EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
İspanyol omlette patates yerine alabaş kullanmıştım.Bunda ise balkabağı kullandım.Sonuç mükemmel:))
Balkabaklı diğer tariflerimde de belirttiğim gibi kabağın tatlı oluşundan endişe duyuyorsanız nispeten daha az tatlı olan helvacı kabağını tercih edin ve kabuğa yakın kısımlarını kullanın.
Arzu ettiğiniz hemen her sebzeyle yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
-4 yumurta(2 tam-2 beyaz)
-1 kase küp doğranmış balkabaği
-1 küçük soğan
-1 diş sarmısak
-1 çarliston biber
-1 tutam maydanoz
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-az tuz,karabiber,kırmızıbiber
Balkabakları hafif yumuşayana dek haşlanır ve suyu süzülür.
Soğan piyazlık doğranır ve sarmısakla beraber yağda sotelenir.Biber doğranıp eklenir.Balkabakları ilave edilir.Tüm sebzeler yumuşayan dek sotelenmeye devam edilir.Baharatlar ve ince doğranmış maydanoz ilave edilir.
Yumurtalar çırpıcı yardımıyla çok iyi çırpılır.Sebzelerin üzerine dökülerek her yana iyice dağılması için yayılır.Üzerine kapak kapatılarak altı kısılır ve yumurtalar kabarana dek pişirilir.Kapak yardımıyla tersi çevrilerek arkası da pişirilir ve dilimlenerek servis edilir.
NOT:Tarifin orijinali fırında yapılıyor.Sapı fırına dayanıklı tavanız varsa yumurtayı ekledikten sonra ısıtılmış fırında yumurtalar kabarıp üzeri kızarana kadar 6-7 dk.pişirebilirsiniz.
NOT:Ben bu tür omletler için çift taraflı balık tavası kullanıyorum.
selam Simla hanim ellerinize saglik görüntüsü bile yetiyor hemen deneyecem artik güclenmede olduguman göre tarifleri aninda yapabilirim yasasin:)))))) birde kücük bir soru:) dukana baslamadan önce bizim burda yunan peynirlerinde severk yedigim azyagli izmir tulumuna benzer bir cesit simdi güclendirmede tükete bilirmiyim yoksa izinli degilmi size danismadan yanlis yapmak istemiyorum cok tesekkürler simdiden sevgiler:)))))
YanıtlaSilnefis oldu:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSil