sosyal ağlarda izleyin

22.5.12

ISPANAKLI TATLI KEK

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

Aslında bu keki yapalı oldu bayağı ama araya dondurma makinesi girince eklemeyi unutmuşum bloga:)
Daha önce de yapmıştım ıspanaklı pasta ama antep fıstığı aromasına kavuşunca yine yapmak istedim.
Bu kez görüntünün yanında tat ve koku da benzedi fıstıklı keke.

Unutmadan;kekten 1 dilim ayırıp robottan geçirin ve derin dondurucuya atın.Başka tatlıların ve dondurmaların süslemesinde fıstık tozu niyetine kullanabilirsiniz;)


                            

MALZEMELER:
-2 yumurta
-4 yk yulaf kepeği(60gr=2 kahve fincanı)
-3 yk yağsız süttozu(pınar)
-5 yk toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1/2 su bardağı ıspanak püresi
-4-5 damla antepfıstığı aroması
-2-3 damla fındık aroması
-4-5 damla vanilya aroması

Ispanak yaprakları kaynar suya atılır ve birkaç dakika sonra iyice süzgeçe alınır ve iyice sıkılır.
Robottan geçirilerek püre haline getirilir.
Yumurta ve tatlandırıcı beyazlayıp krema kıvamını alana dek iyice çırpılır.Süttozu eklenerek iyice erimesi sağlanır.Ispanak püresi ilave edilir.
Kepek ve kabartma tozu eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.Aromalar eklenir.

Fırında 170 derecede kontrol edilerek yaklaşık 40dk pişirilir.(önceden ısıtma yapmadan yavaş yavaş pişmesini sağlayın ki içi çiğ kalmasın)
Benim kalıbım malzemeye büyük geldiği için daha ince kaldı.Uygun kalıpla daha kabarmış bir kek elde edersiniz.

Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. Harika görünüyor! Ellerinize sağlık..Toz tatlandırıcıyı internetten sipariş ettim yakında ben de yapabilirim =)
    Bu arada kullandığınız dondurma makinesinin markası nedir?
    Teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
  2. Yumurtanin akimi tumu mu cirpilacak sut tozuyla

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips