sosyal ağlarda izleyin

2.12.13

TAVUKLU SEBZELİ SHIRATAKI NOODLE ÇORBASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Shirataki erişteleriyle denemelerim sürüyor.Herbiri birbirinden güzel oluyor bana sorarsanız.Noodle yiyip suçluluk hissetmemek kadar güzeli var mı?:)

Bu çorbada arzu ettiğiniz her sebzeyi kullanabilirsiniz.Ben o an evde ne varsa onu kullandım.
Shirataki'yi ilk kez duyanlarınız varsa daha önce hazırladığım   bu linkteki yazıyı okuyun lütfen.

MALZEMELER:
-1 paket shirataki noodles
-200 gr tavuk kalça
-6-7 adet mantar(istiridye mantarı kullandım.)
-5-6 dal taze soğan
-1 avuç maydanoz
-1 ufak parça taze zencefil(yarım kibrit kutusu kadar kullandım.yoksa toz zencefil de olur.)
-3 diş sarmısak
-1 parça palmiye kalbi(bilmeyenler için yazının sonunda yazdım ne olduğunu)
-2 yk soya sosu(tercihen light)
-1 tatlı kaş.z.yağ
-toz kırmızı biber
-tuz
-arzuya göre acı kırmızı biber

Yapışmaz bir tencerede 1 tatlı kaşığı  z.yağ ile ince doğranmış mantarlar ve sarımsak çevrilir.Kuşbaşından küçük doğranmış tavuklar ilave edilerek beraber biraz pişirilir.Zencefil ve palmiye kalbi de kibrit çöpü inceliğinde doğranarak eklenir.Üzerlerini geçecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Noodle bir süzgece alınarak suyla durulanır.Pişmekte olan sebzelere ilave edilir.Beraber 10dk daha pişirilir.Baharatlar,ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenir.Soya sosu da ilave edilip ateşten alınır.

Afiyet olsun.

palmiye kalbi

Palmiye kalbini daha önce dukan resmi sitesindeki önerilen sebzeler arasında görmüştüm.Çok merak ettiğim bu sebzeyi gurmenet vasıtasıyla deneme şansım oldu.Palmiye kalbi palmiye ağacından elde ediliyor.yetiştirciliği yapılmıyor ancak doğada yabani olarak bulunuyor ve konserve olarak satılıyor.Tadı mısır koçanına benzeyen bu sebze uzakdoğu mutfağında sıklıkla kullanılıyor.Dukanın önerme sebebi ise kalorisi çok düşük olmasına karşın protein içeriğinin oldukça yüksek  ve lif açısından son derece zengin olması.Salatalarda garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi bu tür yemeklerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.Denemek isterseniz gurme marketlerden veya internet üzerinden gurmenet'ten alabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Çorba tarifiniz harika. Palmiye kalbinin ıngilizcesi nedir acaba?

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler:)
    hearts of palm olarak bulunabilir:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Simla Hn. Öncelikle diyetimi bu kadar kolaylaştırdığınız için teşekkürler. Sizin tarifleriniz olmasa onca zaman seyir kısmı valla çekilmez. Shirataki Noodle bu "ne yiycem" derdine belki biraz çözüm olabilir diye düşünmüştüm ama gerçekten plastik gibi geldi tadı bana. Acaba daha fazla pişirsem ki (ön haşlama hariç) daha başarılı olabilir miyim?

    YanıtlaSil
  4. shirataki ilk yendiğinde hemen herkeste aynı etkiyi yaratıyor sanırım.bunun nedeni damağımızın alıştığı diğer noodle dokusunu bulamayışımız bence.
    ben noodle'ı 4 dakikadan daha fazla haşlıyorum.bir de durulama aşamasında mutfak makasıyla keserek küçültüyorum ki fazla çiğnemeye gerek kalmasın:)
    faydasına odaklanırsanız çok zorlanmayacağınızı düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  5. simla hanım merhaba. öncelikle bu harika blog için tebrik ederim. sanırım türkiyede dukan diyetini yapabilenlerin büyük bir kısmı sayenizde atlatıyor bu diyeti.benim size sormak istediğim bir şey var. ben haftanın yaklaşık 5 günü spora gidiyorum ve bu günlerin en hafifi 1 saat yaptığım cardio yani yürüyüş ya da bisiklet oluyor. bu durumda ben spora gittiğim günler 1 kutu meyve suyu içebiliyor muyum? ya da ekmek yiyebilir miyim? buna dair bir yorumunuzu gördüm fakat tam emin olamadım eğer bana bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim. iyi günler :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba,
    teşekkürler:)

    söylediğiniz konu dukanın canlı chat lerinden birindeydi.oradaki soruyu soran kişi profesyonel sporcu olduğunu(koşucuydu sanırım) söylemişti ve koçlar da ona göre bir yanıt vermişlerdi.bana sorarsanız kayda değer bir sonuç için meyve suyu veya ekmekten güçlendirmeye kadar uzak durmakta fayda var.sizin durumunuz için kepeği spordan hemen önce tüketmek öneriliyor.

    YanıtlaSil
  7. merhaba simla hanım sizin güzel tarfilerinize bakıp bakıp özeniyorum .. bu shirataki noodle yapmayı beceremedim sanırım halbuki pişsin deyip nerdeyse yarım saat haşladım et suyunda ama yine de o plastik hissinden kurtulamadım ağzımda çiğlik tadı vardı sizce neyi yanlış yaptım?

    YanıtlaSil
  8. ben bunu bu akşam yaptım süper oldu :) yalnız palmiye kalbini pek sevmedim, sanki enginar kılçığı gibi sert kısımları var, çiğnenmiyor.. bir dahakine o olmadan yapabilirim sanırım. ya da sert kısımlarını pişirmeden atarak da olabilir.

    YanıtlaSil
  9. az önce kalan malzemelerimle palmiye kalbi olmadan tekrar yaptım gerçekten bu sefer daha da muhteşem oldu! çin restoranlarında bayılarak yediğim won ton çorbasının lezzet ikizi! her gün yesem bıkmam, size bu tarifler için ne kadar teşekkür etsek az :))

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips