sosyal ağlarda izleyin

29.11.13

ELMALI GÜNEŞ TART

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Bu tarifi üyesi olduğum başka bir yemek grubunda bir arkadasım paylaşmıştı.görünüşünü o kadar sevdim ki ilk fırsatta denemek istedim.Biliyorsunuz özgün tariflerde mutlaka kaynak belirtmek isterim ancak çok aramama rağmen ilk kimin yaptığını bulamadım.O kadar cok deneyen var ki artık anonim olmuş tarif.
Orijinali tuzlu ve ıspanaklı bir pay aslında.Benim canım tatlı isteyince elmalı yapmak istedim.Belki de ilk elmalı yapan benimdir kimbilir:)

Yapılışı görünüşü kadar zahmetli değil aslında.Anlatımdan anlayamayanlar diğer fotodan anlayabilir sanırım.
MALZEMELER;


HAMUR:

1 yumurta

3 yk yagsiz yogurt
1/2 cay bardagi yagsiz sut
1 yk z.yağ
3 yk tatlandirici
6 damla vanilya aromasi
1 paket kab.tozu
2, 5 brd tam bugday unu

İçi:
3 elma
Tarcin

Elmalar rendelenip kendi suyunda yumusayana kadar cevrilir.ilininca tarcin ilave edilir.

yogurt, sut, yumurta, z.yag, tatlandirici ve aroma cirpilir. Un derin bir kaba alinip kabartma tozuyla karistirilir.sivi malzeme eklenip yavas yavas yogrulur.(kivam icin un ekleyebilirsiniz.)ele yapismayacak hale gelen hamur 15 dk.dinlendirilip 2 parcaya bölünür. Her bir parca yuvarlak acilir.elmalu ic fotodaki gibi paylastirilir.diger parca kapatilir ve kenarlari bastirilir.orta kisima kadar dilimlenir ve dilimler yan cevrilir.180 derecelik firinda 40dk pisirilir.uzerine tatlandirici ve tarcin karisimi serpilir.

Not:guclendirmede günlük ekmek hakkınız yerine 68 gr kadar tartarak yiyebilirsiniz.

Seyirde 1 tolere=1,5 kaşık un

2 yorum:

  1. oooo nefis görünüyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Simla, tarifler için sonsuz teşekkürler,biz dukancılar sayenizde gerçekten çok faydalı bilgiler ediniyoruz, keyifle zayıflamaya devam ediyoruz.
    tam buğday unu için bir marka önermenizi rica edebilirmiyim.Öyle çok çeşit var ki, daha önce çok da farketmemişim onu anladım:)
    şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips