sosyal ağlarda izleyin

4.5.12

FİNCANDA YUMURTA

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Fikrimden geceler yatabilmireeem:D
Valla mütevazi olamayacağım zira bu fikrime bayıldım:D
Aniden geldi ve olurdu olmazdı derken süper de oldu.(daha önce biri yaptıysa söyleyip havamı bozmayın rica edicem:D)

Siz de benim gibi yumurta kabuğu soymaktan nefret ediyorsanız,üstelik ev halkının bütün yumurtalarını siz soymak zorundaysanız,bir türlü kıvamı tutturamıyor sarısını sulu beyazını katı yapamıyorsanız, bunu kaçırmayın:)
Size tek gereken bir tencere,kahve fincanı,su ve yumurta.

Tencereye fincanların çeyreğine gelecek kadar su koyup kaynamaya bırakın.Su kaynadığında içine yumurta kırdığınız fincanları tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın.
Beyazı katı sarısı sulu istiyorsanız 3dk yeterli.Daha katı seviyorsanız süreyi uzatabilirsiniz.


                       





  Soyma derdi yok,ayrı tabakta servis etme derdi yok,soyduktan sonra süpriz yaşama, katı isterken sulu,sulu isterken katı yumurtayla karşılaşma riski  yok.Üstelik sunumu da çok şık.

                              

Afiyet olsun:))                                                                          

27 yorum:

  1. harikasın.. başka bir şey demiycem..

    YanıtlaSil
  2. Zeki misin? :-p
    Bakiim valla öylesin:-)

    Deneyeceğimdir..
    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. :D
    afiyet olsun:)
    sonradan öğrendim meğer poached egg diye yapılırmış bunun gibi.
    o kadar da dedim havamı bozmayın diye:D
    neyse biz yeni öğrendik ama di mi?:)

    YanıtlaSil
  4. Benim için poached egg'in ağa babası sensin:-) O ka.
    :-p

    YanıtlaSil
  5. Valla süper üstelik serviste çok estetik olmuş ben de yapacağım böyle:)

    YanıtlaSil
  6. harika bi fikir yarın sabah pazar kahvaltısında deniyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir farkla şöyle kulbu kırık bir fincanım olaydı fincanda yapacaktım ,fincanın daha sonra yumurta kokmasından endişe ettim.bu sebeple küçük bir seramik kabın içinde aynı yöntemle yaptım.çok güzel oldu teşekkür ederim..Yumurtayı çok seviyorum her çeşidini yerim (Fazla katı hariç)Bazı sebzeler ve ürünler vardır çok yönlüdür..Örneğin Patates çok yönlüdür 20-30 çeşit tarif çıkabilir,patlıcan da öyle,Yumurta da bu kategoride sınırlanmadan bir çok şey yapabiliyoruz..Ben kayısı kıvamında bıraktım.ve üzerine karabiber,tuz,kimyon ve pul biber koydum(Kızımın hariç)bende, ailemde çok sevdi...

      Sil
    2. İyi düşünmüşsün.ben Türk kahvesi içmediğimden o ayrıntıyı atlamışım:)

      Sil
  7. siteniz çok güzel sürekli açıp bakıyorum yoksa aç kalmıştım:))bu tarife de bayıldım protein günlerimi şenlendirecek:)

    YanıtlaSil
  8. selam,
    harika bir yöntem,pazar kahvaltıda denedim süper oldu,tabi benim gibi su kaynamadan yumurtaları koyunca beklemesi baya bi uzun oluyor ama sonuca değdi:)))

    YanıtlaSil
  9. çok yaratıcısın simla bayılıyorum :) merakımdan denicem :))

    YanıtlaSil
  10. çok güzel,ben yumurta sevmiyorum ama misafirlerime yapacağım,çok şaşıracaklar:)

    YanıtlaSil
  11. http://www.tumev.com.tr/urun/eggies-kabuksuz-yumurta-haslayici.aspx simla beğeneceğini umuyorum. nette gezinieken rastladım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler seden:)
      evet gördüm bunu ama plastiği kaynatma fikri pek hoşuma gitmedi:)

      Sil
  12. Valla tüm tariflerinize olduğu gibi bu tarifinize de bayıldım, henüz atak evresinin ikinci gunundeyim, en yakın zamanda tariflerinizi denemeye başlayacağım, harika bir site... Çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  13. benim 1 numaralı pişirme yöntemim oldu.. bulaşık makinesinde yıkanınca koku falan olmuyor.. oğlumda bayılıyor böyle yemeye .. teşekkürler simla :))

    YanıtlaSil
  14. hepsi iyi güzel de, bu tarif tek kelimeyle müthiş! paylaştığınız için gerçekten teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Buna bayıldımmmmm:))))))))

    YanıtlaSil
  16. Harikaymış.... Nitekim tüm ailenin kabuklarını soymak hiç hoşuma gitmiyordu ... Yarın dukana başlayacağım kitabı yazın okuyup bitirmiş keendimi başlamak için hazır hissedememiştim ... Bu arada kiloma yaklaşık 10 kg daha eklendi :( artık kararımı verdim vermek zorundayım yoksa verilecek kilo miktarı her geçen gün artıyor.... Sık sık siteyi ziyaret edip yorum bırakmaya çalışacağım yorumları okumak insanı motive ediyor tariflerinize bayıldım umarım benimde bir başarı hikayem olur ...

    YanıtlaSil
  17. Bugun denedim bunu, 3 dk ile tam istedigim gibi sulu oldu, 5 dk ile de kati oldu. Fakat yumurtanin aki fincana cok yapisti temizlemek biraz sorun gibi, ne yapsak?

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips