EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
Yemekte garnitür olarak servis edebilir veya benim yaptığım gibi domates sosla veya yoğurtla atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.Kabak ve havuçla da deneyebilirsiniz.
İtalyan versiyonunda pane harcına parmesan peynir de eklenir ve tadına doyum olmaz.Bizim öyle bir şansımız olmadığından içinde peynir tozu bulunan yulaf kepeği karışımı kullandım.(ürünü ilk kez duyanlar tıklayınız.)Ama normal kepekle de yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
-3 orta boy patlıcan
-1 yumurta
-2 yk yulaf kepeği karışımı
-arzu edilen baharatlar(ben toz sarmısak ve toz kırmızı biber kullandım.)
-az tuz
Fırın 200 derecede ısıtılır.(fan tercih sebebi)
Patlıcanlar uzun ince formda kesilir ve hafif tuzlanır.
Kepek ve baharatlar karıştırılır.Yumurta çırpılır.
Patlıcan dilimleri önce yumurtaya sonra kepek harcına bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Ayyy seyir işte :) Yapılacak arasında :)
YanıtlaSilNe yapsam güzel oluyor Simla Hanım:) Ne diyim ben :O tekrar tekrar teşekkürler...
YanıtlaSilafiyet olsun:)
YanıtlaSil