sosyal ağlarda izleyin

11.7.12

SELANİK TATLISI

EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME
Tarifin orijinalini bir arkadaşımın facebook sayfasında gördüm geçenlerde.Atatürk'ün en sevdiği tatlıymış Selanik tatlısı.Tarife bir göz attım,ben bunun Dukancasını yaparım dedim:D

Tam bir Ramazan tatlısı oldu.Denemeyen pişman olur:)

MALZEMELER:
Taban için;
-1 yumurta
-3 yk yulaf kepeği
-1 çay bardağı yağsız süt
-1/2 paket kabartma tozu
-3-4 damla tereyağ aroması

Kreması için;
-2 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1,5 su bardağı yağsız süt
-2 yumurta
-1 yk toz tatlandırıcı
-3-4 damla vanilya aroması

Şurup için;
-1 su bardağı su
-2 yk toz tatlandırıcı

Süt ve kepek karıştırılır.Biraz dinlendirildikten sonra yumurta ve diğer malzemeler eklenerek iyice çırpılır.

Karışım ısıya dayanıklı bir kaba alınarak mikrodalganın en yüksek ayarında 5 dk.pişirilir.
(Fırında 180 derecede 25-30dk.da pişirebilirsiniz.)
Süt ve nişasta koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ateşten alınıca tatlandırıcı ve aroma eklenir.
Karışım ılınınca yumurtalar eklenerek iyice çırpılır.


Muhallebi karışımı pişen kek üzerine dökülür.Fırında 170 derecede 25 dk.pişirilir.


Su ve tatlandırıcı kaynatılır.Pişmiş ve soğumuş muhallebili tatlı dilimlenir.Sıcak şurup üzerine dökülür.
Buzdolabında soğutulup servis edilir.


Not:Mısır nişastası sınırlı izinli olup hergün olmamak kaydıyla 1 yk kadar izinlidir.

Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. 2 misline çıkararak daha çok yapayım dedim. Hamurunda şerbetinde sorun olmadı da yumurtalar iri olduğundan muhallebi kısmı fazla sarı oldu ve üstü kabuklaştı sarısından dolayı :) Hamuru revani ile kemalpaşaya benziyor yalnız...

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips