sosyal ağlarda izleyin

23.6.12

MANTI BÖREĞİ

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bu diyeti uzun süredir yapanlar eminim bunun benzeri yemekleri defalarca yapmıştır.Krep,kavrulmuş kıyma ve yoğurt üçlüsüyle makarna-mantı özlemi bir nebze olsun geçiyor:)
Bu kez biraz da görseli güzel olsun dedim ve adını bir türlü hatırlayamadığım bir börekten ilhamla oluşturdum bu tarifi.
Huzurlarınızda mantı böreği:)

MALZEMELER:
Yufkası için;
-2 yumurta akı
-2 yk yulaf kepeği
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-çok az tuz

Kepek süt ile karıştırılır ve şişmesi için biraz bekletilir.Yumurta akları ve tuz eklenerek iyice çırpılır.
Tava ısıtılır ve hamurdan biraz dökülerek kepçenin sırtıyla iyice yayılır.Altı pişince krep tavadan alınır.(sadece 1 yüzünü pişirdim çünkü yumuşak ve rahat sarılabilecek bir krebe ihtiyacımız var.zaten sonradan fırına da gireceği için çiğ kalmayacak.)

*Krep tavadav ayrılmıyorsa ateşten alın ve biaz soğuduktan sonra elinizle bir ucundan tutup kaldırın.Kolayca ayrılacaktır.

İçi için;
-100 gr kıyma
-2 yk soğan rendesi
-1 yk domates rendesi

Kıyma ve soğan beraber kavrulur.Domates rendesi eklenerek pişirilir.Arzu edilen baharatlar eklenir.

Krep ikiye bölünür.Kıymalı harç geniş kısma koyulur.
Rulo yapılır ve halka halka kesilir.


Fırın kabına yanyana dizilir.
Fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana dek pişirilir.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek,1 tatlı kaşığı zeytinyağ ve 3 yk su ile cezvede ısıtılmış kırmızı toz biber ve nane sosuyla servis edilir.

Afiyet olsun:)
                        

20 yorum:

  1. Selam Simla, her gün yeni tarif var mı diye merakla bekliyorum. Az önce bu mantı böreğini yaptım, enfes oldu çok beğendimmmm. Tarifine sağlık, çokkk teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Gercekten diyette miyim diyorum : )) bu tarifler olmadan yapıp bıraktığım dukan diyetlerine inat, cok az kilo vermeme rağmen inatla bırakmıyorum ve bunda sizin etkiniz cok büyük.. Bu ana kadar denediğim 12 tarifin biri bile lezzetsiz degildi ve motivasyonumu inanılmaz yuksek tutmamı sağladı. Cok cok teşekkür ediyorum.. Ellerinize ve emeklerinize saglık.

    YanıtlaSil
  3. serpil,yağmur çok teşekkürler:)
    beğenmeniz beni de yeni tarifler bulma konusunda motive ediyor:)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle deneyeceğim bir tarif bu. Teşekkürler. Bu arada seyir evresine geçeli iki gün oldu 1/1 yapıyorum. Birde kefiri sormak istiyorum. Her akşam kefir mayalıyorum normal süt ile mayalanmış kefir içebilirmiyim. Yarım yağlı ile denedim sanki kefir üremiyor gibi. Merakla cevabınızı bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sımla ben genelde Facebook'tan takipteyim süpersin gercekten bu tarifler olmasa ne yapardık acaba ellerine saglık bu arada Dilek benim ablam Hehe yeni dukancimiz :D

    YanıtlaSil
  6. Ablan hoşgelmiş Leyla:))
    Dilek yağlı sütle yapılan kefir bizim fazla yağlı malesef.

    YanıtlaSil
  7. bu aksam yemeginde bu tarifi denedim. eşimin tepkisi superdi,diyeti bozuyorum sandi gözleri acildi resmen:)) suana kadar denediklerim arasinda en lezzetlisiydi .. önümüzdeki 10 günlük hedefim bıkana kadar her aksam bundan yemek :p gercekten tesekkur ederim paylasimlariniz icin, fakat benimki biraz daha az oldu,ayni firin kabini kullandim tam dolmadi, ic. harci da fazla geldi,siz kaç krepten yaptiniz bu tarifi ogrenebilir miyim?ben krepleri biraz kalin yaptm sanirm..

    YanıtlaSil
  8. tariflerinizi takip ediyorum bugün başladım diyete bir sorum var döner de yeniliyormu acaba?

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Simla. Dün akşam evdekilere mantı yapacaktım. Bende bu tarifi kendim için denedim çok hoşuma gitti. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar atak saf protein günlerinde yemeklere domates rendesi ve ya salça koyabiliyor muyuz acaba?

    YanıtlaSil
  11. semiramiz döner çok yağlı.uygun değil malesef.

    afiyet olsun Dilek:)

    saya otonashi merhaba,
    evet p günleri ve atakta 1 yemek kaşığı kadar kullanabilirsin.şeker veya yağ içermediğine emin ol yalnızca:)

    YanıtlaSil
  12. Kitapta atak rejimi tarifleri:Saf proteinler kısmında domates esintisi diye bir sos tarifi var. Ve atak evresi olmasına rağmen bu sosun içine 6-8 domates ekleyin diyor. Bu yüzden aklım karıştı. Yani salçayı dediğiniz gibi sadece 1 yemek kaşığı ama domatesi istediğimiz kadar yiyebiliyor muyuz bu evrede? Ben domatesin seyir evresinde ve ps günlerinde dahil olduğunu okumuştum.

    YanıtlaSil
  13. o tarif kafa karıştırıyor haklısın:)
    ama atak veya p günlerinde domates,domates rendesi,salça veya domatesli soslar sadece 1 yk kadar uygun.yani o sos yapılsa bile 1 yk kadar yenebilir.

    YanıtlaSil
  14. Evet o yüzden benim de aklım biraz karıştı. Şuana kadar emin olamadığımdan saf protein günlerin de hiç tüketmiyordum. Diyeti tam uygulamak istiyorum hiç kaçamak yapmadan. Ve bugün bunun meyvelerini almaya başladım. 10 günde 2 buçuk kilo vermişim. Çok mutlu oldum. Yardımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. bende bu diyete yani başladım bugün 3. gün tatlandırıcı ve çogu seyi bulamıyorum nerelerden temin edebilirim birde bu yulaf kepekli krep midemi çok bulandırdı acaba alısır mıyım

    YanıtlaSil
  16. kıyma yağlı mı yağsız mı?

    YanıtlaSil
  17. ellerinizeee sağlıkkkk:)Bunu hemen bu akşam yapıcam ama aklıma bişey takıldı verdiğiniz ölçüden kaç adet krep çıkıyor?

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,
    Siteniz Dukan diyetimin başucu kitabı gibi oldu öncelikle bu sebeble harika siteniz için teşekkür etmek istedim. Haftasonu misafirime hazırladığım Kayseri'nin Yağlamasını bu krep hamuru ile kendime yaptım ve muhteşem oldu. Ayrıca diyetimi ve yediklerimi Instagram'da paylaşıyorum ve sizin tariflerinizi paylaşırken sizin sitenizi referans olarak gösteriyorum :). Eğer siz de Instagram'da varsanız takip etmeyi çok isterim?. Tekrardan herşey için teşekkürler :) Harikasınız...

    YanıtlaSil
  19. merhaba,
    ben teşekkür ederim.evet varım instagram'da.hatta hemen her sosyal ağda bulabilirsin beni.yukardaki ikonlara tıklaman yeterli:)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips