EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Görüntüsü beni benden alan bu Yeni Zelanda tatlısı adını rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.Rivayete göre 1926'da dünya turnesinde kendisi şerefine yapılmış ilk kez.Ve o günden sonra da özel günlerde hep tercih edilen bir tatlı-pasta olmuş.Orijinal tarifinde pasta bütün halde yapılıyor.Üzerinde krema ve çilekle servis ediliyor.
Biraz beze,biraz mereng karışımı bu tatlının farkı içinde nişasta ve sirke de olması.Ben rulo halini denemek istedim.Güçlendirmede olanlara mutlaka çilek,böğürtlen gibi meyvelerle yapmalarını tavsiye ederim.
İçinde krema yerine kaymaklı dondurma kullandım.(Yumurta çırpmaktan yorulmam derseniz içine krem şanti veya diyete uygun başka bir krema da sürebilirsiniz.)
Üzerindeki antepfıstığı* ile kesme maraş dondurmasına benzedi.(ıspanaklı kek tarifimdeki tavsiyeye uyduysanız dondurucunuzda birkaç bayat kek dilimi olmalı.O kekleri rondodan geçirdiğinizde antepfıstığınız hazır;))
MALZEMELER:
Pavlova için:
-3 yumurta akı(oda sıcaklığında)
-1 kahve fincanı toz tatlandırıcı
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
-1 çay kaşığı elma veya üzüm sirkesi
-4*5 damla vanilya aroması
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve karışım spatula ile dikdörtgen formda yayılır.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında(fanlıysa 170) 10 dakika,daha sonra 160 dereceye düşürülerek 10 dakika daha pişirilir.(Üzeri altın rengi olunca tamamdır.)
Tel ızgaranın üzerine serdiğiniz başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevrilip konur ve soğuduğunda üzerindeki kağıt çıkarılır.
Kaymaklı dondurma için;
-500 gr yağsız süt
-4 yk toz tatlandırıcı
-2 yk toz saf salep
-5-6 damla kaymak aroması
Karışım beraber pişirilir ve kıvam alınca ocaktan alınır.Ilındığında buzdolabında iyice soğutulur.Dondruma makinesinde yaklaşık 20 dk.da dondurma hazırlanır. (Önceden yapılmış dondurmanız varsa dolaptan çıkarıp biraz yumuşattıktan sonra kullanabilirsiniz.)
Pavlova üzerine dondurma yayılır.
Kağıt yardımıyla rulo haline getirilir.
Dondurucuda 30dk kadar dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun:)
Ya gidip makina alayım diyorum ama saf salepi nerden bulacağım Viyana'da :(
YanıtlaSilsalep şart değil dondurma yapmak için naile.
Sillight yoğurda biraz aroma ,biraz tatlandırıcı katıp koysan bile şahane dondurma oluyor;)
Bak bu iyi geldi ok ozaman ;)
YanıtlaSilSüt yerine yoğurt koyucam ozaman dimi
YanıtlaSiltabi bak bunun gibi yapabilirsin.http://www.dukandiyetitariflerim.com/2012/05/cilekli-yogurt-dondurmasi.html
SilMERHABA
YanıtlaSilATAK İÇİN BUNU YAPICAM NEKADAR YİYEBİLİRİM? İÇİNE İÇİNE DUKAN KREM ŞANTİ KOYSAM OLURMU
MERHABA
YanıtlaSilATAK İÇİN BUNU YAPICAM NEKADAR YİYEBİLİRİM? İÇİNE İÇİNE DUKAN KREM ŞANTİ KOYSAM OLURMU
Denedim ama beceremedim:( cok ince oldu. Hem kuru hemde yagli kagittan kalkmadi
YanıtlaSilDondurma makinanızı nereden aldınız? Ben internette satıldığı bir yerleri bulmaya çalıştım ama büyük teknoloji marketlerde bulamadım. Oradalarda satılmıyor mu yoksa ben mi bulamadım?
YanıtlaSilben internet üzerinden almıştım. süpermutfaktı sanırım.
Sil