EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
keki için;
-1 yumurta sarısı(beyazı mereng için ayırın)
-1 yk yulaf kepeği
-1 yk toz tatlandırıcı
-4 yk yağsız süt
-1 çay kaşığı kab.tozu
-1 çay kaşığı limon kab.rendesi
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması
mereng için;
-1 yumurta akı
-1 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla limon aroması
Kek malzemesi iyice karıştırılır ve kalıpların çeyreğine gelecek şekilde paylaştırılır.170 derecede yaklaşık 15 dk.pişirilir.
Benim kalıplarım minicikler(taban çapı 1tl büyüklüğünde:)) o yüzden 9 adet çıktı.daha büyükleriyle daha az olacaktır.
Kekler soğurken yumurta akı mikserle katı bir köpük haline gelene dek çırpılır ve azar azar tatlandırıcı ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.aroma katılarak karıştırılır ve keklerin üzerine paylaştırılır.(Şekilli sıkma torbanız varsa daha şık yapabilirsiniz.Ben tepeleme doldurdum:))
Fırının ızgara bölümünde yaklaşık 5 dk üzerleri kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet olsun.
innnanılmazzz güzel bişey bu =)
YanıtlaSilçok teşekkürler, gerçekten muhteşem bi kek. nefes almadan yedim resmen çok utanç verici :D
bazen ben de öyle yiyorum:DDafiyet olsun:)
Sildikkat ediyorum daha çok yumurta beyazlarını kullanıyorsun..
YanıtlaSilsarıları nasıl değerlendirebilirim..?
Ben kokmamasi icin kullanmiyorum ama kolestrol sorunu olmyanalr 2 adete kadar kullanilabilr.
SilEn cok terbiyelerde kullaniyorum ben.cogunlukla da kedilere veriyorum:)
Ben bu keki icinden limon aromasini cikarip , muz aromasi koyup yaptim. Limon kabugu yerine de az tarcin.
YanıtlaSilCok guzel oldu. :)
Ben bu keki icinden limon aromasini cikarip , muz aromasi koyup yaptim. Limon kabugu yerine de az tarcin.
YanıtlaSilCok guzel oldu. :)
cok lezzetli oldu, fazla kabarmiyor ama degil mi ?
YanıtlaSil