EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Tadı marshmallowa benzeyen üstelik tamamı saf protein olan bu tatlıyı gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
MALZEMELER:
-3 iri yumurta akı
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/2 çay kaşığı krem tartar
-1 çimdik tuz(tırnak ucu kadar çok çok az)
-10 damla vanilya aroması
KARAMEL SOSU İÇİN:
-2 yk toz tatlandırıcı(Takita formtat60 karamelize olabildiği için özellikle tercih edin.)
-3 yk su
Fırın 200 derecede ısıtılır.
Yumurta akları,krem tartar ve tuz cam bir kaseye alınır.Önce düşük devirde sonra yüksekte yumurta akları tamamen katılaşıp,parlak bir kar görüntüsü alana dek çırpılır.(Kaseyi ters çevirseniz bile dökülmeyecek katılıkta olmalı.)
Her seferinde 1 kaşık tatlandırıcı eklenerek çırpılmaya devam edilir.En son vanilya aroması da eklenip çırpılır.
Karışım kalıba dökülür ve hava boşlukları kalmaması için iyice sıvanır.(Ben cam kalıp kullandım ama bayağı yapıştı.Silikon kalıp kullanmanızı öneririm.)
Kalıbınızı başka bir kap içine oturtup yarısına kadar sıcak su ile doldurun.
Fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana dek pişirin.
İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Tatlandırıcıyı tencereye alıp hafif ateşte eritin.Rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyip biraz daha katılaşıncaya kadar pişirin ve soğumuş pastanın üzerine dökün.
Pasta kolayca kesiliyor ve dilimleniyor.
Kare bir kalıpta pişirilip küçük küçük keserek buradaki tarife alternatif marshmallow yapılabilir.
Krem tartar yumurta akına kıvam veren bir nevi kabartıcı.Her aktarda veya büyük marketlerde bulabilirsiniz. |
Ben cam kalıp kullandım ama bayağı yapıştı.Silikon kalıp kullanmanızı öneririm |
Kalıbınızı başka bir kap içine oturtup yarısına kadar sıcak su ile doldurun. |
Böyle kabardığına bakmayın çıkarınca sönüyor:) |
AFİYET OLSUN:) |
merhaba simla; biraz konuyla alakasız ama light sütle nasıl yogurt yapabilirim ne tavsiye edersin?
YanıtlaSilmerhaba simla; biraz konuyla alakasız ama light sütle nasıl yogurt yapabilirim ne tavsiye edersin?
YanıtlaSilresimler icin tesekkurler !
YanıtlaSilDefalarca denemişimdir şu merengi, ama nedense bir türlü yeterli katılığa ulaşamıyorum. kaç dakika çırpıyorsunuz, belki ben sabırsız davranıyorum, yarım saat sürüyor mu? Simla hn. bir de sizinkinin üzerinde karamelize sos dışında başka sos yok değil mi?
YanıtlaSilDefalarca denemişimdir şu merengi, ama nedense bir türlü yeterli katılığa ulaşamıyorum. kaç dakika çırpıyorsunuz, belki ben sabırsız davranıyorum, yarım saat sürüyor mu? Simla hn. bir de sizinkinin üzerinde karamelize sos dışında başka sos yok değil mi?
YanıtlaSilmerhaba:)
YanıtlaSilhiç dakika tutmadım aslında ama kesinlikle yarım saat sürmüyor.Taş çatlasa 5 dk.da oluyor.Krem tartar denedin mi daha önce?
karamel sos dışında sos kullanmadım.ama çok karamelize etmemişim bu kez rengş koyu olmadı:)
Zuhal:
YanıtlaSilKrem tartarı çok soruyorum ama bir türlü bulamıyorum...
bu tatlıyı denemeyi çok istiyorum bir eksik malzemem krem tartar :(
İkame edebileceğimiz başka birşey olarbilir mi?
Krem tartar Ayfer Kaur marka gurmenet veya hammaddeler websitesinden almıştım ben. o sitelerin birinde bulursunuz.
YanıtlaSilaktarlarda çok kolay bulursun Zuhal.
YanıtlaSilzuhal:
YanıtlaSilHangi aktara gittiyseniz söyleyin ona gidicem valla :D veya son ihtimal netten sipariş :))
Ben krem tartari kirim tartari diye buldum aktarda:)
YanıtlaSilMerhaba ben bişi sorucam size ellerinize sağlık harika görünüyor tatlandırıcının günlük limiti nedir?
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silyapay tatlandırıcılar(aspartam,sakarin,sukraloz vb.)8 tatlı kaşığı ile sınırlandırılmalı.Stevya veya lo-han(türkiye'de henüz yok sanırım)gibi bitkisel olanlar sınırsız.
Ben takita kullanıyorum mesela kabak tatlısı yaptım 3 dilim kabak 4 yemek kaşığı takita koydum eda hanımın tarife göre ;) bu ölçülerle ne kadar yemem lazım emin olamadım nasılda güzel olmuş :)) bu arada az önce bu tarifi şahane oldu ;))
YanıtlaSilMerhaba Ebru,
SilHepsini 1 günde yememek daha uygun olacaktır.
Tamam tşk ederim ;)
YanıtlaSilmerhaba :)
YanıtlaSilaz önce marshmallow' u fırına verdim.. ancak ben krem tartar yerine 3 damla fln limon suyu koydum yeterince katı oldu.. 3 damla limon suyundan bir şey olmaz sanırım... bakalım nasıl olacak cok merak ediyorum... ayrıca bloğunuz süper.. ellerinize sağlık simla hanım.. ben şerife
Merhaba bu tarifi deneyecigim fakat krem tartar fransizca biliyomusunuz
YanıtlaSilMerhaba bu tarifi deneyecigim fakat krem tartar fransizca biliyomusunuz
YanıtlaSilcrème de tartre olmalı.
YanıtlaSil