sosyal ağlarda izleyin

16.2.12

DUKAN KREP-LAVAŞ

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME


MALZEMELER:
-2 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5)
-1/2 çay bardağı yağsız süt(küçük bardak)(ATAKTA KEPEK MİKTARINA GÖRE AZALTIN.)
-1 yumurta beyazı
-1 çimdik tuz

kepek sütle ıslatılıp şişmesi için bekletilir.Yumurta ve tuz eklenip çırpıldıktan sonra yapışmayan bir tava kızdırılarak kepçeyle yayılır.Ateş iyice kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır.Üzeri gözgöz olunca bir tarafından yavaşça kaldırılarak arkası çevrilir.

Her öğüne çok yakışır.içine istediğiniz malzemeyle dürümler hazırlanabilir.

detaylar için: ADIM ADIM KREP YAPILIŞI

27 yorum:

  1. Malzemelerine göre atak evresinde yapılabilir diye düşünüyorum, doğru mudur? Bir de bu lavaş tahminen kaç gün dayanır? Yapmışken bol bol yapıp bir köşeye atmak iyi olur diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt doğru:)
      dolaba atıp ısıtıp tüketenler var.yumurta fazla dayanmaz derin dondurucuya atabilirsin.günlük limiti aşmadıkça sorun yok.
      (tariflerin altındaki etiketler kısmında hangi evrelerde yenebileceklerini görebilirsin.)

      Sil
  2. merhaba ben atak evresinin ilk günündeyim, diyete başlamadan önce sayfanızı ziyaret edip tüm tarifleri aldım ve hemen krepi denedim.sonuç tam bir felaket. yapışmaz tavada yapmama rağmen yapıştı ve krep harici herşeye benzedi. püf noktanız nedir? hiç yağ koymadım acaba biraz eklemek mi gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      kepeğin biraz kıvam alması için bekletmek lazım.tavaya karışımı döktükten sonra altını iyice kısıp yavaş yavaş pişmesini bekle.Üzeri göz göz olunca yavaşça kaldırdığında ayrılacaktır tavadan.Ben hiç yağ kullanmıyorum ama eğer istersen birkaç damla yağ kullanıp peçeteyle tavaya yayabilirsin.

      Sil
  3. Merhaba, ben de bugün atak evresinin 2.günündeyim. işyerinden bir arkadaşımla birlikte yapıyoruz. bu akşam görüntüsü ve tadı muhteşem bir tarif uydurdum ama inşallah kaşar peyniri bu evrede yasak değildir :))) ayrıca isterseniz tarifimi buradan paylaşabilirim. sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. merhaba.. bende bugun basladım diyete krepi yaparken şişmesini beklemeyi unutmusum, ancak ben hiç sevemedim bu tadı peyniri karışıma koymadım yanında yedim ama yani sevmedim degil yiyemedim o yuzden merak ettim,neden boyle oldu ben birde yulaf kepeğini aktardan aldım marka fln yazmıyo sonra dogadanınkini buldum ama öbürünü kullandm acaba tadda mı fark olur goruntu aynı hiç fark yok... tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. alışkın olduğumuz bir tat değil ama yine de açık ürünleri tercih etmemek lazım.
    kepeği mutlaka tüketmelisin.krep olarak tüketmen şart değil.birçok tarfi var:)

    YanıtlaSil
  6. tabii ki baska seyler denedim, sandvic ekmegi denedim birde mikrodalga da ekmek yaptım en iyisi miktodalga oldu sanırım tost yapnca onu yiyebiliyorum zor da olsa.oysa annem hepsinden memnun anlayamadm bendeneden bu kadar tepki oldu resmen arada kokusunu duyar oluyorum.. olmazsa kek olarak yapıp oradan almış olurum yulafı diyorum..yarın kek yapcam. bu arada kitabı okudum merak etme :) cunku okunmadan yapılmaması gerektigine bende inanıyorum, bugun 2.gundeyiz annem 4 ben ise 1,5 kilo vermişiz. :)

    YanıtlaSil
  7. çok iyi:)
    kek olarak tüketmek farkettirebilir.tarçın gibi kokulu bir baharat da kullanırsan kokuyu halletmiş olursun sanırım.
    kepeğin bitince kutulu bir ürün tercih edebilirsin.

    YanıtlaSil
  8. tesekkur ederim :) denedim daha iyi oldu bnm icin :)

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,
    Öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben şuanda çakma dukan diyetindeyim. Bir yandan araştırırken bir yandan da daha sonra aç kalmamak adına tarifleri deniyorum. :) Bir Ümit Usta olmadığımın farkındayım ama berbat bir aşçı da değilim. :) Krep tarifini sütle, yoğurtla, yağsız, birkaç damla yağı peçeteyle yayarak, şişmesini bekleyerek, beklemeden, tam yumurtayla ve hatta sadece akıyla denedim. Cık! Olmuyor! Çok yapışıyor. Parçalara ayrılıyor. Üstü hiç normal krep gibi göz göz olmuyor. 1 yemek kaşığını tavaya dökeyim diyorum, küçük olursa belki daha iyi olur diye, bu sefer de şekli yuvarlak olmuyor. :) Allah aşkınıza ben nerede hata yapıyorum? :)

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. merhaba,
    herşeyi denediğin halde olmuyorsa sorun tavada olabilir.
    yine de olmuyorsa krep dışındaki farklı tarifleri denemelisin:)

    YanıtlaSil
  12. Bu sabah yaptım! Hem de hiç yapışmadı. Sanırım kendi ölçülerimi buldum. :) 1 yemek kaşığı tepeleme yulaf kepeği ile 1 çay bardağı (şu küçük ~95 cc olanlardan) sütü karıştırıp 15 dk kadar beklettim. En son 1 yumurta ile karıştırdım. Tavaya bir iki damla yağ damlatıp sildim. Peçeteyi atmadım ve her krep için tavayı o yağlı peçete ile tekrar sildim. Tavayı iyice kızdırdıktan sonra ocağın altını iyice kısıp 1 kepçe karışımı ortasına döktüm. Vee inanılmaz sonuç! Yanmadı, yapışmadı, şekli çok cici oldu. :) 2 orta boy, 1 büyük boy krep çıktı bu tarife göre. :) :)

    YanıtlaSil
  13. ATAK devresindeyim. Tarifler icin cok tesekkurler. Bu tarif ucuncu denedigim tarifti. Yeni ogrenen bir ahci olarak tabiki de sizin yaptiginiz gibi olmadi benimkisi yapisti. ayrica birsey sorucam. benim yulaf kepegimi beklettigim halde sutle karismadi. yani sut oylece uste cikti kepekse altta kaldi. tavaya kasikla koyarken hem alttan hem ustten almak zounda kaldim. tabiki de heryeri esit olmadi. dagildi. sonra yumurta ekleyim yapismasi icin dedim. o da fazyda etmedi tavaya surekli yapisti kaldi. iyice beklettim bu sefer yanar gibi iyice kizardi ama yapismayi onledik en azindan. Lezzet superdi ama keske seninki kadar guzel gorunuslu becerebilseydim. tesekkurler.

    YanıtlaSil
  14. Simla abla merhaba. Ben bu krepi bir türlü tutturamiyorum. Nedeni ise cok sulu olmasi kati olmuyor. Ne yapmam gerekiyor? Cevabin icin simdiden tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım kepekten kaynaklanıyor.çok mu iri taneli kepeğin?
      sütü daha az kullanabilirsin.biraz bekletirsen kepek şişecek daha yoğun bir kıvamı olacak.
      eğer bulabilirsen süt yerine yağsız ricotta,cottage cheese veya greek yogurt da koyabilirsin.elin alıştıkça tutacaktır.

      Sil
  15. Merhaba Yorum ve soru göndermiştim ama cevap alamadım.

    YanıtlaSil
  16. çağla merhaba,
    yanıtladım ancak çok yorum olduğu için arka sayfada kalıyor.sayfanın yorumlar bölümündeki en yeniler kısmını tıklarsan açılır.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba bende atak evresinin 2. günündeyim. Biraz önce bende krepi denedim. Tutturamadım sanırım ve yapıştı. Ama tadı güzeldi. Benim asıl sorumu cevaplarsanız sevinirim. Krepin yanında ton balığı yedim fakat light değildi. İyice yağını süzdürdüm. Acaba bunun ne kadar bir sakıncası olur. Bilgilendirirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  18. KM merhaba,
    balığın kendi yağı olsaydı(öfrneğin somon)hiç sorun değil ancak ton balığını light kullanmalısın çünkü içindeki yağ sonradan eklenen yağ.1 kerelik çok etkileyeceğini sanmıyorum ama:)

    YanıtlaSil
  19. Slmlar,ben atak evresinin 3.günündeyim.66.8 kiloda basladim.bugün sabah cekildim 63.4.tam 3 kilo verdim.tabiki bunlar ödem.buaksam arkadaslara gittik ve cig köfteler,sac börekleri vardi.bir lokma bile almadim.herkes afiyetle yedi.kararlilik cok önemli.cok cok tesekkür ederim simla hanim

    YanıtlaSil
  20. az kaldı bende yapcamm haftaya cok heyecanlıyım :) 3 cocugum var 26 yaşındayım.kendımı 3 cocuk annesı olarak yaşatmıcam artık:) yaşım gençç bunu hıssetmek istıyorum artık.

    YanıtlaSil
  21. Eşimle birlikte bu diyeti yapmaya karar verdik ama ben emziriyorum bir sorun olur mu Kitapta detayli bilgi verilmemiş ya da ben anlamadim ;) yardim lütfen sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. tülay merhaba,
    emzirenler için kitapta aslında geniş bilgi mevcut.diyeti en başından değil güçlendirmeden itibaren uygulayabilirsin.hemen sağ kolonda emzirenler için dukan başlığı altında detaylarını da yazdım.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips