sosyal ağlarda izleyin

6.4.13

PİTA EKMEĞİ

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Bugün denediğim ve sonuçtan çok memnun kaldığım ;bana pita ekmeklerini hatırlatan bir tarifte sıra.
Üstü çıtır kendisi ise hafif mi hafif.İster kahvaltıda yiyin,ister arasına istediğiniz malzemeyle sandviçler yapın.Ama mutlaka bol bol yapıp buzluğa atın;)

MALZEMELER:
-2 yumurta akı
-1 yumurta sarısı
-1 yk yağsız yoğurt(susuz kısmından)
-1 yk yulaf kepeği
-1/8 çay kaşığı krem tartar(krem tartar baharatçılarda rahatlıkla bulabileceğiniz yumurta akına kıvam vermekte kullanılan çok uygun fiyatlı kabartma tozu benzeri bir malzeme.)



Fırın 150 derecede ısıtılır.

Yumurta aklarına krem tartar eklenerek mikserle traş köpüğü kıvamında koyu bir köpük olana dek çırpılır.

Yumurta sarısı,kepek ve yoğurt ayrı bir kapta çırpılır.Yumurta aklarına eklenir ve  söndürmemeye dikkat ederek iyice yedirilir.

Yağlı kağıt üzerine istenen büyüklükte paylaştırılır.
150 derecede 10 dakika ,170 dereceye çıkararak 10 dakika daha pişirilir.
Fırından çıkarılarak tezgah üzerinde soğumaya bırakılır.(fırın içinde bırakırsanız kuruyacağından dışarı çıkarın mutlaka)

Bu da benim yaptığım Basri sandviç:)

37 yorum:

  1. Bu ölçülerden kaç tane çıkıyor ?

    YanıtlaSil
  2. yum sarisi,kepek ve yogurt ayri cirpilacak sanirim ;)
    yogurt yerine yumurta yazilmis...
    eline koluna bilegine ve aklina saglikkkk
    sabah yapacagim mutlaka...

    YanıtlaSil
  3. Krem tartar eklemeden yapilabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Ekmeği denemedim ama biraz kurutulsa etimek gibi olacakmış gibi görünüyor
    çok iştah açıcı olmuşşş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ne büyüklükte dökersen o kadar çıkar.ben 4 adet çıkardım Esra.

    evet Ebru düzelttim sağol:)

    Krem tartar tam kıvam için gerekli.yoksa köpük gibi oluyor.

    Yesmmm oldukça yumuşak bir ekmek.kıtır olması için tost yapılabilir belki.

    YanıtlaSil
  6. krem tartar gerçekten 1/8 çay kaşığı mı? fazla küçük bir miktar geldi gözüme de ondan soruyorum :) ellerinize sağlık bu arada, sayenizde diyete başladım :))

    YanıtlaSil
  7. evet iremnur.çay kaşığının ucuyla yeterli.yoksa acılaştırıyor.

    YanıtlaSil
  8. aynı şekilde yapmış olmama rağmen, kabarmadıkları gibi yağlı kağıda yapışıp kaldılar :( oysa resimdekiler harika görünüyordu, nerde yanlış yapmış olabilirim ??

    YanıtlaSil
  9. kağıttan kaynaklanabilir.bir de ince değil bayağı kalın dökmelisin.

    YanıtlaSil
  10. Özlem Bengisu11 Nisan 2013 22:04

    Harika oldu Simla hanım,teşekkür ederim tarif için..Birebir uyarak yaptım ve tam da sizin ki gibi oldu..Ama ben bugüne kadar böyle yumuşak bir diyet ekmeği yemedim :)..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Simla hanım merhaba, ben atak evresinin 2. günündeyim, tek şikayetim yulaf kepeği ile ne denediysem yediğimde ağzimda aci bir tat oluşturuyor yerken çok zorlanıyorum gerçekten... Ne yapmamı önerirsiniz? Adım Merve .

    YanıtlaSil
  12. Cok tatsz tatlandirici atin bence.ama gorunusu guzel:)

    YanıtlaSil
  13. bu ekmek malzemesinin içine birazda mahlep koysak olur mu??
    atak 2. gundeyim bende mahlep kullanmamızda bi sakınca yok değil mi??

    YanıtlaSil
  14. olur tabi Derya.baharatlar izinli.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Dükan diyeti yapmıyorum ama ekmek ve şekeri kullanmamak adına denedim bu tarifi... Harika oldu.. ben 4 adet yuvarlak yerine küçük tepsiye dikdörtgen şeklinde döktüm. Piştikten sonra da karelere bölerek buzluğa attım.. Teşekkürler tarif için...

    YanıtlaSil
  17. Simla ben bunlardan koruma p günlerinde tüketsem neolur ki diğer ekmeklerden usandım bide ben haftada 2 gün p günü yapıyorum

    YanıtlaSil
  18. Simla ben bunlardan koruma p günlerinde tüketsem neolur ki diğer ekmeklerden usandım bide ben haftada 2 gün p günü yapıyorum

    YanıtlaSil
  19. Tarif çok hoşuma gitti yaptım fakat çok duru oldu :(

    YanıtlaSil
  20. Bende dün akşam denedim. fırından çıkardıktan sonra bir kaba koymuştum sabah uyandığımda biraz yumuşamışlardı. onları tost makinasımda kıtırdattım. arasına salça sürdü, haşlanmış yumurta, kornişon, ve civil peyniri koyarak tost olarak yaptım ve yedim. harika oldu. teşekkürler simla hanım.

    YanıtlaSil
  21. Yagsiz jambon salam nerde bulunur? Birde nasil anlasilir yagsiz oldugu? Macrocenterda varmidirki??

    YanıtlaSil
  22. polonez hindi füme alabilirsin.hem yağı düşük hem nişasta içermiyor.açık ürün yerine paketli tercih edip içerikleri okumak lazım.

    YanıtlaSil
  23. Tesekkur ederim benimde kilom 72 boyum 175 ve inanin senelerdir 70 le 74 arasi gidip geliyorum 7 rakamindan nefret ediyorum.blogunuzu 2 haftadir okuyorum cok guzel ozellikle cheesekek icin bile yapilabilir dukan. Artik bende 60 kilo olmk istyrm blogunuzdan tariflerden alisvrris listesi yaptm bile.birde yulafli ekmeklerden yapablmk icin gittim firin aldim bide hergun 30 dk yurudummu tamamdir.bence yaza daha uygun bi diyet cunku diger turlu kizartma hamur yeniyo yazin daha zararli.tarifler ve bilgiler icin tesekkurler takildigim zaman sorarim kolay gelsin herkese

    YanıtlaSil
  24. benim yaptıklarım hiç böyle olmuyor :/ normal krep şeklinde oluyor.sizinkiler peksimet gibi görünüyor ne güzel :/

    YanıtlaSil
  25. merhaba bu ölçülerden 4 tane çıkacağını varsayarsak, seyir evresinde bir günde bunlardan kaç tane yiyebiliriz?

    YanıtlaSil
  26. hepsini yiyebilirsin.ve üstüne de 1 kaşık daha kepek hakkın kalır:)

    YanıtlaSil
  27. krem tartar yerine kabartma tozu, maya veya karbonat kullanabilirmiyiz?? :)

    YanıtlaSil
  28. tartar tamamen farklı bir madde.yerine bir çimdik tuz ve 1-2 damla limon suyuyla çırpabilirsin ancak bu kadar tutmayabilir.

    YanıtlaSil
  29. sevgili simla bloguna hayran kaldık annemle. her gün başka bir tarifini deniyoruz :) yalnız krem tartar ile ilgili bir sorunumuz var. krem tartar kullandığımız ekmekler hep kocaman kabararak pişip sonra sönüveriyor. ne yapsak da sönmese ?

    YanıtlaSil
  30. teşekkürler ece:)
    fırın içinde ılınana dek tutabilirsiniz.ancak yine de tamamen olmasa da sönecektir malesef:)

    YanıtlaSil
  31. Bugün denedim harika oldular simla hanımmmm,çok teşekkürler bu harika tarifler içinnn !! 1 kaşık kepekle nasıl bu kadar çok oldular anlamış değilim :) elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. muhteşem oldu :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips