sosyal ağlarda izleyin

26.3.12

EKMEK BALIĞI-FRANSIZ TOSTU

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
-DUKAN EKMEK(hazırda varsa onu kullanın.Yoksa aşağıdaki tarife göre yapabilirsiniz.)
1 yumurta akı
1 yk yulaf kepeği(ben tüm hakkımı ekmekle kullanmıyorum.isterseniz tüm kepek hakkınızla yapıp diğer malzemeleri de arttırabilirsiniz.)
1 yk yağsız yoğurt
3 yk yağsız süt
1 silme çay kaşığı kab.tozu.
tüm malzeme çırpılıp mikrodalgada 800 watt.da 5 dk pişirilir.(ben dk.ayarını pişirdiğim kaba göre ayarlıyorum.kalın dökerseniz süreyi uzatın.ince yaparsanız azaltın.)

Pişen ekmeği soğuduktan sonra dilimleyip aşağıdaki karışıma batırıp ,çekmesi için biraz beklettikten sonra yağsız tavada kızartın.

-KIZARTMAK İÇİN:
1 yumurta
3 yk süt
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
3-4 damla vanilya aroması

Son 2 malzemeyi eklemeden yaptığınızda Türk usulü ekmek balığı, diğerlerini eklediğinizde tatlı Fransız tostu(tarçın da ekleyebilirsiniz) yapmış olursunuz.
Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips