EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Annem de çalışan bir kadın olarak pratik tarifler arasına almıştı.Ben orijinalini şimdiye dek hiç yapmamış olsam da Dukan usulü yaptığım etimek tatlısı şimdiye dek neden yapmadım dediğim hem bereketli hem lezzetli bir tatlı oldu.1 dilimi günlük tatlı ihtiyacınızı karşılayacak üstelik kepek hakkınız da kalacak.
Önceden yapmış olduğunuz bayat dukan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz gibi benim yaptığım gibi mikrodalga ekmeğiyle de yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
ekmek için;
-2 yumurta akı
-4 yk yulaf kepeği
-1 yk yağsız yoğurt
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-1 çay kaşığı kabartma tozu
ıslatmak için;
-1 çay bardağı yağsız süt
-2 çay bardağı su
-1 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla vanilya aroması
kreması için;
-1,5 su bardağı yağsız süt
-1 yk mısır nişastası
-2 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
Ekmek malzemeleri iyice çırpılır.Isıya dayanıklı bir kap içinde(kare borcam en ideali) orta ısıda yaklaşık 5-6 dakika pişirilir.Biraz dinlendirilip soğuduktan sonra dilimlenerek tost makinesinde bastırılmadan kurumaları sağlanır.(aynı şekildedüşük ısıdaki fırında da kurutabilirsiniz.)
Süt ve su karıştırılarak kaynatılır.Tatlandırıcı ve aroma eklenerek karıştırılır.
Ekmekler tekrar borcama dizilir.Şerbet üzerlerine dökülerek tümünün ıslanması sağlanır.
Krema malzemeleri çırpılarak koyulaşana dek pişirilir ve ekmeklerin üzerine dökülür.Ilınınca buzdolabına kaldırılır.
İyice soğuduğunda dilimlenerek arzuya göre kakao veya tarçın serpilerek servis edilir.
Not:Güçlendirmede tam tahıllı ekmekle yapıp taze meyvelerle servis edebilirsiniz.
Denemek isterseniz Selanik tatlısı da etimek tatlısına benzeyen bir başka tarif.
Afiyet olsun:))
evet Nostalji kokan bir tarif..eline saglik
YanıtlaSil