sosyal ağlarda izleyin

12.11.12

MİLFÖY PASTA

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
Bazen mutfağa bir tarif yapmak için girip tamamen farklı bir şeyle çıkıyorum.Milföy hamurunu da ekler pasta yapma niyetiyle pişirdiğim hamurun kıvam almayacak kadar cıvık olmasıyla keşfettim:D
Baktım ki iflah olmayacak tek parça halinde pişirip denemek istedim.Gevrekliğine ve inceliğine inanamayacağınız bir hamur çıktı ortaya.
Bknz.foto:D




Hamuru iyice kurutmak gerekeceğinden tercihen 1 gece önce yapmanızı tavsiye ederim.

MALZEMELER:
MİLFÖY YAPRAKLARI İÇİN;
-2 yk yulaf kepeği
-1 su bardağı su
-2 yumurta akı(sarılar krema için)
-5-6 damla vanilya aroması
-1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı

KREMASI İÇİN;
-2 yumurta sarısı
-1,5 su bardağı yağsız süt
-1 yk mısır nişastası
-2 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla limon aroması

Hamur için yulaf kepeği su ile karıştırılır ve ateşe alınır.Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılarak pişirilir.


Karışım soğuyana dek tezgahta bekletilir.Yumurta akları tek tek eklenerek iyice yedirilene dek çırpılır.Aroma ve tatlandırıcı eklenir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Hamur kağıt üzerine dökülerek spatula yardımıyla incecik yayılır.175 derecede altın sarısı olana dek(yaklaşık 35dk) pişirilir.Fırın kapatıldıktan sonra hamur içinde bırakılır ve iyice soğuyup kıtırlaşması beklenir.İstenen ölçüde kareler halinde kesilir.(ben geceyarısı pişirip ertesi gün pastayı yaptım)



Süt,nişasta ve yumurta sarıları iyice çırpılarak pişirilir.Katılaştığında aromalar ve tatlandırıcı eklenerek pürüzsüz hale gelene dek karıştırılır.Soğuyana dek kaymak tutmaması için arada bir çırpılır.


Hamur üzerine krema sürülerek kat kat malzeme döşenir.En üste krema sürülmeden çok az tatlandırıcı serpilir.


Affınıza sığınarak ben kendiminkine 8-10 adet vişne ekledim.Güçlendirmede olanlar bu halini mutlaka denemeli:)





afiyet olsun:))

29 yorum:

  1. Off off ki ne of ssiz naptiniz boyleya muhtesem gorunuyor elineze saglik sinirli izinlilere kendim icin sinir koydum bir surelugine yoksa hemen yapardim hemde canim boyle tatli isterken

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. atak hariç Nihan.
      tüm tariflerin evrelerini ilk fotoların altında görebilirsin:))

      Sil
  3. dukan usülü laz böreği olmuş bence :) ismini böyle koyabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet düşündüm ben de onu ama laz böreğinde şerbet de kullanılıyor:))

      Sil
  4. siz böyle güzel tatlilar yaptikca benim keyfime diyecek yok bir tatli düskünü olarak :))) bu arada yine kücük bir soru güclendirmede kilo veriliyormu yane bir iki kilo kadar gidiyormu benim cok azkaldi güclendirmeye gecmeye merak ettim size güzel bir gün diliyorum sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      güçlendirmede kilo verenlerimiz oluyor ama genel olarak beklenen bir durum değil:)

      Sil
  5. selam hic seitan denediniz mi? vejeteryanlara protein gunlerinde onerilen bir seymis.
    soyle bir siteye ulastim
    http://blogs.howstuffworks.com/2010/05/05/how-seitan-also-know-as-wheat-meat-works/

    Ama denemeye cesaret edemedim. Denemis olan varsa fikrini almak istedim

    YanıtlaSil
  6. hiç denemedim ama tahminim soya eti gibi olduğu yönünde:)

    YanıtlaSil
  7. anladim, bi bakayim bakalim nasil olacak.
    gerci psikolojik olarak cok ters geliyor protein gununde undan yapilan sey ama. merak kediyi oldurur derler.

    YanıtlaSil
  8. Tatli harika gorunuyor ama ben krema kivamini sizin kadar koyu yapamadim ? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayağı kıvamlı oluyor aslında.yumurta sarıları özellikle çok kıvam vermeli.

      Sil
  9. merhaba,
    her açtığımda, bu siteyi keşke atak evresinde bulabilseydim diyorum kendime. sonunda stevyayı da aldıktan sonra tatlı açlığımı bastırmak için tariflere bakıyordum ama elinize sağlık hepsi birbirinden güzel fotolarla yayınlanmış onlarca tarif arasından hangisini seçeyim/yapayım diye 2 günüm geçti :)
    sonunda tamam bu dedim meğerse 1 gün de bekleme süresi varmış. bir kere başladım diyerek devam ettim sonunda dün akşam muradıma erdim. ancak kreması tam koyulaşmadı belki de dolapta bekletmem gerekiyordu sabredemedim :) tadlandırıcının tadına henüz alışamadığımdan olsa gerek biraz garip gelse de nefsimi körlettim.
    tekrar teşekkürü bir borç bilirim ellerinize sağlık. bu arada 06/10 da 107kg olarak başladığım diyette(arada kaçamaklar olsa da) bugün 93kg. dayım.
    dukancılara sabır ve gayret diliyorum hepimiz daha iyi bir hayatı hak ediyoruz onun için yola devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:)
      ilk deneme için iddialı bir seçim olmuş,bir erkek olarak takdir ettim doğrusu:)

      stevya'nın tadı garip gelebiliyor Splenda denemediyseniz tavsiye ederim.neredeyse birebir şeker tadı var.

      kısa sürede aldığınız sonuç da harika.tebrikler:))

      Sil
  10. merhaba öncelikle tarifleriniz mükemmel, bu pasta neden atak da yok peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:))
      çünkü nişasta miktarı atağa uygun değil.

      Sil
    2. cok tesekkur ederim (:

      Sil
  11. Tek kelimeyle harikasınız Simla hanım.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Yumurta sarısı kokmuyor mu pişince acaba?

    YanıtlaSil
  13. Ben yaptim ama milfoy yapragi suan firinda sisti ve buzustu sogudukca duzlicek.mi acaba ?

    YanıtlaSil
  14. ben hamurunu biraz fazla tutmuşum sanırım fırında.benim hamurum resimde görüldüğü gibi kesilebilir kıvamda olmadı.yağlı kağıdından ayırırken parçalandı hep.ben de hepsini parçaladım,hem görüntüsü hem tadı corn flakes gibi oldu.dondurma kuplarına kat kat,bir çıtırlardan bir muhallebisinden şeklinde koydum.görüntüsü de tadı da şahane oldu.İsmi bile çıktı ortaya,bilmem böyle bir tatlı var mıydı kupta çıtırlı muhallebi :))) tarif için çok teşşekürler,blogundan çok faydalanıyorum,emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  15. allahımmm gece gece rüyamısın senn :( Simla sırf şu sondaki resim için bile güçlendirme evresine kadar sabrederim yaa.. eline koluna zekana tariflerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. tek kelime ile SÜÜPEEERRR.... benden önce cocuklar saldirdir... artik onlarada yaparim tabiki normal sekerle....

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Simla hanımm ben Yeşim, 3 aydır sıkı takipçinizim. :)
    Tarifler hep çok güzel oluyor da çalıştığım için çok fazla zaman bulup yapamıyordum ama bu tarifin kremasını gördükçe aklıma muzlu danette geliyordu. İşin daha kötüsü şuan evde dolapta var ama tabiii gözümü bile kaydırmamaya çalışıyorum. Derken derken... Bu kremayı yaptım muz vanilya ve çok az tereyağı aroması koydum. Anısı gibi olduğunu söylemek danetteye haksızlık olmaz sanırım. Yarısını daha sıcakken yedim tadı damağımda bu yorumu yazıyorum. Yarısı da artık soğuduğundaaa....

    Bu arada şimdiye kadar 18 kilo verdim ama kuşkusuz siz ve bloğunuz olmasaydı bu kadar süre dayanamazdım. Emeğiniz için tekrar tekrar teşekkürlerrrrr :))))))))

    YanıtlaSil
  18. bunu seyır evresınde ps gunundemı sp gunundemı yıyebılırız yoksa farketmezmı bıde bunu yersek butun gun ekmek hakkımızı yememmemızmı gerekır gunde yemek kasıgı hakkımız oldugundan sormustum

    YanıtlaSil
  19. sp,ps farketmez ancak kepek hakkını dolduruyorsan ayrıca ekmek yiyemezsin.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips