sosyal ağlarda izleyin

25.6.12

KIRMIZI KADİFE KEK-RED VELVET CAKE

EVRE:ATAK*-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Adını içine konulan kakaonun buttermilk(bir çeşit ekşi ayranımsı ekşi süt) ile asidik etkileşime geçip kırmızımsı renk almasına borçludur kırmızı kadife kek(red velvet cake-bkz.wikipedia)Rengi arttırmak için kırmızı toz boya da kullanılır. Orijinalinde katlar arasına krema sürülerek servis edilir.

Ben tarifle biraz oynayarak ıslak kek kıvamında bir kek elde ettim.Sosu kullanmadığınızda da atak evresine uygun hale geliyor:)

MALZEMELER:
keki için;
-1 çay bardağı light kefir(veya buttermilk-veya 2-3 damla limon suyu damlatılmış light süt)
-4 ykyulaf kepeği
-1 yumurta(evde artan 2 yumurta sarısı vardı.ben onu kullandım)
-3 yk toz tatlandırıcı
-1/2 paket kabartma tozu
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla kakao aroması
-1/8 kırmızı gıda boyası

sosu:(*atakta sos uygun değil)
-1 çay brd.yağsız süt
-2 yk yağsız süttozu
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 yk toz tatlandırıcı

Kefir ve kepek iyice karıştırılır ve 10 dakika kadar dinlendirilir.Yumurta eklenerek iyice çırpılır.Kalan malzeme eklenerek karıştırılır ve kalıba dökülür.180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dk,sonra derece 160'a da 10dk daha pişirilir.(ya da mikrodalgada 800 watt veya en yüksek derecede 5dk pişirilir.Ben yulaf kepekli keklerde içini iyi pişirdiği için mikrodalgayı tercih ediyorum.)

Sosu karıştırılarak pişirilir ve fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökülür.Kek sosu çekip soğuyunca kalıptan çıkarılır ve servis edilir.



Afiyet olsun:)

10 yorum:

  1. Hmm çok güzel görünüyor bunu ben de deneyeceğim seyir evresine geçtiğimde. Bir şey sormak istiyorum seyir evresinde tüm meyveler yasak mı? Karpuz yiyebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. evet özlem,
    3.evreye kadar meyve izinli değil:)

    YanıtlaSil
  3. Simla güçlendirilmeyi yariladim sayende ;) ben kepekle kek falan yapmaya tövbeliyim :) bisey soracaktım ben 2-2,5 kilo daha verdim bunlarıda ekstradan güçlendirmesini yapmam gerekiyormu

    YanıtlaSil
  4. Simla güçlendirilmeyi yariladim sayende ;) ben kepekle kek falan yapmaya tövbeliyim :) bisey soracaktım ben 2-2,5 kilo daha verdim bunlarıda ekstradan güçlendirmesini yapmam gerekiyormu

    YanıtlaSil
  5. merhaba simla hanım, bu kek resimde süper puf puf ve cok lezızmıs gıbı gorunuyo. gercekten böyle guzel kabarıp puf puf oluyomu? kac sefer deneme yaptıysam hüsranla sonuçlandı da...

    YanıtlaSil
  6. seyir evresinde ne kadar tatlı tüketebiliriz?ve protein mi yoksa protein+sebze gününde mi tüketmeliyiz

    YanıtlaSil
  7. kimyasal tatlandırıcı kullanıyorsan günde 3 yemek kaşığı,stevya gibi doğal tatlandırıcılar ise sınırsız kullanılabilir.
    atak,sp veya ps farketmiyor.bu miktarı aşmadan yapılabilecek uygun tarifler tüketilebilir.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar,
    gecen gun çikolatalı kek yaptım ama yiyemedim bile. stevya marka tatlandırıcı kullanıyorum. tatlandırıcıyı karışıma ilave ederken kaşığı silme mi yoksa tepeleme mi koyacağız?benim yaptığım kekte tatlandırıcıyı cok yogun hissettim :(

    YanıtlaSil
  9. evet stevya daha yoğun bir tatlandırıcı.1 yemek kaşığı 1 tatlı kaşığına denk geliyor.Deeneye deneye doğru ölçüyü bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  10. tesekkur ederim. biraz evvel tramisuyu denedim daha az stevya kullanarak. aksama tadina bakacagim.umarim tatli seven biri olarak bu diyette aradigim tadi bulacagim. :) siteniz icin ayrica tebrik ederim. yemeklerimi tariflerinize gore yapiyorum hepsi cok lezzetli.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips