sosyal ağlarda izleyin

13.7.12

PATLICAN BÖREĞİ

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
-1-2 adet büyük bostan patlıcan
-200 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-2 diş sarmısak
-2 yk domates rendesi
-1 su bardağı yağsız süt
-1 yumurta

Kıyma yağsız tavada rengi değişene dek kavrulur.Küp doğranmış soğan,sarımsak ve domates rendesi eklenerek beraber pişirilir.Arzu edilen baharatlar eklenerek ateşten alınır.

Patlıcanlar alacalı soyulur.Kalın dilimler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde hafif kızarıp yumuşayıncaya dek fırınlanır.

Fırın kabına 1 sıra patlıcan dizilir.

Üzerine kıyma harcı yayılır.


Kalan patlıcanlar dizilir.
Yumurta ve süt çırpılarak üzerine dökülür.



Üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dakika 180 derecede fırınlanır.

Not:Eğer duraklama yaşamıyorsanız üzerinde eritmek için yaklaşık 30gr kadar %7 yağlı kaşar peyniri rendesi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Biraz once yaptim firinda sutle yumurta yerine salcali su koydum domates dilimleri koydum bakalim nasil olcak

    YanıtlaSil
  2. Tariflerini zevkle takip ediyorum, bazılarını deniyorum.
    Dukan diyetiyle ilgili bir kötü taraf, neredeyse hiçbir çiğ ürüne izin vermemesi. Herşeyi pişirip yemek gerekiyor bir şekilde. Anca sebze günlerinde yenilen ıspanakları, salata şeklinde çiğ yiyebiliriz, yanında biraz domatesle. Buna da biraz çözüm bulunabilse, ne güzel olur.
    İmza: Çiğ beslenmeye bayılan GIA:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu kaçırmışım:)
      Aslında Dukan çiğ yemeye karşı değil.Fakat işin aslı çiğ yenebilecek fazla seçeneğimiz yok.Proteinleri çıkarınca sadece sebzeler kalıyor geriye:))

      Sil
  3. Eşimin bana akşam süpriz yapıp bu yemeği yapması, ancak kalın doğruyoruz ibaresini görünce patlıcanları neredeyse ortadan ikiye bölüp pişirmesi bizi çok güldürdü dün:)"Napayım kadınlara göre yazıyorlar bunları" demesi de ayrı bir hoştu:)Biz de kıymalarını yedik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun:)
      Düşünmesi bile yeter:)
      Bir sonraki tarifi biraz daha detaylı yazmalıyım demek ki:)

      Sil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips