sosyal ağlarda izleyin

10.5.12

LİMONLU MERENGLİ MUFFIN

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Az malzemeyle yapılan tarifler favorim biliyorsunuz.Hem limiti aşma riski olmuyor hem de hızlı yapılıyor.

MALZEMELER:

keki için;
-1 yumurta sarısı(beyazı mereng için ayırın)
-1 yk yulaf kepeği
-1 yk toz tatlandırıcı
-4 yk yağsız süt
-1 çay kaşığı kab.tozu
-1 çay kaşığı limon kab.rendesi
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması

mereng için;
-1 yumurta akı
-1 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla limon aroması

Kek malzemesi iyice karıştırılır ve kalıpların çeyreğine gelecek şekilde paylaştırılır.170 derecede yaklaşık 15 dk.pişirilir.


Benim kalıplarım minicikler(taban çapı 1tl büyüklüğünde:)) o yüzden 9 adet çıktı.daha büyükleriyle daha az olacaktır.




Kekler soğurken yumurta akı mikserle katı bir köpük haline gelene dek çırpılır ve azar azar tatlandırıcı ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.aroma katılarak karıştırılır ve keklerin üzerine paylaştırılır.(Şekilli sıkma torbanız varsa daha şık yapabilirsiniz.Ben tepeleme doldurdum:))
Fırının ızgara bölümünde yaklaşık 5 dk üzerleri kızarıncaya dek pişirilir.

Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. innnanılmazzz güzel bişey bu =)
    çok teşekkürler, gerçekten muhteşem bi kek. nefes almadan yedim resmen çok utanç verici :D

    YanıtlaSil
  2. dikkat ediyorum daha çok yumurta beyazlarını kullanıyorsun..
    sarıları nasıl değerlendirebilirim..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kokmamasi icin kullanmiyorum ama kolestrol sorunu olmyanalr 2 adete kadar kullanilabilr.
      En cok terbiyelerde kullaniyorum ben.cogunlukla da kedilere veriyorum:)

      Sil
  3. Ben bu keki icinden limon aromasini cikarip , muz aromasi koyup yaptim. Limon kabugu yerine de az tarcin.
    Cok guzel oldu. :)

    YanıtlaSil
  4. Ben bu keki icinden limon aromasini cikarip , muz aromasi koyup yaptim. Limon kabugu yerine de az tarcin.
    Cok guzel oldu. :)

    YanıtlaSil
  5. cok lezzetli oldu, fazla kabarmiyor ama degil mi ?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips