sosyal ağlarda izleyin

24.5.12

FESLEĞEN SOSLU IZGARA PATLICAN

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Pesto sos en favori soslarımdan biridir.Fesleğen ,çamfıstığı ve zeytinyağının harika birleşimi beni benden alır.
Malum diyetteyiz ve  fıstık kullanamıyoruz.Zeytinyağı da sınırlı.
Ama fesleğenin o muhteşem kokusundan mahrum kalmamız gerekmiyor.

MALZEMELER:
-2 büyük bostan patlıcanı
-1/2 demet fesleğen
-1 su bardağı quark (veya yağsız süzme yoğurt)
-3-4 diş sarmısak püresi
-2-3 damla zeytin aroması
-1 çay kaşığı z.yağ

Patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında dilimlenir.Tuzlu su içinde acısının çıkması için en az 30dk bekletilir.

Kurulanan patlıcanlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine çok az tuz serpilir.1 diş sarmısak ortadan bölünür ve her bir patlıcan dilimi üzerine sürülür.(bu şekilde aromasını patlıcanın üzerine bırakacak ve pişerken içine işleyecek)

Sarmısak püresi için 1 baş sarmısağın püsküllü kısmı kesilir ve bütün halde aliminyum folyoya sarılır.Patlıcanlarla beraber fırına alınır ve 200 derecede patlıcanlar kızarana dek pişirilir.
             

Sarmısak fırından çıktığında krema kıvamını almış oluyor.Kabuğunu sıktığınızda böyle görünüyor.
                   
                    
                       
Fesleğenler yıkanır.Quark,sarmısak püresi,aroma,z.yağ ve çok az tuz ilavesiyle blenderda püre kıvamında çekilir.

Patlıcanların üzerine paylaştırılarak servis edilir.

Afiyet olsun:)
          

7 yorum:

  1. çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz kek türevi olanları satmayı hiç düşündünüz mü bnce hem diyet yapanlara kolaylık olur hem de sizin için de değişik bir girişim olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:)
      bu tür bir girişim beni aşar meraklıkız:)
      zira bebeğim var ve bunları yapmak bile bazen imkansız hale geliyor:)

      Sil
  2. ellerıne sağlık nefıs gorunuyor patlıcan

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. uff yazamadım bir türlü... bugun bu tarifinizi denedik. patlıcan ve kabaklarla... üzerine de süzme yogurt kullanarak sosu yaptık. ben zeytinyagı koymadım onun yerine bir kasık light labne ekledim. inanılmaz bir sos oldu. sanırım simdiye kadar yediğim tüm feslegenli soslardan lezzetliydi... bir rondo kasesi dolusu sosu tükettik..

    Denemeyi düşünen herkes bir an önce denemeli bu tarifi :) Teşekkürler Simla Hanım...

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips