sosyal ağlarda izleyin

3.5.12

YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI

EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME
MALZEMELER:
-250 gr taze fasulye
-1 orta boy soğan
-1 yumurta
-tuz,karabiber,pul biber
-1 çay kaşığı z.yağ

Fasulyeler kareler halinde ufak ufak doğranır.Hafif diriliği gidene dek buharda pişirilir(ya da az suda haşlayabilir,mikrodalgada hafif pişirebilirsiniz.)
Soğan piyazlıkdoğranır ve z.yağında pembeleşene dek kavrulur.Fasulyeler eklenerek dirilikleri iyice gidene dek beraber kavrulmaya devam edilir.Baharatları eklenir.Üzerine yumurta kırılarak karıştırılır.Yumurta piştiğinde servis edilir.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. simla abla, taze fasulye için sayfada arkadaşlar tanelerini çıkarıp yapmalısın yazmıştı. ama senin tarifte öyle birşey göremedim. çıkartmak gerekli mi?

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    çok taneli olmayan fasulyeyi tercih edersen iyi olur.ben çalı fasulye kullanıyorum.tanesi çok az oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sımla Hanım,
    Bende diyete baslayınca aklıma gelen bu tarifi sizle paylaşayım diye düşünmüştüm ki varmış sizde.. Ben yumurtayı karıstırmadan omlet şeklinde yapıyorum bunu, birde pırasalı versiyonunu yapıyorum. Pırasayı migrodalgada az pişirip, sonra tavada kavurup üstüne yumurta :-) soğana gerek olmuyor pırasada. Aslında basit yada çok bilindik demeyip Dukana uyan her tarifi paylaşmak lazım cünkü bazen insan ne pişereceğini bulamıyor. vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Sizsiz dukan
    düşünemiyorum :-)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler:)
    evet pırasalı da nefis oluyor:)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips