EVRE:ATAK*-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Bu tarifle benim kalıbımla 8 dilim kek oldu.Eğer ataktaysanız nişasta sınırını aşmamak için 2 dilimi geçmeyin.Seyirdeyseniz hepsi sizin olabilir:))
MALZEMELER:
-5 yumurta akı(sarılarını custard sos'ta kullanabilirsiniz.)
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/4 çay kaşığı krem tartar(aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz.)
-1 yk yulaf kepeği
-1 yk mısır nişastası
-7-8 damla vanilya aroması
Fırını 180 dereceye ayarlanır.
Yumurta akları cam bir kaseye alınır.Biraz köpürene dek çırpılır ve krem tartar eklenir.Önce düşük devirde sonra yüksekte yumurta akları tamamen katılaşıp,parlak bir kar görüntüsü alana dek çırpılır.(Kaseyi ters çevirseniz bile dökülmeyecek katılıkta olmalı.)
Her seferinde 1 kaşık tatlandırıcı eklenerek çırpılmaya devam edilir.En son vanilya aroması da eklenip çırpılır.
Yumurta aklara nişasta ve kepek eklenir.Ve katlama yöntemiyle köpük söndürülmeden karışmaları sağlanır.(katlama yöntemi=folding olarak geçen bir terim.Karışımın alttan spatula yardımıyla yavaşca alınıp üste katlanması gibi düşünebilirsiniz.Bir elinizle katlama işlemini yaparken diğer elinizle kabı çevirmelisiniz.)
Karışım hava baloncuğu kalmayacak şekilde kalıba dökülür.
Kabarıp üzeri kızarana dek yaklaşık 30 dk.pişirilir.
Soğuduğunda kalıptan çıkarılır.Dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemek gerek..
YanıtlaSilTeflon kalıptan çıkarabilir miyim sizce?
YanıtlaSilSilikon dikdortgen kalıbım vardı onda yaptım, tersten gidiyorum ama Custord sosta sıra, tek kötü yani yemek için yarını beklemem gerekecek, iyi bayramlar.
YanıtlaSilher ikisinde de başarısız oldum:(
YanıtlaSil