EVRE:SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Tam bir Ramazan tatlısı oldu.Denemeyen pişman olur:)
MALZEMELER:
Taban için;
-1 yumurta
-3 yk yulaf kepeği
-1 çay bardağı yağsız süt
-1/2 paket kabartma tozu
-3-4 damla tereyağ aroması
Kreması için;
-2 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1,5 su bardağı yağsız süt
-2 yumurta
-1 yk toz tatlandırıcı
-3-4 damla vanilya aroması
Şurup için;
-1 su bardağı su
-2 yk toz tatlandırıcı
Süt ve kepek karıştırılır.Biraz dinlendirildikten sonra yumurta ve diğer malzemeler eklenerek iyice çırpılır.
Karışım ısıya dayanıklı bir kaba alınarak mikrodalganın en yüksek ayarında 5 dk.pişirilir. (Fırında 180 derecede 25-30dk.da pişirebilirsiniz.) |
Süt ve nişasta koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ateşten alınıca tatlandırıcı ve aroma eklenir. Karışım ılınınca yumurtalar eklenerek iyice çırpılır. |
Muhallebi karışımı pişen kek üzerine dökülür.Fırında 170 derecede 25 dk.pişirilir. |
Su ve tatlandırıcı kaynatılır.Pişmiş ve soğumuş muhallebili tatlı dilimlenir.Sıcak şurup üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulup servis edilir. |
Afiyet olsun:)
2 misline çıkararak daha çok yapayım dedim. Hamurunda şerbetinde sorun olmadı da yumurtalar iri olduğundan muhallebi kısmı fazla sarı oldu ve üstü kabuklaştı sarısından dolayı :) Hamuru revani ile kemalpaşaya benziyor yalnız...
YanıtlaSil