EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
-1-2 adet büyük bostan patlıcan
-200 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-2 diş sarmısak
-2 yk domates rendesi
-1 su bardağı yağsız süt
-1 yumurta
Kıyma yağsız tavada rengi değişene dek kavrulur.Küp doğranmış soğan,sarımsak ve domates rendesi eklenerek beraber pişirilir.Arzu edilen baharatlar eklenerek ateşten alınır.
Patlıcanlar alacalı soyulur.Kalın dilimler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde hafif kızarıp yumuşayıncaya dek fırınlanır. |
Fırın kabına 1 sıra patlıcan dizilir. |
Üzerine kıyma harcı yayılır. |
Kalan patlıcanlar dizilir. Yumurta ve süt çırpılarak üzerine dökülür. |
Not:Eğer duraklama yaşamıyorsanız üzerinde eritmek için yaklaşık 30gr kadar %7 yağlı kaşar peyniri rendesi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Biraz once yaptim firinda sutle yumurta yerine salcali su koydum domates dilimleri koydum bakalim nasil olcak
YanıtlaSilTariflerini zevkle takip ediyorum, bazılarını deniyorum.
YanıtlaSilDukan diyetiyle ilgili bir kötü taraf, neredeyse hiçbir çiğ ürüne izin vermemesi. Herşeyi pişirip yemek gerekiyor bir şekilde. Anca sebze günlerinde yenilen ıspanakları, salata şeklinde çiğ yiyebiliriz, yanında biraz domatesle. Buna da biraz çözüm bulunabilse, ne güzel olur.
İmza: Çiğ beslenmeye bayılan GIA:)
Yorumunu kaçırmışım:)
SilAslında Dukan çiğ yemeye karşı değil.Fakat işin aslı çiğ yenebilecek fazla seçeneğimiz yok.Proteinleri çıkarınca sadece sebzeler kalıyor geriye:))
Eşimin bana akşam süpriz yapıp bu yemeği yapması, ancak kalın doğruyoruz ibaresini görünce patlıcanları neredeyse ortadan ikiye bölüp pişirmesi bizi çok güldürdü dün:)"Napayım kadınlara göre yazıyorlar bunları" demesi de ayrı bir hoştu:)Biz de kıymalarını yedik:)
YanıtlaSilAfiyet olsun:)
SilDüşünmesi bile yeter:)
Bir sonraki tarifi biraz daha detaylı yazmalıyım demek ki:)