sosyal ağlarda izleyin

10.11.12

RULO LAZANYA


EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
Haftasonları diyet yapanların iradesi daha çok sınanıyor sanırım.Evdekiler lazanya isteyince benim de canım istedi.Aslında normalini de yiyebilirim çünkü güçlendirme-koruma karışımı bir evredeyim:DAma hem sizleri düşündüğümden hem de yedikten sonra vicdan azabı yaşamamak için kendime Dukan usulü lazanya yapmak istedim:))
Uzun zamandır takip ettiğim harika tariflerin yer aldığı(dukan usulü değil:)) skinnytaste'de bu tarifi gördüğümden beri aklımda rulo lazanya yapmak vardı.O da Dukan'a kısmet oldu:))

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN;
-2 yumurta akı
-2 yk yulaf kepeği
-8 yk yağsız süt

İÇİ İÇİN;
-100 gr yağsız kıyma
-1 küçük havuç
-1 küçük soğan
-1 çay bardağı domates rendesi
-karabiber,toz kırmızı biber,tuz
-1 kase yağsız civil peyniri

BEŞAMEL SOSU İÇİN;
-1 su bardağı yağsız süt
-2 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 yumurta sarısı


 Kıyma kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan eklenerek soğanlar şeffaflaşana dek beraber kavrulmaya devam edilir.Havuç rendelenerek eklenir.Hafif yumuşadığında domates rendesi eklenip beraber pişirilir.Baharatlar eklenerek ateşten alınır.

         
Hamur malzemeleri iyice çırpılır.Kare bir cam fırın kabına dökülerek mikrodalganın orta seviyesinde 5-6 dk pişirilir. (mikrodalganız yoksa hamuru krep gibi tavada da pişirebilirsiniz.Ben kare formda olması için mikrodalgayı tercih ettim.)





Süt,nişasta ve yumurta sarısı çırpılarak koyulaşana dek pişirilir.Çok az tuz ilave edilir.

Hamurun üzerine biraz beşamel sos dökülüp yayılır.Üzerine kıymalı karışım dökülür.Civil peynirinin yarısı en üste döşenir.






Hamur rulo haline getirilir.Ortadan ikiye kesilerek fırın kabına alınır.Sosun kalanı,kıyma ve peynir paylaştırılarak fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.





Afiyet olsun:))

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık Simla Hanım. Diyeti sevdiriyorsunuz böyle yemeklerle... Hem pratik hem lezzetli gözüküyor. Mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis gorunuyor elinize saglik deniyecegim tarifler sirada bekliyor:)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.
    aslında iki günde bir blogunuzdayım:))
    Diyette 2. bölüme yeni geçtim bu gelişimde bir blogger olarak yorum yazmadan çıkmak artık ayıp olacak dedim:))))
    ben 4 kilo verdim ilk bölümde acayip mutluyum:)
    tariflerinizden zaman zaman yararlanıyorum
    emeklerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. selam simla hanim nasilsiniz yine süpersiniz ellerinize saglik bugün denedim cok güzel ben peyniri burda bulamadim yane almanyada türk bakkalinda üzerinde cecil diye yazan tel tel bir peynir kulandim belki aynidir bilemiyorum acaba yanlismi yaptim cünkü diyertim cok güzel gidiyor bozacak bir yanlis yapmak istemiyorum birde size baska sorum olacak sizin süper tatlilariniz var bende bir tatli delisiyim cok yapiyorum tatli tabiki evrelere göre gecen hafta TRUFFLE yaptim kekim coktu iki su bardagi ölcüsünde yaptim cok cikti ben bunlari 5gün icinde hergün kahveylen yedim yanlismi yaptim hergün abartmadan tatli tükete bilirmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba filiz,
      cecil peyniri yağlı bir peynir.yağ oranını görmediğin peynirleri tercih etmemen lazım.orada bulabileceğin 0 yağlı peynirlerden birini kullanabilirsin.(en fazla %2 olabilir)
      Talılarda dikkat etmen gereken sınırlı izinlilerin miktarı.Kakao günde 1 tatlı kaşığını,süttozu 3 yemek kaşığını geçmemeli mesela.Hergün tükettiğin zaman duraklama yaşayabilirsin.

      Sil
    2. cooook tesekkürler iyiki varsiniz size rastladigim günden beri dukan kadar hayatimda oldunuz sayfaniza ise gitmeden ugruyorum aksam gelirken tekrar bakiyorum hic birseyi cakirmak istemiyorum sürekli takipteyim sevgiler:))))))

      Sil
  5. simla mikrodalgaya koyarken borcami.yaglamak gerekiyor mu..eline saglik harika gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Burcu hiç gerek yok.Yalnız fırından fırına değişebiliyor pişirme hızı.Kontrollü gitmekte fayda var.Altı biraz nemli kalırsa süre arttırılabilir.

      Sil
  6. simla hanımcım bu ne güzel bir lezzetir dün akşam yaptım hem ben hem eşim yedi(diyette olmadığı halde)ellerinize sağlık tarif için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. ben civil peyniri yerine lor kullandim, o da gayet guzel oldu, civil bulamayanlara tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  8. Simla hanim merhaba deneyecegim. Demistim denedim harika oldu besamal sos cok sevmiyordum baktim face sayfasinda herkes harika oldu yaziyor ee bukadar insan yaniliyor olamaz :)diyerekten yaptim sonuc mukemmel tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. tam beş dakika önce afiyetle tabağımdaki lazanyalarımı bitirdim :) Çook lezzetli ve fazlasıyla doyurucu oldu hatta çeyrek taneyi de ben bitiremediğim için sevgilim kaptı. Diyet yapmadığı halde o da gayet lezzetli olduğunu söyledi :) İyi ki varsınız :) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Selam simlacım korumada saf p gunünde bu yemeği yapabilirimiyim hem nişasta hem yumurta sarısından ötürü tereddüt ettim ama bu tarifide pek seviyorum :-S

    YanıtlaSil
  11. Yani tabi ben sebzesiz haliyle yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  12. korumanın SPsi için uygun olmaz Naile.mümkün olduğunda sınırlı izinli kullanmamak lazım.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips