EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
Adı içli köfte ama tabi tadı tam öyle değil.Herşeyden önce yağda kızarmadığı için pek çıtır değil.E cevizi ve bulguru da yok doğal olarak.Ama değişik mi değişik,lezzetli mi lezzetli:)
MALZEMELER:
DIŞI İÇİN:
-200 gr yağsız dana kıyma
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-1 yk domates salçası(şekersiz,yağsız)
-tuz,toz kırmızı biber
İÇİ İÇİN:
-200 gr yağsız dana kıyma
-1 orta boy soğan
- çeyrek demet maydanoz
-tuz,karabiber,kimyon
Dışı için yulaf kepeği yumurta ile iyice çırpılır.kıyma,salça ve baharatlar eklenerek rondodan geçirilir.Dinlenmeye bırakılır.Yulaf bu sırada şişecek ve kıvamı hamurumsu hale gelecek.
İçi için kıyma ve soğan yağsız tavada güzelce kavrulur.Baharatlar ve maydanoz eklenir.Ilınmaya bırakılır.
Dış malzemeden bir parça koparılarak muffın kalıbının tabanına ve duvarlarına ince olacak şekilde sıvanır.
(Ceviz büyüklüğünde bir parçayı kalıbın ortasına koyun ve parmaklarınızla yanlara doğru yapıştırın)
İç harç kaşıkla doldurulur.(çok sıkı olmamasına dikkat edin)
Üstü yine dış harçla ince bir kat olarak kapatılır.
Fırında 180 derecede yaklaşık 30 dk. pişirilir. (önceden ısıtma yapmayın.yoksa hızlıca kızarıp içi tam pişmiyor.)
NOT:
-Atakta bu ölçüyle yaptığınızda kepek ve soğan ölçüsünü hesaba katarak yiyin lütfen.
-30 dk.'da üstü çok güzel kızardı fakat altı biraz sulu kaldı.Kalıptan çıkarıp alt kısımlarını ızgarada biraz daha kızarttım.
-Benim yaptığım hatayı yapıp sadece tel üzerinde pişirmeyin.Kıyma pişerken sulandı ve akan sular fırınımın tabanına akarak yandı.
Yaptım çok güzel oldu, çok da pratık... Tarıf ıcın teşekkürler! Dıger tarıflerınızı de en yakın zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilafiyet olsun:)
SilSuper oldu. Ben yulafi bir sure sutun icinde beklettim. Sonra butun malzemeyi elle yogurdum. Biber salcasi kullandim. Kivami guzel oldugu icin kofteyi de elde sekillendirip tepsiye dizdim. Mukemmel bir tat oldu :) Tesekkurler.
YanıtlaSilafiyet olsun:)
YanıtlaSil