sosyal ağlarda izleyin

11.4.12

MEYVEÇAYLI TRIFLE

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
İngiliz tatlılarına devam:)
Trifle'ın birçok çeşidi olsa da en makbulu yine ve malesef taze meyvelerle hazırlanmış olanı.Ben güçlendirmede olduğum ve kullanabileceğim halde çoğumuz seyirde olduğu için meyve yerine meyveçayı kullandım tatlandırmak için:))

MALZEMELER:(2 kup bardağı için)
keki için:
-2 yumurta akı(sarıları kremada kullanacağız)
-1 yk toz tatlandırıcı
-2 yk yulaf kepeği
-2 yk yağsız yoğurt
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-1 çay kaşığı kab.tozu
-6 damla vanilya aroması

 krema için:
-1 su brd.yağsız süt
-2 yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-2 yk toz tatlandırıcı
-6 damla vanilya aroması

ıslatmak için:
-1/2 su brd.sıcak su
-2 poşet meyve çayı(ben doğadan karışık meyve çayını kullandım)
-1 tatlı kaşığı tatlandırıcı

Kek için fırın 180 derecede ısıtılır.Yumurta akları ,tatlandırıcı, süt ,yoğurt ve aroma çırpılır.Kepek ve kab.tozu eklenerek 5dk dinlendirilir.Tercihen kare bir kalıba dökülerek yaklaşık 35-40 dk. pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır.(mikrodalgada en yüksek ısıda 6-7 dk pişirebilirsiniz)

Çay poşetleri sıcak su içinde iyice rengini verene dek bekletilir ve tatlandırılır.

Soğuyan kek küçük küpler halinde kesilir.Üzerine meyve çayı dökülerek karıştırılır ve sıvıyı iyice çekmesi için bekletilir.

Krema için bir tencere içinde yumurta sarıları,nişasta  çırpılır.Üzerine süt eklenerek sürekli çırpılarak koyulaşana dek pişirilir.Ateşten alındıktan sonra aroma ve tatlandırıcı eklenerek iyice çırpılır.

Kupların içine sırayla kek parçaları ve krema dökülerek malzeme paylaştırılır.Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servis edilir.



*Nişasta sınırlı izinli olup,hergün olmamak kaydıyla 1 tatlı kaşığı kadar kullanılabilir.Duraklama döneminde tüketilmemesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun

19 yorum:

  1. bu diyette ceviz serbestmi acaba az miktarda yenilebilirmi?tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. selam tesdüf buldum blog sayfanızı. çok güzel ve ilginç paylaşımlarınız var, çok beğendim... eşim geçen hafta dukan diyet kitabi almış. bizim kilo problemimiz yok, mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. kitabi biraz inceledim, eşime tamam bu diyete başlıyalım ama ne yiyeceğiz diye sordum ve çok güldük:)) aynı alt başlığınızda yazdığınız gibi :)) neyse takipcinizim bakalım, henüz diyete başlamadık, başlarsak blog sayfanızdan çok faydalanacağim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba:))
    Kilo probleminiz yoksa Dukan'a o anlamda ihtiyacınız yok demektir.
    Ama burada değişik bir şeyler bulacağınızdan şüphem yok:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yazdıklarınızı ilgiyle izliyor ve fırsat buldukça deniyorum. Ben de Dukan diyetine 09 Şubat 2012'de başladım ve bugüne kadar 8 kg verdim -74,7 kg idim şimdi 66,6 kg. oldum- hiç zorlanmadan. Hatta arada mecburen diyeti bozup 1 kadeh şarap veya bir küçük dilim kek yediğim zamanlar oldu. Bunu diğer öğünlerde sürdürmeyip yediğim miktarı azaltarak dengelemeye çalıştım ve çok şükür kilo vermeyi sürdürdüm.
    Hedefim 01 Temmuz'a kadar 58 kg. olmak.

    Bu diyete yeni başlayanlara veya sürdürenlere bir fikir olması amacıyla paylaştım yukarıdakileri.

    Size bu tarifinizle ilgili bir şey sormak için yazıyorum bu yorumu aslında: Krema kesik süt gibi oldu. Neden acaba?

    YanıtlaSil
  5. Simla merhaba bisey soracaktım ben dün kakaolu mikrodalga keki yaptım bugünde bunu yapmak niyetindeyim ama dün kakao kullandım bugünde nişasta kullanmam problem olurmu yapmasam mı bilemedim

    YanıtlaSil
  6. sınırlı izinlilerden günde 2 tanesini seçerek yiyebiliyorsun.dün sadece kakao yediğine göre bunu yemende sakınca yok:)

    YanıtlaSil
  7. Simlaaa bu mükemmel bisey oldu ya ( yalnız ben çilek ve kivi ile yaptım ) acayip oldu çok beğendim çok sagol

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Dukan diyeti yapmaya karar verdiğimde buldum sayfanızı.Hatta şöyle bir gözden geçirdikten sonra diyetin yapılabilir olduğuna karar verdim,sonrasında kitabı okudum ve yaklaşık 10 gündür diyetteyim:)
    Yalnız bir sorum var:
    Diyette meyve çayı serbest mi?Bugün aldığım form çayı elma kromlu ve içeriğinde elma aroması değil elma var.Kullanmakta bir sakınca var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      içinde meyve şekeri ihtiva edecek kadar meyve olmadığı sürece sorun yok.

      Sil
    2. Hımmmm..Bunu anlamak zor işte..form çayı olduğuna göre meyve şekeri olmasa gerek,diye teselli ederim kendimi:))

      Sil
    3. genelde poşet çaylarda çok ciddi oranda olmuyor.o yüzden sorun değil.demlenerek yağılan bazı meyveli çaylarda meyve parçaları bulunuyor.onlar sakıncalı.

      Sil
  9. merhaba yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür.. Araştırmama rağmen meyve çaylarıyla ilgili net bir bilgibulamadım.. içeriğinde granül elma,armut,limon ayva,portakal zencefil ayrıca havlıcan,melissa,biberiye,hibüsküs,karanfil,kuşburnu,adaçayı,ıhlamur,tarçın altın otu olan malatya pazarına ait bir kış çayım var içmekten keyif alıyorum fakat içindeki meyva granüllerinden dolayı diete uygunmudur değilmidir bir türlü çözemedim :)yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  10. emel merhaba,
    meyve çaylarında az miktarda kabuk vs.kullanılıyor dolayısıyla çok da etkileyecek bir durum yok.komposto gibi olmadıkça meyve şekeri etkilemez.

    YanıtlaSil
  11. Doğrusu bu kadar çabuk cevap alacağımı düşünmüyordum çoooooook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba simla hanim burcu ben dukana baslayali uç gün oldu ama uç gündür de üzerinize afiyet ishalim var herkes kabiz olurken ben neden ishal oldum yoksa kilo vermek yerine alirmiyim diye korktum sizce nasip olur :-)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips