sosyal ağlarda izleyin

2.4.13

PORTAKALLI KAKAOLU FİNCAN KEKİ

EVRE:ATAK*-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Yumuşacık, ıslak kek kıvamında kek yapmak için benmari usulü en ideal olanı.Suyun buharıyla gerçekten de pamuk gibi kekiniz oluyor.
Ben portakal kabuğu reçeli kullandım ama sadece portakal kabuğu rendesiyle de yapmak mümkün.Bu hamura istediğiniz malzemeyi ekleyip pişirebilirsiniz.

NOT:Atakta kakao ve portakal kabuğu reçeli kullanamazsınız.Ancak portakal kabuğu rendesi,tarçın veya başka aromalarla yaptığınızda atak için de uygun bir kek oluyor.Hatta tuzlusunu yapmak da mümkün.Ancak 1,5 yk limitinize göre fincanlara bölmeyi unutmayın.

Gördüğünüz gibi Dukan'da bahanelere yer yok.Güzel birşeyler yemek için fırın şart değil;)

MALZEMELER:
-1 yumurta
-4 yk yulaf kepeği(60 gr)
-2 tatlı kaşığı kakao
-1/2 çay bardağı yağsız süt(küçük bardak)
-2 yk yağsız yoğurt(susuz kısmından)
-2 yk toz tatlandırıcı(reçel kullandığım için ben daha az kullandım.)
-vanilya aroması
-portakal kabuğu reçeli(dukan'a uygun) veya portakal kabuğu rendesi
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurta ve tatlandırıcı krema kıvamında çırpılır.Süt ve yoğurt eklenir.kepek,kakao,kabartma tozu ve aroma ilave edilir.
Fincanların dibine 1'er kaşık portakal reçeli konur.Hamur fincanlara bölüştürülür.Geniş ve çok derin olmayan bir tencereye fincanlar yerleştirilir.Fincanların yarısına gelecek kadar sıcak su eklenerek tencere ateşe alınır.

Su kaynamaya başladığında ateş kısılır ve tencerenin üzerine temiz bir mutfak örtüsü örtülerek kapak kapatılır.Yaklaşık 15-20 dakika pişirilip altı kapatılır.
Hafif ılınana dek tencerede bekletilir.

Afiyet olsun:))





20 yorum:

  1. merhaba simla hanım,
    koruma evresinde, kepek hakkımızı
    sabah iki kaşık, akşam bir kaşık olarak ayırabilirmiyiz.
    yanıtınız için şimdiden teşekkürler
    :))

    YanıtlaSil
  2. evet tabi her evrede ayırabiliriz.tek seferde yemek şart değil.

    YanıtlaSil
  3. Simlacım harikasın! Hızır gibi yetiştin desem yalan olmaz. Dün akşam fırınımın bozulması sebebi ile nasıl kek pişiririm düşüncesindeydim... Ta ki bu tarifini görene dek! Hemen uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Buharlı pişiricide de denemek istiyorum. Sonucu paylaşırım.

    YanıtlaSil
  5. Buharlı pişiricide yaptım, süper oldu, kepek çok güzel şişti, sadece daha uzun sürüyor. Bu süper tarif için teşekkürler Simla Hanım. Yaratıcılığınız inanılmaz! Sayenizde Buhari pişiricimi kullanabileceğim başka bir fırsat doğdu. Bu arada bu şekilde porridge (lapa) da çok güzel pişer. Daha önce mikrodalgada yapıyordum, hem daha sağlıklı:))) tekrar teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun:))
    aslında benim yaratıcılığım değil tabi.fincan kek yapan çok var.benimki dukan'a uyarlamak sadece:)

    YanıtlaSil
  7. Simla hanım merhaba,

    Yine harikalar yaratmışsınız. Tarifi uyguladım, hem de bu saatte üşenmeden yaptım :) Çok güzel oldu. Görüntüsü muhteşem.. Henüz tatmadım ama tadı da çok güzel oldu bence :)

    Var olun!

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle beğendimmmm :) Bende portakal kabuğu reçeli olmadığından sadece portakal kabuğu rendesi kullandım. Kakao ve portakal uyumunu her zaman sevmişimdir ;)

    YanıtlaSil
  9. Ben de dukana yeni basladim. Proteinli pratik tariflerinizi bekliyorum. Bunlar basit gorunuyor ama benim icin yine de zor. Sadece resimlerine bakmak bile guzel.

    Dukaning basari hikayeleri beni acayip motive etti. Sizi tebrik ederim boylece bir blog actiginiz icin.

    YanıtlaSil
  10. Kendime güvenmeyerek, çekinceli denedim ama sonuç harika oldu. Fincandan çıktıklarında aynen top kek görünümünde ve muhteşem tatları olan keklerim oldu. Yarınki kepek hakkımla da bundan yapıcam. Elinize sağlık, yaratıcılığınıza bereket.

    YanıtlaSil
  11. hazır portakal reçeli uygun olur mu? içeriğine baktım tatlandırıcı kullanılmış light?

    YanıtlaSil
  12. hazırlarda tatlandırıcı olarak fruktoz yani meyve şekeri kullanılıyor.o da bize uymuyor malesef.

    YanıtlaSil
  13. Pişerken fincanlardan patlıycak gibi ses geliyor fakat ellerinize sağlık simla hanım :) (mert)

    YanıtlaSil
  14. Firinda kabarmayan keklere son fincan kek gayet guzel eline saglik simla hanm

    YanıtlaSil
  15. en sevdigim tarif :) yanina da dukan dondurma :) diyette miyim unutuyorum tesekkurler :) bu arada siz ne kadardir bu diyeti yapiyosunuz ve gelisme nedir ? :)

    YanıtlaSil
  16. Allahım ben bu kekle aşk yaşarım diyette değilken bile yaparım! Islak kurabiye 1 bu 2 en bayıldığım dukan tarifleri. Nasıl lezzetli nasıl puf puf şirin tipli bişeydir bu :) Reçel yerine limon kabuğu rendesi koydum ben içibe çok lezzetli ferah bir tadı oldu.

    YanıtlaSil
  17. ya ben seyirdeyim portakal koymak beni biraz ürkütüyor sonuçta meyve yasak aromam da yok ne kadar portakal rendesi koymalıyım

    YanıtlaSil
  18. portakalın kabuğunda şeker yok dolayısıyla koymakta sakınca yok.1 tatlı kaşığı kadar yeterli gelecektir.

    YanıtlaSil
  19. Bu keki fincan yerine silikon kek kalıplarında yaptım hem daha çabuk pişti hem de çıkarması kolay oldu.. Sonuç muhteşem teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips