sosyal ağlarda izleyin

12.3.13

STROMBOLİ(rulo pizza)

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
 Tam buğday unundan hamur mayalayıp ne yapacağıma bir türlü karar veremediğim bir zamanda buldum bu tarifi:)
Stromboli adını 1950 yılında İtalya-Stromboli adasında çekilen aynı adlı filmden aldığı iddia edilse de kaynağın doğruluğundan emin değiliz.En kısa zamanda filmi izleyerek olasılık dahilinde mi görmeliyim:D
Yemeğin adı İtalyadan gelmiş olsa da orijini Amerika.50'li yıllarda Amerika'daki bir İtalyan restoranı tarafından yapılmaya başlanmış ve halen revaçta.İtalya'da  ise bir benzer tarif Calzone adıyla yapılıyor ki aslında o da rulodan ziyade yarımay şeklinde kapalı pizza formunda.

Stromboli için rulo pizza diyebiliriz.İçine pizzaya koyulabilecek her türlü malzeme eklenerek yapılabilir.
Ben misafirlerim de olduğu için tam buğday unu kullandım fakat yulaf kepekli versiyonu da gayet başarılı olabilir.

Tam buğday ununu seyirde 1,5 kaşık01 tolere veya güçlendirmede günlük ekmek hakkınız yerine kullanabilirsiniz.Bunun için piştikten sonra yiyebileceğiniz miktar en fazla 2 dilim buğday ekmeğine eşit yani 68gr olabilir.Bunun için mutlaka tartınızı kullanın zira her mutfaktaki kaşık,bardak ölçüsü farklı olduğundan kendi tarttığım miktarı sizin için yanıltıcı olacaktır.

MALZEMELER:
-2 su bardağı tam buğday unu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 paket toz maya
-1/2 su bardağı ılık  yağsız süt

sosu:
-3 yk domates püresi
-toz sarmısak,kekik

iç malzemesi:
-ben yağsız civil ve light kaşar ayrıca korumada olduğum için sucuk kullandım ama güçlendirme için uygun değil.siz kavrulmuş kıyma,pastırma,füme ve sebzeler gibi istediğiniz uygun malzemeleri kullanabilirsiniz.

üzerine:
-yumurta sarısı
-çörekotu




Hamur için kuru malzemeler karıştırılır ve unun ortası açılarak ılık süt eklenir.Kenarlardan ortaya doğru yavaş yavaş karıştırılarak hamur yoğrulur.(un az gelirse azar azar ekleyip kıvamı tutturun.ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına gelen bir hamur olacak.)Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
(ben bu iş için 50 derecede ısıttığım fırını kullanıyorum.)

Hamur kabardığında un serpilmiş tezgaha alınarak dikdörtgen şeklinde inceltilerek açılır.
Domates sosu fırça yardımıyla tüm hamura sürülür.Üzerine diğer malzemeler dizilerek hamur rulo haline getirilir.

Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ekilerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana dek yaklaşık 30-35dk pişirilir.
Fırından çıkarılınca biraz dinlendirilen stromboli dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun:)

8 yorum:

  1. Yine dokturmussunz simla hanim elinize saglikk... Benim sormak istedigim bisey var.guclendirmeye gecmeme 3.5 kilom kaldi kismetse ve yavas yavas guclendirme hakkinda simdiden ayrintilari iyice ogrenmeye calisorm.bu tarifte pismis haliyle gunluk 34gr iciyle berabermi tarticaz acaba? Yani tam bugdaydan yapmis oldugumuz deisik sebzeli..vs tariflerin gr ini nasil hesaplayacagiz acaba??ekmegi tartariz ama ic malzeme olunca kafam karisti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:)
      günlük max.68gr olmalı 34 değil;)
      ben içiyle beraber 68 tarttım mecburen.içini ayrı tartma şansımız olmadığından risk almadım.zaten içi de çok yoğun değil fazla bir gr tutmayacaktır.

      Sil
    2. 68 gr... tabı ya :))
      Bende boyle dusunmustum ama dedım sımla hnm bununda bır yordamını bulmustur ben yıne de bır sorayım :)))))
      Tesekkur ederımmmm

      Sil
  2. Olsun Dukandan olsun güçlendirme olsun. Hedef olarak güçlendirme yemeklerini koymak daha bir şevk veriyor. Gel güçlendirme gellll :)

    YanıtlaSil
  3. Simla, tüm yemeklerin o kadar güzel ve lezzetli ki... ben normalde aslında dukan diyeti falan yapmıyorum, ama senin buradaki lezzetlerin tam benim damak tadıma göre, ve aslında çok sağlıklı tam olması gerektiği gibi, beyaz un şeker yok ve yağsız, yani aslında bir yaşam tarzı, o yüzden çok çok uzun zamandır siteni takip ediyorum. bu güzel site için çok teşekkürler, ama cidden dün demiştim yine söyleyeceğim, bir kitap haline getirsek bunları.. bizi bilgisayardan kurtarsan, bir de tabi çıktı almaktan:) piyasada seninkiler gibi ağız tadımıza uygun dukan yemek tarifleri kitabı yok sanırım, senin var mı kullanabildiğin kitaplar??

    YanıtlaSil
  4. jale nebioğlu13 Mart 2013 12:36

    inşallah güçlendirmeye geçeriz de yeriz simla hnm daha hazirana kadar seyir var

    YanıtlaSil
  5. However, the lesions most commonly occur in the labia minora and around the vaginal opening.
    Where diagnosis proves particularly difficult
    it may be arranged that you have a small biopsy. He hated the taste of the
    sour lemon juice so much, he stopped licking his paw.


    Here is my webpage :: wartrol blog

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips