EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Aslında herşey yumurta beyazlarının bu kadar köpürürken krema olamaması haksızlık diye düşünürken başladı.Mutfak eğitimi almış olanlarınız veya benden tecrübelilerinizin bildiği birşeydi kesin.Ama ben araştırma yaparak bulabildim ancak:)Egg frosting diye arattığımda birçok tarif çıktı karşıma.Evet böyle birşey vardı,yapması çok kolaydı ve biz yıllarca hazır şanti kullanmak zorunda bırakılmıştık:P
Krem şantiden artan yumurta sarılarıyla kek yapmayı düşünürken ağlayan kek de menüye dahil oldu bir anda.
Evet önce krem şanti tarifi ve arkasından ağlayan kek tarifi geliyor.
MALZEMELER:
-2 yumurta akı(sarıları kek için ayırın)
-4 yk toz tatlandırıcı
-1 yk süttozu(Kahve beyazlatıcı değil süttozu olmalı)
-2 yk su
-3-4 damla vanilya aroması
Tatlandırıcı ve suyu bir cezve içinde kaynatarak şurup haline getirin.Vanilya aromasını ekleyin.
Yumurta aklarını yüksek devirde 2-3 dk çırparak kar haline getirin.Süttozunu ekleyip yine çırpın.(Yumurta akları pürüzsüz şekilde katılaşmalı.Öyle ki ters çevirdiğinizde bile dökülmemeli.Bu işin sırrı aklara bir damla bile sarısı karışmamalı,çırptığınız kap plastik değil cam olmalı,çırpıcı ıslak veya kirli olmamalı.)
Çırpmaya devam ederken SICAK şurubu yavaşca yumurta beyazlarına ekleyin ve bir süre daha çırpın.
İşte bu kadar.
Nefis light krem şantiniz hazır.Her türlü süslemede ve tatlıda kolaylıkla kullanabilirsiniz.Yumurta akları sıcak şurup sayesinde olası mikroplardan arınıyor merak etmeyin.Ama yine de tedbir amaçlı kullanmadan önce yumurtaları iyice yıkayıp kurulayın.
not:kiraz süs için.yemeyin sakın:DD
not 2:Sulandığı yönünde yorumlara istinaden tarife süttozunu ekledim.Daha kremsi bir yapısı oldu:)
Harikasin, canım istedi şimdi:) ellerine saglik
YanıtlaSilteşekkürler:)
Siltek kelimeyle mukemmelsiniz:)Sayenizde yaptıgım diyetten zevk almaya basladm diyebilirim. kremsanti denemesi muhtesem olmus yaspasta bile yiyebilicezzz..mukemmeeel:)) ne desem azdır valla tebrik ederim,.bloga da her gun bakmadan gecemiyorum. acaba simla hanım bugun bişy yapmıs mıdır diye merakla takip ediyorum.ilgiyle takip ediyorum. yeni tariflerinizi bekliyorum:) ..çOok teşekkurler..
YanıtlaSilçok teşekkürler:)beğenmene sevindim:)
SilSimla hanim,tarif yine harika. Elinize,klavyenize ve omrunuze saglik:).. Benim de ilk isim blogu kontrol etmek,yine ne lezzetli tarifler var diyerekten. Bunu da hemen denedim,hersey super,cok lezzetli.Yalniz bisey sormak istiyorum,yumurta aklarini kar haline getirdim ondan sonra serbetini yaptim. Eklemek icin geri dondugumde yumurtalarin altinda sari suyu birikmisti,hemen tekrar cirptim o sekilde ekledim. Ama ne yazik ki eski haline donduremedim sulu kaldi. Nerede hata yapmis olabilirim? :)
YanıtlaSilteşekkürler;)
Silsanırım beyazlar fazla bekledi:)
tatlandırıcının çok kaynamasına gerek yok aslında.sıcak olsa yeterli.ya da eş zamanlı yapmak lazım:)
Tesekkurler cevap icin,dediginiz gibi beyazlari fazla beklettim herhalde;). Arada kisa da olsa bebelere ikram yaptigimi hatirladim simdi,malum onlar beklemez :D. Tekrar denicem zaten,tatlandiriciyi da fazla kaynatmis olmaliyim. Ama kekim gercekten hungur hungur agladi,cok lezzetli oldu ;).
Silbebeler diyince akan sular durur:)
Silmerhabalar, krem şanti yaptım ancak bir yerde hata mı oldu? Sıvı şekilde kaldı bildiğimiz ve sizin resimdeki gibi olmadı , buzlukta mı bekletmek gerekiyor sonra mı donacak çünkü bayağı sıvı birşey oldu bu :( bildiğin, yumurta akının köpükleşmiş sıvı hali :((((
Silmerhabalar, krem şanti yaptım ancak bir yerde hata mı oldu? Sıvı şekilde kaldı bildiğimiz ve sizin resimdeki gibi olmadı , buzlukta mı bekletmek gerekiyor sonra mı donacak çünkü bayağı sıvı birşey oldu bu :(
YanıtlaSilSimlaaaaaa , benim sorularıma niye cevap vermiyorsun? :(((
YanıtlaSilHeran blogda olamıyorum Serpil:)Ama gördüğümde mutlaka cevaplıyorum:)
SilAnlattığım şekilde yaptığında sıvı şekilde kalması mümkün değil.Mikserle çırpıyorsun değil mi?
simla selam,
YanıtlaSilharika bir tarif,ben şöyle bişey denedim,krem şantiyi muffin kalıplarına koydum 100 derecede fırında 40 dk kadar pişirdim,yine marshmallow oldu belki biraz daha dursa beze olucaktı:)))
evet özlem beze de olur bu şekilde:)
Silsüreyi arttırmak yeterli:)
krem şantinizle kendi soguk kahvemi yaptım :) starbuckstan daha güzel oldu :)
YanıtlaSiliyi fikir:)afiyet olsun:)
YanıtlaSilMerhaba.Bu tarifi denemeyi çok istiyorum ancak sadece 2 yemek kaşığı su diyor.Eğer öyleyse sadece çok az miktar kremşanti olmaz mı?Daha fazla elde etmek için malzemeleri nasıl arttırmamız gerek acaba?
YanıtlaSilhayır az değil.yumurta çırpılınca çok kabarıyor zaten.bu tarifle 1 kase şantin oluyor.
YanıtlaSildaha fazla istersen 2 ölçü yapabilirsin.
Öyle mi çok sevindim. Hemen deneyeceğim çok teşekkürler.
YanıtlaSilgünde ne kadar tatlandırıcı tüketebiliriz atak ve seyirde? teşekkürler
YanıtlaSilyapay tatlandırıcılar(aspartam,sukraloz vs) 8 tablet veya 3 yemek kaşığı kadar,
YanıtlaSildoğal tatlandırıcılar(stevya) sınırsız kullanılabilir.
Merhaba,
SilYapay tatlandırıcı olarak splenda kullanıyorum.Fakat bazen abarttığım oluyor.3 yemek kaşığında fazla kullanmanın ne gibi zararı olabilir bir de niçin sınırlandırılmış olabilir ki? Acaba mantık tatlandırıcılı sakızlarla aynı mıdır? Çünkü 4-5 adet sakız izinli fakat cok çiğnenmesi de kilo vermeyi etkilemez şişkinlik veya ishal yapabilir diye bir açıklama yapılmıştı.Cevaplarsanız cok sevinirim. Teşekkürler
Bu da harika oldu ama tatlandırıcı sınırlı mıydı yaw? Ben kendimi kaptırıp hepsini yedim !!???
YanıtlaSil