sosyal ağlarda izleyin

17.4.12

YAPRAK CİĞER

EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
Aslına bakarsanız ciğerden pek hoşlanmam.Yiyebilmem için incecik kesilmiş ve kızartılmış olmalı.O kendine has tadını ancak o şekilde yediğimde almıyorum.O yüzden diyetin başından beri hiç ciğer pişirmedim çünkü kızartamadıktan sonra benim için manası yoktu.Bugün Kırkpınar Köfteci'sinde çıtır çıtır ciğerleri görünce deneme vakti geldi dedim kendi kendime:)Sonuçtan çok memnun kaldım.Yarım kilo ciğeri neredeyse tek başıma yiyecektim:D

MALZEMELER:
-1/2 kg dana ciğeri
-1 yk yulaf kepeği
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-istenen baharatlar ve tuz(ben cajun baharatı kullandım.tozkırmızı biber,kimyon,karabiber veya sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
-Birkaç dal dereotu

Ciğerin zarı temizlenir ve derindondurucuda en az 1 saat hafif donana kadar bekletilir.
Fırın 200 derecede ısıtılır.
Yarı donmuş ciğer keskin bir bıçakla incecik dilimlenir.Yıkanır ve süzgeçe alınarak iyice süzdürülür.Süzülen ciğerlerin kağıt havluyla iyice ıslaklığı alınır.
Bir kap içinde kepek ,tuz ve baharatlar harmanlanır.Ciğerler ve z.yağ eklenerek iyice karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye üstüste gelmeyecek şekilde yerleştirilir.10 dk 200 derecede ,10 dk kadar da 170 derecede pişirilir.İncecik doğranmış dereotuyla servis edilir.

Afiyet olsun.

*Atakta kokulu otlar ve soğan az miktarlarda tatlandırma amaçlı izinli.Fotodaki kadar fazla soğan salatası atakta uygun değil.
*Özlem uyarınca eklemek istedim.Ben ciğeri biraz kuru sevdiğim için pişmeden önce yıkayıp tuzluyorum.Daha yumuşak isterseniz yıkamak yerine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyip süzgeçte bekletin ve tuzunu piştikten sonra ekleyin.

5 yorum:

  1. Merhabalar.
    Ben de yeni başlayacağım bu diyete, ciğeri de çok seviyorum, ama fırında nasıl olur bilemedim. Acaba fırın yerine tefal'in acti fry'da pişirsem olur mu? Onda da sadece bir kaşık yağ kullanılıyor ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nesrin merhaba,
      actifry'da enfes olur.varsa hiç durma onda yap:)

      Sil
    2. Tamamdır, çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Simla hanım merhaba.
    Tarifinizi az önce yaptım şimdi yiyorum. Çok lezzetli oldu. Normal kızarttığım ciğerlerden bile güzel. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hayatimda ilk defa cigeri kendim yaptim. Nasil olacak cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips