EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Spaetzle'a bir tür noodle,şehriye veya makarna diyebiliriz.Menşei tam bilinmemekle birlikte ağırlıklı olarak Almanya,İşviçre,Avusturya ve Macaristan mutfağında adı geçiyor.Suluca bir yumurtalı hamurun özel bir elek yardımıyla kaynayan suya akıtılarak pişirilmesiyle yapılan bu yemeğin kelime anlamı ise ufak hamur toplarına ithafen ''küçük serçe''.
Yulaf kepeğiyle hamur oluşturmak epey zahmetli olduğundan bu teknik çok işimize yarayacak.Ben hamuru oluştururken atakta da rahatça yenebilmesi için sınırlı izinlilerden kullanmadım,klasik ekmek hamurumuzu kullanmayı tercih ettim.Seyirde bu hamura 1 tatlı kaşığı mısır nişastası,güçlendirmede ise tam buğday unu ekleyerek çok daha kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz.
MALZEMELER:
-2 yumurta akı
-2 yk süzme yoğurt(ev yapımı quark veya ricotta ile de deneyebilirsiniz.)
-2 yk yulaf kepeği
Tüm malzeme homojen bir hamur haline gelene dek çırpılır.Hafif suluca boza kıvamında bir hamur yapılırBiraz dinlenmeye bırakılır.
BİR TENCEREDE SU KAYNATILIR.AZ TUZ EKLENİR. |
ÜZERİNE GENİŞ DELİKLİ BİR ELEK KONUR |
HAMUR ELEĞE ALINIR. |
SİLİKON BİR SPATULA İLE HAMUR SIYRILARAK SUYA AKITILIR |
Hamur parçaları piştikçe suyun üzerine çıkıyor ve bu şekilde minik toplar halinde görünüyorlar.
Yaklaşık 5 dk pişirdikten sonra süzüp makarna gibi istediğiniz sosla karıştırabilirsiniz.
Ben kıymalı bir sosla karıştırarak makarna,terbiyeli,tavuklu ve domatesli çorbaya ekleyerek şehriye gibi kullandım.
Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Afiyet olsun:)
simla sen nassıl bi bünyesin yaa !!! bence artık kitap falan çıkar ya
YanıtlaSildeğişik şeyleri uygulamaya üşenmeyen bir bünye diyelim:))
Silkitap zor iş:)bakalım:)
vay canına demek istiyorum :) ayrıca site formatın hayırlı uğurlu olsun :)
YanıtlaSilteşekkürler Zeynep:)
SilNe diyeyim harikasın, seni seviyoruz. Sen olmasaydın inan bu diyet çekilmez olurdu.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Silsimla süpersin canım bu kadar makarna isterken bu kepekten makarna yapılırmıki derken yetiştin yaptım çok güzel oldu ama sanırım benim geçirdiğim süzgecin delikleri biraz iriydi birazcık büyük oldular
YanıtlaSilafiyet olsun sümeyye:)
SilEllerinize sağlık Sevgili Simla, sizin yarınız kadar yaratıcı olmayanlar diyet koçu ünvanı ile kitap çıkarırken siz lütfen geç kalmayın, hakediyorsunuz.
YanıtlaSilSevgilerimle...
teşekkürler Seda:)
Sildur bakalım gün doğmadan neler doğar:)
benden de sevgiler:)
çok teşekkürler süper...
YanıtlaSilçok teşekkürler süper...
YanıtlaSilYahu ben beceremedim :/ hamurum mu cıvık oldu bilmiyorum yogurtlu hamur yiyorum şuan top top ta olmadı parça pinçi bi şey oldu.. tam tarifi yaptım anlamadım simla abla ya..
YanıtlaSildediğin gibi hamur cıvık olabilir.tepeleme kullanıyorsun değil mi kepeği?
YanıtlaSilBuna kıyma katılsa, üzerine de sarımsaklı yoğurt... Mantı olur... Ben bi öyle deneyeceğim :) teşekkürler bütün tarifler için! :)
YanıtlaSilSüper valla şimdi yaptım çokkkk güzel oldu ellerine sağlık siz olmasanız dukan zor geçer ;)
YanıtlaSildiyet seninle güzel Simlaaa.Teşekkürlerr
YanıtlaSil