sosyal ağlarda izleyin

20.6.12

LORLU KURABİYE


EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Gün geçmiyor ki yeni bir şey görmeyeyim ve alıp denemek istemeyeyim:D
Masrafa sokuyorsun bizi diyeceksiniz diye ödüm kopuyor ama vallahi amacım sadece benim gibi meraklı olanlarınıza göstermek:)
Tabi ki bu tarif için aslında zaruri değil bu alet.(hatta hiçbir kurabiye için)Ama hem yapması çok zevkli hem de daha ölçülü ve düzgün kurabiyeler elde ediliyor.
Bu kurabiyeyi de  kakaolu bisküvi  gibi muffin kalıplarının dibine az miktarda dökerek  veya limonlu kurabiye gibi kaşıkla yağlı kağıda paylaştırarak yapabilirsiniz.
Bizim kurabiyelerimizin hamuru bu makine için biraz gevşek kaçsa da güçlendirmede tam buğday unuyla yapacaklarınız çok daha güzel sonuç verecektir.

MALZEMELER:
-1 su bardağı tatlı lor(%1,5 yağlı sütten kestirerek evde yaptığım loru kullandım.)
-1 yumurta akı
-2 yk yulaf kepeği
-2 yk toz tatlandırıcı
-1/2 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tarçın
-4-5 damla vanilya aroması
-4-5 damla tereyağ aroması
TÜM MALZEMEYİ İYİCE YOĞURUYORUZ.

Makinemiz bu.Pek şirin değil mi?:)
20-25 tane kalıp ucu ve krem sıkma aparatı var.Bakmayın böyle home tv mutfağından fırlamış göründüğüne çok mütevazi kendisi:D

iki ayar seçeneği var.1 küçük 2 daha iri kurabiyeler için.ben 2'yi kullandım.


Makinenin ucunu açıp istediğiniz kalıbı takıyorsunuz.

Hamuru rulo haline getiriyorsunuz.

Makinenin içine dolduruyorsunuz.

Ve ATEŞŞŞ:DD

İlk yaptığınızda zor gelebilir ama hemen alışılıyor.Makinenin koluna bastığınızda her seferinde belli bir ölçüde hamur çıkarıyor.
Yağlı kağıda bazen hamur yapışmayabiliyor.Kağıdın mat kısmını kullanırsanız daha rahat oluyor.

Denediğim 2. şekil de bu:)Dediğim gibi bizim hamur biraz cıvık olduğu için pişince şekli biraz kayboldu.Başka zaman tam tahıllı unla yapıp diğer kalıpları da deneyeceğim.


*Kurabiyeler 170 derecede 20dk pişirilir.Fırından çıkarmadan içinde kapağı yarım bırakarak soğutulur.
Afiyet olsun:)




13 yorum:

  1. Merhabalar bende kardeşimin zorlamasıyla başladım Dukan diyetine ve pazartesinden beri sizi takipteyim. Şu anda atak döneminin 3. günündeyim. 96.8 ile başladım. 3. günüm sabah tartıldığımda 94.8 dim. He he tabii bu beni pek bi mutlu etti. tarifler de süper. Seyir devreme az kaldı, tıkandıkça bloğunuzu ziyaret ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Martha stewart ' ta gormuştum bu makineyi onlarda bisküvi yapmışlardı. Nerden bulabiliriz acaba? Ellerinize saglık:))

    YanıtlaSil
  3. Penguen diye bir marka.Birçok mutfak gereçleri satan yerde mevcutmuş aslında.Ben mutfak sepetinde tesadüfen görüp aldım:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba alakasız yere yazıyorum sanırım bugün migrosta diyet sucuk gördüm yenilebilir mi diye sormak istedim.Süper bir site.Çok teşekkürler.Bu arada bir rica lütfen iphone uygulaması yaptırın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler deniz.iphone uygulamasını araştıracağım:)

      diyet sucuğun yağ oranı uygun değil ne yazık ki.%10'dan fazla olmamalı et ürünlerindeki yağ:)

      Sil
  5. Simla hanım selam..İyisinizdir inşallah..Ben bisküvi yapma makinemin siparişini verdim dün akşam itibariyle,beklemedeyim şimdi :D..Çok hoşuma gitti bu alet,hem sadece kendime değil,çocuklarıma da yaparım diye düşündüm normal undan elbette ;)..Gelsin hemen deneyecem inşallah..Teşekkürler,uygulama için hehe :)..

    YanıtlaSil
  6. ben de bu alet var ama ben bu sıkma işini beceremedim doldurduktan sonra üstteki aparatı mı itiyoruz yoksa tabanca gibi yerini mi kullanıyoruz kii ben onu kullanamadım yardııım :))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Birşey Sorucaktım ben çökelek lor peynir yiğince midemi bozuyor bunu yerine baska kullanabileceğim bir şey varr mı?

    YanıtlaSil
  8. debi16 fotoğraftaki gibi tabanca şeklinde tutup sıkmalısın.

    Nur ev yapımı çökelek veya lor kullanmayı dene.midene zarar vereceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  9. simla ben mozaik pasta yapmak istiyorum dukana uygun.. içine bu bisküvi tarifinden koyabilirmiyim.. sonuçta hepsi ufalanıp öyle eklenecek.. ne dersin???
    ışıl

    YanıtlaSil
  10. tarifinizle kurabiyelerimi yaptım, çok da güzel oldu teşekkürler. ama loru kendim yapmaya çalışırken şöyle oldu: sütü kaynattım altı açıkken yarım limon sıktım bekledim, yok kesilmedi. sirke de döktüm bekledim, yok kesilmedi. en son nar ekşisi döktüm anca kesildi:)) siz nasıl yapıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  11. Bu aletden bende aldim her zaman yaptigim tarifimle yaptim ama ne mumkun ucundan hamun cikmasi kirilacak die korktum o derece. Yumusak olmasi gerwk sanirim. Normal klasik sade bi lr tarif varmi dendiginiz ve bu aletden sikmayi basarabildiginiz paylasirsaniz yada mail atarsaniz cok sevinirim gizelmli@gmail.com

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips