sosyal ağlarda izleyin

27.11.13

TAVUKGÖĞSÜ

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME

MALZEMELER:
-1/2 derisiz tavuk göğsü
-3 su bardağı yağsız süt
-2 yk mısır nişastası

-2 yk toz tatlandırıcı
-5/6 damla vanilya aroması
-3/4 damla damlasakızı aroması(arzuya bağlı)


Tavuk bol suda iyice yumuşayana dek haşlanır.iyice didiklenerek soğuk su dolu bir kaba alınır.Suyun içinde incecik iplikler haline gelene dek didiklenir.Akan soğuk su altında bir elek içinde tavuk kokusu çıkıp tamamen liflerine ayrılana dek yıkanır ve tekrar su dolu bir kapta bekletilir.
Süt ve nişasta sürekli karıştırılarak pişirilir.Kıvam almaya başlayınca suyu süzülen tavuk eti eklenir.beraber yaklaşık 15dk daha pişirildikten sonra aromalar ve tatlandırıcı eklenerek altı kapatılır.
Arzu edilen kalıplara dökülerek ılındıktan sonra buzdolabına alınır.
Soğuduktan sonra tarçınla servis edilir.

not:tarifte yer alan 2 yk mısır nişastası  seyirde günlük sınırlı izinli hakkınız kadardır.miktar ayarlamasını buna göre yapmalısınız:)



4 yorum:

  1. Sonunda denemeye cesaret ettim,bekletimin çok üstünde lezzeti :)tavukgöğsünü haşlarken avya ve tarçın ekledim,tavuk iyice pişince elimle ovarak incelttim sonuç bol proteinli bir tatlı tarif için teşekkürler Simla :)değişiklik iyi geliyor

    YanıtlaSil
  2. beğenmene çok sevindim.afiyet olsun:))

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips