sosyal ağlarda izleyin

20.4.11

SEYİR EVRESİNİN UYGULANMA ŞEKİLLERİ

Seyir evresini hangi şekillerde uygulayabileceğimiz kitapta şu şekilde anlatılmış.Okuduktan sonra kendimize en uygun yöntemi bulabiliriz.Fakat benim  tercihim bıktırmaması açısından 1/1 olarak uygulamaktı.

5/5 YÖNTEMİ:

Kısa vadede en etkili oran 5/5'tir.Yani 5 gün süren saf protein rejiminin ardından,5 gün de proteinlerin sebzelerle birlikte tüketilmesidir.Olağanüst bir hızda başlar ve sonrasında yavaşlar,içerdiği riskler nedeniyle de yorucu olabilir.(dr.dukan bu yöntemi daha çok 10 kilo üzerinde kilosu olan obeze yakın hastalarının tercih ettiğini söylüyor ama kendisi de çok fazla önermiyor)

1/1 YÖNTEMİ:

Bir diğer çözüm 1/1 oranıdır.Yani 1 gün saf proteinlerin,1 gün protein+sebzelerin tüketildiği diyettir.Bu alternatif ritim başlangıçta kilo kaybı açısından etkisini daha yavaş gösterir.Ancak kişi 20 gün içinde diğer yöntemi uygulayanlara yetişecektir.Üstelik uzun vadede takip etmesi daha kolay ve daha az düşkırıklığı yaratan bir yöntemdir.

2/5 YÖNTEMİ:

Kilo fazlası daha az olanlara uygun bir yöntemdir.2 gün(pazartesi,perşembe)saf protein,haftanın geri kalan 5 günü de protein+sebze rejimidir.

2/0 YÖNTEMİ:

2 gün(pazartesi,perşembe) saf protein,diğer 5 gün diyet yapmaksızın normal beslenmeye devam etmek(aşırı yemeden tabi ki)

Bu yöntem bölgesel zayıflamak isteyenlere daha uygundur.Kilo fazlanız yoksa yalnızca belden aşağı olan kısımlarınızda yağ ve selülit birikimi mevcutsa bu yöntem en uygunudur.Özellikle çeşitli lokal uygulamalarla(mezoterapi gibi)bölgesel zayıflamada en iyi sonuçları sağlar.

213 yorum:

  1. Kitabi aldim hala tam okumadim baslardayim korkuyorum ya birakinca daha fazla kilo alir miyim diye?
    zor mu uygulamasi vs vs hic diyet yapmadim ilk olacak :(

    YanıtlaSil
  2. uygulama zorluğu kişiden kişiye değişiyor.ben diyet yapamayan biri olarak zorlanmadım açıkcası.
    bırakınca kilo almak diye bir durum yok bu diyette.çünkü koruma aşaması da mevcut.bırakıp tamamen eski beslenme düzenine dönersen tabi ki kaçınılmaz olarak kilo alırsın.
    tavsiyem ,kitabı ruhen hazır olduğunda detaylıca okuyup,anlayıp diyete öyle başlaman.

    YanıtlaSil
  3. emziren anneler uygulayabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. bebeğin sağlığı açısından emziren annelere diyet önerilmemekle beraber ,sadece güçlendirme evresini uygulamk öneriliyor.onu da günde 1 yerine 2 porsiyon meyve,yağsız yerine az yağlı süt ürünleri tüketerek ve saf protein gününü uygulamayarak.

    YanıtlaSil
  5. peki ben bu güçlendirme evresini uyguladığım zaman vermek istedğm kilolar gitmeypte kalmaz mı? hesaplamayı nasıl yapıcam çünkü kilo vermiş olmıcm kaç gün sürdürücem?

    YanıtlaSil
  6. merhaba bana 7 gün atak 120 gün seyir evresi verdi bu dönemde hiç meyve yemeyecekmiyim :((

    YanıtlaSil
  7. (isimleriniz yok hitap edemiyorum.son 2 soruyu cevaplıyorum)
    normalde ne kadar yiyorsun bilmiyorum ama güçlendirme evresi de diyete dahil ve yediğinden daha az yiyeceksin.dolayısıyla hızlı olmamakla beraber yine de kilo kaybın olacaktır.emzirme bittiğinde atak evresinden başlayabilirsin diyete.

    ilk 2 evrede meyve olmadığı için yiyemeyeceksin malesef.

    YanıtlaSil
  8. merhaba ben uzun bir süredir kilolarınla savaşan biriyim ama bu savaşı çoğu kez ben kazanamadım:)) kazansamda tekrar kısa sürede başa döndüm fakat diyeti uygulayan arkadaşlarımın görünümlerinde neredeyse yarıları yok olduğunu görünce hemen kitabı alıp okuyup ayrıca simla hanımın yol gösteren önerileri ile diyete başladım bugun 3.gün ve ben 2 kiloya yakın kaybettim bu büyük başarı dilerim başarım devam eder..hepinizi denemeye davet ediyorum..

    YanıtlaSil
  9. hoşgeldin:)
    umarım istediğin sonuca ulaşırsın ki bu istekle ve kısa sürede verdiğin kiloyla buna eminim:)

    YanıtlaSil
  10. İlk evreyi bugün bitiriyorum :) Yarın ikinci aşamaya geçeceğim fakat anlamadığım bir gün et bir gün sebze + et. Sebze ve et yediğim gün ikisini karıştıracak mıyım karıştırmayacak mıyım? Arkadaşım sebze ile et yediğin gün bir öğün sebze bir öğün et demişti .Okuduğum yerde ise sebze ile eti karışık yemelisiniz diyor kafam karıştı .Bana yardımcı olursanız sevinirim .(Selda)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Selda,
    Sebze ve eti karıştırmanda hiçbir problem yok.Etli sebze yemekleri ve salatalar yiyebilirsin sebze+protein günlerinde.

    YanıtlaSil
  12. Simla, Dukan'la tanışmama sebep olduğun için öncelikle teşekkürlerimi ileteyim tekrar:)) Bloğunun da takipçisiyim artık... Ben henüz seyir evresine gelmedim ama burda bana uygun 1/1 ya da 5/5 var, diğerleri vermem gereken kilo fazla olduğu için sanırım uymaz bana... ve dediğin gibi bıkmamak için ağır ama emin adımlarla gidilen 1/1 lik seyir evresini uygulamayı düşünüyorum. İnşallah başarılı olurum.
    Sevgiler...
    V!LDAN

    YanıtlaSil
  13. Vildan'cım hoşgeldin:)
    Başaracağına eminim ben.Sonuç aldıkça daha da hoşuna gidecek:)

    YanıtlaSil
  14. merhaba ben ayzıt
    2 gün saf protein+5 gün de sebze +protein yapıyorum.Lakin 2 günlük saf proteini ard arda yapıp sonra karma olan 5 lik sisteme geçiyorum.Saf protenin illaki pazartesi ve perşembe olarak aralıklı mı olması gerekiyor.ben yanlış mı yaptım.

    YanıtlaSil
  15. Kitapta belirtilen dediğin gibi pazartesi-perşembe olarak uygulamak.Peşpeşe 5 gün sebze tüketmektense ara verip vücudu tekrar atakla kendine getirmeyi amaçlıyor bu sistem.Senin uyguladığında daha yavaş sonuç alınabilir.

    YanıtlaSil
  16. Simla merhaba, bu 5/5 lik yöntemi biraz daha aytıntılı yazabilir misin? ben 6.günümdeyim atak evresinin(sırf protein), 10güne tamamladıktan sonra seyire geçecegim ,seyir döneminde protein ve sebzeyi birlikte mi tüketeceğim? teşekkürler şimdiden:) pınar.

    YanıtlaSil
  17. Pınar merhaba,
    Atak evresini 10 gün neden yapıyorsun?Kaç kilo vermek istiyorsun?Ve dukan test'i yaparak mı karar verdin 10 gün atağa?

    5+5 seyir evresinde 5 gün atakta izinli olan yiyeceklere seyirde izinli sebzeleri ekleyerek yiyorsun,sonraki 5 gün yine sadece ataktaki gibi besleniyorsun.Bana göre daha zorlayıcı bir sistem.1+1 daha uygulanabilir geliyor bana.

    YanıtlaSil
  18. ben de dukan diyeti yapacağım we önce testini yapmak istiyorum ancak test ingilizce we google translate te bozuk çewiri yapıyor. bana yardım etmeniz mümkün mü acaba... duygu..

    YanıtlaSil
  19. Burada detaylı açıklama bulabilirsin.
    Sayfanın sol üstünde BU BLOGDA ARA kısmına Dukan test yazıp aratırsan sayfaya ulaşabilirsin Duygu:)

    YanıtlaSil
  20. ya ben 1+ 1 yapacağım ama sebzeli yemekleri nasıl yapacağım becerememki bana basit 3 4 yemek tarifi verirmisiniz devamlı onları yesem sorun olurmu seyir devresine geçiyorum lütfen yardımcı olun :( MEHMETTTTT. şimdiden tşkler

    YanıtlaSil
  21. ben 7 gunluk atak evresini bitirdim bugun 1+1 evresine girdim ama önerilen seyir evresinin menülerinde kahvaltıda domates salatalık yada hiç sebze turü önerilmemiş yememde bir sakınca olurmu
    DEFNE

    YanıtlaSil
  22. Defne merhaba,
    Seyir evresinin sebzeli günlerinde sebzeleri istediğin öğün tüketebilirsin.Kitaptaki menülerde yazmamasının sebebi Fransız alışkanlıklarında kahvaltının bizim gibi olmamasından kayanaklanıyor.

    YanıtlaSil
  23. patulya
    atak evresini 10 gün düsünüyorum seyir dönemindede sadece bölgesel zayıflamak istediğim için 2/0 düsnüyorum sizce uygun olurmu cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  24. Patulya Merhaba,
    Belli ki fazla kilon yok.10 gün atak uygulamak senin için sakıncalı olabilir.Dukan test'i uygulayarak hangi evreyi kaç gün yapman gerektiğini öğrenebilirsin.

    YanıtlaSil
  25. Nil
    merhaba
    seyir evresine geçtim kitaba baktım meyveden bahsetmemiş .meyve yemiycekmiyiz aralarda sadece sebze mi serbest :)

    YanıtlaSil
  26. nil merhaba,güçlendirmeye kadar meyveyi unut:)

    YanıtlaSil
  27. iyi günler,
    benim 20 kilo fazlam var ne yazık ki. 7 gün atak yaptım, dün yani 8.günümde biraz bozdum diyeti fakat bugün seyir döneminden devam etmek istiyorum. 5/5 yöntemi çok usandırıcı gibi geldi bana ama 1/1 de benim için yavaş olur diye düşünüyorum. Acaba kafama göre mesela 3/3 tarzı bir şey uygulamam mümkün mü? Olabildiğince hızlı sonuç almak ama bir yandan da bıkıp diyeti bozmamak istiyorum. şimdiye kadar başaramadım bu sefer olmalı :(

    YanıtlaSil
  28. Ebru merhaba,
    1+1 uygulamanı tavsiye ederim.önemli olan hız değil kalıcılık ve bıkmamak.

    YanıtlaSil
  29. merhaba ben defne. seyir döneminde 1+1 i uygulamayı planlıyorum fakat kaç gun surdurecegim bu dönemi?

    YanıtlaSil
  30. merhaba Defne,
    inmek istediğin kiloya gelene dek sürdürmelisin.

    YanıtlaSil
  31. ruhi

    merhaba ben atak devresinin 5 günümdeyim yarın son ve 4 kilo verdim gerye kaldı 11 kilo,benim bir sorum olacaktı light beyaz peynir dışında başka light peynirlerde tüketebiliyormuyuz cevap için şimdiden tşk.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Ruhi,
    Light değil yağsız olmalı peynir.Çoğu light yazan üründe yağ oranı oldukça fazla.
    Lor peynirleri gayet uygun oluyor.

    YanıtlaSil
  33. merve

    merhaba,seyirde 5/5 yapıp arada 1/1 yapsam olur mu? Yoksa sonuna kadar başladığın şekilde mi gitmek zorunda

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar ben testi uyguladım atak evrem 2 gün çıkdı ve yarın 3. günüm ne yapacağım hakkında bi fikrim yok 1/1 5/5 olayını anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
    Selin

    YanıtlaSil
  35. Selin merhaba,
    1+1'de 1 gün sebze+protein, 1 gün atak evresindeki gibi saf protein yiyorsun.5+5'te de aynısı geçerli.
    5+5 sıkıcı geçtiğinden çoğunluk 1+1 olarak uyguluyor.

    YanıtlaSil
  36. merhaba, 5 gün atak evrem bitti.şimdi seyirin 4.günü, dün akşam yemeğinde bozmak zorunda kaldım, ne yapmalıyım, herşey boşa mı gitti?

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Alsen,
    Bozmasan çok iyi olurdu ama madem bozdun yapacak birşey yok.Hiçbirşey olmamış gibi kaldığın yerden devam et ve bir daha bozmamaya çalış.

    YanıtlaSil
  38. size bir sorum olacak.ben atak devresinin 2.günündeyim.4 gün yapmak istiyorum ve cumartesi son günüm.seyir devresinde 2/0 yapmak istiyorum.benim basem problemim var.pazar seyir devresine baslayacagim.pazartesi ve persembe protein,diger günler normal yemek istiyorum.buna göre pazar seyirin ilk günü normal mi yemem lazim.sizce bu formulü yaparsam kilo verebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Filiz Ben,
    atak evresinde 3 . Gunum 2 kilo Verdim 64 ten 62 e dustum fakat artik proteinden midem bulaniyor :(
    Teste gore 3 gun yeterli, daha vermem gereken 4 kilo var 2/0 uygun gibi fakat karar veremiyorum ne yapmam gerekir :(

    YanıtlaSil
  40. son iki soru da aynı hemen hemen.
    yukarda da belirttiğim gibi 2/0 uygulayacaksanız ek yöntemlerle desteklemelisiniz.
    kilo verme olacaktır mutlaka ama çok daha uzun vadede sonuç verir.

    fazla sıkılmadan ama kilo da vererek ilerlemek için 2/5 daha uygundur.

    YanıtlaSil
  41. cevabiniz icin tesekkürler.ek yöntem derken ne demek istediniz.ben spor diye anladim.ben sevir devresine nasil baslamam gerektigini sormustum.yukaridaki 1 .adsiz benim.ben 2/0 yapmak istiyorum.benim atak günüm 3 gün ama ben 4 gün yapacagim.yarin son gün.pazar seyire baslayacagim.ilk gün normal mi yiyeyim.pazartesi zaten protein günü yapacagim secenege göre.cevaplarsaniz sevinirim.ben düzenli kosu ve plates yapiyorum bu arada.

    YanıtlaSil
  42. ek yöntemlerden kasıt bölgesel uygulamalar.lpg gibi makine yardımıyla yapılanlar olduğu gibi çeşitli masajlar ve mezoterapi gibi yöntemler olabilir.
    pazartesi protein yapacaksan pazar normal beslenmeyle başlaman mantıklı olacaktır.

    YanıtlaSil
  43. merhaba.bana gül diye hitab edebilirsiniz.ben yukarida adsiz olarak soru sormustum.yine sorum olacak.cevap verirseniz sevinirim.ben almanya da yasiyorum ve almancam iyi olmadigi icin dukanin kitabini alamiyorum ve ben de internette okuyarak basladim dukan.simdiseyir evresindeyim ve 2/0 i uyguluyorum.bu ayin sonuna kadar uygulamak istiyorum eger sonuc alamazsam yeniden bastan baslayip 1+1 yapmak istiyorum.bir sakincasi olur mu.yakinda istanbula akrabam gidecek ve ona kitabini ismarlamak istiyorum.herhalde istanbulda bulunur.taksime gidecek kendisi.kitabi olursa daha bilincli yaparim diye düsünüyorum.eger yeniden baslarsam güclendirme evresini yeniden basladigimda verdigim kilolara göre mi yapmaliyim.yoksa simdi yaptigimda verecegim kilolarida mi hesaplamaliyim.mantiklisi 2 .denememde verdigim kilolara göre güclendirme devresini yapmam gerektigi.biraz uzun oldu.umarim karisik degildir .

    YanıtlaSil
  44. Gül merhaba,
    Kilo fazlan ne kadar?2/0 kilo fazlasından ziyade bölgesel fazlalıkları olanlar için uygun(o da mezoterapi,lpg vs gibi ek desteklerle)
    İstersen dene.Olmazsa dediğin gibi 1+1'e dönebilirsin.Güçlendirmeyi toplamda verdiğin kiloya göre düzenlemelisin çünkü zaten peşpeşe yapacaksın.

    YanıtlaSil
  45. Ben gul.benim basen problemim var.onun icin seyir evresini boyle yapiyorum. 57 kg.boyum 157 cm.platese baslayali biraz uzadi ama.hedefim 50 olmak.bu benim icin buyuk hayal.olur belki.50 olamazsam 52 de olur.2. Baslayista diyete atak evresinden baslayacagim. Seyirden devam etmeyecegim.yine de 2 sinden verdigim kiloya gore mi guclendirme evresini uygulayacagim.bu arada cevabiniz icin tesekkurler.siteniz gercekten cok eglenceli ve bilgilendirici.o kadar site inceledim ,bu kadar guzel bilgi veren yok.

    YanıtlaSil
  46. Gül merhaba tekrar,
    Öncelikle teşekkür ederim:)

    7 kg fazlalık için 2/0'la zor sonuç alırsın.Bence sen direk 1+1'e dön.Nasılsa atak uygulamışsın.Eğer 1-2 kilo fazlan olup da basende birikmiş olsaydı sana etki edebilirdi bu yöntem.(Ayrıca dediğim gibi bölgesel işlemler de yapılmalı)
    Şimdi seyire dönersen zaten verdiğin 7 kg'a göre 70 gün güçlendirme yaparsın.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba;
    Ben su anda seyir evresindeyim nerdeyse 2 ay oldu ancak 4,5 kg verebildim. Simdi ise demir eksikligi nedeniyle demir ve vitamin ilaçları kullanmam gerekiyor. Acaba bu ilaçlar diyeti ne sekilde etkiler? Tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  48. Adım Belgin:)

    YanıtlaSil
  49. Belgin Merhaba,
    Dukan diyeti zaten vitamin alımını destekliyor.Mutlaka kullanmalısın.

    YanıtlaSil
  50. merhaba; ben burçin, dukan diyetine yeni başlayanlardanım atak evrem pazar günü son bulucak 5 günde 3,5 kilo verdim. 20 kilo vermek istediğim için atak evresini 7 gün yapıyorum. kitabınıda okuyorum aynı zamanda. size sorum seyir evresini nasıl yapmalıyım. hangisi daha doğru olur. kitabı sindire sindire okumamla beraber seyir evresinden bişi anlamadım. acil cevap yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  51. merhaba,ben esra
    ben seyir döneminin ilk günündeyim.televizyonda dukan diyeti yapan bir oyuncuyu dinledim. arada 1 öğün kaçamak yapmayı pierre dukan kitabında yazmış,vücudu şaşırtmak için .sizce seyir döneminde böyle bir şey yapılır mı bir bilginiz var mı?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. Burçin merhaba,
    Seyir evresi ,atak evresindeki izinli besinlere sebzelerin eklenmesiyle oluyor.
    Patates,mısır,enginar,bezelye gibi nişastaşı sebzeler ve baklagiller hariç her sebzeyi öğünlerine ekleyebilirsin.Burada dikkat etmen gereken şey sebzeleri tek başına tüketmemek.Yanlarında mutlaka protein de yemelisin ve miktarı sebzeden fazla olmalı.
    Seyirin her gününde sebze tüketmiyoruz.1 gün ataktaki gibi saf protein,1 gün sebze+protein gibi gitmeli.Veya yukardaki kombinasyonlardan biri gibi olmalı.

    Esra merhaba,
    Kitapta kaçamaklara dair okuduğum tek şey olmaması gerektiği.Hatta en ufak bir kaçamağın balona iğne batırılmış gibi bir etki yaratacağı ve diyeti sabote edeceği söyleniyor.Dolayısıyla kaçamak yapmak uygun değil.

    YanıtlaSil
  53. merhaba, ben gözde
    splendayı eczanelerde mi bulurum? aktarlarda da var mıdır ?

    YanıtlaSil
  54. Merhaba;
    Ben Burçin, vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak size. Seyir evresini 1/1 uygulayacağım. 1gün saf protein 1 gün sebze+protein tekrar 1gün saf protein 1gün sebze+protein şeklinde mi devam ediceğim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  55. Gözde Splenda eczanelerde de mevcut,REAL ve MİGROS gibi büyük marketlerin diyabetik ürünler bölümünde de bulabilirsin.

    Burçin,
    evet söylediğin şekilde uygulamalısın diyeti.

    Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  56. merhaba ben selma,
    dukan dıyetının 21.günündeyim bunun 9 günü atak, 12 günü seyir evresi ve ben toplamda yaklaşık 5 kilo verdim.8 kilo daha vermeyi istiyorum.
    benim size sorum ilk iki evre boyunca kepekli ekmek ve meyvenin hiç olmaması vücutta ciddi bir tahribata yol açmaz mı ? cunkü nihayetınde ekmek lif için çok gerekli. açıkçası sağlığımdan olurum dıye çok korkuyorum.vücut için gerekli olan karbon hidrat yediklerimizin %50 sini oluşturmalı .tuttum dün ilk defa bir dilim tam bugday unlu kepek ekmek yedım kahvaltıda baktım bugun 300 gr geri gelmiş. ne yapıcagımı bilmiyorum.sağlık mı kilo vermek mi arada kaldım.lütfen yardımcı olun.herkese sağlıklı günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  57. Selma merhaba,
    Kitabı detaylıca okuduysan konuyla ilgili Dr.Dukan çok açıklayıcı ve tatmin edici bilgiler vermiş.Bu diyetin yan etkileri mutlaka var fakat bunların ortaya çıkması yanlış ve eksik uygulamalar yüzünden oluyor.
    Örneğin sen 13 kg kadar bir kilo fazlan olduğu halde neredeyse obezler için önerilen kadar atak yapmışsın.Halbuki 13 kilo için taş çatlasa 4 gün atak olmalı.

    Bu diyette sadece protein aldığımız dönem atak evresi.Sonraki dönemde sebzelerin diyete eklenmesiyle zaten karbonhidrat,lif ve vitaminleri alıyoruz.Örneğin biberde portakaldan çok daha fazla c vitamini olduğu bir gerçek.Üstelik c vitamini almak için meyve şekerini de yememiz gerekmiyor.Biliyorsun karbonhidratların da iyisi kötüsü var.Ve inan bana ekmekten aldığımız çok da masum değil. Ayrıca kullandığımız yulaf kepeği de bu eksikliği vücudumuz hissetmesin diye özellikle diyete eklenmiş bu besin.
    Zaten hayat boyu karbonhidratı çıkarmıyoruz beslenmemizden.Fakat bu diyetten sonra artık vücudumuzun neye ihtiyacı olduğunu bilip o tür gıdaları daha az tüketir oluyoruz.Bu diyetin bana kazandırdığı en önemli özellik bu oldu.Artık gerekli gereksiz herşeyi yemiyorum.Veya yediğimde ölçülü olabiliyorum.
    Bu diyette en önemli kurallardan biri bol bol sıvı tüketmek.Proteinlerin yanmasıyla ortaya çıkan üreyi ancak bu şekilde böbreklerden atabiliriz.Aksi takdirde böbrekler hasar görebilir.
    En mantıklısı kişinin kendini takip etmesi.Kendinde rahatsızlık hissettiğin noktada vücut zaten tepki verir.Ben diyetin öncesinde ve aralıklarla kan ve idrar tahlilini önemsiyorum çünkü kilo vermek başlıbaşına önemli bir operasyon:D

    Sağlıklı ve fit günler dilerim:)

    Bu arada senin + olarak gördüğün aslında kilo değil sebzelere geçişte herkeste görülen vücudun su tutması.Bu durum geçici.

    YanıtlaSil
  58. haklsınız zaten ben de dıyetın 9.gununde kantahlılı yaptırmıstım.kolestrol duzeyım yuksek cıkmıstı.yumurta yemıyorum artık.ılk baslarkenkı yedıgım porsiyonları yıyemıyorum şimdi. aslında vucudumda şuan hiçbir şikayet yok yaklasık bır hafta sonra tekrar tahlil yaptırmayı düşünüyorum.yulaf kepeği malasef bulamadım.onun yerını tutacak başka ne tavsiye edersiniz.sabah bi dilim kepekli ekmek kilo vermemi cok etkiler mi?ya da haftada bir iki kez yarım porsıyon meyve yemek ? kilo vermemi etkiler mi?selma..

    YanıtlaSil
  59. Selma,
    Kolestrolün için benecol ürünlerinden de kullan.Çok iyi geliyor gerçekten.Yoğurtları da dukan'a uygun.
    kepeğin yerini tutabilecek başka besin yok ne yazık ki.büyük aktarlarda ve real,migros ve carrefourlarda mevcut.
    Kepekli ekmek ve meyve yiyerek de kilo verebilirsin belki ama bu dukan olmaz o zaman.Programlı gidip güzel sonuçlar görmek için kurallara uymak lazım:)

    YanıtlaSil
  60. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİLERİNİZ İÇİN, UMARIM YULAF KEPEĞİNİ BULABİLİRİM. SİZ DUKAN DİYETİNİ UYGULAMIŞ VE 10 KİLO VERMİŞSİNİZ MEYVE VE KEPEK EKMEGİ YEMEDEN SİZ DE BI SORUN OLMADIGINA GÖRE BEN DE DIYETE DEVAM EDICEM SONOLARAK YULAF KEPEGINI SEYIR EVRESINDE GUNLUK NE KADAR ALMAK GERKİYOR?

    YanıtlaSil
  61. rica ederim.seyirde 2 kaşık kepek kullanma hakkımız var.kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  62. merhaba, ben 5 günlük atak evresinden sonra 5/5 uygulamaya basladım.şimdi hem kilo vermem durdu hemde sıkıldım 1/1 e dönmek istiyorum ama diyetimi sabote etmekten korkuyorum. sizce ne olur ? bu konuda bir deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler.
    bu arada tüm tarifleri uyguluyorum (atak ve seyir) ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar ben elif, dukan testine göre ideal kilomdaymışım fakat spor hocamın dediğine göre yapılan ölçümlerde yaşıma göre vücudumun yağ oranı fazlaymış bi 5 kilo kadar.bunun üzerine 5 gün atak evresi yaptım fakat denilenin aksine sıfır yağ içeren değil maksimum seviye olan %2lik yağ içeren ürünler kullandım. artık et ve tavuktan epey midem bulansa da kararlıyım o 4-5 kilo yağı atmak istiyorum vücudumdan. bu durumda seyir evremi 1+1 mi yoksa 2+5 mi önerirsiniz? teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  64. seyhmara,
    afiyet olsun:)
    1/1'e dönebilirsin ikisi de aynı sonucu veriyor.10 günden fazla duraklama yaşarsan suyu ve yürüyüşü arttırıp 2-3 gün atağa dönmek sorunu çözebilir.

    Elif merhaba,
    Kilosu fazla olmayanlar için 2/5'i uygun görüyor kitap.Aktif spor da yapıyorsan bence uygundur.

    YanıtlaSil
  65. arkadaşlar yedi gündür atak devresindeyim hiç kaçamak yapmadığım halde kilo veremedim 78 kilodayım 18 kilo vermem gerekiyor ne yapacağımı bilmiyorum bu arada adım nur sevgiler

    YanıtlaSil
  66. Nur merhaba,
    7 gün boyunca atak yapıp hiç kilo verememenin birçok nedeni olabilir.Tam anlamıyla uygulamamış olabilirsin,yaş,metabolizma hızı,kullanılan ilaçlar,daha önce çok diyet yapmış olmak da etkiliyor.
    Atakta tam olarak neler yaptın anlatır mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyir donemindeki sut urunlerini tek tek yazarmisiniz

      Sil
  67. merhaba ben Nur
    Atak devresinde günde 2 yumurta,light yoğurt,light süt,haşlanmış veya ızgara beyaz et yada yağsız dana etlerini tercih ettim.Yulaf kepeğini hiç ihmal etmedim.Ton balığınında light'ini yiyorum. Yaşım 38,
    daha önce hiç diyet yapmadım.Ama bundan 5 yıl öncesi, 7 yıl kadar bir çok anti depresan kullandım.Bunların kimi kilo verdirdi,kimi kilo aldırdı.Yıllardır yeme düzenim çok bozuktu.Son 3-4 yıldır tatlı,hamur işleri,kızartmaları hayatımdan tamamen çıkartarak 78 kilo oldum.Uzun Zamandırda bu kilodayım.Metobolizmam çok yavaş bunu biliyorum.Umarım bu seyir evresiyle kilo vermeyi başarırım.Başka önerileriniz varsa memnun olurum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  68. şimdi tartıldım kilom 76 çıktı.Sanırım çok çok yavaş ilerleme göstereceğim.Birçok kişi beş günde üç kiloya yakın vermiş.Ben ise 22 Ekimden buyana iki kilo kadar.Umarım bırakmam.Etrafımdaki birçok kişi yemelerine hiç dikkat etmezken çok iyi grünüyorlar.Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.Zaten yıllardır hemen çöken bir ruha sahibim.Umarım herşey hepimiz için iyi olur.Sevgiler NUR

    YanıtlaSil
  69. Nur tekrar merhaba,
    Durumunun farkında olman güzel.En azından seni yavaşlatan sebepleri biliyorsun.
    Bu durumu diyet olarak değil de yaşam şekli olarak görürsen daha yavaş olsa da sonuç mutlaka alırsın ki zaten düzgün besleniyormuşsun.
    Bir dr.'a görünüp hormonların konusunda da tetkik yaptırmak iyi olabilir.Metabolizmanın yavaşlığı konusunda destek alabilirsin.

    YanıtlaSil
  70. meraba ben 5 günlük atakla 1.5 kilo verdim şimdi seyir aşamasındayım yalnız 1/1 yöntemde protein yada sebze+protein günlerinde meyve yemek serbest mi bilemiyorum öğlenleri okulda yoğurtlu yulaf yiyorum bir zararı olur mu? Sebze + protein gününde ara öğünlerde salatalık,havuç ve meyve serbest mi ? Cevaplarsanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
  71. Merhabalar herkese ben de dukann diyeti yapmak istiyorum ama başarısız olacağım icin korkuyorum ay da toplam kac kilo veriliyor benim 15 kg fazlalığım var:((

    YanıtlaSil
  72. adsız 1-Kitabı okumadan diyeti uyguluyorsun sanırım.Bu şekilde sonuç alman zor görünüyor.Meyve seyirde yok.havuç diğer sebzeler gibi sınırsız değil.patates,bezelye,mısır gibi sebzeler izinli değil,diğerleri serbest.

    adsız 2-korkacak birşey yok:)yapan herkes kilo veriyor fakat verme hızı kişiden kişiye değişiyor.dukan-test'i uygularsan ortalama zamanı öğrenebilirsin.

    YanıtlaSil
  73. kilo veren arkadaşlar atak 7 gün, seyir evresiyle birlikte 15 gündür sadece iki kilo vermiş durumdayım.Hormon tahlillerimde dahil bütün kan tahlillerim normal.Neden çok çok yavaş gidiyorum anlamıyorum.1+1 proğramını yapıyorum.Herşeyi birebir uyguladığım halde neden böyle anlamıyorum.moralim çok bozuluyor artık.hepinize sevgiler.NUR.

    YanıtlaSil
  74. Nur,
    ödem atamıyor olabilirsin.ödem atıcı çayları deneyebilirsin.yeşilçay en bilineni.veya maydanoz aynı şekilde.bu dönemde tuzu,füme yiyecekleri ve sıvı da biraz azaltmalısın.(eğer 2 lt üzerinde içiyorsan)
    bir de sütü fazla tüketmemeye çalış.proteinler sınırsız deniyor fakat kitapta olmayan bir ayrıntı mevcut.Süt bir çeşit şeker olan laktoz içerdiği için fazla içildiğinde kilo vermeyi yavaşlatıyor.en fazla kahvede kullan mesela.

    YanıtlaSil
  75. öncelikle hemen cevap geldigi için çok teşekür ederim.laktozsuz light süt kullanıyorum.yeşil çay içemiyorum çünkü bir fincanı bile inanılmaz rahatsızlık veriyor.denilene göre vucudum kafeine alışkın olmadığındanmış.yıllardır ne bir tatlı,ne çukolata,ne çay,ne kahve,ne kola,ne soda ,asitli içeceklerin hiçbiri,ne kızartma,ne beyaz ekmek...buna rağmen ben hala 76 kiloyum.çok hareketli olmamda bir işe yaramıyor.bu diyetten çok umutluydum ama sanırım bana fayda sağlamayacak.moralim çok kötü.denemediğim bir hipnoz yöntemi kaldı.herkese sevgiler.NUR..

    YanıtlaSil
  76. Nur acaba gıda ıntolersansın mı mevcut?bilmediğin bir gıda yüzünden bunu yaşıyor olabilirsin.bu testi yaptırıp sonucunda çıkan gıdaları yemeyi bırakınca kilo veren birkaç kişi tanıyorum çevremde.bir de o yolu mu denesen acaba?

    YanıtlaSil
  77. bahsettiğiniz york testi ise, çok pahalı olduğu için yaptırmam mümkün değil.bilindiği gibi böyle şeylerin başında maddiyat geliyor.gerçekten beslenme şeklimi ve yaşam tarzımı görseniz bu kilonun nerden geldiğine şaşıp kalırsınız;tıpkı yirmi üç yıldır beraber olduğum eşim gibi.ilginiz için birkez daha teşekür ediyorum.yorumlarınızı okumak için hergün birkaç defa bilgisayarın başına geliyorum.sevgiler NUR

    YanıtlaSil
  78. bu testin sonucunda çoğunlukla maya,soğan ve süt ürünlerine intolerans saptanıyor bildiğim kadarıyla.
    kafeine de alerjik olduğun göz önüne alınırsa gerçekten de bu gibi gıdalara da vücudun tepki veriyor olabilir.testi yaptıramasan bile muhtemel gıdaları sırasıyla deneyerek kendini gözlemleyebilirsin belki.
    inşallah çözüm bulabilirsin.
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  79. sizde bu diyette üç ayda on kilo verdiğinizi yazmışınız.her aya 3.150 kğ düşüyor.kalıcı olması bakımından sonuç iyi.birde dediğiniz gibi sütü azaltıp devam etmek istiyorum.bu diyetle inatlaşmak istiyorum.bir şekilde vermeliyim bu kiloları.ekim 22 de başlamıştım.en azından bir aya tamamlamak istiyorum.destek ve dualarınıza ihtiyacım olacak.eğerki özel değilse yaşınızı merak ediyorum.sevgiler NUR

    YanıtlaSil
  80. ben çok ağır verdim çünkü kepek yerine ezme kullandım(o zaman çok zordu bulmak)bir de hamile kalmak istediğim için çok ağır uygulamadım diyeti.meyve yedim mesela.yaşım 38 bu arada:)
    dualarım seninle:)

    YanıtlaSil
  81. yumurta ve sütü haftada iki üç defa yemeye karar verdim.acaba aralara bir meyve yerleştirip ,örneğin elma bana çok iyi geldiğini biliyorum;öylemi denesem diyorum...yine teşekkürler, dilimden anlayan biriyle paylaşmak güzel oluyor benim için.terapi gibi sanki.aynı yaştayız bu arada.sevgiler NUR

    YanıtlaSil
  82. yarın atak zamanı:)) sabah saf protein olarak yumurta akı,öğlen yağsız tavuk göğüsü ve akşam yemeği olarakta tekrar yumurta akıyla günü tamamlıycam tabi 3 lt suyuda unutmamak gerekir:)) hergün 1 saatlik yürüyüşle bu diyeti desteklemek istiyorum.şimdiden başarılar bana

    YanıtlaSil
  83. Kolay gelsin Esra,
    3lt sadece su mu içeceksin?diğer sıvılarla fazla gelmesin?

    YanıtlaSil
  84. bugün 1. günümü başarıyla bitirdim:)sabahları yumurta beyazının yanında yağsız beyaz peynir ve yağsız süt almamda bir sakınca varmı bunu öğrenmek istiyorum.sıvı tüketimi gün içinde içtiğim açık çayla 3 lt tamamladım

    YanıtlaSil
  85. peynir yiyebilirsin ama sütü her zaman tüketmemekte fayda var.light sütteki süt şekeri kilo vermeyi yavaşlatabiliyor.en güzeli sütü tariflerde ve kahvede kullanmak.ama yağsız yoğurt ve ayranda sıkıntı yok.kefir de uygun.

    YanıtlaSil
  86. yaşım 52 kilom 83 boyum 1.60 test sonucu 3 gün atak ,2 devre 157 gün çıktı bana 60 kg nin uygun olduğu çıktı doğrumudur birde benim için 1+1 mi uygun tşk

    YanıtlaSil
  87. yaşım 52 boyum 1.60 kilom 83 safra kesemde taş var ameliyattan sonramı diyete başlamam gerekir birde antidepresan kullanıyorun test sonucu 3 gün atak çıktı az değilmi ben 22 kg vermek istiyorum test sonucunda 2 devre 157 gün çıktı bana 60 kg nini uygun olduğu çıktı doorumudur birde benim için 1+1 mi uygun daha çok benim alt bölgemde çok kilove selülit var üsttende az vermem gerekiyor cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  88. Merhaba,
    Bana kalırsa ameliyat olup sağlığınız normale döndüğünde başlamak çok daha mantıklı.Hatta dr.'un da bu konuda onayını almak gerekir.
    Atak evresinin az olması çok da önemli değil.Asıl kilo seyirde veriliyor çünkü.

    YanıtlaSil
  89. Merhabalar Dakan diyeti için 7 günlük atak diyeti dönemimiz eşimle beraber bu gün bitiyor,

    Acaba yarın Protein günüyle mi devam etmeliyiz?
    yoksa Sebze+Protein günüyle mi başlamalıyız?
    Fark var mı?

    YanıtlaSil
  90. merhaba ben şeyhmara,
    diyet yapmakta kararsız olanlar için deneyimimi paylaşmak istedim. dukana başlayalı bugün tam 42 gün oldu ve 9 kilo verdim.hiç kaçamak yapmadım. pek yürüme fırsatım olmadı açıkcası ama bol bol su içtim ve sizin güzel tariflerinizden yararlandım.tarifleriniz diyetten sıkılmamı engelledi ve daha eğlenceli bir hal aldı.emeğiniz için gerçekten çok çok teşekkür ederim. seyir dönemim bitmedi vermem gereken 4 kilo kaldı bu kiloları da yine sizin tarifleriniz sayesinde sıkılmadan vereceğime inanıyorum.

    YanıtlaSil
  91. Çok sevindim şeyhmara.faydam olduysa ne mutlu:)

    YanıtlaSil
  92. 65 kilo ile başladım bugun 5. günüm 3 kilo verdim,seyir evresine başladım 5 kilo daha vermek istiyorum 5/5 şeklinde yapmam doğru olur mu? seda

    YanıtlaSil
  93. mrb deniz ben
    atak dönemi 6 .günüm bitti.7 güne tamamlamak istemiştim testi yeni yaptım 3 gün atak 15 gün seyir dönemi çıktı .atak dönemini 6 .günde bitirip seyiremi geçmeliyim ? ayrıca 1/1 mi yoksa 2/5 mi yapmalıyım ?(bana göre 5 kilo fazlam var) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  94. ben mehtap . bende 76.7 ile başladım bugün de 74.7 ıktım 2 kilo yani atakta 5.günümdeyim spor destekli yapıyorum . benim kilolarım daha çok popo ve basende birikmiş durumda zaten ne yersem direk o kısımlarım çıkıyo. ordan vermem gereken kilo nekadar bilmiyorum ama toplam kilo olarak 60 olmak istiyorum eskisi gibi yani . 15 kilo fazla gözüküyo yani şuan :( bende 1/1 mi yoksa 2/0 mı yapsam diye düşünüyorum ama 2/0 bana daha uygun geliyo yani siet olarak bunu uygulayıp sonuç alan varsa lütfen yazsın kadınlarkulübünde bir bayan 2/0 yaparak 7 kilo vermiş ama kaç gnde bilmiyorum benim de çok acelem yok . bir cevap lütfen ...

    YanıtlaSil
  95. Mehtap merhaba,
    2/0 yaparak 7 kilo vermek mümkün değil.o uygulama belli bölgelerde biriken 1-2 kg fazlayı yan tedavilerle uzun vadede vermeye yönelik.sana en uygunu 1-1 uygulamak.kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  96. merhaba herkese :) benim bugün 44.günüm ve 11 kilo verdim. atak evremi 7 gün yaptım ve 3kg atak evresinde kaybettim. açık söylemek gerekirse bilgisayar başından kalkamadığım yoğun bir işim var ve akşam geç dönebildiğim için yürüyüş vs. hiç yapamadım.seyir evresinde 1/1 uyguluyorum. diyete 24ekimde başladım. sadece ilk ve 2.gün açlık hissettim, sonra hiç zorlanmadım.tabi bu 44 günde 1 kere bile bozmadım. hedefim 15 kilo daha vermek. hedefim 4 ay.her 5 kiloda bir takılıyor, rölantiye giriyorum :) sonra birdenbire tekrar başlıyor hızlı bir şekilde. önemli olan vazgeçmemek.sabahtan beri internette pek çok yorum okudum ve biraz moralim bozuldu açıkçası. bittiğinde çok çabuk geri geldiği söyleniyor kiloların :( tamam koruma evresi var ama almaya çok yatkın olan vücudumu sizce haftada 1 gun saf protein kurtarır mı? ALIYE.

    YanıtlaSil
  97. ALİYE merhaba,
    hiçbir diyet yoktur ki bırakıp eski düzene dönüldüğünde kilo alınmasın.bu noktada kontrol tamamen bizim elimizde.zaten kitapta da mevcut kiloyu koruyabilmenin detayları uzun uzun anlatılmış.onları uygulayınca geri alınacağını düşünmüyorum.en azından artık önlemimizi alabilecek kadar farkında oluyoruz vücudumuzun.

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar,

    Bende başladım DUkan diyetine. atak evresini 4 gün yaptım. başlangıç 104.200 düm. 4 gün sonrasında ise 100.100 oldum.. yani tam 4 kilo 100gr. bgn beşinci gunumdu seyire başladım, bende 1+1 olarak uygulayacagım..umarım en yakın zamanda kurtulurum bu kilolardan hedefim 70 olmak onumde uzun bir zaman var. Çok guzel bir motivasyonla başladım.Herkesede tavsiye ediyorum zaten protein oldugu için açlık hissi olmuyor. bakalım ilk 1 ayda toplam kaç kilo verecegim..
    sümbül

    YanıtlaSil
  99. merhabalar.bugün baskülde 107 kilo yu gördüm şoktayım.kesin kararımı verdim rejim şart. 80 kilo hedefim.diyete başlamadan öncelikli olarak neler yapmalıyım? kitabı nereden edinebilirim.

    YanıtlaSil
  100. Merhaba,
    Tüm büyük kitapçılarda mevcut.Hepsiburada.com'dan da kargosuz indirimli alıyormuş arkadaşlar.
    Öncelikle buradaki notları oku istersen.tık tık
    Face sayfama da beklerim.Duvarı biraz takip edersen motive olursun:)
    kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ben yarın seyır ewreme gecıyorum yoğurtlu haslanmıs bulgur yenıyomu bu donemde? bıde havuc ne kadar yenmesı gerek

      Sil
  101. Sümbül harika bir başlangıç yapmışsın.bu motivasyonla çok iyi sonuç alacağına eminim:)kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  102. merhaba ben kitabın 304.sayfasında başlayan ekzersizleri anlayamadım acaba siz çizgi resimlerle gösterebilirmisiniz özellikle kalça ,göbek,bacaklar için olanları tşk.

    YanıtlaSil
  103. merhaba:)
    bu linkten görebilirsin.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.290225024336762.89741.289208191105112&type=3#!/photo.php?fbid=318530018172929&set=a.290225024336762.89741.289208191105112&type=3&theater

    YanıtlaSil
  104. bugün başladım diyete
    20 kg fazlam var..sabah 1 haşlanmış yumurta 1 bardak süt öğlen bir bardak süt yogurtlu yulaf kepegi biraz tuzlu ama yağsız peynir akşam 3 ızgara köfte peynir ve hafif yogurt yedim..su içtim bolca gün boyu..acaba dogru yoldamıyım

    YanıtlaSil
  105. Merhaba Tuğba
    az yemişsin gibi geldi bana.biliyorsun izinli besinleri doyana kadar yiyoruz.öğlen özellikle az geldi.aç kalmamaya çalış ki kaçamak yapma.bir de süt yerine yoğurt veya ayranı tercih et.sütte 1 su brd.geçmemek öneriliyor.

    YanıtlaSil
  106. Merhaba akşam yemeğinden sonra bir ara öğün daha varmı?

    YanıtlaSil
  107. minik aslında bu diyette öğün kavramı yok.örneklerde karışmaması için öğünlü yazılıyor ama asıl önemli olan aç kalmamaya ve izinli besinlerden doyana dek tüketmeye çalışmak.dolayısıyla akşam yemeğinden sonra acıkırsan yine yiyebilirsin birşeyler.

    YanıtlaSil
  108. merhaba, 10 gün kadar oldu bloğunuzu takip ediyorum. Kitabı aldım okudum ve anladım.. Bu diyeti yapabileceğime karar verdim başladım. Yarın seyir evresine başlayacağım. Yulaf kepeğini kolaylıkla buldum ve tadını cok sevdim. sürekli et yemek biraz zor geldi sadece. yarın sebzelerime kavuşacağım... 3gün aak 83 gün seyir öneriyor dukan sitesi... bakalım neler olacak:)
    beni yüreklendirdiğiniz için teşekkür ediyorum
    Sibel

    YanıtlaSil
  109. Merhaba,
    İlk soruma cevap verdiğin için teşekkür ederek başlamak istiyorum.
    Ben seyir evresinin 3. günüdeyim ve sırf yağ oranı az diye hiç sevmediğim lor peynirini yemekte artık zorlanmaya başladım. Diğer light peynirlere baktığımda yağ 8 gr (100 Gr'da) yazıyor Yani %8 küsürlerde hepsi.Birtek lor %2 civarında olduğu için aldım ama dediğim gibi artık zor gitmeye başladı. Bazı tariflerde de çemensiz pastırmadan bahsediliyor gerçi çemenlide çemensizde yağ oranları aynı %8,6 gibi biz %2 yi mi baz almalıyız %10 umu. Lor peyniri dışında hangi peynirlerden tüketebileceğimizi yazarsan beni büyük bir eziyetten kurtarmış olursun.
    Ayrıca ürün içeriklerini okurken birtek yağ oranını mı takip etmemiz gerekiyor yoksa başka yağ kadar önemli takip etmemiz gereken veri var mı? Şimdiden teşekkür ederim vakit ayırdığın için...

    YanıtlaSil
  110. Merhaba Minik,
    süt ve süt ürünlerinde tamamen yağsız ürünler olmalı aslında ama bulunamadığında %2'ye kadar izinli.Süt ve yoğurt bulunabiliyor ama peynir için çok zor bu.Dediğin gibi lordan başka seöenek kalmıyor malesef.Bim marketlerde Aknaz marka light beyaz peynir var %2,5 civarı yağı onu bulabilirsen kullanabilirsin.Kutunun üzerini oku yalnız bazı kutularda %7 yazıyormuş nedense?Bir de hergün olmamakla beraber karper dilimli light peynir kullanabilirsin.Onun da yağı düşük nispeten.
    Paketli veya açık et ürünlerinde yağ oranı en fazla %10 olmalı.Şarküteri ürünlerinde yağdüşük olsa dahi dikkat edilemsi gereken başka içerikler de mevcut.Örneğin nişasta içermemeleri lazım.Karışım içeren salam,sosis gibi ürünlerden ziyade saf etten hazırlanan fümeleri(özellikle hindi)kuru et,çemensiz pastırma gibi etleri tercih etmelisin.çemen baharat olarak izinli olsa da pastırmada kullanılan çok tuz içerdiğinden vücutta su tutulması yapar.o yüzden çemensiz tercih etmelisin.

    YanıtlaSil
  111. Merhabalar
    Ben Ece.
    Teste güre Atak Evresi'ni 3 gün yaptım ve bugün Seyir Evresi'nin ilk günü fakat ben hangi yönetimi yapacağıma karar vermiş durumda değilim. 56 günlük bir süreç yaşayacakmışım ideal kilo için. Biraz da hızlı kilo kaybetmek istiyorum. Tecrübelerinizden yararlanabilir miyim? Hangi yöntemi kullanmalıyım?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  112. ece merhaba,
    önemli olan eşit sayıda p ve ps günü yapmak.1-1,2-2 veya 5-5 uyguladığında sonuç değişmiyor.sıkılmamak adına 1-1 en mantıklısı.

    YanıtlaSil
  113. merhaba sibel ben,
    kitabı okudum anladım dedim ama yine soracak bir sürü şey geldi aklıma. o kadar ki cep numaranızı bilsem yemek hazırlarken arayıvericem :)
    öncelikle light puding yaptım kendime . bir hafta aradan sonra süper bir tattı:) bir ufak paketi 3 kaseye paylaştırdım. sence bunu kaç gunde bitirmeliyim? bir de saf protein gunlerinde dukan tatlılarından yiyebiliyor muyuz?
    mermer kek diye bir tarif buldum nette.. ama migrosta aspartam ve splenda kalmamıştı. markette fruktoz vardı almadım size sormadan:)
    ben kahramanmaraşta yaşıyorum oyle diet merketler falan da yok. 83 gun light pudingten başka ne yiyebilirim tatlı olarak?
    sp gunlerinde protein sebzeden fazla olmalı demişsiniz ya.
    dun karnıbahar haşladım üzerine yoğurt, kepek ve yumurta sosu döküp fırına verdim. pişince bolca light kaşar dökp tekrar fırınladım.
    sence bu sp ye uygun bir tarif mi?
    cvp beklyrm

    YanıtlaSil
  114. sbl merhaba,
    light puding ve kaşar dukanda izinli değil malesef.
    bunları kullanmadan yapabileceğin birçok tarif mevcut.
    fruktoz da kalorili olduğundan izinli değil.
    uygulayabileceğin tarifleri sağda evre evre görebilirsin.migros müşteri hizmetlerine istekte bulunduğunda mutlaka yardımcı oluyorlar.eksiklerini tamamlayıp devam edersen daha iyi sonuç alırsın.
    kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  115. SELAM BENİM 25 KİLO VERMEM LAZIM.YORK TEST YAPTIRDIM.YULAF CAVDAR,SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ,MAYA AİNTOLERANSIM VARMIŞ.AMA YİNEDE BUNLARI HAYATIMDAN CIKARMAMA RAGMEN SADECE 40 GÜNDE 3 KİLO VEREBİLDİM.ŞİMDİ.4 GÜNDÜR ATAK EVRESİNDEYİM ZOR GEÇMİYOR.10 GÜN SONUNDA TAHLILLERİMİ VE VERİLEN KİLOYU YAZARIM İNŞ.KİLO VERMEYİ COK İSTİYORUM TATLANDIRICI KULLANMAMDA Bİ SAKINCA VARMI.TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  116. birde bi sorum olacaktı 5+5 uygulamaya başlasam sonra bunu 1+1 e çevirebilirmiyim.denemeden karar verilmiyor belkii 5+5 bıktırıcı gelirse diye tereddütteyim.....teşekkürler

    YanıtlaSil
  117. tekrar merhaba,
    öncelikle bu denli hızlı cvp verdiğin için teşekkür ederim. çok şaşırdım :( pudinge izin yok mu!!!!
    light kaşar da mııı!!!!

    tabi sizin sitede okumamıştım başka sitede okumuştum yenebilir diye..kafam karıştı :(

    neyse ben sizi takip edeceğim inş. burdaki tariflere bakarım ama hala 1p/1ps yapıyorum şimdi seyirde...
    sizdeki tatlıları yapabilirsem eğer sadece ps günlerinde yiyebilirim değil mi?

    YanıtlaSil
  118. bişey daha soracaktım;
    benim köyden gelen öğrencilerim var. onlara köyden süt sipariş veriyorum. sütün kaymağını ayıran bir makine var. sütü (yeni sağılmış) o makineden geçiriyorlar sütü ve yağı ayrılıyor. ben onu kullanıyorum. kendim yoğurt yapıyorum. uygundur inş...?

    YanıtlaSil
  119. Zeynep Merhaba,
    Değiştirebilirsin tabi.Hatta 2-2,3-3 olarak da yapabilirsin.Mühim olan eşit sayıda P ve PS yapmak.

    sbl,
    Aslında referansın hep kitap ve resmi dukan sitesi olmalı.Ben de elimden geldiğince oradaki bilgileri paylaşıyorum.Uygun tatlıları P gününde de yiyebilirsin.Duraklama yaşadığın dönemlerde azaltmaya dikkat edersen sorun olmaz.
    Köyden gelen süten sağlıklısı tabi ama yine de yağının yeterince az olacağını sanmıyorum.belki yarıyarıya suyla karıştırmak iyi bir çözüm olabilir.

    YanıtlaSil
  120. Zeynep ilk gönderini sonradan gördüm:)
    inşallah faydasını görürsün bu diyetin.bekliyorum sonuçlarını:)

    YanıtlaSil
  121. selam tekrarben dukan diet testi acılmıyor sürekli hata oluşuyor.ben suan 103 kğ .boyum 170 cm. 18 yaşımda 93 kiloydum.en düşük kılom 74 oldu. dogumdan sora 20 kilo aldım sizce atak donemmim 10 günmü olmalı.seyir dönemi 2+2 ,3+3.1+1.benim için en uygun olanı hangisi.ilginize teşekkürler....

    YanıtlaSil
  122. diğer bilgiler de önemli zeynep.nerede hata yapıyorsun.sayfada yazar uyarı olarak.

    YanıtlaSil
  123. selam bugun 6. günümdeyim ve 3 kilo kadar verdim ve inanmıycaksınız belki ama bel cevre 7 cm küçülmüş....sizlerle paylaşmak istedim..dukan testini yaptım sonunda 6 gün atak 3kilo ...186 gün seyir 24 kilo verecegimi yazıyodu.inş.3 kilo gitti gercekten.darısı 24 kiloya...2+2 yapmayı düşünüyorum.ilginize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  124. Zeynep çok iyi başlangıç.İnşallah devamını da sıkıntısızca verirsin:)

    YanıtlaSil
  125. Merhaba İsmim feyza

    38 yasında 1.65 boyunda 76.20 kıloyum.Atak devresının 4.gunundeyım ve su an 74.4 kıloya ındım.Lıght salam ve kasar yenılebılır dıye gordum baska sıtelerde ve yedım arada.Tavuk ızgara ve fırında balık yaptım yagsız onu yedım.Kac gun atak yapmak lazım 13 kıl vermek ıstıyorum.Ayrıca sebzelerı salcalı yaglımı pişirecegiz yoksa sadece haslama ve canlı olarakmı tuketecegız.Bilgi verırsenız cok sevınırım.Feyza

    YanıtlaSil
  126. Feyza,
    işte bunun için kitap mutlaka okunmalı diyorum çünkü herkes kafasına göre yapıyor diyeti.bir de uluorta paylaşınca insanlar da yanlış uyguluyor diyeti.Salam olmaz çünkü ne yağ oranları uygun ne içerikleri.Kaşar desen lightı bile çok yağlı. Sebzeleri yağsız katkısız salçayla pişirebilirsin veya çiğ,haşlama,buharda yiyebilirsin.Ama lütfen KİTABI OKU.

    YanıtlaSil
  127. merhaba,
    seyirin 12.gününde 61,700ü gördüm:):)
    çok mutluyum. 8 ocakta 66,800 ile başlamıştım. 14 günde 5kg verdim.....
    darısı isteyenlere... sadece tatlıda biraz zorlanıyorum. zira kahramanmraş migros hala splenda getirtmedi:(
    başlamak isteyenlere moral olsun diye detaylı bilgi verdim.. herkese kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  128. Selam herkese,

    Benim yasim 25 ve aslinda Dukan amcaya gore fazla kilom yokmus ama ben goruyorum ki var =) Boyum 167 ve 53-54 kiloyum. 48-49 kiloya dusmek istiyorum. Genelde fazlalik yogun olarak kalca ve basenlerde ve biraz da gobek bolgesi ve yanlar yagli. Dolayisiyla cok kilolu gozukmesem de sekilsiz ve fazlalik oldugu goruluyor. Bu durumda 2 gun atak yapmayi sonra da 2/0 ya da 2/5 yapmayi dusunuyorum. Acaba siz ne diyorsunuz bu konuda? 2/0 yeterli olur mu yoksa 2/5 hatta 1/1 mi yapmam gerekir sizce?
    Herkese kolay gelsin

    YanıtlaSil
  129. slm benim bi sıkıntım var 15 gündür seyir evresindeyim.6günlük atakta verdigim 4 kilo dışında .seyirde gram veremedim acaba bende bir sıkıntımı var....kacamak falanda yapmadım .2+2 yapıyorum.acaba sonuç beklemek için erkenmi
    25 kilo vermem lazım testlerde 6 aylık seyir cıktı......moral verin lütfen...2 sorum olacaktı.1- günde 1 ceviz yiyebilirmiyiz .....2-yulaf kepegiyle pogaca kurabiye yapıyorum..günlük 2 kaşık yulap kepegini biraz gecse sıkıntı olurmu....bazen aclık hissedince günlük 2 kasık tuketmeme ragmen kurabiyeden kucuk bir parca yiyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep merhaba,
      Durağanlığın olağan olduğu kitapta da belirtiliyor.Senden daha uzun süre bekleyenler de oldu grupta merak etme.

      sorulara gelince
      -Ceviz malesef yiyemiyoruz
      - kepek limitini aştığında karbonhidratı fazla almış olursun ve duraklama yapar.

      Durağanlığın nedenleri:

      -Diyeti farkında olmadan hatalı uygulamak(en ufak bir kaçamak bile bu diyeti bozuyor malesef)

      -Adet dönemime girmek ve bunun yarattığı şişkinlik,

      -Bir gün önce fazla tuz tüketmek ya da 1 kadeh şarap içip bunu unutmuş olmak,

      -Antienflematuar,antidepresan veya yatıştırıcı ilaç kullanmak,

      -Daha önce çok sayıda diyet uygulamış olup,vücudu diyet yapmaya direnç kazanmış olmak,

      -Diyet sırasında kabızlık ,

      -Menopoz öncesinde olmak.(Bu dönem kilo alma riskinin en yüksek olduğu dönem.Metabolizma yavaşladığından su tutma eğilimi de fazla oluyor)

      -Gerektiği gibi uygulanmayan hormon tedavisinde olmak,

      -Diyette ilerlemeye engel olan tiroid tembelliğine sahip olmak.



      Eğer durağanlığa girildiyse,

      -Birkaç günlüğüne atak evresine geri dönün,

      -Kişisel gereksinimlere göre içtiklerinizi arttırın veya azaltın,

      -Kısa süre için çok tuzlu beslenmeyi kesin,

      -Daha çok egzersiz yapın.20,30,40,50,60 dk.lık yürüyüşler ekleyin.

      Sil
  130. meraba hedefim 56dan 50ye düşmek basen ve kalça bölgesinde fazlam var atak evresini 4 gün yaptım ve 53e düştüm seyir evresini 1/1 şeklinde 10 gündür yapıyorum ama 1 gr düşemedim ve moralim altüst oldu bugün 2/0a başladım acaba geri kalan 3 kiloyu verebilir miyim ? diyet için bir sakıncası var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç moral bozacak birşey yok.zaten kitapta anlatılıyor bunun olacağı.biraz yürüyüşü arttırmak,yeşilçay takviyesi,suyu aksatmayıp,tuzu kısıtlamak işini kolaylaştırır.az kilosu olanlar daha yavaş veriyor ama mutlaka veriyor.

      Sil
  131. merhabalar ben dukana başladığımda 61 kg. dım. 1 aydır seyir evresindeyim. 56,5-57 kilodayım. çok yavaş gidiyorum. bırakmak istemiyorum istediğim kilo ise 50 olsa çok iyi olur. bana bu yavaşlama hatta duraklamam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. motivasyona gerçekten ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında ayda 4kg gayet makul bir rakam.duraklamanın sebepleri farklı olabilir.regl döneminde olmak,tuzu fazla kaçırmak,bazı ilaçların kullanımı vb.
      motivasyonu bozacak bir durum yok.daha uzun süreler duraklama yaşayanlar oldu ama sonra tıkır tıkır gitti kilolar.Aktiviteyi arttır.Protein miktarın hep sebzeden fazla olsun.Sütü 1 brd.tan fazla kullanma.Mutlaka direniş sona erecektir:)

      Sil
  132. Öncelikle aklıma ne takılsa açıp baktığım ve bütün sorularıma cevap olan bu güzel blog için çok teşekkürler, emeğinize sağlık.
    Ben 60 kiloyken evlendim şuan 78 kiloyum. aslında 80dim:( ama dukan diyetimin atak evresinde 2 kilo verdim. Hedefim eski kiloma düşebilmek. yani 20 kilo vermek. Diyeti bozacak en ufak bi durum yaşamadım. Her gün düzenli olarak 20dk-30dk arası oryantal dans ile zayıflama cd'si takarak spor yaptım.Dün seyir evresine başladım. Atakta umduğum kadar fazla bi kilo veremedim. Seyir evresinde daha kısa sürede gözle görülür bir fark yaşamak için hangi tekniği uygulamalıyım? benim düşüncem 1+1 ama bilemedim, siz ne dersiniz? çikolata krizlerim başladı, bazen çok zor durduruyorum kendimi. o yüzden gerçekten kilo verdiğimi görebilmeliyim:(

    YanıtlaSil
  133. merhaba ben gizem.
    16 yaşındayım boyum 170 kilom da ilk başta 69du. atak evresinin 3.günündeyim 66 kiloyum şuan. benim bacaklarım ve kalçam, üst bölümüme göre bayağı fazla. basenlerim de var. sizce 2/0 mı uygun yoksa 1/1 mi? atak evresini bi gün daha uzatsam belki 65 olurum ama 61 olmak istiyorum sizce 2/0 da kilo verebilir miyim plates ve yürüyüş destekle?

    YanıtlaSil
  134. merhabaaaaaaaaaaa sibel ben,
    3 yıldır ilk kez baskülde 59u gördüüüüüüüüüüüüm
    ve tam 20 gün 61de bekledim
    siz de sabredin

    YanıtlaSil
  135. Merhaba, daha once de yazmistim ama dikkate alinmamis sanirim.
    Ben 4-5 kilo vermeye calisiyorum. Genelde yaglanmam kalca ve basen bolgesinde, diger yerler cok problemli olmadigi icin yaklasik 1 aydir 2 gun ataktan sonra 2/0 ritmindeyim. 2.5 kilo verdim fakat su an tamamiyle durdu. Ben tam olarak mantigini anlayamadim. Yani pazartesi ve persembeleri saf protein diyeti yapiyorum geriye kalan gunlerde de eskiden nasil yiyorsam ayni sekilde devam ediyorum, oyle mi?
    Eskiye nazaran daha az ve daha hafif yemeye calisiyorum ama genel olarak eski duzenimdeyim yani karbonhidratlara, sekerlere devam =))

    Bir diger sorum da, bu protein gunlerinde balik,roka,sogan yiyorum, yiyebiliyor muyuz?
    Cevap verirseniz cok sevinirim, kolay gelsin herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tangerine arada kalmış sorun görmemişim kusura bakma:)
      2/0 ,4-5 kilodan ziyade 2-3 kilo fazlası olan(veya hiç fazlası olmayıp bölgesel fazlalıkları olan)kişilere uygun bir uygulama.5 gün normal beslenirken diğer günler senin de dediğin gibi normal ama nispeten daha hafif beslenmek uygun.Ayrıca bölgesel fazlalıklar için 2/0 uygularken yan desteklerden(lpg,mezoterapi,hypoxi vs) de faydalanmak öneriliyor.
      Duraklama yaşıyorsan en azından 2/5 uygula.faydasını görürsün.
      protein günlerinde otlar ve soğan sadece tatlandırmak için izinli.örneğin köfte içinde vs.salata gibi olursa sebze kategorisine giriyorlar.

      Sil
  136. Merhaba Ben Minik,
    Çikolata krizim tuttuğu zaman şeker hastaları için satılan diyabetik çikolatalardan tüketebiliyor muyuz ya da farklı bir alternatif var mıdır?

    YanıtlaSil
  137. merhaba,
    aşkolsun simla...
    66.800 ile başladım 8 ocak ta... ve şua n 59 um diye mesaj yazdım... hiç cvp bulamadım. tebrik falan bekliyorum galiba.. .:):):)
    bir de sorum oalcak sana.. beim olamm gerekn kilo 52.5 cıkmıştı dukan testinde ben 54-55 de dursam ve güçlemndirme evresine geçsem olur mu acaba???
    bir şey daha var dün tahlil yaptırdım arkadaslar korkuttu biraz böbrek yetmezliği yapar bu diyet diye... elhamdulillah böbreklerde bi sorun yok. sadece kolesterolum sınırın az biraz üstünde. ldl de oyle.. sence ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sbl,
      Görmemişim ben mesajını hakikaten BRAVO:))
      Bu kadar kısa sürede hiçbir böbrek bitmez tabi suyu aksatmazsan.O kadar da dayanıksız organlarımız yok merak etme.Kolestrolünğ artması zayıflama süreciyle ilgili.Kana karışan yağlar sonucunda kanda kolestrol yüksek görünüyor.Normal beslenmeye geçtiğinde düzelecektir.
      Yulaf kepeğinin bu konudaki faydaları muazzam.O yüzden ihmal etme.
      Eğer 54 senin için yeterliyse güçlendirmeye geçebilirsin.Zaten ideal kilon neyse genelde güçlendirmede de kilo veriliyor.Eğer veremezsen vücut tamam diyor demektir.
      Kolay gelsin:)

      Sil
  138. slm ben çiğdem 101 kilo ile başaldım diyete bugün atagın 4. günü ve ben 3 kilo verdim. test bana atak evresini 5 gün vermişti yarın bitiyor.fakat herşeyden çok çabuk sıkılan bir insanım diyeti bırakmam için hızlı kilo vermem lazım sizce ne yapmalıyım. bu arada bugüne kadar ciddi bir şekilde hiç diyet yapmadım ama bu diyete çok ciddi olarak başladım.cevabınız için şimdiden tesekürler.

    YanıtlaSil
  139. merhaba ben aslı dukan dıyetıne henüz başlayamadım test yapmaya calısıyorum ınternet uzerınde ve malesef olmuyo kılo ve boy bolumlerınde sureklı sorun cıkıyo. kıtap henuz almadım. bana yardsımcı olun lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslı test için facebook sayfamızın duvarına yazarsan senin için yapar arkadaşlar.ben yetişemiyorum malesef:)

      Sil
  140. mrb ben seyir evresinin 6.günündeyim.size sormak istediğim bikaç soru var.ben yogun çalışan birisi oldugum için kendmn et kıyması veya tavuk kıymasıyla yaptıgım köfteler dısında,cogu zaman su hazır köfteler cordon blue veya balık fingerslardan yapıp yiyorum.öyle aşırı yediğim söylenemez köftelerden ekmek yiyemediğim için 6 7 tane yiyorum yag oranlarına baktıgımda en fazla %13 diyor..sizce bunlar çok mu sakıncalı bide sürekli ayran içmekten sıkıldıgım için diyet kola içmeye başladım bikaç gündür sakıncalı mı acaba öyleyse sölermisinz artık içmeyeyim.ama bu köftelerin nolur sakıncası olmadıgını söleyin :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damla merhaba,
      hazır ürünlerden bahsettiklerin hep ön pişirme yapılmış ve kaplamalı ürünler.özellikle köfte formunda olanlarda çok fazla karbonhidrat bulunabilir.bu da uzun dönemde duraklamaya yol açar.yağ oranları da %10'dan fazla olmamalı.
      zorunlu durumlarda bu ölçülere dikkat ederek kaplamasız ürünlerden seçebilirsin.hazır dönerler daha masum olabilir örneğin.(tabi en güzeli içinde ne olduğunu bildiğin kendi hazırlayacağın köfteler.bolca yapıp dondurucuya atmak iyi olabilir)
      diet içecekler izinli.fakat günde 3 kutuyu geçmemeye çalış.
      kolay gelsin:)

      Sil
  141. CEVAPLADIGINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..EN FAZLA O DA EN FAZLA 2BARDAK İÇERİM ZATEN NORMALDE DE KOLAYI ÇOK SEVMEM SADECE ŞEKER İHTİYACIMI BİRAZ OLSUN KARŞILAMASI AMACIYLA İÇİYORUM SAKINCASI YOKTUR UMARIM.
    HAZIR KÖFTELER DEĞİLDE GENELDE TAVUK OLANLARIN HAZIRINI KULLANIYORUM NORMAL KÖFTEYİ KENDİM YAGSIZ KIYMAYLA YAPIP DEDİĞİNZ GİBİ BUZLUGA ATIP YERİ GELDİKÇE PİŞİRİYORUM BEN SADECE DEDİĞİM HAZIR TAVUK ÜRÜNLERİ YÖNÜNDEN SIKINTIYA GİRİYORUM SİZE DE SORMAK İSTEDİM.ALDIKLARIMIN İÇERİĞİNE BAKTIGIMDA KARBONHİDRAT ÇOK DURMUYO BİDE BEN ONLARI HİÇ YAĞ OLMADAN KENDİ HALİNDE 4 5 DAKİKA RAHAT ĞİŞİRİYORUM YAĞ HİÇ KULLANMIYORUM SALATA DA DAHİL.. ZATEN DEDİĞİM GİBİ ÖLE Bİ ÇOK YEMİŞLİĞİM YOK 3 KİLO DAHA VERMEM GEREKİYOR O KADAR BUNLAR ÇOK ETKİLEMEZ DEĞİLMİ :((

    YanıtlaSil
  142. test yaptıgımda ideal kilondasın zaten cevabı çıktıgı için de seyir dçnemini ne kadar yapacagımı bilemedim bu şekilde bikaç hafta devam etmeyi düşünüyor tartılmıyorum.atak evresinde 1.5 2 kilo verebildim sadece o da tartı dogruysa.. 2 tarıda da farklı çıktı da :((
    2 3 hafta daha seyire devam edip tartılıp sonuca göre devam edip etmicemi öğrenicem..sorularıma beni sevndirici şeklde yanıt verirseniz öyle bi mutlu olurum kiii :))

    YanıtlaSil
  143. bugün karar verdim, kısa bir süre sonra kitabı okuyup başlayacağım. 68 yaşındayım, metabolizmam çok yavaş, hipotiroidim var ve ilaç kullanmıyorum, kan ve idrar tahlillerimi yaptırdım, doktorumla görüşüp onay almam lazım! 10 yıl önce 58 kilo idim, şimdi 75 kiloyum, yavaş da olsa kilo vermeğe kararlıyım, sonuçlardan sizi haberdar edicem, sevgiler...

    YanıtlaSil
  144. Benim bebegim 9 aylik artik cok az emiyor sadece geceleri dukan diyetini baslamamin bebegimi zarari olurmu?

    YanıtlaSil
  145. Selam ben esra Boyum 172cm kilom 90 hazıranın basında yakın bır akrabamızın dugunu var ve benım acılen en az 20-25 kılo vermem lazım bunun için 2.5 ayım var.Acaba verebilirmiyım bu kadar surede ermem zararlı olurmu? ve de benım kılolarım bel bolgesnde cokluk gosterıyor bu dıyet bana cozum getırırmı ?

    YanıtlaSil
  146. Merhaba ben Aylin,
    Yaklaşık 2 haftadır Dukan diyetini uyguluyorum. Bu aşamada bir arkadaşımın tavsiyesi ile tanıştım blogunuz ile, bana çok yardımı oldu tavsiyelerinizin. Ancak 3 günlük atak evresi ve sonrasındaki 6 günlük seyir evresinde 3.6kg verdim ancak son 4 günde bırakın zayıflamayı 100gr almışım. Oysa diyete de harfiyen uyuyorum. Acaip demoralize oldum. Ne dersiniz normal bi durum mudur bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin merhaba,
      Farklı birşey yapmadığına eminsen(kaçamak vs) gayet normal bir durum.Vücut kendini korumaya almaya çalışıyor aniden yağ kaybettiği için.Lütfen demoralize olma ve bekle.Birden gitmeye başlayacak.Su miktarına ve fazla tuzlu beslenmemeye,protein miktarını her zaman sebzeden fazla tutmaya dikkat et.

      Sil
  147. merhabalar simla hanım.ben 5 gün atak yaptım 1 kilo gitti.seyirin 7.günündeyim 1 kilo daha gitmiş.ama ben seyiri hergün protein sebze yapıyorum.ama sadece 1 öğün kullanıyorum.eğer 1/1 yaparsam usanıcağımı diyeti yarıda bırakıcağımı biliyorum.sizce doğru yapıyomuyum.lütfen içimi aydınlatın.

    YanıtlaSil
  148. duygu merhaba,
    biliyorsun dukan'da böyle bir sistem yok:)o yüzden doğru uyguluyorsun dersem yalan olur.
    bu şekilde de verilebilir kilo ama daha uzun sürecektir.

    YanıtlaSil
  149. simlacım mrb:)
    4 günlük bir atak evresinden sonra yarın seyire başlıyorum.bende bölgesel yağlanma var.üst(bel+göbek)bölgede 7-8 kg var.acaba 2/0 mı yapsam yoksa diğer yöntemlerden birinimi?bacak ve basen yok:)

    YanıtlaSil
  150. 2/0 kilo fazlası olanlar için uygun değil.ideal kiloda olup bölgesel selülitleri olanlar eğer yan yöntemlerle(masaj,lpg vs) diyeti bu şekilde uygularlarsa sonuç alabilir.

    7 kg fazla için 1/1 en ideal uygulama:)

    YanıtlaSil
  151. Merhaba :)
    Testi bikaç kere çözdüm fakat farklı sonuçlar verdi 13 kilo kaybetmek istiyorum 3 gün mü daha uygundur atak evresi için 4 gün mü? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  152. Merhaba ben BURCU.1 nisanda dukana basladim.8 gun atak yaptim tam 4 kilo verdim.95,500 le basladim.Ama ataktan sonra hic kilo vermedim,ustelik aldim.Moralim cok bozuk diyetimi bozmakta istemiyorum cunku cok emek verdim.En azindan80 olmak istiyorum.11 kilo dsha vermek istiyorum.SİMLA hanim kilo vermeye devam edermiyim?nolur biseyler soyleyin.Her gun sporda yapiyorum 40dk yakin.Lutfen banada cvp verin.Lutfen lutfen.

    YanıtlaSil
  153. Details of Fashion görmemişim sorunu kusura bakma.muhtemelen yapmışsındır zaten:)

    Burcu,
    konuyla ilgili yazımı okumuş muydun?
    http://dukandiyetim.blogspot.com/2011/04/duraganligin-nedenleri-ve-cozumleri.html

    YanıtlaSil
  154. Merhaba ben zuleyha
    Diyete baslayali 4 gun oldu 100 kilodan 97 ye dustum 2 gun sonra seyire geçeceğim . Ben 5-5 seklinde yapmak istiyorum ama baslangicta proteinlemi yoksa protein+sebzemi yapmam gerekiyor yardimci olursaniz cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERHABA Züleyha,
      Ataktan çıkmış olacağın için ilk günün sebze+protein olmalı.

      Sil
  155. Merhabalar..
    9 mayıs tarihinde 88.8 ile atak evresine başladım. hedefim 70 kg. 5 günün sonunda 83.8 kiloyu gördüm. 14 mayıs ta seyir evresine geçtim fakat 2 sonra şehir dışına çıkmak zorunda kaldığım için 3-4 günlük de olsa düzenim bozuldu. dolayısı ile 86.4 kg yükseldim. 21 mayıs ve 22 mayıs tsrihinde tekrar diyete başladım. Bu iki gün de saf protein uyguladım. Bugünden itibaren ise 1+1 yöntemine geçtim. Günlük 1 saat yürüyüş yapıyorum. Evde de ufak tefek egzersizler.. 1.5 - 2 lt sıvı tüketmeye dikkat ediyorum. bu sabah tartıldığımda kilomun yine iniş gösterdiğini, 84.4 olduğunu gördüm. (Bu arada ciddi anlamda çok hızlı kilo alıp verebiliyorum) Diyete bu kez istikrarlı devam ediyorum ve sürpriz seyehatlere karşı da önlemimi alıyorum. Ama yinede tereddütlerim var. Diğer uyguladığım diyetlerde ayda 5-7 kilo verebiliyordum fakat bir süre sonra sıkılmaya başladım. Dukan diyetinin 1 ay sonunda ki alacağım sonucu merak ediyorum. Sıkılmadan devam ediyorum. Umarım beklediğim sonucu bana verir.. yani 22 haziran da bi 5 kilo vermiş olurum.. Sizce mümkün mü ? Deneyimlerini herkes paylaşmalı :)
    Şimdiden tşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek merhaba,
      Dukan'a tam anlamıyla sadık kalırsan kesinlikle 5kg.veya fazlasını verebilirsin.

      Sil
  156. Merhaba vermem gereken fazla kilom yok atak donemim 2 gun cikti teste 2/0 uygulamsindan sonuc alabilir miyim bacaklarim kain

    YanıtlaSil
  157. Merhaba, 60 kilo ile başladım diyete, dukana göre ideal kilom 55 ama ben 53 olmak istiyorum. Şu an 59 kiloyum ve seyir evresine başlayacağım. Seyir dönemini 2/0 yapsam etki eder mi? Ne kadar sürede 55 olurum? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  158. Merhaba, 60 kilo ile başladım diyete, dukana göre ideal kilom 55 ama ben 53 olmak istiyorum. Şu an 59 kiloyum ve seyir evresine başlayacağım. Seyir dönemini 2/0 yapsam etki eder mi? Ne kadar sürede 55 olurum? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  159. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  160. merhaba,2/0 kilo vermek için değil selülit tedavisi sırasında destek için uygun.6 kg vermek için klasik seyir uygulamalısın.yani 1+1 gibi.

    YanıtlaSil
  161. Merhabalar cok guzel bir blog ve cok yardimci oluyorsunuz ben kitabi aldim okuyorum testte de bana 3gun atak 60gun seyir verdi.benim size sorum menulerdeki garip yiyecekler!!!! Yengec bulamam ve yiyemem pilic suflesi nedir?japon usulu cig somon mu??? Surimi nedir? Bunlari yemeyip kitabin arkasinda verdigi serbestlerden yiyebilir miyim?/simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  162. merhaba,
    listeden kendine uygun olanları seçebilirsin.
    buradaki tarifler bizim damak tadımıza uygun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tsk edem hizli ve aydinlatici cewaplariniz icin bu arada adim da esra
      Hosgeldim blogunuza tskr edrm tekrar

      Sil
  163. Merhaba,
    Çok kilo fazlam olmadıgı için kitapta da yazdığı gibi bir gun atak yaptım.gobek ve selulit problemim var ,bu yağları eritmek istiyorum hergün 30. Dk yuzme ve 2/0 la uygun bir secim yapmış olur muyum ? 2/0 in güçlendirmesi nasil olacak?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  164. çağrı merhaba,
    2/0 kilo vermek için değil selülit tedavisi(LPG,mezoterapi,masaj vs) sırasında destek için uygun.
    eğer 3-4 kilo bile fazlan varsa 2/5 daha uygun olur.
    verdiğin kiloX 10 gün şeklinde güçlendirmeyi hesaplayabilirsin.

    YanıtlaSil
  165. Merhaba,

    Dukan diyetini Mart ayinda 4 hafta yapmistim ve 5 kilo verdim.. Bu donemde 1P+1SP yapmistim.. Aradan gecen 5 aydan sonra kalan 8 kilomu vermek icin bugun yeniden basliyorum...Bu sefer 2P+5SP duzeninde yapacagim.. Sonuclari buradan sizlerle paylasacagim..Bu sekilde bir destek grubu olmasi ne guzel..

    YanıtlaSil
  166. iyi geceler simla hanım. ben 10 kilo verdim 4 kilo daha vermek istiyorum. fakat seyir evresinden çok sıkıldım.1/1 yapıyorum. bunu 2/5'e çevirebilirmiyim. o zaman kilo vermem yavaşlar mı? yada güçlendirmeye geçip 1 ay sonra tekrar 1/1 mi yapsam. ne yapsam bana yol gösterirseniz sevinirim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  167. simla hanım cevap alamadım ve sabırsızlanıyorum. çünkü kaçamak yapmamak için kendimi zor tutuyorum. ben 10 kilo verdim 4 kilo daha vermek istiyorum. fakat seyir evresinden çok sıkıldım.1/1 yapıyorum. bunu 2/5'e çevirebilirmiyim. o zaman kilo vermem yavaşlar mı? yada güçlendirmeye geçip 1 ay sonra tekrar 1/1 mi yapsam. ne yapsam bana yol gösterirseniz sevinirim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  168. merhaba admın
    gecen sene 3 ay dukan dıyetı ıle 12 kılo verdım .dogum kılolarımdan kurtuldum.ama hala bacak ve basen bölgemde fazlalıklarım var.ben bölgesel zayıflama için 2/0 yapmak istiyorum...ama bılıyorsun bunun testı yok.bana yardımcı olurmusunuz?ke kadar süreli bu dıyetı yapmalıyım...bırde merak ettıgım bu yontemle bölgesel fazlalıklarından kurtulan var mı? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  169. Merhaba,
    enginar seyir bögesinde iznli değil mi? hiç tarifiniz yok enginar ile bir de ilk başlarda enginar patates vs kesinlikle yasak denince çok üzülmüştüm çünkü enginar en sevdiğim sebzedir
    Enginarlı tariflerinizi rica edeceğim :)

    YanıtlaSil
  170. Merhaba simla hanım bana yardımcı olursanız sevinirim. atak evrem 6 gün sürdü ve ben 3 kg verdim. seyir evresine geçmiş olmam lazımken neyi nasıl yiyeceğimi anlayamadığım için bi türlü başlayamıyorum lütfen yardımcı olun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özge merhaba,
      seyir evresinin özetini giriş resminin altında bulabilirsin.kitabı okumuş muydun?

      Sil
  171. Simla hanim ben 10 kilo vermek istiyorum ve atakta 3kilom gitti 6günde sizce seyirde hangisi uygun olur benim için? Hazirana kadar vermek istiyorum bu kiloları.

    YanıtlaSil
  172. Merhaba...dukan diyetine baslayali 6gun oldu ve 3.5kilomgitti,simdi seyir devresi icin ps gunlerinde sabah protein aksam sebze mi olacak bunu tam cozemedim,yardimciolursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  173. merhaba ben zeynep dukan diyetine 1 hafta oldu baslayLi 3 kg verdm.yarin seyire gececegim fakat 30 kg fazlam var.1+1 mi yoksa 5+5 i mi uygulamaliyim.yada 2+2 3+3 yapabilir miyim.yaza kadar epey kg vermek istiyorum.tesekkur ederm

    YanıtlaSil
  174. merhaba... ben 21 yaşındayım ve çok fazla kilom var. testi uyguladım bana 5 gün atak önerdi. ben 7 gün uyguladım ve 13 gündür de seyir uyguluyorum. mezuniyetim olduğundan hızlı vermek istiyorum 5+5 yöntemini seçtim. şimdiye kadar 5,5 kg verdim. bu normal mi daha hızlandırmak için bir şey yapabilir miyim? bir de bu meyvesizlik beni mahvediyor önerebileceğiniz bir şey var mı arada bir iki çilek ya da bir elma diyeti sabote eder mi? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  175. Mrb bende basldm baya arastrdm netten kitabida aldm ben peynr sut vs tuketemiorum sdce yumurta tavuk gogsu bde yulaf kepegni tukettm ama cok zorlandgm.icn nescafede ictm szce dyet kola dha mi iyi nescafeden bgun tatlndrci aldm artk acik caya tatlndrci koyup icmyi dusunuorm nescafe dyeti bozdumu atak evresini yeniden mi yapim yoksa seyire gecim mi dyet kola icmessm dhami hzli zyflrm cvp lutfn

    YanıtlaSil
  176. elif hızlı değil sağlıklı kilo vermek önemli.bu hız gayet makul.meyve izinli değil ne yazık ki.

    ebru nescafe,çay gibi içecekler şekersiz olduğu sürece izinli.light içecekler de günde 1 kutuyu geçmemeli.

    YanıtlaSil
  177. merhaba simla hanım ben 5 gün ataktan sonra seyir evresine geçtim fakat yanlıs anlayıp 5 gün boyunca hergun sebze proteın yaptım bugun bıtıyor sızce yarından sonra nasıl bır uygulama yaparsam dogru olur EBRU

    YanıtlaSil
  178. Ya lulaf kepegini nasil yiyoruz ben saf yedim ilk gun ama cigneyemedim sonra yogurda karistirip yedim. Ne yapmaliyim?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips