MALZEMELER:
-DUKAN EKMEK(hazırda varsa onu kullanın.Yoksa aşağıdaki tarife göre yapabilirsiniz.)
1 yumurta akı 1 yk yulaf kepeği(ben tüm hakkımı ekmekle kullanmıyorum.isterseniz tüm kepek hakkınızla yapıp diğer malzemeleri de arttırabilirsiniz.)
1 yk yağsız yoğurt
3 yk yağsız süt
1 silme çay kaşığı kab.tozu.
tüm malzeme çırpılıp mikrodalgada 800 watt.da 5 dk pişirilir.(ben dk.ayarını pişirdiğim kaba göre ayarlıyorum.kalın dökerseniz süreyi uzatın.ince yaparsanız azaltın.)
Pişen ekmeği soğuduktan sonra dilimleyip aşağıdaki karışıma batırıp ,çekmesi için biraz beklettikten sonra yağsız tavada kızartın.
-KIZARTMAK İÇİN:
1 yumurta
3 yk süt
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
3-4 damla vanilya aroması
Son 2 malzemeyi eklemeden yaptığınızda Türk usulü ekmek balığı, diğerlerini eklediğinizde tatlı Fransız tostu(tarçın da ekleyebilirsiniz) yapmış olursunuz.
Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:) Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim. Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.