EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME |
MALZEMELER:
-1/2 kg dana ciğeri
-1 yk yulaf kepeği
-1 tatlı kaşığı z.yağ
-istenen baharatlar ve tuz(ben cajun baharatı kullandım.tozkırmızı biber,kimyon,karabiber veya sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
-Birkaç dal dereotu
Ciğerin zarı temizlenir ve derindondurucuda en az 1 saat hafif donana kadar bekletilir.
Fırın 200 derecede ısıtılır.
Yarı donmuş ciğer keskin bir bıçakla incecik dilimlenir.Yıkanır ve süzgeçe alınarak iyice süzdürülür.Süzülen ciğerlerin kağıt havluyla iyice ıslaklığı alınır.
Bir kap içinde kepek ,tuz ve baharatlar harmanlanır.Ciğerler ve z.yağ eklenerek iyice karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye üstüste gelmeyecek şekilde yerleştirilir.10 dk 200 derecede ,10 dk kadar da 170 derecede pişirilir.İncecik doğranmış dereotuyla servis edilir.
Afiyet olsun.
*Atakta kokulu otlar ve soğan az miktarlarda tatlandırma amaçlı izinli.Fotodaki kadar fazla soğan salatası atakta uygun değil.
*Özlem uyarınca eklemek istedim.Ben ciğeri biraz kuru sevdiğim için pişmeden önce yıkayıp tuzluyorum.Daha yumuşak isterseniz yıkamak yerine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyip süzgeçte bekletin ve tuzunu piştikten sonra ekleyin.
Merhabalar.
YanıtlaSilBen de yeni başlayacağım bu diyete, ciğeri de çok seviyorum, ama fırında nasıl olur bilemedim. Acaba fırın yerine tefal'in acti fry'da pişirsem olur mu? Onda da sadece bir kaşık yağ kullanılıyor ya:)
nesrin merhaba,
Silactifry'da enfes olur.varsa hiç durma onda yap:)
Tamamdır, çok teşekkürler :)
SilSimla hanım merhaba.
YanıtlaSilTarifinizi az önce yaptım şimdi yiyorum. Çok lezzetli oldu. Normal kızarttığım ciğerlerden bile güzel. Tarif için teşekkürler.
Hayatimda ilk defa cigeri kendim yaptim. Nasil olacak cok merak ediyorum.
YanıtlaSil