EVRE:GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
Krep için;
-1 yumurta akı
-1 yk yulaf kepeği
-1/4 çay bardağı yağsız süt
-2-3 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
İçine;
-1 yk toz tatlandırıcı
-2 yk yağsız süt
-2 yk light labne peyniri(günlük limit 20gr)
-1 yk toz antepfıstığı(günlük limit 20gr)
Krep malzemeleri çırpılır tavaya incecik dökülür.(ince krep yapmak için tavayı önceden ısıtmayın,soğuk tavaya döküp yayarsanız pişmeden ince yayma şansınız olur.)Üzeri gözgöz olduğunda tersi çevrilir.
Labne krep üzerine yayılır ve antepfıstığı serpilerek malzeme içte kalacak şekilde katlanır.
Krebin her yanı kızarınca ateşten alınır ve yine antepfıstığı serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun:)
not:diğer evrelerde fıstık kullanmadan evde yapacağınız cottage veya quark peyniriyle de yapabilirsiniz.
Ama buna içim gitti............ Size afiyet olsun...
YanıtlaSilelinize sağlık harika olmuş başarlarınızın devamını diliyoruz
YanıtlaSilellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgili Simla,yulaf ununu kullanmamızda bir sakınca varmı ben genelde onu kullanıyorum kepekle bir türlü randıman alamadım ama denemeyi de bırakmıyorum bazen birebir ikisinden koyuyorum ne dersin?
krep tavadayken labneli kremayi surup katladigimizda sicak oldugundan erimez mi..bi de katlayinca kizarincaya kadar pisiricekmisiz. ?soguk krebe sursek kremayi olmaz mi
YanıtlaSilHatice merhaba:)
YanıtlaSilyulaf unu uygun değil çünkü yulaf tanesinin öğütülmesiyle elde ediliyor.oysa bize gerekli olan o tanenin dışındaki kepek:)
burcu,
evet eriyor tabi kaymak gibi.katlayıp pişirmeye devam ediyoruz iyice kızarsın diye.ılık yendiği için soğuk sürdüğümüzde aynı zevki vermiyor.
peki anladim..tesekkur ederim simla:)
Sil