sosyal ağlarda izleyin

12.6.12

KIYMALI ALİNAZİK

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME

Kolay ama lezzetli tariflere devam:)

MALZEMELER:
-650 gr közlenmiş patlıcan konservesi(katkısız-yağsız-şekersiz)arzu ederseniz kendiniz de közleyebilirsiniz.
-2 diş sarmısak
-1 su bardağı süzme yoğurt
-250 gr yağsız dana kıyma
-1 orta boy soğan
-5-6 yk domates rendesi veya katkısız salça
-1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber ve arzu edilen diğer baharatlar

Kıyma yağsız tavada kavrulmaya başlanır.Suyunu salıp çekince ince doğranmış soğan ilave edilip beraber kavrulmaya devam edilir.Domates rendesi ve baharatlar eklenerek biraz daha pişirilir.(çok kuru olursa biraz su ekleyebilirsiniz.)
Patlıcanlar tencereye alınarak kaşığın arkasıyla ezilerek ısıtılır.Yoğurdun içine ezilmiş sarmısak eklenerek iyice karıştırılır ve patlıcanlara eklenir.Kısık ateşte karıştırılıarak ısınması sağlanır.(amaç sadece ısınmasını sağlamak.kaynamamasına dikkat edin yoksa kesilebilir.)
Patlıcanlı sos üzerine kıyma harcı eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun:)





4 yorum:

  1. Buna bayıldım pek et sevmeyen biri olarak sanırım ataktan sonra bunlar benim icin büyük ödül olacak:) simla sana bir sorum olacak yasak sebzeler dısında bütün sebzeler serbest mi:) ve her öğün sebze tüketimi yasak diyor yani ben öğle ve aksam sebze tuketemeyecek miyim ayrıca nar eksisi serbest mi son olarak kek tarifleri denedim ama bir türlü olmadı hep çığ kalıyor veya yapışıyor ne yapmam gerek.cok soru sordum biliyorum ama cok dardayım yetis imdadıma lütfen:) her şey icin, emeklerin cooook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Buna ben de bayildim :0 Inanilmaz guzeldi, muthis tok tutuyor.Simla Hanim Inanilmazsiniz.Sizin sitesinizi bir sey ararken rast gele kesfedip 1 hafta sonra dukana basladim . Bu site olmasaydi sanirim bir cok kisi vazgecebilirdi yari yolda daralip ;) Neden daha once yag corbasi iciyor musuz, midemizi ekmek ambarina ceviriyormusuz acaba , boyulede cok lezzetli oluyorlar halbuku hem de saglikli! Coook tesekkurler..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, ben yaklaşık 57 gündür falan dukan yapıyorum ve sitenizden pek çok tarifi uyguladım ama körili tavuk ve bu en başarılı olanlar oldu. elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips