EVRE:SEYİR(PS)-GÜÇLENDİRME |
İspanyol omleti de (tabi o zaman patatesli omletti adı bizim için) nefis yapardı.Öğün kurtarıcı harika bir tat olurdu.
Alabaş'ı keşfettiğimden beri aklımda bu omleti yapmak.Tamamen babamın tarifi gibi yaptım:)İster kahvaltıda, ister çay saatinde yiyin.Ama yanında çay mutlaka olsun.
O zaman Alabaşı bulabilen şanslı azınlık için gelsin bu tarif:)
MALZEMELER:(4 kişilik)
-3 adet orta boy alabaş (https://www.facebook.com/
-2 tam+2 yumurta beyazı
-2 diş sarmısak
-1 yk z.yağ
-yarım demet maydanoz
-tuz,karabiber,kırmızıbibe
Alabaşlar soyulur ,iri küpler halinde kesilir ve haşlanır.
(Düdüklüde 15dk yeterli)
Süzüldükten sonra yapışmaz bir tavaya alınır ve küçük doğranmış sarmısaklar ve z.yağ eklenerek renkleri dönene kadar sotelenir.
Yumurtalar baharatlar ve ince doğranmış maydanozlarla çırpılır.
Alabaşların üzerine dökülüp tava sallanarak her yanı kaplanır.Pişince tersi çevrilir.(büyük bir servis tabağını bu iş için kullanabilirsiniz.)
Diğer tarafı da pişince dilimlenerek servis edilir.
alabaş diye bir sebze var demek resmine de baktım ilk kez gördüm. değişik olmalı. ellerine sağlık
YanıtlaSilalabaşı ilk defa duydum ama ne yapıp edip bulmalıyım çookk güzel görünüyor. :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilpatatesi özleyenler için bir nebze avuntu olabilir.çiğini de es geçmeyin bu arada enfes oluyor:)
YanıtlaSilİstanbulda alabaşı nerden bulabilirmki acaba çok güzel görünüoooo:(
YanıtlaSil