilirsin ancak meyvesizliğe dayanamayacaksan bu diyet seni zorlayacak gibi duruyor.habire başlayıpn bırakmaktansa kendine daha uygun bir diyet bulmak mantıklı olabilir.ama her ne olursa olsun kilo vermek isteyen birinin meyveyi kısıtlaması gerekmekte:)

        Sil
    29. ben bu diyete bugün başladım ama çok anlamadım bu atak evresini kaç gün yapayım benim etle pek aram yok sebzeyle aram çok iyi yumurtadanda tiksiniyorum ama bugün mecbur yedim normaldede günde 1,5 litre su içiyorum artı çay kahve ve sütü çok tüketiyorum gün içinde

      YanıtlaSil
    30. Maviş merhaba,
      söylediklerin bu diyetin baş yiyecekleri.onlarsız sonuç alman çok zor.Dukan sana uygun olmayabilir.(tavuk,hindi,balık da yemiyor musun?)

      YanıtlaSil
    31. MERHABA
      hindi ve balık yemiyorum tavuk yiyorum sadece ve bol sebze tüketyiyorum normalde diyeti yaparım hergün tavuk yerim sorun değil:)ama yumurta tiksindiriyor beni birde kaç gün sadece et yemem gerek sebzeye nezaman başlamalayım??

      YanıtlaSil
    32. Bu meyveyi yemeden önce ıslatarak yumuşatmak mı gerekiyor yoksa aldığımız haliyle yiyebiliyor muyuz?
      Teşekkürler

      YanıtlaSil
    33. Maviş öncelikle bu linkteki yazımı okumanı ve bahsettiğim testi yapmanı öneririm.http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/09/dukan-hazirliklari.html

      Sibel istediğin şekilde yiyebilirsin.Ben kuru halde veya kek,kurabiye içinde seviyorum:)

      YanıtlaSil
    34. Blogunuzu sürekli takip ediyoruz.Bambustor olarak bu paylaşımları yaptığınız için teşekkür ederiz.

      YanıtlaSil
    35. Heya excellent blog! Does running a blog like this take a great deal of work?
      I've no expertise in coding but I was hoping to start my own blog in the near future. Anyway, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject but I simply needed to ask. Thank you!
      Have a look at my page : cheap newport cigarettes online

      YanıtlaSil
    36. I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
      It is pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did,
      the internet will be much more useful than ever before.
      Stop by my webpage - greenhouses for sale

      YanıtlaSil
    37. Thanks a bunch for sharing this with all people
      you really know what you're speaking approximately! Bookmarked. Kindly also seek advice from my website =). We can have a hyperlink exchange contract among us
      Feel free to surf my web page : winston cigarettes review

      YanıtlaSil
    38. goji beryy yeribe yaban mersini tüketemiyormuyuz...

      YanıtlaSil
    39. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so
      I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
      I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any suggestions for first-time blog writers? I'd definitely appreciate it.
      Here is my website ; my-mtv.com

      YanıtlaSil
    40. I've been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.

      Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet
      will be much more useful than ever before.
      Here is my webpage : how to get rid of bed bugs

      YanıtlaSil
    41. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other websites?
      I have a blog centered on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information.
      I know my subscribers would appreciate your work.
      If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.
      My site - friendyab.com

      YanıtlaSil
    42. You cannot get the add up you from € 100 - € 1500. [url=http://paydayloanstgad.co.uk] payday loans[/url] In Croix de Guerre to pay off the expenditure, you need to address you will be all agog all over spending extremely high affinity. pay day loans Just make Xerox copy you abstract only as substantially as OK in one's life any hour and it can not be deferred for accessory days in Distinguished Conduct Medal to abstract it.

      YanıtlaSil
    43. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this
      website yourself or did you hire someone to do it for you?
      Plz respond as I'm looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thank you

      Feel free to surf to my website :: Goji Berry Reviews

      YanıtlaSil
    44. This page truly has all the information I needed about this subject
      and didn't know who to ask.

      Review my weblog - Leopoldo Alejandro Betancourt López

      YanıtlaSil
    45. Bnm icin dukan testini yapabilirmisiniz

      YanıtlaSil
    46. Bende bu agac lardan var tatı şahane

      YanıtlaSil
    47. www.mixmusli.com adresine girerseniz goji berry li özel müslinizi kendiniz oluşturabileceğiniz gibi hazır müslilerden de seçebilirsiniz .

      YanıtlaSil
    48. www.mixmusli.com adresine girerseniz goji berry li özel müslinizi kendiniz oluşturabileceğiniz gibi hazır müslilerden de seçebilirsiniz .

      YanıtlaSil

    Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
    Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
    Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

    Blogging tips