sosyal ağlarda izleyin

28.5.12

KREM KARAMEL

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Daha önce de krem karamel denemelerim olmuştu fakat önceki kullandığım tatlandırıcının karamelleşme özelliği olmadığından yaptığım tatlı sadece puding kıvamında olmuştu.
Takita formtat60'ın karamelize olma özelliğini keşfettiğimde çok sevindim çünkü yapmak istediğim ama karamel olmadığı için yapamadığım pek çok tarif vardı.(Evet karamelli tarifler yolda:D)

MALZEMELER:
-500 gr yağsız süt
-3 yumurta
-3 yk toz tatlandırıcı
-4-5 damla vanilya aroması





Karamel için ,
-3 yk toz tatlandırıcı


              

Karamel için tatlandırıcıyı ufak bir tencereye alıp eritmeye başlıyoruz.Önce köpük haline gelecek sonra rengi değişecek.Kontrollü yapmakta fayda var çünkü aniden yanabiliyor.

                     
             
                     


Karameli hemen tatlıyı pişireceğimiz kalıba almalıyız çünkü soğuduğunda hemen katılaşıyor.(Ben 0.5lt'lik silikon kalıp kullandım.porsiyonluk yapmak isterseniz ısıya dayanıklı kaseler veya silikon kalıplar kullanabilirsiniz.)

Yumurtalar tatlandırıcı ile iyice çırpılır.Süt ve vanilya aroması eklenerek çırpılmaya devam edilir.Üzerinde biriken köpükler alınır.Kalan karışım kalıplara paylaştırılır.
Kaseler başka bir kap içine alınır ve kap sıcak suyla doldurulur.


Önceden 180 dercede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Ilınınca buzdolabına alınır.
En az 1 gece dolapta bekletilir.Kalıp ters çevrilerek tatlı çıkarılır ve servis edilir.(karamel bir miktar sulanma yapabilir.Fazla suyu dökün.)

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips