EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Üstü çıtır kendisi ise hafif mi hafif.İster kahvaltıda yiyin,ister arasına istediğiniz malzemeyle sandviçler yapın.Ama mutlaka bol bol yapıp buzluğa atın;)
MALZEMELER:
-2 yumurta akı
-1 yumurta sarısı
-1 yk yağsız yoğurt(susuz kısmından)
-1 yk yulaf kepeği
-1/8 çay kaşığı krem tartar(krem tartar baharatçılarda rahatlıkla bulabileceğiniz yumurta akına kıvam vermekte kullanılan çok uygun fiyatlı kabartma tozu benzeri bir malzeme.)
Fırın 150 derecede ısıtılır.
Yumurta aklarına krem tartar eklenerek mikserle traş köpüğü kıvamında koyu bir köpük olana dek çırpılır.
Yumurta sarısı,kepek ve yoğurt ayrı bir kapta çırpılır.Yumurta aklarına eklenir ve söndürmemeye dikkat ederek iyice yedirilir.
Yağlı kağıt üzerine istenen büyüklükte paylaştırılır.
150 derecede 10 dakika ,170 dereceye çıkararak 10 dakika daha pişirilir.
Fırından çıkarılarak tezgah üzerinde soğumaya bırakılır.(fırın içinde bırakırsanız kuruyacağından dışarı çıkarın mutlaka)
Bu da benim yaptığım Basri sandviç:)
Bu ölçülerden kaç tane çıkıyor ?
YanıtlaSilGaliba 4 tane :)
YanıtlaSilyum sarisi,kepek ve yogurt ayri cirpilacak sanirim ;)
YanıtlaSilyogurt yerine yumurta yazilmis...
eline koluna bilegine ve aklina saglikkkk
sabah yapacagim mutlaka...
Krem tartar eklemeden yapilabilir mi?
YanıtlaSilEkmeği denemedim ama biraz kurutulsa etimek gibi olacakmış gibi görünüyor
YanıtlaSilçok iştah açıcı olmuşşş
ellerinize sağlık
ne büyüklükte dökersen o kadar çıkar.ben 4 adet çıkardım Esra.
YanıtlaSilevet Ebru düzelttim sağol:)
Krem tartar tam kıvam için gerekli.yoksa köpük gibi oluyor.
Yesmmm oldukça yumuşak bir ekmek.kıtır olması için tost yapılabilir belki.
kalkip yapasim var :)
YanıtlaSilkalkip yapasim var :)
YanıtlaSilkrem tartar gerçekten 1/8 çay kaşığı mı? fazla küçük bir miktar geldi gözüme de ondan soruyorum :) ellerinize sağlık bu arada, sayenizde diyete başladım :))
YanıtlaSilevet iremnur.çay kaşığının ucuyla yeterli.yoksa acılaştırıyor.
YanıtlaSilaynı şekilde yapmış olmama rağmen, kabarmadıkları gibi yağlı kağıda yapışıp kaldılar :( oysa resimdekiler harika görünüyordu, nerde yanlış yapmış olabilirim ??
YanıtlaSilkağıttan kaynaklanabilir.bir de ince değil bayağı kalın dökmelisin.
YanıtlaSilHarika oldu Simla hanım,teşekkür ederim tarif için..Birebir uyarak yaptım ve tam da sizin ki gibi oldu..Ama ben bugüne kadar böyle yumuşak bir diyet ekmeği yemedim :)..Elinize sağlık..
YanıtlaSilafiyet olsun:)
YanıtlaSilSimla hanım merhaba, ben atak evresinin 2. günündeyim, tek şikayetim yulaf kepeği ile ne denediysem yediğimde ağzimda aci bir tat oluşturuyor yerken çok zorlanıyorum gerçekten... Ne yapmamı önerirsiniz? Adım Merve .
YanıtlaSilCok tatsz tatlandirici atin bence.ama gorunusu guzel:)
YanıtlaSilbu ekmek malzemesinin içine birazda mahlep koysak olur mu??
YanıtlaSilatak 2. gundeyim bende mahlep kullanmamızda bi sakınca yok değil mi??
olur tabi Derya.baharatlar izinli.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilDükan diyeti yapmıyorum ama ekmek ve şekeri kullanmamak adına denedim bu tarifi... Harika oldu.. ben 4 adet yuvarlak yerine küçük tepsiye dikdörtgen şeklinde döktüm. Piştikten sonra da karelere bölerek buzluğa attım.. Teşekkürler tarif için...
YanıtlaSilSimla ben bunlardan koruma p günlerinde tüketsem neolur ki diğer ekmeklerden usandım bide ben haftada 2 gün p günü yapıyorum
YanıtlaSilSimla ben bunlardan koruma p günlerinde tüketsem neolur ki diğer ekmeklerden usandım bide ben haftada 2 gün p günü yapıyorum
YanıtlaSilTarif çok hoşuma gitti yaptım fakat çok duru oldu :(
YanıtlaSilBende dün akşam denedim. fırından çıkardıktan sonra bir kaba koymuştum sabah uyandığımda biraz yumuşamışlardı. onları tost makinasımda kıtırdattım. arasına salça sürdü, haşlanmış yumurta, kornişon, ve civil peyniri koyarak tost olarak yaptım ve yedim. harika oldu. teşekkürler simla hanım.
YanıtlaSilYagsiz jambon salam nerde bulunur? Birde nasil anlasilir yagsiz oldugu? Macrocenterda varmidirki??
YanıtlaSilpolonez hindi füme alabilirsin.hem yağı düşük hem nişasta içermiyor.açık ürün yerine paketli tercih edip içerikleri okumak lazım.
YanıtlaSilTesekkur ederim benimde kilom 72 boyum 175 ve inanin senelerdir 70 le 74 arasi gidip geliyorum 7 rakamindan nefret ediyorum.blogunuzu 2 haftadir okuyorum cok guzel ozellikle cheesekek icin bile yapilabilir dukan. Artik bende 60 kilo olmk istyrm blogunuzdan tariflerden alisvrris listesi yaptm bile.birde yulafli ekmeklerden yapablmk icin gittim firin aldim bide hergun 30 dk yurudummu tamamdir.bence yaza daha uygun bi diyet cunku diger turlu kizartma hamur yeniyo yazin daha zararli.tarifler ve bilgiler icin tesekkurler takildigim zaman sorarim kolay gelsin herkese
YanıtlaSilbenim yaptıklarım hiç böyle olmuyor :/ normal krep şeklinde oluyor.sizinkiler peksimet gibi görünüyor ne güzel :/
YanıtlaSilmerhaba bu ölçülerden 4 tane çıkacağını varsayarsak, seyir evresinde bir günde bunlardan kaç tane yiyebiliriz?
YanıtlaSilhepsini yiyebilirsin.ve üstüne de 1 kaşık daha kepek hakkın kalır:)
YanıtlaSilkrem tartar yerine kabartma tozu, maya veya karbonat kullanabilirmiyiz?? :)
YanıtlaSiltartar tamamen farklı bir madde.yerine bir çimdik tuz ve 1-2 damla limon suyuyla çırpabilirsin ancak bu kadar tutmayabilir.
YanıtlaSilsevgili simla bloguna hayran kaldık annemle. her gün başka bir tarifini deniyoruz :) yalnız krem tartar ile ilgili bir sorunumuz var. krem tartar kullandığımız ekmekler hep kocaman kabararak pişip sonra sönüveriyor. ne yapsak da sönmese ?
YanıtlaSilteşekkürler ece:)
YanıtlaSilfırın içinde ılınana dek tutabilirsiniz.ancak yine de tamamen olmasa da sönecektir malesef:)
Bugün denedim harika oldular simla hanımmmm,çok teşekkürler bu harika tarifler içinnn !! 1 kaşık kepekle nasıl bu kadar çok oldular anlamış değilim :) elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmuhteşem oldu :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil