EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
Tart hamuru için,
-2 yk yulaf kepeği
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/2 çay bardağı yağsız süt
-1 yumurta akı(sarısı krema için)
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması
Tüm malzeme iyice karıştırılır ve yapışmaz bir tepsi içine yayılır.(ben silikon kalıp kullandım ama benim kalıbım biraz büyük geldiği için tart ince oldu.1 parmak kalınlığında olacak şekilde yayabileceğiniz bir kalıp daha iyi olacaktır.)Fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dk.pişirilir.Soğuması için tezgaha alınır.
Kreması için,
-1/2 su bardağı yağsız süt
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/2 limon suyu
-1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-4-5 damla limon aroması
-1 yumurta sarısı
Süt ve nişasta karıştırılarak pişirilir.Kıvam alınca aromalar ve tatlandırıcı eklenir.Yumurta sarısı çırpılır ve karıştırılarak kremaya eklenir.Ateşten alınınca çırpmaya devam edilerek limon suyu eklenir.
Krema tart üzerine yayılarak tekrar fırına alınır ve yaklaşık 10dk 170 derecede pişirilir.
Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir ve dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun:)
Simla Hn, yine süper bir tarif vermişsiniz, geçen akşam size, artık yaz geldi bize söyle güzel limonlu serin bir tarif verirsiniz diye mesaj atmaya çalışıyordum ki bir türlü mesajım gidememişti. Ama siz aklımızı mı okuyorsunuz ne?
YanıtlaSilmısır yerine buğday nişastası kullansak olmazmı mısır ve ürünleri gdo lu ya o yüzden soruyorum
YanıtlaSilharika oldu, tsk ederim !
YanıtlaSiltart su gibi oldu umarım pişer fırında şuan :S
YanıtlaSilbunu tarifteki gibi uyguladm ama cok sekerli oldu diyete bi etkisi olurmu?
YanıtlaSiltatlandırıcı kullandıysan sorun yok:)
SilTatlandirici kanser ve ilerde seker hastasi yapiyomus hic tatli besin gecmiyo bogazimdan amaaa bu dogrumu
YanıtlaSil