sosyal ağlarda izleyin

10.4.12

LİMONLU PUDING-KEK(english lemon pudding cake)

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bu kasvetli ve yağmurlu havaya yakışacak bir İngiliz tatlısı yaptım sabah.Sanırım en son kremkaramelli kek yaptığımda bu kadar şaşırmıştım.Tek parça olarak kalıba koyduğum kekin kalıptan, kremkarameli üzerinde keki altında olmak üzere iki parça çıktığını görünce gerçekten de bunu keşfedene saygı duymuştum.
İşte bu puding kek onun atası:D
Hazırlarken tek parça ,piştikten sonra üstü kek dibi puding olan oyuncaklı bir tatlı çeşidi.Ve İngiliz mutfağının geleneksel bir tatlısı.
Aslında bunun meyvelisi (çilek,vişne veya orman meyveleri) enfes oluyor.Dukan usulü olmayanını zaman zaman yapmışlığım vardır.Güçlendirmede olanlar için çilekler tatlandığında bir kez de onu yapmayı düşünüyorum.Koruma evresinde orijinalini mutlaka denemelisiniz fakat bu hali de diyette olduğunuzu unutturacak kadar lezzetli oldu.Üstelik 1 adeti yalnızca yarım kaşık kepek içeriyor.



MALZEMELER:(4 küçük fırın kasesi için)
-2 yumurta
-2 yk yulaf kepeği
-1 çay brd.yağsız süt
-4 yl toz tatlandırıcı
-1 yk limon suyu
-1 yk limon kab.rendesi
-4-5 damla tereyağ aroması(şart değil)
-6-7 damla vanilya aroması
-6-7 damla limon aroması
-1 fiske tuz(çok çok az,tırnak ucu kadar:))

Fırın 170 derecede ısınmaya bırakılır.Sütün içine limon suyu eklenir ve bekletilir(amaç sütü kestirmek)
Yumurta beyazları ve tuz kar gibi olana dek iyice çırpılır.
Yumurta sarıları tatlandırıcı ile çırpılır.Sırasıyla süt,limon kab.rendesi,yulaf kepeği ve aromalar eklenerek iyice karıştırılır.
Yumurta beyazları eklenerek çok fazla söndürmeden iki karışım birbirine iyice yedirilir.
Fırın kaplarına boşaltılır.
Kaplar içi su dolu başka bir tepsiye yerleştirilerek, yaklaşık 30dk üzerleri hafif pembeleşene dek pişirilir.
Dolapta bir süre dinlendirildikten sonra servis edilir.

Büyük bir kalıpta tek parça olarak da pişirebilirsiniz.O zaman süreyi 45dk yapıp kontrol ederek pişirin lütfen.



Afiyet olsun:)

4 yorum:

  1. merhabalaar,
    uzun zamandır dukan diyeti yapıyordum. sitenizde gordugum bu enfes puding tarifini gorunce de hemen kolları sıvadım. Ancak maalesef hic hayal ettiğim gibi olmadı. Üst kısmı haika şekilde cıtırlaşmasına ragmen, kabugun hemen altı, su kıvamında kalınca hakikaten cok uzuldum. cunku fotografa yaklaşamadım bile..acaba nerede hata yaptım? ben rossmanın yulaf kepeğini kullanıyorum, acaba sizinki farklı mı ?cunku butun o kepek altta birikmiş ve tabana cokmuş halde bana el sallıyordu..oof of!

    YanıtlaSil
  2. merhaba:)
    ben doğalsan kullandım bu tarifte.face sayfamda da deneyen arkadaşlar oldu.onlar da yapabilmiş.
    rossmann'ın kepeği biraz daha iri sanırım?
    bir de fırının ısısı birden fazla gelip üstünü pişirmiş içini cıvık bırakmış olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Sanırım benimki de birz sert oldu, yumurta beyazını mereng yapar gibi uzun çırpmıyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Tekrar deneyeyim bu tarifinizi diye girince üstteki soruma nedense çok güldüm:) Saçmalamışım. Neyse artık biraz daha Dukan tarif denemelerimde başarılıyım allahtan. Şimdilerde doğum kiloları üstüne yapışıp kalmış ablama (sonunda sanırım başladı diyete) destek olmak için atak tariflerini gezerken az kepekli tariflere (ne kıymetlidir o yarım kaşıkla yenen 1 adet kek, diyerek)bakarken bunu yapmaya karar verdim. Ama tabi soru sormasam da olmayacak galiba, sütün bu tarifte kestirilmesinin nedenini merak ettim Simla hn.Süt ısınmadan limon suyuyla kesiliyor mu?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips