sosyal ağlarda izleyin

28.6.12

TAVUK PAÇASI

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
İşkembe çorbası seviyorsanız,sarımsak ve sirkeye hayır demiyorsanız bu çorba tam size göre.
Yoğunluğuyla tek başına bir öğünü kurtarabilecek ,doyurucu bir tarife buyurun:)

MALZEMELER:
-1 parça tavuk göğüs
-1 lt su
-1 orta boy soğan
-1  tatlı kaşığı yulaf kepeği
-3 yk yağsız yoğurt
-1 yumurta sarısı
-2 yk sirke
-2 diş sarımsak

Tavuk ve ikiye bölünmüş soğan 1 lt su ile pişene dek haşlanır.
Piştikten sonra soğan sudan alınır.Tavuk didiklenerek tekrar suya konur.
Yoğurt,kepek,ezilmiş sarımsak ve yumurta sarısı çorbadan alınan su ile iyice çırpılır.
Çorba karıştırılarak karışım azar azar ilave edilir.Bir taşım kaynayınca sirke ilave edilir.Pul biberle servis edilir.

Afiyet olsun.

32 yorum:

  1. offf Simla Hn, tam bir işkembe delisi ben, şimdi ağzım sulandı, eve gidip yapmam lazım.

    YanıtlaSil
  2. şimdiden afiyet olsun o zaman erkmen:)

    YanıtlaSil
  3. sımla corba cok guzel denedım muhtesem otesı olmus elıne ve yuregıne saglık canım benım

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. dün akşam yemeğinde denedim bu çorbayı, baya hoşuma gitti en güzeli de sınır yok çok hafif :) acaba diyorum daha koyu kıvamda yapabilmek için süzme yoğurt kullansak nasıl olur?

    YanıtlaSil
  6. tarifleri çok beğendim birçoğunu denedim hepsi mükemmeller ama bir egeli olarak canım çok keşkek istiyo doğrusu şu aralar. Yulaf kepeğinden keşkek olur mu acaba ?

    YanıtlaSil
  7. tarifleri çok beğendim birçoğunu denedim hepsi mükemmeller ama bir egeli olarak canım çok keşkek istiyo doğrusu şu aralar. Yulaf kepeğinden keşkek olur mu acaba ?

    YanıtlaSil
  8. dukan diyetinde değilim ama sağlıklı bir şeyler yemek için tariflerinin takibindeyim:) az önce yaptım bu çorbayı. çok lezzetli. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  9. Eren denenebilir belki.biraz düşüneyim bunu;)

    MaceraperesT çok sevindim:)
    Aslında Dukan ismi önyargı yaratıyor kimilerinde.Dediğin gibi hafif beslenmek isteyenler için de bu tarifler:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba tarif çok güzel emeğiniz için teşekkürler. benim sorum sirke hakkında olacak. sadece balsamik sirke mi kullanılmalı yoksa elma veya üzüm sirkesiyle de yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  11. Aydan tercihen elma veya balsamiği öneriyor dukan.

    Afiyet olsun Nazlı:)

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık ilk defa çorba içtiğimi anladım çok lezzetli bir tarif.

    YanıtlaSil
  13. merhaba atak 4. günümdeyim ve -1200 üm. dukan amca bana 6 gün atağı uygun buldu :( eşimle beraber yapıyoruz onun 3 günlük atağı bitti bugün ps ye geçti. -2200 oldu. çorba tarifinizi denedim ve çok beğendik. ben böyle terbiyeli çorba yapıyordum aynen ama sarımsak koymak hiç aklıma gelmemişti. sirkeyi yerken tatlandırmak için denedik ama sade halini daha çok beğendik. yanına da yine sizin tariflerinizden ızgara köfte yaptım, eşime bir de yoğurtlu kabak yaptım ohhh ziyafet. haa bir de 1er tane kornişon turşu yedik. kitabı okumaya başladım. seyir kısmını bitirdim devamını okuyamadım henüz. şu kornişon turşu meselesini anlayamadım ben neden izinli acaba?? yani yemekleri bile neredeyse tuzsuz yerken nasıl oluyor da turşu yiyebiliyoruz ve neden sadece kornişon?? uzun oldu biliyorum ama birşey daha sormak isterim kitapta hep izinlilerin sınırsız olduğundan söz edilirken forumlarda, facebook sayfanızda veya bloglarda çeşitli günlük sınırlardan söz ediliyor. bunları nereden okudunuz acaba??? cevap verirseniz çok sevinirim. son birşey sayfanızı kopyalamaya kapatmadığınız için ayrıca teşekkür ederim. internet bağlantımızda kesilmeler oluyor bazen. ben de beğendiğim tüm tarifleri kopyaladım worde ohhh istediğim zaman bakıyorum. daha yolun başındayım çoook tarifinizi deniycem... sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aylin:)
      Kornişon turşu zaten en fazla 2-3 adet yenebiliyor.O da en miniklerinden seçmek kaydıyla.Bu tür gıdalar özellikle atak evresinde garnitür niyetine biraz olsun diyeti renklendirmek adına izinli.(çok az miktarlarda soğan,sarmısak,maydanoz tipi kokulu otlar gibi)
      detaylı bilgileri dukan'ın resmi sayfalarındaki yazışmalardan okuyarak aktarıyorum.özellikle duraklama yaşayanlara verilen öneriler ışığında bazı besinleri sınırlandırmak daha faydalı olabiliyor.
      tüm güncellemeleri,sınırlı izinli gıdaları sağ kolondaki konu başlıklarından okuyabilirsin.

      Sil
    2. evet dün gece okudum simla, öncelikle emeğiniz inanlımaz, bir insanda üşenme diye birşey olmaz mı tebrikler doğrusu. ama dukan amcanın verdiği cevaplardan çok hoşlanmadım. kitaptaki sınırsızlar sınırlı oluvermiş:((

      Sil
  14. valla gece gece duacınız oldum ,bu nasıl leziz bir çorbadır ,ölmüşlerinizin ruhuna gitsin...ellerinize kollarınıza sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. 1 parca tavuk gogus yarim gogusmu butun gogusmu acaba?

    YanıtlaSil
  16. merhaba dukan dıyetıne basladıgımdan bu yana blogunuzun yakın takıpcısıyım.acıkcası corbanın su gıbı tatsız tutsuz olacagını dusunmustum.Ama enfes lezzetlı oldu.hatta normal zamanlarda bıle coook dusuk kalorılı tuketılebılecek bır corba.Bayıldım lezzetıne ellerınıze saglık...

    YanıtlaSil
  17. sevgili simla, bloğumuzda kremalı mantar çorbası tarifi bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben mantar soslu bonfile tarifindeki mantar sosuna su ekleyerek yapıyorum.birara eklerim ama sen de o şekilde yapabilirsin.

      Sil
  18. Dün akşam soframızın kraliçesiydi. Kuzenim bizdeydi, ben yoğunum diye o pişirdi. Akşam yemeğinde karşılaştığımız tat tam bir süpriz oldu. Dukana başladığımızdan beri işkembe sohbeti edip duruyorduk, özlemiştik... Derken bu çorba! Çok mutlu etti. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  19. Bu diyette işkembe var mı?

    YanıtlaSil
  20. sirke kullanmasam olur mu?

    YanıtlaSil
  21. iş yerindeyim şuan yapmayı düşünüyorum ylaf kepğm yok yanımda onsuz olur mu?

    YanıtlaSil
  22. iş yerindeyim şuan yapmayı düşünüyorum ylaf kepğm yok yanımda onsuz olur mu?

    YanıtlaSil
  23. kitabı geçen sene aldım bir türlü başlayamamıştım. ama şimdi hırs yaptım ve başlayacağım. 67 kilodayım 1.75 boya göre aman aman bir kilom yok kemikli olduğum için. 55 olmak varken neden 67 olayım ki dime yani diyerekten :) atak evresi öncesi hazırlıklarımı yapıyorum malzemelerimi alıyorum seni bol bol takip ediyorum ve ediceğim. bu çorbayıda 3. günümde yapmayı planlıyorum. malum seyir evresinde olduğunuz için benim korkum atak evresinde olanları unutabilir olacağınızdı neyseki bu ön yargım yok oldu. güncel paylaşımlarınıza bakarken. herşey için teşekkürler :*

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips