EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
Tavuğun göğüs etini yemek bazılarımızı zorluyor.Kuru,saman gibi geliyor çoğu zaman ama en yağsız ve bize en uygun olan kısmı da bu biliyorsunuz.Ama göğüs etini de yumuşak ve sulu pişirmek mümkün.
Yapmanız gereken tek şey pişirmeden hemen yarım saat önce tuzlu suda bekletmek.
Bu formülü cafe fernando'nun tavuklu sezar salata tarifinde görmüştüm.Sevgili Cenk tuzlu-şekerli suda bekletiyor ama ben sadece tuz ve baharat kullanıyorum.Bu şekilde de gayet yumuşak oluyor tavuklar.
Gelelim tarife.
-2 parça tavuk göğsü
-yarım lt su
-1yk kaya tuzu,
-karabiber ve toz kırmızı biber
Hafif ılık su içinde tuzu iyice eritip baharatları ekleyin ve su soğuduğunda tavukları içine koyup kabın üzerini kapatın.Buzdolabında en fazla 30dk bekletin.(daha fazla değil)Tavukları sudan çıkarıp iyice kurulayın ve yapışmaz tavada her tarafını kızartın.
BEĞENDİ İÇİN,
MALZEMELER:
-650 gr'lık köz patlıcan konservesi(katkısız,şekersiz,yağsız)veya kendi közleyeceğiniz 4-5 patlıcan
-2 çay bardağı yağsız süt
-1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süt ve nişasta koyulaşana dek pişirilir.İyice süzülmüş patlıcanlar eklenerek beraber pişirilir.Pişerken patlıcanlar iyice ezilir.Kıvam alınca çok az tuz eklenir.
Tabağa alınan beğendinin üzerine ızgara tavuklar konarak servis edilir.
Afiyet olsun:)
ızgaraya konulan tavuklara balsamik sirke dökün çok lezzetli ve sulu oluyor :)
YanıtlaSilevet ben de seviyorum balsamik kullanmayı.beğendiye sade et yakışıyor daha çok:)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSirkeyi tavuğu yemeden önce sos olarak mı kullanıyoruz yoksa pişmeden önce mi?
YanıtlaSilBugunku menum buydu ve cok severek yedik hem begendiyi hem tavugu :) tesekkurleer..
YanıtlaSil