sosyal ağlarda izleyin

11.5.12

ETLİ PATLICAN OTURTMA

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Patlıcanlı bir tarif daha.Kıymalısı en çok tercih edilense de ben etlisini daha çok severim.
İşin lezzeti kızartmakta diye düşünmeyin.Fırında kızartmak da en az yağda kızartmak kadar lezzetli oluyor.

MALZEMELER:
-1 kilo kemer patlıcan
-250 gr yağsız dana kuşbaşı
-1 büyük soğan
-1/2 bardak domates rendesi
-1 yk biber salçası(katkısız)
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-3 diş sarmısak
-2 çarliston biber,1 iri domates
-Karabiber,kırmızı biber

Patlıcanlar alacalı soyulup kuşbaşı doğranır ve tuzlu suda en az yarım saat dinlendirilir.

Bu sırada etler yıkanır.Tencereye alınıp kavrulmaya başlanır.Suyunu salıp çekince ince doğranmış soğan eklenir.Soğanlar yumuşayınca domates rendesi ve salça eklenir.Biraz sıcak su ve baharatları da eklenerek etler yumuşayana dek pişirilir.

Patlıcanlar sudan sıkılarak çıkarılır.Z.yağ ve çok az tuzla harmanlanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Fırının ızgarası açılarak ve arada bir karıştırılarak kızarmaları sağlanır.

Fırına dayanıklı bir tencere içine bir kat patlıcan bir kat et şeklinde paylaştırılır.Doğranmış sarmısaklar,domates ve biberler dizilerek fırına alınır.(Eğer etin suyu yeterli değilse üzerine sıcak su ilave edilir.)Yaklaşık 10-15 dk pişirilir.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips