sosyal ağlarda izleyin

9.4.13

KAYMAKLI FISTIKLI KATMER

EVRE:GÜÇLENDİRME
 Bu diyetin en sevdiğim yanlarından biri de canımın çektiği yiyeceklerin alternatiflerini denemek.Tabi ki ödül öğününüzde gerçeğini yemeniz de mümkün.Ama bu şekilde yaptığınızda suçluluk duymanız mümkün değil:)

MALZEMELER:
Krep için;
-1 yumurta akı
-1 yk yulaf kepeği
-1/4 çay bardağı yağsız süt
-2-3 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı

İçine;
-1 yk toz tatlandırıcı
-2 yk yağsız süt
-2 yk light labne peyniri(günlük limit 20gr)
-1 yk toz antepfıstığı(günlük limit 20gr)

Labne,süt ve tatlandırıcı krema kıvamı alana dek karıştırılır.
Krep malzemeleri çırpılır tavaya incecik dökülür.(ince krep yapmak için tavayı önceden ısıtmayın,soğuk tavaya döküp yayarsanız pişmeden ince yayma şansınız olur.)Üzeri gözgöz olduğunda tersi çevrilir.

Labne krep üzerine yayılır ve antepfıstığı serpilerek malzeme içte kalacak şekilde katlanır.
Krebin her yanı kızarınca ateşten alınır ve yine antepfıstığı serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun:)

not:diğer evrelerde fıstık kullanmadan evde yapacağınız cottage veya quark peyniriyle de yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ama buna içim gitti............ Size afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık harika olmuş başarlarınızın devamını diliyoruz

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.

    sevgili Simla,yulaf ununu kullanmamızda bir sakınca varmı ben genelde onu kullanıyorum kepekle bir türlü randıman alamadım ama denemeyi de bırakmıyorum bazen birebir ikisinden koyuyorum ne dersin?

    YanıtlaSil
  4. krep tavadayken labneli kremayi surup katladigimizda sicak oldugundan erimez mi..bi de katlayinca kizarincaya kadar pisiricekmisiz. ?soguk krebe sursek kremayi olmaz mi

    YanıtlaSil
  5. Hatice merhaba:)
    yulaf unu uygun değil çünkü yulaf tanesinin öğütülmesiyle elde ediliyor.oysa bize gerekli olan o tanenin dışındaki kepek:)

    burcu,
    evet eriyor tabi kaymak gibi.katlayıp pişirmeye devam ediyoruz iyice kızarsın diye.ılık yendiği için soğuk sürdüğümüzde aynı zevki vermiyor.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips