sosyal ağlarda izleyin

4.6.12

GÜLLÜ BEZE

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDRİME
İtiraf etmek gerekirse bezeyi pek sevmem.Ama madem yapacağım biraz daha bana has olsun istedim.Gül aromalı bu minik bezeler o kadar şirin ve lezzetli oldular ki hiç sevmeyenler bile mutlaka denemeli:)


MALZEMELER:
-2 yumurta akı(oda sıcaklığında)
-1 kahve fincanı toz tatlandırıcı
-1 fiske tuz(1/8 çay kaşığı kadar)
-1 yk gülsuyu(güllaç,aşure vs için satılan yenilebilir gülsuyu)
-çok çok az kırmızı gıda boyası(1-2 bulgur tanesi kadar)

Derin bir tencereye yumurta akı,tatlandırıcı ve tuz koyulur.
Ocağın altı en kısıkta yakılır.(ısı yumurta aklarının daha katı olması için öneriliyor.)
Karışım ateşteyken mikserle çırpılmaya başlanır.(çırpmaya ara vermemeniz önemli yoksa yumurta pişebilir)



Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılır.(Karışımın iyice kabarıp katılaşması için süre önemli)Gülsuyu ve gıda boyası eklenerek iyice karışana dek çırpılmaya devam edilir.

Karışım krema torbasına alınarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye ufak ufak sıkılır.
Önceden ısıtılmış fırında 80 derecede yaklaşık 1,5 saat pişirilir.(Amacımız kızarmadan kurumalarını sağlamak)

Piştiklerinde fırının kapağı aralanarak fırının içinde soğutulur.

Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. merhaba simla hanım
    ben züleyha yaklaşık 1 aydır dukan yapıyordum 6 kilo verdim. ama birkaç gündür biraz rahatsızım dukana pek uyamadım açıkçası evde ne varsa onu yedim şimdi yeniden ataktanmı başlamam gerekiyor yoksa 1+1 den devam edebilirmiyim.yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  2. ve birde bu hafta tatile gideceğim orda nasıl yapacağım dukanı hiç bilmiyorum bunun için bir çözümünüz varmı yazlığımız var yaklaşık 3 ay orada kalacağım. hiçbirşeyi özlemiyorum ama dondurma ve meyve nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zuleyha merhaba,
      kaldığın yerden devam edebilirsin.
      tatilde uygulama için Dukan güçlendirmeyi öneriyor.linkteki yazıyı okursan faydalı olacaktır:)
      http://www.dukandiyetitariflerim.com/2011/07/dukan-yaz-tatilinde-nasl-uygulanr.html

      Sil
    2. tesekkür ederim simla hanım bu kadar tarifi uygulamaya nasıl fırsat buluyorsunuz inanın şaşırıyorum size ...

      Sil
  3. simla günde 600 gr yoğurt yediğim oluyor 3 4 yumurta beyazı tükettiğim olabiliyor karnımda şişlik var 10. günümdeyim 3 kilo verebildim sabah 70 çıkıyorsam akşam 1 kilo almış görünüyorum yavaş kilo veriyorum sebzeyi sp günlerinde de biraz sınırlı tutuyorum fakat 3 4 domates yediğimde oluyor bazen ve 2p 1sp yapıyorum sence doğru mu yapıorum 2 gündür kilo vermem durdu nedendir acaba... umutsuz:((... BUSE..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 günde 3 kilo hiç de az değil.2p 1ps uygulaması yok diyette.eşit sayıda olmalı p ve ps günleri.
      diğer uyguladıklarında sorun yok.seyirde hergün kilo kaybı olması zaten mümkün değil.normali haftada 1-2 kg zaten:)sabah ve akşam kilo oynaması normal.hep aynı zamanda tartıl.sabah tuvaletten sonra,aç karnına ve çamaşırlarınla ideal olanı.
      sabret olacak:)

      Sil
  4. simlaaaaaaa cevap versennn :(

    YanıtlaSil
  5. Bezeye de bayılırım sanırım en heyecanla bu tarifi de bekleyen ben olmuştum, çünkü daha önce başka bir sitedeki tarifi dukana göre yorumlayarak- yani sofra şekeri yerine tatlandırıcı kullanmıştım- 110 derece pişmesini bekledim bekledim ve bekledim, tek olan renklerinin kahverengileşmesi ve yumuşaması sonucuna ulaştım :(
    Bu sefer yine tarifteki herseye uyarak yeniden denedim ama bir bucuk saat sonra elime geçen tek şey yumuşak kahverengi yenmesi imkansız bir şeylere dönüştüler :S
    Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki de aynı böyle oldu, ısrarla pişirmeye devam ettim sertleşirler diye ama olmadı. deep freeze e attım, inanılır gibi değil ama yine sertleşmedi. şimdi duruyor orda arada bir atıyoruz ağzımıza bir iki :)

      Sil
    2. Aynı şey bende de oldu. Baktım olacak gibi değil (yemesi imkansızdı gerçekten ve stevya kullandığım için iyice soğudum özene bezene yaptığım bezeden). Atmak da istemiyorum o kadar uğraştım sonuçta. Yaratıcılığımı kullanma zamanı dedim!!! Hemen bir mixer kabına attım 3-4 tanesini, üzerine çok az süt koydum (kesinlikle 1-2 su bardağından fazla değil) ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekledim. Tencereye koydum ve pişirmeye başladım. Mükemmel pudingler elde ettim. :) Stevya bu tarifte ki pudingte çok güze oluyormuş bunu da anlamış oldum. (Bu arada bezeyi yaparken gülsüz ama vanilya+acı badem aromalı yapmıştım).... Her gün bir kase yiyerek tatlı krizimi bastırırım bu pudinglerle . Bu arada Simla'cım belki bunu kendi anlatımınla puding tarifi olarak verirsin kendince yorumlayarak :) Az önce yedim pudingimi bu arad miss misss... Sevgilerrr

      Sil
    3. Mixer'de iyice karışmak gerek tabi :)

      Sil
  6. Blogunuzu sürekli takip ediyoruz.Bambustor olarak bu paylaşımları yaptığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  7. bezeyi yaparken cam ısıya dayanıklı bir kaba yumurta beyazlarını kırıp üzerine bi fiske tuz ekleyip benmari usulü kısık ateşte çırpmamız lazım. daha sonra şekerini yavaş yavaş eklemeli. daha kıvamlı olur bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. Simla Hanım, şu an bana çok iyi geldi bu tarif:)) Aslında henüz fırında ama kremşanti gibi olduğu için yine sizin tarifinizle yaptığım bir dilim dukan ekmeğini sütle ve rom aroması ile ıslatıp bunun üzerine beze hamurunu koyarak yemek kaç gündür eksikliğini hissettiğim keyfimi yerine getirdi. Umarım fırındaki de tatmin edici bir sonuçla çıkar. Teşekkürler
    Gözde

    YanıtlaSil
  9. keşke daha yoğun kıvam olabiseydi, ben stevia ile gibi yaptım, böyle sizinki gibi köpük ve çerez kıvamında oldu , beze daha farklı.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips